mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Láska a vzťahy - 

Čo je protikladom lásky?

neznámy
neznámy | 27.3.2015 22:24
Veď ma zaujíma, ako to vnímajú ľudia...tento názor :)
neznámy
neznámy | 27.3.2015 22:31
mas odpustene :D len vravim ze je to inak, nie ze neexistuje to

mam znameho, ma frajerku roky, teraz tehotnu, nenormalne sa hadaju. aj kamarat co so mnou nesuhlasi vo veciach lasky uznal ze ano je to tak oni nemaju lasku. no a ked vniknes do tohoto principu mysle toho znameho ze preco to tak je tak uvidis princip ludskej mysle, ten je rovnaky a tak uvidis ze ja som ludstvom a vidis v celku. a tak ked nie je lasku tu, nie je ani tam. cez to vsetko si myslim ze na pozadi bimba vesmirna laska len pre nas ludi je zahalena zavojom. ide o to - neskryvat sa za ideali, strach a predstavy a ked uvidim seba, ak uvidim svoje ego, cele sa to pozmenuje ale to nie je mozne pokial som sa na seba este nepozrel. potom je to len modifikacia tej istej sracky
neznámy
neznámy | 27.3.2015 22:40
hahaha -LOL- nič ti nerobím, nemáš mi čo odpúšťať .. Troška si sa pyšne "oddelil" ale ihned našiel porozumenie, vidíš to ?:D

ja "zhruba" rozumiem čo chceš povedať..myslím si že v tom čo opisuješ hrá rolu viac faktorov..
to slovo láska sa tu skloňuje na moj vkus až príliš hore - dole, jak v Hornej -Dolnej, ale to je pojem velmi širokospektrálny, ja by som to tak jednoducho nevidela - že "oni nemajú lásku"
tlačíš to neustále do takej roviny "negativity" akoby..ako ked niekto ulietava a sluníčkuje - Lidičky mám vás ráda - tak ty tú "lásku" spochybňuješ trochu akoby..
neznámy
neznámy | 27.3.2015 22:41
Nenávisť ?
neznámy
neznámy | 27.3.2015 23:07
oni nemaju lasku fakt. ona ho podvadza, ma ju v mobile pomenovanu ako nevernica. dokonca je pravdepodobne az na urovni relativnej istoty ze je tehotna s niekym inym. on na nu uz takmer len huci furt, neustale ju ponizuje a to strasne hrubo. a tak teraz trebars ja nie som az taky ale vsetko je len zosilneny obraz mna, i to je ten princip

inak nenavist je hnev, nenavist je hadka. nenavist je reakcia. ale hej nenavist je hrube slovo no opisuje sa tam hento oné, chapes

ono ked sa to opisuje tak to nie je negativne. negativne je to vtedy ak z hladiska znameho posudzujem nezname - napr. verim silno v jahveho, generacie ma nim formovali, to je zname. pride ondrej zo serede a povie jahve je iba predstava. vo mne to vyvola negativne pocity a to len preto lebo zo znameho hodnotim nezname. ak ale to nezname vidim ako realitu nie je to negativne. prave naopak je to cesta..

inak je nemozne vidiet iluziu lasky pokial nevidim ze ja som ludstvom, to je nemozne.

sorry ze sme sa takto zhovarali. pan s tebou -FLOWER-
nikav
nikav | 27.3.2015 23:17
Je to strach a nenávisť môže byť jeho dôsledok - stretla som sa párkrát s takýmto vyjadrením. Co je potom opak nenávisti?
neznámy
neznámy | 27.3.2015 23:59
Ja neviem o tom že sa snažím posudzovat zo známeho neznáme. Píšem, ako vnímam tie výroky, čo cítim pri tvojom prejave..nič viac nič menej. je to normálna reakcia iba

To čo opisuješ tých dvoch, je hlboký rozkol a nie láska, nechápem akým nedopatrením sa sem vobec votrel takýto príklad. Však keby sme polemizovali či je láska že - každé ráno bez remcania robí ranajky žena, alebo či to že - muž nosí ruže denne alebo nenosí vobec, potom ok. Ale bavit sa o láske a tu sa vykluje ako príklad párik jedincov so psychopatickými sklonmi, kde panuje nevera, násilie a urážky--hmmmm -LOL-
Na príklade dvoch čo nemajú lásku predsa nebudeme zovšeobecnovat
ked to tak má druhý to neznamená že to tak mám ja
Ked to robí druhý to neznamená že to tak musím robit ja
Ked sa chová niekto tak ako opisuješ, znamená to absolutnú stratu úcty najprv k sebe samému, potom k druhému a preto to zúfalstvo, dokazovanie si, očakávania, požiadavky, následnéí sklamania..atd atd atd
láska sa vytesnila niekde na okraj
Ale netreba to zhrnút že - dnešní ludia to tak majú , tak to robia, tak sa (ne)lúbia.. Ja si nemyslím že je to také zlé
Naopak, mnohí ludia sa začínajú prebúdzať, sú vnímavejší, spätí s prírodou, vedia sa naladit, a pritom zostávajú jednoduchí a v súlade a v porozumení, a nemusia hltat duchovno, sú proste v tej jednoduchosti svojím sposobom dokonalí a uzatvárajú ten kruh kedy sme ešte nedávno hladali zložitosť a posledných 20 rokov najviac - tápali a hladali sa až človek zistí že namiesto roznych amerických bestsellerov a masových oblbovákov v podobe roznych oduševnelých kníh, motivačných CD typu - Ako byť šťastný, Ako si nájsť toho pravého, Ako byť bohatý, Ako si nájst prácu snov, Ako vela zarobit, Ako cvičit, Ako chudnúť, Ako milovať, Ako sa vysr.ť - na všetko sa ponúkajú návody a rady. Pritom stačí tak málo - byť celistvý a všetko riešiť zo srdca a s láskou..-HEART-
neznámy
neznámy | 28.3.2015 10:03
Trochu mi tvoj príklad pripomína príklad s rádiom. Má obrovský frekvenčný rozsah, ty sa naladíš na najnižšiu frekvenciu, v tvojom prípade ilúziu lásky a venuješ jej všetku svoju pozornosť.
Lebo ty si ľudstvom a jeho mizériou.
Ale ty si aj ľudstvom a jeho veľkosťou.
Len sa naladiť a uvedomiť si aj túto frekvenciu.
neznámy
neznámy | 28.3.2015 11:06
Nie vždy je to strach. A myslím si, že síce všetko funguje v protikladoch, človek si ten vlastný vždy nájde a vyberie sám.
neznámy
neznámy | 28.3.2015 11:11
Aj mne ... no zistila som, že to nie je pravda. Myslím, že mám veľké šťastie, ani si neviem predstaviť, ako sa cíti človek, čo nenávidí, zvnútra.
neznámy
neznámy | 28.3.2015 12:05
Protikladom lásky je nenávisť. Ľahostajnosť je absencia, lásky aj nenávisti.
neznámy
neznámy | 28.3.2015 12:10
Tento svet je o dualite. Láska obsahuje zárodok nenávisti a naopak.
Medzi tými dvomi nešťastnými ľuďmi možno aj je láska, určite ich niečo k sebe púta, keď napriek všetkému sú stále spolu. Len sa im to prevážilo na tú druhú stranu a nevedia si s tým, so sebou poradiť.
neznámy
neznámy | 28.3.2015 14:47
Nepovažujem nenávisť za protiklad lásky. Nenávisť je emócia a skutočná láska je nad emóciami.
Takže ide len o plutonický rozsah, intenzitu medzi dvomi emočnými stavmi.
Ten prvý je vášeň, túžba, pocit slasti a ten druhý je hnev, keď sa to stratí.
Ak niekto hovorí, že len ten vie milovať kto vie nenávidieť, hovorí len o rozsahu emócií.
Emócie môžu byť prežívané plytšie, alebo hlbšie.
Ten kto emócie prežíva hlboko a dramaticky, tak mylne považuje emóciu slasti a vášne za lásku.
Pre mňa je to taký princíp telenovely. Tam sa emócie snažia vybičovať do krajností, preto sú telenovely úspešné.
Je to ako pikantná strava, nie nemastné neslané. :)
Ale na druhej strane schopnosť byť emočne živý prináša možnosť poznať celé spektrum emočných stavov, prijať ich, spracovať a potom sa dostať nad ne.
Emočne plochý človek ako keby nemal "motor", energiu, na objavovanie a poznávanie.
neznámy
neznámy | 28.3.2015 15:05
Co je láska?

Osobně si myslím, že LÁSKA JE ÚCTA, respktování Života povšechně, života svého,
života druhého.


A lásku dle mne zabíjí strach, ego-ismus a neúcta.


Neúcta k životu, jeho vykořisťování a nerespektující, rozumem vychytralý
a nečestný přístup, ničící lidskost.
neznámy
neznámy | 28.3.2015 15:25
Ak niekto hovorí, že len ten sa dostane k láske, kto pozná aj nenávisť, hovorí o tom istom, čo Ty píšeš neskôr -

Ale na druhej strane schopnosť byť emočne živý prináša možnosť poznať celé spektrum emočných stavov, prijať ich, spracovať a potom sa dostať nad ne.
neznámy
neznámy | 28.3.2015 15:39
Tak čo je to tá láska v Tvojom ponímaní? :) A čo je opakom lásky v Tvojom ponímaní?

Veď ak píšeš, že skutočná láska je nad emóciami, tak potom nechápem...lebo sama si v úvode napísala ako protiklad lásky emócie....strach, nenávisť...akurát ľahostajnosť je neprítomnosť emócii. A v ponímaní lásky človekom za opak lásky považujem ja práve ľahostajnosť. Prípadne ešte opakom lásky, skôr teda by som to nazvala....niekoho mať rád, je túžba vlastniť.

Ale aj tak si myslím, že to všetko nie je láska, ale len zaláskovanie, náklonnosť, príťažlivosť... Ktoré sa prejavujú rôzne, podľa pochopenia seba samého. Niekto si myslí, že miluje, lebo dokáže akceptovať "chyby" druhých, alebo nepociťuje žiarlivosť, no prehliada, že príde niečo, čo zrazu v ňom vyvolá strach, napríklad strach z toho, že sa s jeho obľúbeným človekom niečo stane, že oň príde, sú to stavy smútku a sú prirodzené...ak máme ozaj radi niekoho a podobne.

Pre mňa láska ako stav bytia...nemá protiklad.

A spoznať hlbočinu nenávisti je len jedna časť z toho, že treba spoznať úplne všetko aj na úplnom dne, aby som mohol spoznať stav najvyšší, ozajstnej lásky.
Čiže ja s týmto tvrdením súhlasím. Ale nie v ponímaní lásky takej, ako ju bežne ľudia vnímajú.
neznámy
neznámy | 28.3.2015 15:42
Tam má aké miesto nenávisť? Ak pochopíš, že aj tá druhá krajnosť je rovnako len emócia, tak pochopíš, že láska je niečo iné.
neznámy
neznámy | 28.3.2015 15:44
Pre mňa láska ako stav bytia...nemá protiklad.

No vidíš. :)
neznámy
neznámy | 28.3.2015 16:06
No šak presne o tom istom píšem, s čím máš problém?
Či len zo zásady nesúhlasiť?
neznámy
neznámy | 28.3.2015 16:09
Raz pri citani jednej knihy sa vo mne vytvoril obraz (uplne sokujuci), ako by to na svete vyzeralo bez lasky. V skratke slo o to, ze skupina ludi chcela ublizit - zajat cloveka proti jeho voli. Pritomna koncentrovana energia (niekto to nazve Bohom, ci vesmirom..) na chvilu v tom priestore (ako ochranu ublizovanemu) vytvorila svet bez lasky. Vsade na okolo prestali kvitnut - rast kvety a stromy, vzduch sa zacal naplnat pachom hnijucich rastlin..Ludia sa navzajom zacali bit o jedlo, o naplnenie svojich vasni. Navzajom sa zabijali a opatovne sa uvideli v novonarodenom dietati, pochopili opatovny zrod do takehoto zufalstva. V knihe sa po chvili vsetko vratilo do normalu a samozrejme utocnici po tomto zazitku uz nikdy nechceli zit bez lasky :D...a uf, ani ja -HEART-
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...