mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Ezoterika a záhady - 

wicca

neznámy
neznámy | 19.2.2015 09:21
niekdo na pokec ohladom tohto smeru
neznámy
neznámy | 19.2.2015 09:44
Páči sa mi, že ide o vieru v dva princípy a ich rovnováhu.
Boh a bohyňa.
Ak komunikujem so svetom, ktorý ma presahuje, je to vždy o tejto rovnováhe.
Čo sa týka rituálov a čarovania, to druhé mi už tak blízke nie je.
Rituály a mágia áno, samozrejme, to je svet sám. Ale snaha ovplyvňovať to svojim egom a chcením, pomocou čarovania, to už nie.
Každopádne je mi toto náboženstvo sympatické a pocitovo blízke. :)
neznámy
neznámy | 19.2.2015 11:19
A ked chcem ovplyvnit niečo prostredníctvom čísel, to je v pohode?
neznámy
neznámy | 19.2.2015 11:35
Ja netuším. Závisí na motivácii a zámere. :)
neznámy
neznámy | 19.2.2015 11:46
Nie, nezávisí. Ovplyvňovanie ostane vždy len ovplyvňovaním i keby bolo realizované so superpozitívnym:D zámerom.
neznámy
neznámy | 19.2.2015 11:46
Moj zamer je iba prežiť.
neznámy
neznámy | 19.2.2015 11:56
Konkretne s tymi čislami to robim tak, že si doplnam zapad - nosim papierik s číslami 9,4 pri sebe - to je podla knihy Tajomstvo čísel- lebo podla toho čo som sa dočítala mám podla čísel v datume narodenia viac zvýraznený východ- citlivost, empatia- a je to naozaj tak- a chyba mi egoizmus, sebapresadenie .
neznámy
neznámy | 19.2.2015 11:56
Cítam momentálne knihu od Stanislava Grofa, v jednej kapitole píše o zážitku, keď šaman jedného amerického kmeňa previedol krásnu ukážku rituálu privolávania dažďa.
Stál na skale nad morom, ktoré bolo pokojné. Na tej skale účastníci zhromaždili obetiny a počas obradu sa vytvorila na mori veľká vlna, ktorá sa dostala až na skalu, na ktorej stál šaman a zmyla ich do mora, pričom sa šamana takmer nedotkla.
Začalo potom výdatne pršať. :)
Je zlé komunikovať s prírodou, dostať sa na úroveň takého súladu, že sa navzájom počujeme a reagujeme na seba?
Pokiaľ ide o človeka a ovplyvňovanie cez mágiu a rituály iným človekom, to je už je o niečom inom.
Ale čo ak chcem chrániť len sama seba?
Ja neviem, je veľmi veľa variácií, čo všetko sa dá nazvať ovplyvňovaním cez rituály a mágiu.
Aj obyčajná ochranná modlitba je rituál a mágia.
neznámy
neznámy | 19.2.2015 11:58
To nesuvisi s wicca zaležitostami, aj ked je to trochu ovlyvnanie čohosi.
neznámy
neznámy | 19.2.2015 15:12
To je úplne v pohode -FLOWER-- každý robí čo vie, aby nejako prežili
neznámy
neznámy | 19.2.2015 15:26
Grof ... hmmm, bola som nútená čítať dosť jeho prác, keď som písala jednu diplomovku ...
Netvrdím, že je niečo zlé. Povedala som iba to, že každé ovplyvňovanie (akejkoľvek polarity) zmení masu energie svojou vibráciou a posunie ju daktorým smerom ... pritom ona má svoj vlastný smer vývoja ... ak by sme chceli byť v súlade - ako píšeš - dokázali by sme to len takou sebavýchovou, aby sme bez želaní tiekli životom ... až tak by sme sa stali jej integrovanou súčasťou a mohli povedať, že sme v súlade ... už to nejdem ďalej rozoberať:)
neznámy
neznámy | 19.2.2015 16:24
Ja ti rozumiem, ale v mojej hlave sú hlavne otázky a takmer žiadne definitívne odpovede. :)
"Ak máte vieru ako horčičné semienko, poviete tejto hore, prejdi odtiaľ tam a ona prejde, nič vám nebude nemožné." / Matúšovo evanjelium /
neznámy
neznámy | 19.2.2015 19:24
To je z Biblie? Koľká pravda ... nože daj tému, nech sa tu nemiešame do wicca:)
neznámy
neznámy | 19.2.2015 20:07
"Ak máte vieru ako horčičné semienko, poviete tejto hore, prejdi odtiaľ tam a ona prejde, nič vám nebude nemožné." / Matúšovo evanjelium /

Čo to znamená? , pre mna su tie vyroky v Biblii niekedy nečitatelne
neznámy
neznámy | 20.2.2015 19:50
Krásne si to rozobrala a ten príklad so šamanom je správnou interpretáciou symbiózy človeka a prírody. Myslím však, teda tak ako písala womaninthebox, čo sa týka boja o prežitie, ten riešia vlastne všetky živé tvory a ten boj má vždy podstatnú časť duchovnú, teda tou energiou vždy ovplyvňujeme. Možno nie tak dokonale, ako šaman, ale ovplyvňujeme všetko dianie okolo seba a naozaj by som to nenazval mágiou...myslím, že slovu mágia sa prikladá často zbytočne záporný význam, je ale ťažké určiť hranicu, kedy sa jedná o bežné životné situácie a kedy sa jedná o negatívnu mágiu...tu by som skôr podčiarkol potláčanie vôle a záujmov iných neférovým spôsobom, teda manipuláciou bez ich vedomia. Čo sa týka wiccy (Boh je v tomto náboženstve veselý, spievajúci a tancujúci, nočný lovec, rohatý Boh atď ) pripomína mi to pohanské rituály a to že to náboženstvo bolo dlho zatajené má logiku v násilnom presadzovaní kresťanstva (dosť brutálne násilnom) ...takže wicca - je to skôr o tom zdraavom šamanizme a spojení s prírodou, tak, ako vlastne boli založené skoro všetky pohanské náboženstvá (prepáčte mi za populistické slovo - čo je to vlastne "pohanské ? " )
neznámy
neznámy | 21.2.2015 20:15
neznámy
neznámy | 24.2.2015 21:42
a mozno wicca a biblia su oddelitelne navonok. neviem ci som stretla cloveka, co by dosiahol uvedomenie prostrednictvom wiccy alebo nabozenstva, to vsak iba hovori o tom, ze moja uroven nie je na urovni cloveka, ktory dosiahol osvietenie. Mam vsak pocit, ze osvietenych beha po svete akosi vela, lebo osvieteny je uz hocikto, ked to o sebe tvrdi, ci to tvrdia o nom -ROLL-ini ludia. A ja im neverim. Lebo neviem, co osvietenost znamena, neviem, ako taky clovek vyzera vnutorne. Lebo neviem ako sa pozera do vnutra.
Ak by sme vsak mali odsudzovat vsetky premeny, ktore sa nam vedome ci nevedome deju, tak by sme ani nemali zit, lebo tym ze sme sa narodili, sme sucastou jednej velkej premeny.:)
Ako ide baran, prve znamenie, energicke, jarne, nesputane, co symbolizuje vsetky prirodne sily dokopy s rybami, ktore vsetko uzatvaraju, rekapituluju, a okrem toho su aj symbolom krestanstva?
neznámy
neznámy | 24.2.2015 21:46
po americky od Hepburn prerozpravane,,, ten vyrok z biblie znamena:
Nothing is impossible. It says ( slovo impossible) that: I am possible.:)
:)
neznámy
neznámy | 24.2.2015 23:18
Takže vieru ako vieru , nemusí byt v zmysle naboženskej viery, napr. nádej že sa veci zlepšia ?
neznámy
neznámy | 25.2.2015 07:00
No, celkom s tebou súhlasím -FLOWER- akurát že mne je celkom jedno, či je, alebo či nie je niekto osvietený. Také veci ma nezaujímajú a hľadím si svojho. Rovnako si nemyslím, že Ježiš spasil ľudstvo. On podľa mňa vykonal niečo oveľa cennejšie - ukázal cestu, ktorou je možné dosiahnuť všetko, čo človek chce.:)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...