mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Ezoterika a záhady - 

Vidieť mŕtveho

fiohattu
fiohattu | 21.4.2017 12:37
Ňo vidíš to... o nich som nevedela... :)-PUH- máme k tomu nejaké počítanie?
A civilizovaný Európan je kapitola sama o sebe... -BOW-
neznámy
neznámy » fiohattu | 21.4.2017 12:51
Raz mi jeden človek rozprával zážitok z obdobia, keď bol v kóme. Opísal to ako prechod takou tmavou dedinou, v diaľke videl svetlo, išiel ďalej a zrazu ho niekto chytil za rameno a rázne povedal, nech sa vráti.
A vraj krátko a chvíľu po prebudení mal ohromnú silu, fyzickú. To opisovať nebudem, ale je to podobné určitým sci-fi scénam o takej sile.
Aiwi
Aiwi | 21.4.2017 13:41
Nuž väčšine ľudí, to príde zvláštne, ale stále je tu jedna dôležitá vec. Či sa vie o seba postarať, či sa vie postarať o rodinu a ako vie fungovať v bežnom živote. Pričom si stále uvedomuje, že to, čo sa mu stalo nie je bežné. V takom prípade funguje možno ako čudák pre ostatných, ale stále funguje. A nič nemusí byť problémom. Dôležitá je vždy sebareflexia daného človeka.

Sú isté veci medzi nebom a zemou, ktoré sa môžu udiať, no nie vždy tomu tak je. Vždy však treba byť opatrný v tom, ako niektoré magické a mystické veci vstupujú do nášho života a aký majú naň dosah. Treba mať pred nimi rešpekt, no v niektorých prípadoch sa môžu stať zdrojom problémov.

Psychiatri riešia skutočne až prípady, ktoré sú dohnané ad absurdum. ;)
Aiwi
Aiwi | 21.4.2017 13:44
že si kompenzujú nedostatok reálnych sociálnych vzťahov a kamarátov. ;) :D A súčasne to môže byť to, čím chcú na seba upozorniť, odlišovať sa, vymedziť sa v rámci hľadania vlastnej identity. Závisí od veku.
Aiwi
Aiwi | 21.4.2017 13:48
Ani nie. Dôležitý je kultúrno-spoločenský kontext.
neznámy
neznámy » Aiwi | 21.4.2017 13:55
Sú isté veci medzi nebom a zemou. Na to som raz počula odpoveď, že sú to lietadlá. A určití čudáci dodávajú, že aj mimozemské vesmírne lode :) Náhodou k téme, predvčerom som pozerala film Arrival, Prvý kontakt, má 80 % na čsfd.
neznámy
neznámy | 21.4.2017 14:02
Všechny malé děti v naší rodině - široko daleko - měly svého kamaráda "ducha". Nemyslím, že by se cítily osamělé, prostě to nějak patřilo k jejich dětství, stejně jako psaní básniček aj. Kamarádi mojí dcery se jmenovali Duch Pruh a Duch Kostka. myslím, že byli povahy nenáročné (ti duchové), s výjimkou jídla. Občas jsem jim prostřela. Když to zašlo tak daleko, že duchové odmítali přidělenou stravu (která samozřejmé nechutnala dceři), pomalu jsem je odbourala. A vlastně možná ani ne já, prostě čas...:)

(Také jsem měla kamaráda Ducha. vy ne?):)
Aiwi
Aiwi | 21.4.2017 14:11
Vždy je dôležité vnímanie toho daného človeka, ktorý má skúsenosť v celkovom životnom kontexte. Stať sa môže všeličo, no netreba niektoré veci preháňať no ani ich podceňovať. Zdravá skepsa nikoho nikdy nezabila. :D Ono zmestiť sa do patológie tiež nie je celkom jednoduché. :D

Ten film som ešte nevidela.
neznámy
neznámy | 21.4.2017 14:15
Jako dite jsem mela male andilky. Hrali si se mnou a povidali a konejsili. Bylo mi neco pres rok a hravali jsme si pod stolem. Bylo to kratce pote, co mi nahle umrela babicka, ktera me hlidala.

Schovavala jsem se tam s nimi pred tim smutkem a placem a zmatkem. Myslim, ze prisli za mnou ve chvili, kdy jsem byla rozhodnuta z tohoto sveta odejit. Jako bych byla napnuta pres celou mistnost. Cast meho ja odchazela za babickou, cast mela respekt k prikazu zustat.

Diky tem malym tvorum jsem tu zustala. Myslim, ze me jeste nekolikrat vraceli zpet, i kdyz uz jsem je pozdeji nevidela.

Zni to jako pohadka, ale ve spontanni regresi to bylo jasne zretelne setkani, vcetne telepaticke komunikace.
neznámy
neznámy | 21.4.2017 14:21
Je to presne!
-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 21.4.2017 14:29
Tomu hodně rozumím...-HEART-
neznámy
neznámy
neznámy | 21.4.2017 16:35
vzdy som vedela, ked mi moja mati vravievala, ze mi sibe, ze je to vlastne pocta a kompliment :)
fiohattu
fiohattu | 21.4.2017 17:14
Si ma predbehla, tiež mi to vyskočilo na FB -PUH- :)
Máš u mňa LIKE -FLOWER-
Aiwi
Aiwi | 21.4.2017 19:33
Ten článok nie je novinka. Poznám ho už roky. :) Je mnoho spôsobov vnímania a mnoho spôsobov pomoci. No utrpenie človeka je skutočné. Čokoľvek pomôže je super. Preto sa nebránim ani alternatívnym formám liečby. No nie každý človek je schopný zvládnuť svoje ťažkosti bez pomoci.

Nedávno mi položil jeden známy otázku: A je možné skutočne liečiť človeka?
neznámy
neznámy » Aiwi | 21.4.2017 19:51
Čo si odpovedala?
Aiwi
Aiwi | 21.4.2017 20:42
:) že nie. Lebo skutočnej liečby, v pravom zmysle slova, ako zbavenie choroby, nie je schopný nikto. Každý z nás má v sebe potenciál, aby zvládol svoje choroby. Terapie nám majú pomôcť v sebe tieto zdroje nájsť prípadne ich aktivovať.
neznámy
neznámy » Aiwi | 22.4.2017 08:48
Zas ľudia, ktorí majú nejaký dar liečiť hovoria, že dokážu pomôcť iným no sebe nie v tomto smere. Ale všetko sú to len sprostredkované informácie od druhých, ja osobne nemám žiadne takéto skúsenosti ani dary.
vevuska
vevuska » Aiwi | 22.4.2017 13:11
:) nie... neobťažuje ma to, už som si na to zvykla. :) Mám to síce od malička, ale najviac to udrelo, keď som mala 13 rokov. A verím tomu, že mojej mame to robilo vrásky, keď som niečo povedala, čomu ona nerozumela. A priznám sa, že skoro ma dala na psychiatriu do Pezinka :) To ma upozornilo, že aha... netreba o tom hocikomu hovoriť, resp. je to len pre mňa a možno pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc.
Takže tvoja odpoveď je veľmi výstižná. :) :):)-FLOWER--FLOWER-
vevuska
vevuska | 22.4.2017 13:24
Stáva sa, že dospelý človek, keď zažije autohaváriu, alebo niečo a nebodaj je chvíľu v bezvedomí, či v kóme v nemocnici a časom sa z toho vystrábi, tak môže tzv. získať určité danosti. Lepšie vnímanie, lepšiu intuíciu, môže byť aj médiom a tak podobne :)
Stránka:
< 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...