mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Ezoterika a záhady - 

Vidieť mŕtveho

fiohattu
fiohattu | 19.4.2017 12:06
Samozrejme, a keĎ to dieťa vie na fotke ukázať babičku aj keď ju v živote nevidelo? ;) Nerozumiem ako dieťa uľahčí rodičom život informáciou, že vidí mrtvu babičku? -LOL- Skôr to rodičov vyplaší a vydesí... ale radi sa dáme poučiť.
Aňo, majú imaginárnych kamarátov a sem tam sa rodičom podarí tých kamarátov aj odfotiť a fotka je taká istá ako kresby dieťaťa... -YES- -SHINY-
neznámy
neznámy | 19.4.2017 12:06
Toto som si myslela tiež. Do určitého dňa. Je to aj tak, samozrejme, ale deje sa aj iné, nie každému umožnené zažiť. Určité schopnosti sú ako dvojsečná zbraň.
neznámy
neznámy » fiohattu | 19.4.2017 12:09
A toto ma zaujíma tiež, fotoaparát vie zachytiť niečo, čo voľne oko nevidí. Tiež som tomu kedysi neverila.
neznámy
neznámy | 19.4.2017 12:13
Určité schopnosti sú ako dvojsečná zbraň
áno a preto každý úlet pýta vyváženie racionalitou ;)

ono totižto vidieť duchov nie je zas až taký problém, čo sa ale ako problém javí je žiť v realite a to pre mnohých jedincov čo žijú na hrane fantasy ľudského vedomia
neznámy
neznámy » fiohattu | 19.4.2017 12:15
-PUH-
neznámy
neznámy | 19.4.2017 13:28
Připomnělo mi to jiný případ. A tam lze zcela vyloučit, že by dítě o zesnulé vědělo. Bylo to rodinné tabu. Trauma. Něco, o čem nevěděla ani matka dítěte, byť se jednalo o její větev rodiny. Nemohlo dojít ani k tomu, že by zesnulá byla viděna na fotografii, zemřela totiž při narození, dávno před narozením matky dítěte.
Možná náhoda, možná shoda jmen, možná genetická paměť... Ale trefně píšeš "někdy." Někdy ano, někdy ne. Ne vždy je vysvětlení přísně racionální.
vevuska
vevuska » fiohattu | 19.4.2017 22:55
Deti do určitého veku vidia aj to, čo dospelí už dávno nie. A aj preto, lebo si to dospelí zakázali, aby ľudia okolo nich nehovorili o nich, že sú na hlavu, abo šibnutí. Deti by sa takto nemali nechať obmedzovať.
A ak tvoje dieťa vidí to čo vidí, nech to vidí. Babička môže byť pre ňu akýmsi anjelom strážnym a to je dobré. Keď dieťa začne chodiť do školy, medzi iné deti, postupne stratí o takéto veci veľký záujem, začne sa zaoberať inými bežnými reálnymi vecami, ľudmi a tak. Takže ja by som jej len vysvetlila veci ohľadom anjelov, babičky a nechala to na ňu ako to spracuje.
Aiwi
Aiwi | 19.4.2017 23:17
ono totižto vidieť duchov nie je zas až taký problém, čo sa ale ako problém javí je žiť v realite a to pre mnohých jedincov čo žijú na hrane fantasy ľudského vedomia

Presne povedané. Problémom je život v realite.

Pre dieťa v predškolskom veku je magické myslenie prirodzené a nepovažuje sa za odchýlku. Ak však pretrváva po 7 roku (ale teraz si už nie som istá, či nie ešte kúsok vyššie), treba zbystriť pozornosť.

v dospelom veku je to prúser.
neznámy
neznámy » Aiwi | 20.4.2017 00:39
občas je to prúser aj v detstve,,,,vlastní ťa objednajú na psychiatriu,,,,,sledovali ma tam 4 mesiace až pán primár konečne napísal,že som v norme,,,dlho mi trvalo ,,kým som sa prestala za to hnevať na rodičov ,,ale už je dobre:)
neznámy
neznámy | 20.4.2017 03:09
Normálne halucinácie, to nie je nič nové. Najmä vo vypätých životných situáciach.
neznámy
neznámy » Aiwi | 20.4.2017 06:11
Prečo je to prúser? Ak niekto naozaj vidí duchov je to jeho realita, pruserom je popieranie.......
neznámy
neznámy | 20.4.2017 08:34
Mozog sa s nami často hrá ako chce. :) A ani nemusí ísť o vypäté situácie.
Ja som si minule len tak šla na obed a na na susedovom dvore niečo prešlo, čo zachytil môj periférny pohľad. V prvý moment to bolo svetlosivé vietnamské prasa.
Keď som sa pozrela na to zviera už vedome, bol to dobre chovaný susedov slovenský čuvač. :D
Ja si vždy spomeniem na zákon kvantovej fyziky. Hovorí, že pozorované závisí od pozorovateľa.
To čo vidíme, to sme sa naučili vidieť, ide vlastne o takú kultúrno spoločenskú dohodu. :)
neznámy
neznámy | 20.4.2017 08:43
Je známe, že ľudia s mimozmyslovým vnímaním neradi hovoria o tom, čo vidia, čo vnímajú. Práve kvôli spochybneniu od druhých, až posmechu.
Ja také schopnosti nemám, ale sled udalostí za posledné dni ma presvedčil o tom, že niektorí ľudia áno.
neznámy
neznámy | 20.4.2017 08:50
Porozumenie a pochopenie videného je práve tým výsmechom a spochybnením často zablokované, čo človeku na zdravom rozume isto nepridá :)
neznámy
neznámy | 20.4.2017 09:02
Spochybňovanie a posmech sú iba kritériom pre obmedzenosť.
Je normálne, že ľudia takto reagujú na všetko čo sa odlišuje. Dáva im to pocit istoty, že svet má jasne dané pravidlá. Strach je potom menší.
Nie je to nič zlé, že väčšinou ľudia takto reagujú. Proste sa chránia. :)
neznámy
neznámy | 20.4.2017 09:04
A navyše vnímanie inak ako cez zmysly nie je zdieľatelné s ostatnými, ktorí vnímajú iba zmyslovo. Nie je na to ani spôsob popisu, takže hovoriť o tom je dosť zbytočné.
neznámy
neznámy | 20.4.2017 11:08
Nepovažujem za zbytočné o tom hovoriť.
neznámy
neznámy | 20.4.2017 11:20
Asi som to nenapísala dobre.
Nie je zbytočné o tom hovoriť. Kvôli ostatným, ktorí to zažívajú tiež. Je dobre vedieť, že takýto človek nie sám kto má nejakú skúsenosť v mimozmyslovej oblasti.
Ja som mala na mysli to, že títo ľudia svoje zážitky opisovať nechcú nie iba preto, že by sa stretli s nepochopením, alebo dokonca výsmechom. Ale aj preto, lebo tieto skúsenosti nie sú bežným spôsobom popísatelné.
fiohattu
fiohattu | 20.4.2017 11:28
ono totižto vidieť duchov nie je zas až taký problém, čo sa ale ako problém javí je žiť v realite a to pre mnohých jedincov čo žijú na hrane fantasy ľudského vedomia

Teda ak môžem poprosiť nejaký návod na videnie duchov, keď to nie je taký problém ako píšete. A rada sa zoznámim s jedincami čo žijú na hrane fantasy ľudského vedomia, určite sú to skvelí a zaujímaví ludia ... Ďakujeeem -LOL- -YUMMIE-

Lebo ľudí, o ktorých ja viem, že majú takúto skúsenosť vidieť či duchov alebo iné bytosti vrátane detí (niektorých, ktoré si takéto videnia niekoľko rokov odplakali v strachu) nikto po takomto zážitku netúžil a ani ho nevyhľadával a dokonca si ho ani neželajú zopakovať nakoľko boli z toho dosť vyplašení, poprdúskaní a pokakuškaní... -ROFL--PUH-
fiohattu
fiohattu » vevuska | 20.4.2017 11:43
Ďakujem -FLOWER-
Je to kamarátkina dcérka, ktorá toto začala pred pár mesiacmi rozprávať. Nikto sa jej neposmieva, každý to akceptoval a zas nevenuje sa tomu prehnaná pozornosť ani záujem.
To vysvetlenie okolo anjelov neviem, nechám na jej matku, ale malá je úplne v pohode z toho čo sa deje, bere to ako niečo prirodzené, normálne ;) :)
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...