mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ezoterika a záhady - 

Veľký deň účtovania

smilan
smilan | 12.7.2012 14:59
Veľký deň účtovania


Ľudia sú otrávení nesprávnym chápaním Božej Lásky, ktorú vnímajú ako donekonečna odpúšťajúcu a sladkasto zmäkčilú. Táto Láska však takou nie je a ani nikdy nebola, pretože jej neoddeliteľnú súčasť tvorí Spravodlivosť. Spravodlivosť prísna, dôsledná, železná a neúprosná!

Keďže pred 2000 rokmi sme Božiu Lásku pribili na kríž a jej princípmi sa doteraz odmietame riadiť, prichádza k nám teraz Stvoriteľ úplne inak. Prichádza k nám už nie v Láske tak, ako pred 2000 rokmi, ale v Spravodlivosti. V Spravodlivosti, ktorá každému nadeľuje presne to, čo si zaslúži. Či už jednotlivcovi, národu, alebo celému ľudstvu.

K zemi sa blíži veľký deň účtovania, o ktorom kedysi hovoril i Kristus. Blíži sa žatva, v ktorej bude oddelená pšenica od buriny. Pšenica sú ľudia dobrí, to znamená ľudia konajúci dobro. Burina sú ľudia zlí, čiže ľudia konajúci zlo. Blíži sa teda žatva, v ktorej bude pšenica zhromaždená v Pánových sýpkach a burina spálená v ohni. To nie je strašenie! To je Spravodlivosť!

Kto o týchto závažných skutočnostiach mlčí, ba snaží sa ich potierať, ten klame a zavádza, lebo v ľuďoch vytvára mylnú domnienku, že všetko pôjde stále ďalej tak, ako tomu bolo doposiaľ. Že sa vlastne nič zvláštneho nedeje a všetko sú iba výmysly. Ale to je obrovský omyl, lebo aj veľká Láska Božia má svoje hranice!

Ku dňu veľkého účtovania dôjde tak náhle a neočakávane, ako kedysi prišiel smrtiaci dážď, keď Noe vstúpil do korába. A tak aj teraz, kvôli neschopnosti ľudí vnímať plnosť času, nadíde náhle a neočakávane onen deň, v ktorom prepukne veľké svetové dianie. Dianie, v ktorom obstojí iba ten, kto sa snaží žiť podľa Vôle Najvyššieho. Nik a nič iného neobstojí!

Takáto je skutočnosť. Ľudia, odmietajúci ju vidieť a akceptovať škodia sami sebe i iným, pretože strácajú drahocenný čas určený na to, aby sa vnútorne prerodili a mohli byť započítaní medzi tých, čo obstoja.

Sekera je už priložená ku kmeňu stromov. Každý strom, ktorý nerodí dobré ovocie bude vyťatý a spálený v ohni!

S vedomým najvyššej vážnosti začnime preto usilovať, aby ovocie našich myšlienok, slov a činov bolo iba dobré, čestné, čisté a spravodlivé. Nič iného a nikto iný totiž pred železnou Spravodlivosťou Pána nemôže obstáť!

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.Š.
neznámy
neznámy » smilan | 12.7.2012 16:21
Táto kázeň mi nesmierne pripomína kázne vypaseného farára z časov, keď som mala povinné návštevy kostola. Ale to bolo strašne dávno. :)
Neviem teda, ale ak nájdeš jediného hriešnika, ktorý sa v strachu v poslednej chvíli obráti vďaka týmto slovám, tak gratulujem.
Ešte som nezažila, že by sa ktokoľvek na základe strachu zmenil k lepšiemu.
Prepáč, ale okrem robenia bububu, tento článok žiaden iný význam nemá.
neznámy
neznámy » smilan | 12.7.2012 16:26
.. tak nám,velebnosti, ohraničili už i tu bezpodmínečnou lásku .. :D
neznámy
neznámy | 12.7.2012 18:51
milá ofka,
perfektný koment, na dnes mám vysmiate, myslím, že aj na celý týždeň :):D
neznámy
neznámy » smilan | 12.7.2012 23:23
najhorsie zo vsetkych si to pochopil asi ty,a takych extremistov bude sekat boh ako prvych,ty pako.
Argyll
Argyll | 13.7.2012 08:22
-LOL--ROFL--THUMBSUP-

Lépe bych to opravdu nenapsal!-BOW-
neznámy
neznámy » smilan | 13.7.2012 11:47
mimo bu, bu, bu tento članek nenese nic noveho
neznámy
neznámy | 13.7.2012 12:10
zvláštny to paradox učiť láske pomocou strachu.... -LOL- -HEART-
neznámy
neznámy » smilan | 14.7.2012 11:32
Hm,nechávám růst i pláňata.Pro ptáčky.-BYE-
Přemýšlím,jaký jsi asi člověk.Pořád jenom ...bu,bu,bu.Usměješ se někdy?-BLUSH-
neznámy
neznámy » smilan | 14.7.2012 12:54
pripominas mi jedneho bezzubeho blazniveho muza z New Jersey, ktory behaval po uliciach a vykrikoval, ze Pan zide z nebies buduci tyzden a pride doba temna pre ludstvo....v jeho pripade zohral ulohu alkohol, v tvojom fakt neviem...
neznámy
neznámy | 14.7.2012 12:57
-LOL--THUMBSUP-
neznámy
neznámy » smilan | 14.7.2012 13:52
Je mi ta luto,ze vnimas boha trestajuceho.Verim,ze raz pochopis a najdes tu lasku,ktoru nam boh dava.Jezis Kristus prisiel nam odovzdat odkaz kto sme a kde je pravda.Skoda,ze si nepochopil a mozno by ti pomohlo skor nazriet do svojho vnutra a tam hladat odpovede.
neznámy
neznámy | 14.7.2012 14:00
Hm nemyslim,zeby bol blazon,len zlomeny clovek,ktory nedokazal sa znova postavit na nohy.To co vykrikoval to musel niekde pocut,len skoda,ze miesto pomoci mu vymyvali mozog.Vsimla som si,ze ty rada hned odsudis a este nikto nevie co mu pride do zivota a ako on dopadne.Mozno si nasla niektorych,ktori ti zatlieskaju,len vsetci nie su vnutorne taki silni,,ze dokazu prejst tymi skuskami zivota
neznámy
neznámy | 14.7.2012 14:12
asi nemas zmysel pre ironiu....ale mimo to je vtipne, ze nevies o kom hovorim, ale vies co prezil :D tvoje pozorovacie schopnosti su vysoko nadpriemerne, o tom niet pochyb;)
neznámy
neznámy | 14.7.2012 14:24
Ak ty srsis humorom tak potom ten Milan co tu pise asi viac.Vecsinou museli taki ludia prezit traumu,ktoru nedokazali uniest ale vidim,ze ty asi si v tom lepsia odbornicka.:D
neznámy
neznámy | 14.7.2012 14:44
no nic, uz ma nudis:)
neznámy
neznámy | 19.8.2012 19:34
Ak veríš v Boha, a jeho príchod v podobe Ježiša Krista na zem, musíš uznať, že je všemohúci, teda, že môže všetko aj trestať, nielen lásku rozdávať.
neznámy
neznámy | 19.8.2012 21:03
Znamená to, že ak niekto neuzná to, že Boh môže aj trestať, nemôže veriť v Boha?

Podľa môjho názoru sa nedá takto všeobecne podmieňovať kohokoľvek vieru.
Viera je síce vzťah, ktorý máme k zmyslovo nepoznateľnému, ale rodí sa v intenciách ľudského života a tak odráža v prvom rade individuálny život - znalosti, skúsenosti, zvyky, traumy a okolnosti týkajúce sa jednotlivca. Až potom odráža to, čo je po živote. Každý vzťah, aj vzťah k nepoznateľnému, je z veľkej časti zrkadlom toho, čo je v nás. V niektorých prípadoch sa mi zdá, že čím viac sa tento vzťah snažíme zovšeobecniť v náboženských rituáloch, tým menej pochopenia máme pre vzájomné rozdiely. Môžem súhlasiť s tým, že je rozumnejšie, ak sa človek naučí veriť tomu, že nie na všetko sa dá pozerať s usmiatou tvárou a láskavými očami, lebo určitá sebakázeň je nutná na to, aby sme boli schopní viesť dôstojný život. Chybné kroky nás väčšinou nevedú k vnútornej spokojnosti a aj výčitky sa dajú vnímať ako trest. Ale to je tiež len individuálna skúsenosť, ktorú niekto môže vnímať celkom inak. Ľudia toľko narozprávajú o duchovnosti a egu, o smrti ega či o prísnej pokore a niekedy nemajú pokoru pred sebou samým, pred tým, že sú len omylní ľudia, že ich pohľad nemusí byť dokonalý, tak ako nie je žiaden pohľad...

Už dlhšie prechovávam sympatie k negatívnej teológii, resp. filozofii, podľa ktorej človek vyzná najvyššiu pokoru a duchovnú chudobu tým, že uzná, že je prostý človek a pri svojej malosti nepripisuje Bohu žiadne atribúty, ale rešpektuje ľudský stav, ktorý nie je schopný uchopiť Boha vcelku, ale môže prijať život tým, čo mu prináleží.
neznámy
neznámy » smilan | 19.8.2012 21:17
ach ano dni skazy uz davno bezia ale ziadny kristus ci boh sami sme strojcami skazy vojny,nicenie zeme ,,spinenie oceanov, hubenie zvierat,zavist,nenavist cisto realne veci a ziadne bludy. ak zacneme ozdravovat tuto zem ked si uvedomime ze nie dom, panelak ale ona je nasim domovom a prestaneme sa stvat proti sebe mame sancu napravit troska nase zivoty. lambanana.
neznámy
neznámy | 19.8.2012 22:11
Může to být i tak, že svými myšlenkami a činy se trestáme sami a Bůh (nebo Vesmírná energie atd.) nám pomáhá to vidět a pochopit. Utrpení a bolest jsou nejspíš důležité, jinak bychom si svých špatností ani nevšimli .. důležité pro tuto dobu, tyto bytosti a situace, ve kterých jsou nyní. Utrpení a bolest však nezpůsobuje Bůh. To my jen zatím nevidíme souvislosti mezi svými činy a jejimi důsledky, které se mohou projevit v pro nás nejnevhodnější dobu.

http://www.youtube.com/watch?v=vKbth9d8du4&feature=player_detailpage

Může to být i jinak .. :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...