mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Ezoterika a záhady - 

Talizmany

neznámy
neznámy | 3.4.2013 14:12
Máte nejaký talizman? Ak áno aký? Pomohol vám niekedy?
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 3.4.2013 20:31
Keď som bola mladšia, nosievala som ruženín na krku, pred pár rokmi to bol energetický náramok, a ako dieťa som nosila krížik na krku ako dôkaz mojej viery v Boha a viery v to, že kým ho mám na sebe, nemôže sa mi nič stať :) Moja mamka mi tiež vždy, keď som mala prijímačky, resp. skúšky, štátnice...na vysokej škole aj na strednej dávala posvätený medajlónik Panny Márie, ktorý som nosila na diskrétnom mieste. Neviem, ale školy som všetky ukončila so vztýčenou hlavou, nebola som natoľko nervózna (okrem stresu, ktorý k tomu proste patrí), a som rada, že som tomu verila. V súčasnosti považujem za svoj talizman niečo nehmotné. Kým som netušila, aký je môj ascendent a nepoznala ani zďaleka, kým som z hľadiska astrológie, neverila som si natoľko. Odkedy však viem, aké sú moje pravdepodobné výhody, neustále nachádzam samu seba a mám motiváciu k tomu aby som uspela. Verím tomu. Čokoľvek, čo ma ťahá v živote vpred a dodáva mi vieru a silu považujem za svoj talizman :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 3.4.2013 20:58
Súhlasím aj ja, ale u mna je to tak, ze sa spolieham bud na vesmír alebo život ako taky, alebo teda samu na seba. Poprípade prosím Boha, nech mi pomoze.
Ale zaujalo ma co si napísala, ze si si neverila natolko, kym si sa nespoznala z hladiska astrologie.
U mna je to tak, ze cim viac sa tou astrologiou zaoberam a rozoberam hlavne svoj natív a teda to, čo mi do vienka vesmír dal, tak mám z toho čoraz viac zmiešané pocity a vobec z toho neviem vypichnút tie klady :)
Ale to bude asi tym mojim Rybacím ascendentom :)) narozdiel od tvojho Levieho je to predsalen iná káva :)
Ona
Ona | 3.4.2013 21:04
Ja nemam talizman a ani som nikdy talizman nemala, i ked vzhladom k mojej pomerne konzervativnej povahe mam sklon zvyknut si na niektore predmety, ku ktorym mam dokonca az citovy vztah, ale nikdy som nijakym predmetom nepripisovala magicky ucinok - vsetko su to len veci :)
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 3.4.2013 21:21
A môžem sa pozrieť na ten tvoj radix? Pošleš mi svoje údaje? Možno ja niečo vydedukujem. Niečo som sa za posledné 4 mesiace predsa len naučila :D Inak ako by som to povedala, ja nieže by som si plne neverila, ale v detskom veku a teenagerskom som bola veľmi ovplyvnená názormi mojej mamky, podceňovanie, mala som zábrany, lebo mládež okolo mňa mala skôr tendencie sa vysmievať, ako podržať. Blízki ľudia ma poznali ako vysmiatu, veselú babu, ktorá je rada, ak niečím pekným upúta. Ako taký skutočný presadzujúci sa lev som pocítila síce o niečo skôr, ako som o tom vôbec vedela, ale bol to skôr chtíč, aby som nedopadla ako človek, ktorý bude musieť mať rád svoju prácu, ale ktorý má rád to čo robí, ktorého si vážia pre intelekt a rozhľad. Ale vždy boli nejaké pochybnosti, či na to mám. Odkedy viem o levovi, dozvedám sa o sebe, že mi toto znamenie aj iní typujú. Lebo som priebojná, veľa rozprávam, a sama na sebe vidím, že som rada, ak som povšimnutá (nie pre trapasy, ale šikovnosť a talent). Ja by som sa na tovojom mieste až tak nebála rybieho ascendentu. Je to len tvoj obal... tvoje skutočné znamenie je strelec (inak ja mám stelca tiež významného :) Pracuj na sebe, a rybky sa môžu schovať. Veď s každý postavením planét pracujeme celý svoj život a máme z nich vyťažiž maximum v prospech nášho bytia. Viera v Boha veľmi pomáha, Boh je tiež talizman. Plánujem si zaobstarať nejaký krížik opäť a pripomenie mi, aby som nezabúdala na pokoru, aby som nebola sebecká a nebažila na úspechu v budúcnosti priveľmi a nezanedbala tak materské povinnosti, lebo rôžky na to máme obe :D
neznámy
neznámy | 4.4.2013 08:23
některá výbava do života dělá člověku tu cestu těžší, tak to prostě je.

co ale, kdybych ti ted spočítal, že jsi beran ve lvu?

jen si to zkus pomaloučku představit..
neznámy
neznámy | 7.4.2013 11:59
Ja nosim v kabelke ruzenec po starej mame. Nie je to vyslovene talizman ale som spokojnejsia, ked ho mam pri sebe. Talizmany su iba veci, presne ako pises, ktore vsak maju vplyv na nasu psychiku.
neznámy
neznámy | 7.4.2013 22:23
Pre mňa osobne sú talizmany niečo "zaťažujúce" . V podstate to neviem racionálne vysvetliť,ale vnímam to ako niečo obmedzujúce .Pretože ak v danej situácii potrebujem niečo čo ma má posilniť či ochrániť a je to potrebné pri sebe mať,je to niečo čo ma vlastne obmedzuje.-BIGEYE-
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 8.4.2013 00:27
No práve preto ja vidím väčší význam mať ako talizman niečo, čo si nosíme v hlave, a nie sme odkázaní na predmety, ktoré môžme zabudnúť. Ale čokoľvek, čomu prikladáme význam a silu nás každopádne upokojí a menej sa obávame zlyhania. Ale súhlasím, ak by som si napríklad zabudla doma ten môj "talizman" v istých životných situáciách, asi by som panikárila... CHvalabohu som z toho vyrástla :)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 8.4.2013 01:07
S týmto súhlasim,radšej mám tie "neviditelne" ochrany.Mne stačí predstaviť si,že som nejakej bublinke,či zahalená napríklad fialovým či bielym svetlom.To mám vždy poruke keď potrebujem ;)
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 10.4.2013 22:19
Ja mám ako talizman - taký skôr povedzme čo znamená niečo v mojom vzťahu plyšáčika mačičku menom Paci. Ako talizman môjho vzťahu s priateľom považujem ruženín skrytý od začiatku našeho vzťahu... :) A na krku nosím biely pentagram alebo srdiečko z mesačného kameňa.
neznámy
neznámy | 11.4.2013 18:21
Ahoj,mám.Zlatý křížek od mamky.Jednou jsem ho ztratila na chodníku a když jsem ho všade hledala,tak mě napadlo,že může být jedině tam a představ si,našla jsem ho v noci a on se mi ukázal sám ,byl 10 cm velký,když jsem ho uviděla a když jsem ho brala do ruky,byl to můj malý křížek.Všichni nechápali,ale já vím,že něco je mezi nebem a zemí a křížek na ochranu,nemůžu ztratit.-BYE-
neznámy
neznámy | 11.5.2013 13:53
Kedysi na VS som nosila pentagram, niekto mi ho poradil, lebo som sa citila zle, vraj ma to ochrani od zlych ludi a mne sa celkom pacil, tak som si ho kupila:) Nie som velmi na talizmany, ale od kedy som si ho kupila, zacala sa mi vyhybat spolubyvajuca, dovtedy ani za pana mat chvilu sukromia, hoci ma neznasala od prvej chvile co ma uvidela a po kupeni pentagramu sa chodila do nasej spolocnej izby len vyspat. A citila som sa naozaj lepsie. Mozno len nahoda, ktovie... Teraz nemam ziadny talizman.
neznámy
neznámy | 11.5.2013 14:08
Mám, svého anděla strážneho a pomáha mi stále
neznámy
neznámy | 19.4.2014 13:40
Ja mam talizman, ktory som dostala od svojej babky - nosim ho stale na krku:
https://www.silver.ag/privesok-zlaty-svaty-kristof/
neznámy
neznámy | 19.4.2014 14:00
Teraz mam kamienok turmalin :-)
neznámy
neznámy | 20.4.2014 17:17
Hm talizman ako taký nie ale zbieram gombíky a strašne sa vždy potešim keď len tak ho vonku nájdem a poplujem :D
neznámy
neznámy | 20.4.2014 17:37
Jéj, turmalín - to je krása :)a akej farby? mne sa najviac páči zelený s prechodom do ružovej a keď je čo najviac priezračný.
Nedávno som dostala nádherný ametrín a neviem sa naň vynadívať:)
neznámy
neznámy | 20.4.2014 20:05
čierny, ale veľmi zaujímavý :-)
dodo41
dodo41 | 20.4.2014 20:17
aj ked som lev, tak strieborny prsten, ci pomohol? neviem
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...