mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Ezoterika a záhady - 

Reinkarnacia

neznámy
neznámy | 16.1.2012 17:46
zrusene
Ona
Ona | 21.1.2012 01:03
Mila Janka - myslim ze ste to zrusila preto, lebo sa Vam nikto neprihlasil do diskusie.
"Zverokruhaci" pravdepodobne neveria na reinkarnaciu - takto som to pochopila z jednotlivych diskusii.

Ja som presvedcena o reinkarnacii a chapem ju takto:
Pred tym ako sa clovek, ktory sa nachadza v duchovnom stave, reinkarnuje, vyberie si vhodny cas, miesto a aj rodicov, ktorym sa narodi a aj svoje pohlavie, aby mohol splnit ulohu ktora je jeho poslanim na tomto svete.
Ta uloha ma bud napravit nieco dolezite co v predchadzajucom zivote pokazil, alebo dokoncit nieco dolezite co v predchadzajucom zivote nestihol dokoncit - toto su karmicke dovody na reinkarnaciu, alebo tu ma splnit nejake dolezite poslanie pre dobro ludstva - to vtedy ak nema ine karmicke dôvody na reinkarnaciu.

Predchadzajuci zivot mohol niekto zit ako muz, ako zena, alebo aj ako zviera.
Niekto moze byt v tomto zivote zenou aj preto, lebo v predchadzajucom zivote bol muzom ktory pohrdal zenami alebo ich zneuzival a podobne. Zvieratom sa stavaju ludia, ktori vo svojom zivote umyselne skodili ostatnym ludom - mozu to byt napriklad dileri drog ktori sa po smrti reinkarnuju napriklad ako prasa a podobne.
Niekto moze zit v tomto zivote v nedostatku a chudobe aj preto, lebo v predchadzajucom zivote bol nesmierne bohaty a mozno aj lakomy a asi aj pohrdal chudobou.

Takze - takyto je moj nazor.
:)
neznámy
neznámy » Ona | 21.1.2012 10:35
Ahoj Ona,priklanam sa k tvojmu nazoru ale este rad by som podotkol,ze na tuto temu sa asi nezhodne viac ludi tak ako astrologia ktora nas ma ovplivnovat a ktoru zaroven ovlivnujeme aj my(ludsky vymysel) tak aj reinkarnacia nas ovlivnuje a zaroven my ovplivnujeme ju.nikdy nic nie je jednoznacne,stale to ma viac vplyvov,a preto sa aj Albert Einstein vyjadril ku teorii relativity,lebo narazil na viac aspektov ako iba jeden.Tu hraju ulohu ine sily aby clovek racionalny mohol zaradit niekam tieto zalezitosti,musel si vytvorit urcitu zalozku v ktorej su zhrnute urcite informacie.Stale opakujem v co veris v to uveris,vsetko je mozne a zaroven nemozne ,ak rozumies co tym chcem povedat,su veci dane tak ako moje pismo teraz(s chybami) a su veci medzi mojimy riadkamy kde existuje iny svet,to ako si ho clovek interpretuje alebo projektuje je uz iba na jeho intelektualnom vnimani (viac-menej) takze moze a nemusi byt,kedze ja osobne mam bujnu fantaziu tak si myslim ze moze existovat vsetko co si vymislim,ak nemam fantaziu tak sa drzim iba toho co je pragmaticke a realne,takze asi tak,nic nieje jednoznacne a myslim ze ludia ani nikdy tuto otazku nebudu vediet zodpovedat(kura vo vajci)aj to je relativne a myslim ze nas dovod existencie je aby sme pochopily relativnost no a nasa nespokojnost sa tomu nechce poddat a aj preto existuje sam zivot,hladanie otazky a odpoved je 42
neznámy
neznámy » Ona | 21.1.2012 11:30
Mila ona dakujem za odpoved ja mam svoj postoj k tejto teme a chcela som vediet aj niekoho ineho. dostala sa mi informacia ze v minulom zivote som zhorela na hranici a teraz mi nedavno jeden pan povedal ze mam bosoracky nos tak som si to zo zaujmu chcela overit ci sa aj crty mozu prenasat ale asi ano ked by clovek zazil v minulom zivote nieco tak krute a este v cisto zabavnom teste mi vyslo ze v minulom zivote som bola Jana z Arku. tak je to skor zabyvne tito moje konkretne pocity ale reinkarnaciu beriem ze moze byt len na to mi vyskocia dalsie otazky a pytala by som sa do nemoty.:)
som velmi rada ze ste sa ozvali prave vy ste velmi mudra a fajn osobka.jana.:)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 21.1.2012 13:19
Mna tato sfera tiez vzdy velmi lakala, cisto zo zvedavosti som bola raz na jednej regresnej terapii, ci skor seansa to bola...a cele mi to prislo ako jeden velky blud, co som si sama vykonstruovala vo svojej fantazii :)...pani ma uviedla akoze do hladiny alfa a zacali sme cestovat v jednotlivych minulych zivotoch...to sa ma ona na vselico vypytovala a ja som nevedela od samej radosti, co mam odpovedat, pretoze som v skutocnosti nebola nikde, tak som si zacala vymyslat, aby sa necitila blbo, ze to nefunguje -PUH-
neznámy
neznámy | 21.1.2012 13:59
no to muselo teda byt vesele rada bych vedela ci to niekomu vyslo.jana.
Ona
Ona | 21.1.2012 14:34
Ja som rozhodne tieto veci nezistovala pomocou inych ludi, ani som sa umelo nedostavala do hladiny alfa a podobne zalezitosti - nedoverovala som tomu a ani som nemala na to peniaze.
Ja som to zistila a pochopila sama, pomocou meditacie, a mozno ze som aj dost citliva.
Pretoze vzdy ked mi niekto nieco radi, tak - kym sa o tom nepresvedcim sama na vlastnej kozi - nemozem to prijat, lebo to pocitujem ako nanucovanie - takze vtedy vzdy "uteciem" - metaforicky povedane.
Ona
Ona | 21.1.2012 14:52
Ahoj Jantchi, tvoj pravopis je vec za ktoru som ta nikdy nekritizovala, pretoze som pokladala za podstatne pochopit to "co tym chcel basnik povedat" a nie dodrziavanie formalit.
Suhlasim s tym co si napisal.
Este mi vysvetli odpoved 42.
Ona
Ona | 21.1.2012 14:56
Mila Janka, viem ze tato tema sa okrajovo uz v diskusiach objavila a ze sme sa uz o tom rozpravali. Dakujem Vam za kompliment ze som mudra, ale ani Vy nie ste hlupa a urcite ste aj fajn osobka. :)

-FLOWER-
neznámy
neznámy » Ona | 21.1.2012 16:53
nemozem si pomoct ale velmi mi pripominate moju prvu ucitelku astrologie PhDr.Vlastu Vrbovu skvela žena.ako dlho sa venujete astrologii alebo inym veciam ak sa mozem spytat.jana.
Ona
Ona | 22.1.2012 13:52
dakujem za kompliment, Janka, ale ja mam 4 deti, takze casu som mala na ine veci len velmi malo, najma kym boli deti male a astrologii som sa venovala len tak "uchytkom" ked som mala chvilku casu. Teraz, ked uz su dospeli, tak mam trochu viac casu, takze vlastne az v sucasnosti sa astrologii viac venujem. Takze som len taka amaterka a Vy toho mozno viete ovela viac nez ja. :)
neznámy
neznámy » Ona | 22.1.2012 16:52
zdravim nie neviem urcite. je to študium na cely zivot ale mne to nevadi este by som chcela ist naspat studovat psychologiu v nitre na univerzite tretieho veku ktore som musela prerusit kvoli smrti ocina a muza, ale chcela by som pokracovat .podla vasich otazok sa da usudit ze viete vela z astrologie ja sa radsej od strachu ani neopytam.jana.
neznámy
neznámy » Ona | 22.1.2012 17:18
precitaj si knihu alebo si pozri film stoparov sprievodca po galaxii (spis.Douglas)tam sa dozvies vsetko a este sa aj nasmejes .pekny nedelny podvecer.
neznámy
neznámy | 24.1.2012 12:14
Dobrý deň Janka,
Mňa táto téma tiež zaujíma, len som tu váš príspevok nevidela, tak som sa na to nevyjadrovala. Pred nedávnom som si tiež zisťovala, kým som asi tak mohla byť v minulom živote. Keďže som získala jeden kontakt na osobu, ktorá sa prostredníctvom anjelov strážnych vie napojiť na minulosť, tak som jej skúsila zo zvedavosti zavolať. Samozrejme, že ma k tomu tak trochu "prinútili" nejaké tie problémy, či už s prácou, rodinou a tehotenstvom. Odpoveď znela, že som bola mocnou panovníčkou a mala som dieťa s milencom pokiaľ môj bohatý muž bojoval vo vojne. Toho dieťatka som sa zriekla a dala ho odstrániť, aby to môj muž nezistil a neublížil mi. K niektorým mojim poddaným som sa nesprávala najlepšie. Môjmu mužovi prebodli v boji ľadviny. Vraj som bola aj bylinkárkou a pomáhala som ľuďom s ich vyliečením. Potom mi vysvetlila prečo mám v tomto živote problémy a čomu sa mám venovať. Po skončení telefonátu som sa riadne rozplakala. V tomto živote som si istá, že by som také veci nebola schopná urobiť. To, že som bola bylinkárkou vysvetľuje môj záujem o ezoteriku. Vraj by som mala pomáhať ľuďom bez pomoci, radiť im. Prácu mám robiť, ktorá nie je pre bežných ľudí.
Viem, že mnohí ľudia reinkarnácii neveria. Aj ja som medzi nich patrila a snažila som si to overiť aj cez astrológiu. No teraz si už viem vysvetliť mnohé moje predtým nezodpovedané otázky: napr. Prečo mi zomrelo dieťa? Preto, aby som vedela, aká je to bolesť stratiť milované dieťatko a naučila sa vážiť si to, čo som si predtým nevážila. Prečo mám problém s niektorými ľuďmi? Pretože som sa k nim v minulosti správala zle a oni mi to v tomto živote vracajú,.... atď. Tie odpovede už viem a je ich mnoho.
Takže v tomto živote sa nám všetko vracia. Za dobré, čakaj odmenu. Za zlé čakaj prekážky, trest... Možno to ozaj má spojenie aj s astrológiou. Čo by vysvetľovala aj konštelácia Saturn/Venuša. Ozaj niekedy ide o veľké utrpenie a život je častokrát bojom. Ale jedno je isté, že po trpkých obdobiach príde vždy radosť a šťastie. Len treba veriť. Pekný deň prajem. :)
neznámy
neznámy | 24.1.2012 16:41
ahoj marika no ja som si neni na beton ista ze reinkarnacia je ale kladiem si stale tu otazku bolo by to logicke keby to tak fungovalo, lenze ja mozem len spekulovat lebo uz som v inej diskusii povedala ze najpravdepodobnejsie je ze po zivote neni nic a smrtou clovek konci.fyzicky urcite a to ostatne si myslim ukonci cinnost mozok.bodaj by to tak nebolo ale zatial nik vierohodne nedokazal ze to tak nie je.
/parapsycholog john beloff sa tymto zaoberal a prisiel sice k takemuto zaveru no ale nejak ho asi nikto nepozna/zostava vsak viera stastni su ludia co veria ja neverim /v boha/ mozem zas len priznat sa ze dufam ze nejaka ta vyssia sila je nech uz to slovo znamena cokolvek.jana.-FLOWER-
neznámy
neznámy » Ona | 14.4.2012 00:30
Ahoj. Dovol abych napravil nejake omyli, ktere tu uvadis. V podstatne vetsine mas celkem dobry pohled na reinkarnaci, ale v nekterych vecech se pletes. Tak prvni a nejdulezitejsi je ta, ze clovek se nikdy nemuze narodit jako zvire a naopak. lidske duse a vedomi, jsou zcela odlisne a maji jinou dimenzi. Zvireci rise a jejich duse, maji kolektivni vedomi a jsou navzajem propojeni, zatimco lidske duse maji samostatne vedomi, ac jsme propojeni energeticky a na urcite urovni. Jinak to tak nejak funguje, ale ne vzdy je vse spojeno s karmou, jak si lide zvykli tvrdit. Je to mnohem slozitejsi a muze se jednat jen o zkousku, nebo rozhodnuti duse, ze si projde nejakym ukolem a podobne. Duse muze byt klidne cista, ale je mozne se dohodnout s jinou dusi, ze si projdou treba vrazdou, nebo tezkou chorobou a podobne. Duse se porad uci a i kdyz nekterou zkousku zvladne, muze ji klidne opakovat kolikrat chce. Vse je o svobodne vuli a tu respektuje Buh i nejvyssi universum. Vzdy se ale jedna o proziti nejakeho pocitu a pochopeni. Tim duse ziskava zkusenosti a duchovne roste.
To je jen tak ve zkratce, protoze je to na hooodne dlouhe tema a prakticky nema konce. Jinak ja znam dobre sve cesty, znam sve minule zivoty, vim proc sem ted tady a vim presne co pisu. Nikoho ale nenutim tomu verit, protoze je to vse na kazdem jednotlivci, cemu veri a cemu ne.

Jen tohle neni muj nazor, ale vedeni. Preji vsem cistou lasku a abyste nasli svou cestu-FLOWER-
neznámy
neznámy | 14.4.2012 09:07
Ahoj:-)
Dovolím si k tomu taky pár slov.
Reinkarnace - minulé životy - forma duše atp. tohle je záležitost,kterou můžeš studovat celý život a nikdy nedojdeš k uspokojivému poznání. Existuje mnoho teorií od výchozí "Je jen jedna duše" až po ty,kde se lidé "přou" zdali se lze reinkarnovat do zvířete. Plus k tomu Karma,proč jsem zrovna teď tady v tomhle těle...mnoho knih bylo napsáno,mnoho vět řečeno,četla,znáš. Mnoho šarlatánů na tom také parazituje,protože zrovna reinkarnace je modní záležitost - Je pohodlné věřit tomu,že na tomhle světě nejsme naposledy,zbavuje nás to panického strachu ze smrti - viz tady ten příspěvek kolegyně,která se zúčastnila seance.:)
U reinkarnace neplatí "myslím si...pochybuju...věřím"
U reinkarnace platí VÍM.
Poznání.
K poznání tady dojdeš jen formou osobního prožitku - a ten se může udát kdykoliv ve Tvém životě. Dokonce se spíše stane tehdy,když se o ni cíleně a záměrně nezajímáš,protože informace nastudované z knih ukládají se do mozku a podvědomí a při sebemenším obyčejném lidském zakolísání máme tendence je vytahovat a vykřiknout "Jo... to je vono..proto mi vadí oheň,protože mě v minulém životě upálili" //Zjednodušuju;)//
VÍM je v tomto případě stavem duše,nikoliv mozku.:)
neznámy
neznámy | 15.4.2012 19:55
Naprosto s tebou souhlasím. Ty nevěříš ty víš! Lépe bych to nenapsala. Není co dodat.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...