mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Ezoterika a záhady - 

Pravda, to jsou tekuté písky v nás.

neznámy
neznámy | 4.8.2014 09:49
Pravda nemá cestu, v tom je její krása. Je vlastním žitím. Cesta vede pouze k nehybné, mrtvé věci. Jakmile zjistíte, že pravda je něco živého, něco v pohybu, co nemá pevné místo a nelze to nalézt ani v chrámu, ani v mešitě, ani v kostele, a že vás k tomu nepřivede církev ani učitel, ani filozof, pak také zjistíte, že tato živá věc je to, co jste vy: vaše zlost, násilí, křeč, zoufalství a starosti, se kterými žijete. Pravda je v porozumění tomu všemu.
Jiddu Krishnamusrti

Pravda, to jsou tekuté písky v nás. A když se v nich občas dusíme, jsme pravdě (sobě samým) nejblíže. Cesta, učitel, guru, církev...nás udržují v nevědomosti a závislosti na sobě. Sledují svůj vlastní prospěch. Jsou to pasti, léčky, které líčí chytří "obchodníci s iluzí."
Co si o tom myslíte? :)

http://www.jiddu-krishnamurti.net/cs

neznámy
neznámy | 4.8.2014 10:22
Myslim,protoze jsem v praci.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 5.8.2014 01:32
Na toto by se hodil jeden citát :-)

Někde v hloubce duše člověk většinou ví, kam se dát, ale často dělá ten hlupáček, kterého nazýváme svým Já, takový hluk, že vnitřní hlas vůbec není slyšet. (Marie-Luise von Franz)
neznámy
neznámy | 5.8.2014 07:00
To je krásně řečeno. :)
neznámy
neznámy | 5.8.2014 17:10
obchodnici s iluziou to niekedy robia aj so srdca.aspon si to myslia ale svoje srdce este nepoznali, mylia si ho s egom. mam sialenu teoriu ze pravdu tu nevie nikto, nikto ju ani nikdy tu nevedel ani vediet nebude. a preto aj cesta a metoda je asi hlupost.

neviem. zijeme tak podstatna je asi len kvalita zivota a to chce velmi zrelu mysel aby nejaka kvalita bola. ta zrelost je mozno produkt zaujmu o zivot. verim na zaujem. ale prave ten zaujem je kamen urazu. mame starosti, strachy, problemy, zijeme v lunaparku plnom atrakcii a mysel je od malicka cielene nicena
neznámy
neznámy | 5.8.2014 17:18
Tú teóriu máš zo svojho ega. Ktorému sa nepáči, že ONO pravdu nevie a tak sa utešuje tým, že keď nie ONO, tak ani nikto iný ju nemôže vedieť.
Potom je spokojnejšie.
Skús si, len tak cvične, nahodiť teóriu, že práve naopak, Ty si tu jediný, kto pravdu nevie, že čo to spraví :D
neznámy
neznámy | 5.8.2014 18:01
s tvojí teorií souhlasím.
pravdu nezná nikdo. to znamená ani já ani ostatní. kdybych ji neznal jenom já, mněl bych naději že ji od ostaních nějakým přenosem poberu, říká se kdo chodí s moudrými stane se moudrým. Ale.
S tvojí teorií souhlasím. pravdu nezná nikdo.
neznámy
neznámy | 5.8.2014 18:02
preco ono? ja kua -WINKIE-

tato teoria sa vyvinula na zaklade analyzy (nie rozumovej) najvacsich duchovnych vodcov co tu boli ci su a ovdzusia planety :D
neznámy
neznámy | 5.8.2014 18:05
tak vidíš a já jsem k tomu došel paralelně takže to platí na druhou prostě je to tak.
neznámy
neznámy | 5.8.2014 18:14
Analýza je rozumová činnosť, neviem dosť dobre, čo si mám predstaviť pod nerozumovou analýzou-CONFUSED-

Pokiaľ by tí vodcovia, ktorých si "analyzoval" mali niečo, čo Ty nie si schopný vidieť, tak to asi ťažko zanalyzuješ.

Skúsme to opačne. Ak vieš, prečo pravdu nevedeli, mal by si vedieť aj dôvod, pre ktorý si "analýzou" zistil, že ju nevedia, inými slovami, mal by si vedieť, aká by mala byť bytosť, aby si po jej "analýze" zistil, že pravdu vie.
Zdá sa mi však, že práve preto si dal do zátvorky to nie rozumovej, aby si nemusel vysvetľovať, prečo Ti vyšlo, že pravdu nepoznajú. Že je to len Tvoj pocit, chcenie, aby pravdu nepoznali.

Okrem toho, pre Teba je úplne nepodstatné, či tu niekto iný niekedy pravdu vedel, alebo vie.
Jediné, na čom záleží je to, či tú pravdu vieš Ty.
A to nevieš.
neznámy
neznámy | 5.8.2014 18:19
mne brni v gatach uz dlho jedna myslienka: ak je tu chybne nieco je tu chybne vsetko. ide o to aby clovek nazeral na vsetko ako na jeden celok. vsetko so vsetkym suvisi alebo tak nejak. jasna ze cez doslovne chapanie slov je to hlupost ze chybne je tu vsetko. ved mame iphone. myslene psychicky a za slovami.ak ma jeden clovek ego, maju ho v istom zmysle vsetci...tak na co sa tu ti ludia vlastne hraju, poznaju vobec svoj princip?


akoby mohla taka extra hovadina ako krestanstvo zit popri ozajstnej pravde? tak krestanstvo moze zit len popri inych hovadinach - islamstvo, vychodne smery atd. nebezpecna polopravda - horsia ako klam
neznámy
neznámy | 5.8.2014 18:23
isteze neviem, ak by som vedel bola by to len dalsia forma mrtvej viery, moja tuzba.

mas vhlad do krestanstva? vidis a chapes v uplnom celku celu tu stupiditu? tak som myslel tu analyzu. co je ak nie je jezis? potom odpadne aj budha lebo je to rovnaky princip len na vyssej urovni. potom uz neexistuje guru a tak asi nie je ani pravda ci lepsie povedane nikto ju nevedel
neznámy
neznámy | 5.8.2014 19:56
Myslíš, že Buddha bol na vyššej úrovni ako Ježiš? Vysvetli prečo.
Mňa zaujímajú Ježišove výroky a na tých nevidím vôbec nič stupídne.
Naopak, pri mnohých sa mi zdá, že už sa to ani jasnejšie vyjadriť nedalo.
neznámy
neznámy | 5.8.2014 20:53
sory nechce sa mi uz mudrovat -YES-

treba patrat stale dalej a dalej a nekorenit v niecom. a pocuvat a ucit sa z kritiky. kritika obsahuje pravdu, inak by nebola, je teda nastrojom pravdy -BYE-
neznámy
neznámy | 5.8.2014 21:04
Dobre, tak už nemudruj -YES- -BYE-
neznámy
neznámy | 6.8.2014 11:12
Nie je zbytocne zatazovat sa hladanim Pravdy, ked za tisicrocia existencie ludsva sa k nej mozno nikto ani nepriblizil -NOSMILE-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...