mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ezoterika a záhady - 

Orgonity

neznámy
neznámy | 24.3.2014 08:36
Pokud už tady tohle téma bylo, omlouvám se, ale nenašla jsem.

Mám dotaz - jaké s nimi máte zkušenosti?
Na internetu je informací hromada, ale jde mi o konkrétní a osobní zkušenost či váš názor.
V poslední době jsou velkým hitem - prodávají se u nás v každém květinářství, všichni o nich mluví.
Ale já fakt nevím, jsem vůči tomuhle trošku rezervovaná. Tak nějak si neumím představit, že kousek plastu (či nějaké pryskyřice), který má v sobě hromádku kovových pilin a součástek (jako když se Krtečkovi rozsypalo autíčko) a pár kousíčků polodrahokamu, může mít takový pozitivní vliv, jaký jeho výrobci a zastánci propagují.

Btw.teoriím o chemtrails věřím, ale k orgonitům mám jakýsi nedůvěřivý odstup -WINKIE-
neznámy
neznámy | 24.3.2014 09:37
Je to ako so všetkým. Orgonity majú svojich zástancov, nadšencov, aj odporcov či pochybovačov o ich účinku. Sama sa v tej spleti moc nevyznám, reklamy na mňa moc neúčinkujú, napriek tomu sa o orgonity zaujímam. Jeden krásny kúsok som dostala darom od Bimbulky, ďalší mám už dlho v úmysle objednať si u miestneho Sokratesa :) . Verím, že taký osobný prístup, energetický vklad vložený do individuǎlneho kúska má svoje čaro aj účinky znásobené.. Pokiaľ veríme v účinky kameňov, drahokamov, mandál atd. tak nie je problém veriť v účinky orgonitov. Zmerať jeho energetický potenciál sa dá virguľou. Ale zmerať celkové účinky, vplyv na telo, myseľ a pohodu jedincov pohybujúcich sa v blízkosti orgonitu - sa nedá. Presne ako sa nedá vyčísliť, percentuálne vyjadriť, tabuľkovo nakresliť vplyv iných duchovných vecičiek, knižiek, predmetov, zaujímavých miest, symbolov.. Všetko závisí totiž od nášho vedomia, nakoľko je vyspelé, ako toto všetko vníma, ako vyhodnotí potrebu a pocit uspokojenia z tohto kúska zloženého mnohokrát z materiálu, čo ani nepoznáme, len ho proste niekto narval do formy, zalial a čaká, či nás to zaujme :)
Myslím, že nie je od veci aj tu riadiť sa intuíciou, vybrať si keď nás niečo zaujme, podľa toho čo sa nám páči, čo nás osloví, čo sa nám hodí farebne na poličku, skrátka čo pohladí našu dušu
Asi by sme nemali vkladať nádeje do nejakých veľkých zázrakov, že niečo sa postavením orgonitu do obývačky zmení. Zázrakov je totiž schopný každý z nás v prvom rade, čo dokážeme my sami, nezvládnu žiadne piliny ani živica. Ako doplnok a sprievodný prostriedok - schvaľujem. Zvlášť niektoré veľké kusy, ručne robené, vo farbách ktoré nám rezonujú, sú orgonity veľmi milou záležitosťou už len pre ich krásu, pokiaľ majú skutočné účinky, treba sa len o to viac tešiť :)
neznámy
neznámy | 24.3.2014 10:36
táto téma tu už veru bola viackrát :D
tvoja orgonitoskepsa je veľmi opodstatnená, je to populárny tovar a je ich asi po tých kvetinárstvach spústa len tak narýchlonabúchaných ako to krtečkovo autíčko :D

orgonit sám o sebe zrejme nemá dôvod nijak fungovať, kým do neho niekto energiu nevloží a držala som v ruke rôzne nič nehovoriace kúsky...

no Zorničkou spomínane Skratove, to je iná káva :)
hoci nie moc často vnímam energie z predmetou a kamienkou, ktorýkolvek orgonit od neho som mala možnosť chytiť, cítila som velmi pozitívnu a upokojujúcu energiu...

takže pri výbere orgonitu je isto velmi dôležité overiť si zdroj, kto konkrétne orgonity vyrába, prípadne sa riadiť intuíciou a vlastnými pocitmi ak si na energie citlivá :)
neznámy
neznámy | 24.3.2014 10:59
To je jak s chlapom. Niektorí sú ničnehovoriaci, niektorí nevysvetliteľne pútajúci a príťažliví :) a neodoloateľní
Ja som bola na ezoterickej výstave v BA, tam mali v jednom stánku také skvostné kusy všetkých farieb a tvarov, že som takmer neodolala, v takých prípadoch nepozerám čo to stojí a obnáša...píšem už o orgonitoch samozrejme -LOL-
neznámy
neznámy | 24.3.2014 23:11
Minulý rok sme boli v jednom obchode s kamienkami, kde majiteľ je človek fakt znalý geológie a tovar nosí asi z celého sveta. Mimo iného mal aj orgonity viacerých veľkostí a tvarov.
Skúšali sme s dcérou kyvadlo a jediný tvar ktorý išiel "dobre" bola pyramída. Ja im celkovo neviem prísť na chuť. Vnímam ich ako také neprirodzené.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 07:37
"Pokiaľ veríme v účinky kameňov, drahokamov, mandál atd. tak nie je problém veriť v účinky orgonitov"

- no právě - kamenům věřím z toho prostého důvodu, že mají určité chemické složení, které rezonuje s chem.složením a pochody člověka a jeho organismu, kameny prošly dlouhým vývojem v matičce Zemi, jsou to skutečné bytosti....
Stejně tak u mandal zase chápu, že mají pozitivní vliv svým tvarem, který se vlastně v přírodě vyskytuje v mnohým buněčných strukturách (nebo např.ve sněhových vločkách) - tudíž jde zase o přirozené působení....
A to je důvod, proč nemůžu přijít orgonitům na chuť - jeto dle mého vnímání jakási nesourodá směska čehosi, co vytvořil člověk komerčním způsobem. Tedy to se asi netýká Tebou uvedených jedinečných kusů, do kterých autor vkládá energetický kód - nicméně to bych potom spíše nazavala amuletem či talismanem - ty jsou nositely energetických informací svých tvůrců....

Díky za názor :-)
neznámy
neznámy | 25.3.2014 07:38
Přesně - taky je vnímám jako cosi "umělého". Dokonce je mi líto těch kamínků, co jsou do nich "zatavené" - nemají přístup ke slunci, k vodě....přijdou mi mrtvé -SAD-
milan08
milan08 | 25.3.2014 08:05
tiez som iba nedavno dostal od kamarata dost velky orgonit.citil som hned jeho vyzarovanie,mam ho na nocnom stoliku,som 3r.po mozgov.prihode a odvtedy kludnejsie spim,som uvolnenejsi a verim ze maju taky vplyv ako sa o nich pise.vsetko zalezi len na tom ,kto ho vyrobil za akym cielom,aku energiu do neho vlozil pri jeho vyrobe.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 17:38
Mám orgonit už víc jak rok. Po přinesení do místnosti jeho energii první dny intenzivně vnímám.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 18:50
nuž, protiargumenty sú logické, ale ja dávam len na vlastné skúsenosti a tie moje s mojim orgonitom menom jupiter od sokrata sú len tie najlepšie. zásobila som orgonitmi aj pár známych a parádne ma baví sledovať ich zážitky. prevažne sú to neveriaci tomášovia. takže ja sa už len uchechtávam :)
spať pri orgonite znamená vyspať sa doružova :)
neznámy
neznámy | 26.3.2014 14:36
A možná,že jsou právě tak funkční,jakou účinnost jim přisuzujeme...;)
neznámy
neznámy | 26.3.2014 14:40
...a niektorých lepšie zaliať do pryskyrice :D
neznámy
neznámy | 26.3.2014 15:11
placebo efekt....? Možná :)
neznámy
neznámy | 26.3.2014 15:15
První osobní pozitivní zkušenost :)
No vida. V tom případě se mi nabízí související otázka - ty pozitivní reakce byly jen na orgonity od Sokrata - tudíž se ptám - proč se nazývají tyto předměty orgonity a ne třeba amulety? Věřím na práci s energií a tudíž pokud ten dotyčný je natolik schopný vytvořit funkční a silně pozitivně naladěné amulety - proč se nazývají orgonity? jaký je rozdíl mezi amuletem a orgonitem?

Prostě mi to nedá spát -WINKIE- Nesnáším davové šílenství ať už se týká čehokoliv a když vidím, jak takřka všichni v mém okolí podléhají orgománii (dokonce i "rozumní" lidé", mám potřebu se dobrat k jádru pudla :)
neznámy
neznámy | 26.3.2014 15:24
na placebo efekt je potrebné očakávanie výsledku či účinku.....
ja som sketik, nič som o orgonitoch nevedela (ani len to, že existujú :D) prosto som sa ocitla v skupine ľudí kde koloval nejaký čudný šuter a cítila som v žalúdku (ako obvykle úzkostné napätie) po nejakom čase sa ocitol ten divný šuter o ktorom som prd vedela a ani som mu nevenovala pozornosť nejak v mojich rukách a spozorovala som nečakaný efekt, úzkosť mizla :)

od vtedy som videla či dotkla sa mnohých iných orgonitov a tento efekt, hoci už mohol byť očakávaný sa nedostavil....

za to pri orgonitoch od konkrétneho "výrobcu" sa dostavuje opakovane
neznámy
neznámy | 26.3.2014 17:38
no, netrúfam si tvrdiť, kde je pravda, ale pri tvojich myšlienkach ma napadla táto:
moja kolegyňa si kúpila prívesok s orgonitom malinkatým. potom sa pýtala, čo to mám za šuter na stole ( vtedy prebýval môj jupiter-orgnit v práci), tak som jej povedala. a aj o účinkoch. potom sa na mňa vyjavene pozrela, a vraví: tak preto neviem spať, keď mám ten prívesok na krku. (je už druhá, ktorá nevie pri orgonite spať). takže ho cítila a vyplýva mi z toho, že placebo to nebolo.
myslím, že je jedno, kde je pravda, hlavne, že to funguje. či už je to placebo, alebo čokoľvek iné. mňa by skôr zaujímalo, prečo neznášam davové šialenstvo :)
neznámy
neznámy | 27.3.2014 08:18
No vidíš, to je přesně důvod, proč jsem tuhle diskuzi založila - vlastně jsem doufala, že na těch orgonitech přece jen něco bude ;) co nejsem schopna vidět nebo vnímat. Vlastně mě tvoje odpověď trochu uklidnila - vím, že si protiřečím, ale je to tak.
Takže si to v sobě uzavírám asi tak, že je důležité, od koho ten daný předmět je a tuhle energii je schopen vnímat i člověk, který o tom nic neví. Tudíž ty, které jsem zatím viděla (a držela v ruce) já, asi moc kvalitní nebyly, jelikož ve mě vyvolávaly spíše negativní pocity.

A proč nesnáším davové šílenství? no to je jednoduché, můj bláznivý Uran v 1.domě mě vždy žene v protisměru :D Jsem tak naprogramovaná - rušit a bořit zažité hranice a šeď průměrnosti :) A už mi to ani nevadí, přijala jsem to.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...