mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Ezoterika a záhady - 

Mimozemské civilizácie ?

Antonidas
Antonidas | 13.11.2011 10:03
Mám tu zaujímavý dokument,čo som náhodou zazrel vo vysielaní ČT2 :
http://www.csfd.cz/film/294092-2012-mayska-proroctvi-a-kruhy-v-obili/
so záujmom som ho dopozeral.Kto ho nevidel :
http://www.youtube.com/watch?v=79ANVpZeIZo
V tom dokumente ma zaujala časť - obrazec okolo 6 minuty.
Mne to pripomína význam ÓM ,symbol,ktorý nosím na retiazke už dosť dlho. V dokumente nie je tak umelecky stvárnený ,ale tak strojovo - univerzalne.
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%93m
Čím viac si uvedomujem nevyhnutnosti zmien vo svete,tým viac ma zaujíma... ako?
Sami môžete pozorovať v správach "fámy" chuť riešiť záujmy štátov vojnou...
Môj pocit je ,ak sa nedá do popredia rešpekt a úcta medzi ľudmi, zodpovednosť za svoje činy (duchovný armageddon) ale dajú sa do popredia ľudské a národné záujmy, nastane vojna (svetský armageddon) .
No ,možno je to pre niektorých bláznivé,ale proste to tak cítim...
Antonidas
Antonidas » Antonidas | 22.11.2011 00:22
Sem tam večerom pozerám oblohu,a skúšam hádať súhvezdia ;) fajný relax.
Ako každého z nás určite napadla myšlienka - sme tu vo vesmíre sami?
Dosť indícií tomu nasvedčuje ..znamenia na poliach (ako ktoré) ,popisy v mýtoch a legendách, kresby na kameňoch a v zrúcaninách. A v neposlednom rade ich spomínajú i ľudia ,ktorí majú-li všeobecný rešpekt medzi ľudmi,a tu ma dosť zaujala Bulharka Vanga (v mediach sem tam upravene alebo i sfalšované proroctva) ako horlivá, skromná a pokorná kresťanka,ktorá ich potvrdzuje. Ako člen ľudstva sem tam rozmýšľam ,prečo sa priamo neukázali celému svetu? Asi preto,že mnohé by to zmenilo... vo svete - v ľudskom myslení. To je ako keby som nosil tiket výherného lotta vo vačku ,a už by som sa ohliadal,či ma niekto neokradne :D Proste ľudia sú na rázcestí... človek je hodný najväčšej lásky ale aj nenávisti.... Proste sa nenávisť musí maximálne eliminovať svetlom v nás, ľudia musia byť k sebe tolerantnejší a ohľaduplnejší.Vo svete musí kolovať viac lásky ako peňazí ;) Jak sa hovorí, pomôž si človeče aj Pán Boh ti pomôže. A vtedy si myslím,žeby sme boli hodný poznania či sme alebo nie sme vo vesmíre sami ;) Nemyslíte?
neznámy
neznámy » Antonidas | 22.11.2011 11:08
ak by sme šli do najjednoduchšej podstaty, tak z duchovného pohľadu existuje len jedna cesta s dvoma smermi. jeden vedie hore, druhý dole. a my nikdy nestojíme na mieste. buď ideme jedným alebo druhým smerom. keď sa začneme zamýšľať nad vecami tohto sveta, zistíme, že prakticky je celý svet naruby. skoro všetko čo robíme, robíme opačne ako by sme mali.

treba zrušiť školstvo, zdravotníctvo, poľnohospodárstvo, banky a medzinárodný biznis. ak som na niečo zabudol, tak to tu dopíšte. 95% týchto vecí je na zahodenie do koša. väčšina si myslí, že zmeny treba ísť robiť do vlády a keby sa tam dostala a zostala by v nej túžba pomáhať ľudstvu, zistila by, že najväčšiu moc majú bezmocní ľudia. ak sa má niečo zmeniť, tak myslenie ľudí.

myslím, že jeden z najväčších problémov je, že veci, ktorým by sme sa mali vážne zaoberať sú pre nás ako tajomstvo ukryté vo vraku lode na dne mora a "nikto" o nich nevie. možno to znie až smiešne, ale v školách by sme sa mali učiť o šťastí. na prvý pohľad pre každého znamená šťastie niečo iné, ale v podstate existujú len ilúzie o šťastí a reálne šťastie, ktoré môže dosiahnuť každý. a o tomto by sa dalo reálne učiť a prakticky ľudí k tomu viesť rôznymi technikami. zlí ľudia nikdy nie sú šťastní, pretože oni sami vnútorne trpia rôznymi nedostatkami aj bez toho, aby si to uvedomovali. tieto nedostatky sa snažia kompenzovať najrôznejším spôsobom a domnievajú sa, že sú múdri a že oni dobre vedia o čom je život a na čom je založené ich šťastie. ľudia čo trpia závisťou, nenávisťou, lakomosťou, chamtivosťou a rôznymi bludnými snami o šťastí, sú v nerovnováhe sami so sebou, pretože sebe by nikdy nerobili to čo robia druhým. a tu sa zase dostávame k srdcu a zmyslu života. šťastie, alebo prežitok, ktorý sme schopní vnímať je to čo chceme všetci dosiahnuť - podstatu - obsah - životnú náplň. problém je v tom, že si mýlime formu s obsahom. ak si niekto myslí, že forma (majetok a hmotné zabezpečenie) je obsah, tak sa tým môže prežierať celý život a celý život bude hladný. takto nenažraní ľudia (3% svetovej populácie) požerú 90% majetku sveta a samozrejme, že väčšine to bude chýbať a nebudú mať ani základnú formu pre naplnenie obsahu.

V ASTROLÓGII JE VŽDY ZEMSKÝ A VODNÝ ŽIVEL V OPOZÍCII - V PROTIKLADE AKO VYVÁŽENÝ SYSTÉM. VODA - OBSAH POTREBUJE FORMU - ZEM. VODA JE NÁŠ DUŠEVNÝ SVET A ZEM JE NAŠE ZÁZEMIE, HMOTNÝ MAJETOK (BÝK), KAŽDODENNÁ FYZICKÁ PRÁCA (PANNA), SPOLOČENSKÁ ROLA (KOZOROŽEC), ALE AJ ZMYSLY. ZMYSLY NÁM ZABEZPEČUJÚ VNÍMANIE FYZICKÉHO SVETA. ALE INFORMÁCIE KTORÉ DOSTANEME CEZ RECEPTORY DO MOZGU JE LEN FYZICKÝ PODNET. TO AKO SME SCHOPNÍ VNÍMAŤ PODNETY A TO ČO VLASTNE VNÍMAME EMOCIONÁLNE JE NEHMOTNÉ. TO JE NÁPLŇ NÁŠHO ŽIVOTA - ŠŤASTIE.

po smrti už síce hmotné telo nemáme, ale zemské kvality ako aj väčšinu zmyslov áno. takže aj po smrti máme čo do činenia so zemou, ale v inej vlnovej dĺžke. a ak tu na zemi nedosiahneme schopnosť prežívať skutočné šťastie srdcom, po smrti to nebude lepšie ;-). načo by sme tu inak boli
neznámy
neznámy | 22.11.2011 11:56
v joge je pojem krija šakti. krija je očista a šakti je sila. kria šakti je reálna sila, ktorú po smrti strácame
neznámy
neznámy | 22.11.2011 12:48
A to by si sa cudoval ako sa ZEMSKÝ A VODNÝ ŽIVEL dokazu SPOLOCNE doplnat a perfektne si rozumiet !!! V kazdom smere... Bez maleho naznaku OPOZICIE...
Ale s laskou a -HEART-

Sex, financie, nakupy, praca, volny cas, domacnost, upratovanie v domacnosti, bezny zivot.... Perfektne -ROFL-



Ja a moj priatel na zaciatku ked sme sa spoznali mi povedal ze on je ako " stary strom " s ktorým uz nepohnem. To znamenalo ze uz nezmenim jeho spravanie.

Pravda je ze som mu vobec neoponovala v jeho nazore a ani som sa nehadala o opaku. Iba som sa mierne pousmiala. :D Vedela som preco...-THUMBSUP-

Bol taky ze prisiel s prace isiel do obyvacky a pozeral televizor. To bolo vsetko...

Netrvalo to dlho! -THUMBSUP- Bez natlaku, bez hadok, bez kriku mi sam rad pomaha.
Varime spolocne. On umyva riad ja ho utieram. Ja drhnem vanu po kupeli a on ZAMETA obyvacku. A este mame pri SPOLOČNÝCH domácich prácach postarane o srandu.

Hlavne ked robime spoluocne nas obľúbený jablkoví kolac. Muku mame aj vo vlasoch -LOL-

Ked dopapa tak si aj umyje po sebe riad.

Obydvaja chodime do prace a z prace chodime unaveny. Uz vela krat mi povedal ze : Moja ja ta lubim "moc" tak preco by si mala vsetko robit sama. Ty tu nie si upratovaca. A preto ti pomaham a robim to rad! -BYE-


Ja som Panna a on je Ryba
neznámy
neznámy | 22.11.2011 16:03
andrejka a ten tvoj je mimozemstan ved si mala dajakeho francuza ci talian to bol.
neznámy
neznámy | 22.11.2011 16:06
tak to je fajn. veď ale opozícia neznamená kríž. sú to navzájom neoddeliteľné body. voda by sa bez zeme rozplynula a stratila v priestore a zem by bez vody zostala suchá, prázdna a bez života. inak povedané jeden bez druhého by stratil význam
neznámy
neznámy | 22.11.2011 16:19
Preto je u teba mimozemstan lebo robime veci spolocne????
Alebo preto ze mi pomaha a nenecha ma vsetko robit samu???


je jedno kto je.....on je moje vsetko
Antonidas
Antonidas | 22.11.2011 16:32
To áno,dualita ale v ľudskom ponímaní ,nie?
neznámy
neznámy | 22.11.2011 16:45
ziadna odpoved? -BLUSH-

ty si urcite STARA DIEVKA ( sama ) ku ktorej sa niekto cely zivot choval jak k niakej upratovacke alebo ako k spine....A nemal ju za nic viac. Alebo ta nebral (dost vazne ) preto si tam kde si a robis to co robis. Lebo ine spravanie ludi ani nepoznas a nevies ake to je. ( Ked muz ide radsej s tebou von nez by si pozrel milovany fudbal )

-THUMBSUP-


ked ta clovek vidi raz alebo dva krat do mesiaca mozno sa ta aj opyta ako sa mas alebo co robis.....a posedi chvilku s tebou..... Ale keby ze ma byt s tebou kazdy den ( normalne )..... Tak od teba utecie.... ( to pozname..... nie? ) -BYE-
neznámy
neznámy » Antonidas | 22.11.2011 17:13
prečo len v ľudskom? dualita, alebo polarita je kozmický princíp a vo svojej podstate funguje všade rovnako. oheň môže fyzicky horieť, ale môže sa prejaviť aj vo forme zápalu v tele, duševného zápalu - aktivita, agresivita, žiarlivosť a rôzne vzruchy. takisto ho máme v bruchu ako tráviaci oheň. v tele máme vraj až 13 ohňov. každý horí inak, ale vždy je to jeden a ten istý živel ohňa
neznámy
neznámy » Antonidas | 22.11.2011 19:24
nebudu se k tomu tady rozepisovat, zabralo by to zas hovadsky moc pošlu jen strohé odkazy ...

Má 2 díly

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eGxrEZcjH20 /> -WINKIE-
neznámy
neznámy | 22.11.2011 20:54
v pravú chvíľu si mi to sem napísal, sokratík, ďakujem. (bolo mi treba to pripomenúť) -BOW-
Antonidas
Antonidas | 22.11.2011 21:28
myslíš že je správne reagovať na podpichovanie takto? ... Si mladá, horlivá,plná vášne...máš sa o učiť -SHAME-
Antonidas
Antonidas | 22.11.2011 21:41
Možno máš pravdu. Ja to vidím momentálne takto... Dualita ...svetlo - temnota sú v ľudskom ponímaní potrebné...jedno formuje druhé.Ak v človeku prevládne svetlo...poznanie ,nebude potreba tmy... To bude iná úroveň bytia. Ak v človeku prevládne temnota ,bude odsúdený na opravenie svojich chýb - cyklický vývoj až pokiaľ v ňom prevládne svetlo..poznanie.
neznámy
neznámy | 23.11.2011 22:17
no tak vsade citam, ze protichodne zivly su OHEN a VODA, respektive ZEM a VZDUCH....a ty ze zem a voda....hmmm, praveze si myslim, ze to su pribuzne zivly, ved napriklad aj v ajurvede sa skryvaju pod jednou dosou a to pod Kaphou...;)
Antonidas
Antonidas | 23.11.2011 23:17
jednoduchšie : niečo ako farby dúhy ... biela obsahuje všetky ;)
neznámy
neznámy | 24.11.2011 11:14
:-) veď v tom je práve tá krása ako je to zamotané. Samozrejme. Voda a zem sú príbuzné živly. Obidva sú ženské. Z cyklického pohľadu sa striedajú kvality jin - jang, ale z pohľadu polarity sú potom vždy protiľahlé "rovnaké" kvality. Tak napríklad Baran - Váhy sú polarita jang - jang. Ale ich vládcovia sú Mars - Venuša. A to je sakramentsky typický jang - jin / chlap - žena. Tak ako to potom je? Ak sa na to pozrieme z tých najzákladnejších prvkov, tak oheň je jang a voda jin. to sedí. Každý element, alebo princíp sa delí ešte na menšie. Takže základný jin-jang je rozdelený na 2. Jin je rozdelený na jinový jin-jang a jang na jangový jin-jang. Tak nám vzniknú 4 živly. Potom je ešte princíp troch - zrod-udržiavanie-zánik. Každý živel sa prejavuje vo všetkých 3och podobách a vznikne nám 12 znamení, ktoré sú navzájom v dokonalom súlade v kruhu. A takisto princíp troch sa sám ďalej delí na 3 tie isté kvality. V ajurvéde je to satva-radžas-tamas. Satvická strava je surová zelenina a ovocie, tamas je hlavne mäso, vajcia, alkohol. Ale napríklad cesnak patrí medzi tamasickú SATVU.
Antonidas
Antonidas » Antonidas | 16.5.2012 14:20
V poslednej dobe sa mi dobe dostala do ruky kniha
http://www.martinus.sk/?uItem=97571
ktorá je celkom zaujímavá... ohľadne tejto témy.... Kto sa o túto tému zaujíma,odporúčam prečítať.
neznámy
neznámy » Antonidas | 16.5.2012 14:27
Kolik budou asi davat sbjerne suroviny po valce za 1 kg zeleza??

Po zemi se bude asi valet spoustu letadel a tanku...-NOSMILE-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...