mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Ezoterika a záhady - 

Mandelův efekt

Saffiyah
Saffiyah | 2.10.2017 16:05
Stalo se vám někdy, že jste si naprosto jasně pamatovali nějakou událost, ale později se ukázalo, že se nikdy nestala? Tomuto jevu se říká Mandelův efekt. V dnešním videu se dozvíte nejen to, proč někteří lidé s neochvějnou jistotou tvrdí, že v 80. letech sledovali v televizi pohřeb Nelsona Mandely, ale i to, zda je Mandelův efekt způsoben prolínáním paralelních vesmírů či pouze nedokonalostí naší paměti.

https://videacesky.cz/video/mandeluv-efekt
neznámy
neznámy » Saffiyah | 2.10.2017 16:44
Priznávam dobrovoľne, občas mávam podobné prejavy. Moja dcéra to diagnostikovala ako silnú autosugesciu.
Silný neptún, no....-BIGEYE-
neznámy
neznámy » Saffiyah | 2.10.2017 16:55
Peter Insider to objasňuje takto:


Co je to Mandelův efekt? Jak se odlišuje od Déjavu?

"Mandelov efekt sú v podstate spomienky človeka na jeho pobyt v inej realite. Sú také reálne a realistické, až je človek schopný sa pohádať s ľuďmi, ktorí mu budú tvrdiť, že zažil niečo iné a pri tom budú hovoriť pravdu. Tento efekt je u ľudí veľmi častý a hovoríme tomu takzvaná astrálna forma Matrixu. K druhej podotázke, ako sa líši od Déjà vu, no tak tam je veľmi zásadný rozdiel. Okrem samotnej podstaty, tzn. že pri Mandelovom efekte si človek spomína na niečo, čo v skutočnosti nezažil, kdežto pri Déjà vu má pocit, že už to zažil. Okrem tohto elementárneho rozdielu je tu ešte jeden ďalší. Kým Mandelov efekt sa deje výlučne na fyzickej, tak Déjà vu jedine na astrálnej úrovni."
neznámy
neznámy » Saffiyah | 2.10.2017 17:35
Ano, stáva sa. Teraz som si v mysli vybavila akurát jeden príklad, ale je toho veľa.
Nestalo sa to mne, ale môjmu mužovi. Po niekoľkých rokoch sme sa rozprávali o dovolenke v Tunisku a dostali sme sa v spomienke k jednej čajovni, či vlastne fajčiarni vodných fajok. A on hovorí, že to bolo tam, kde sme fajčili vodnú fajku. Ja na to, že nie, iba sme šli okolo a pozerali na ľudí dnu. Tak neviem, či on mal Mandelov efekt, alebo ja stratu pamäte. :-D
neznámy
neznámy » Saffiyah | 2.10.2017 19:22
Spomienky sa daju ovplyvnovat a tiez ak desat ludi vidi to iste tak kazdy vidi ine.skym su spomienky a preco...vysledok?!
neznámy
neznámy | 2.10.2017 19:55
Poznáš fenomén stej opice?
Saffiyah
Saffiyah | 10.10.2017 20:45
Ovšem, taky v dnešní době, kdy se informace šíří nadsvětelnou rychlostí, obletí novinářská "kachna" svět několikrát, než kohokoli napadne pátrat po její pravdivosti -LOL-
Ale verze s paralelními realitami zní děsivěji-LOL-
milan08
milan08 » Saffiyah | 23.4.2018 06:54
raz sa mi to stalo.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...