mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ezoterika a záhady - 

Láska je zákon, láska pod Vôľou

neznámy
neznámy | 3.4.2017 13:14
Velmi zaujimave citanie - Aleister Crowley, muz pod volou...... (strana 76)

http://www.dingir.cz/archiv/Dingir304.pdf


Rada by som sa spytala, ze co si predstavujete vy pod pojmom laska je zakon, laska pod volou
neznámy
neznámy | 3.4.2017 16:01
podla mna tento pojem suvis so psychologickym pojmom libida a jeho ovladanim/neovladanim... libido nemusi suvisiet len so sexualnou silou (aj ked s tou hlavne), ale aj so vsetkym, k comu mozeme zmyslovo lipnut...mat radi...ci jedlo, chlast a podobne... ak tu lasku k zmyslovemu objektu neovladame, tak ten objekt nas ovlada a potom z toho plynu rozne zivotne peripetie (choroby, krach vztahov, slabost... )...preto silny clovek je ten, kto tu lasku, cize libido dokaze ovladnut... libido moze mat jak konstruktivne (napr. u crowley spaja libido, cize sexualnu silu aj s predstavivostou, ktora je pre operacie v magii klucova...)...dobre to symbolizuju aj tarotove karty... 11. karta sila/chtic priamo hovori, ze kto ovlada svoje libido/predstavivost/kundaliny, tak dokaze presne ako je na tej karte ovladnut aj leva... a tiez o tomto hovori 15.karta, dabel... tam sa jedna hlavne o vztahy k okoliu... posadnutost tym libidom nici vztahy a naopak jeho ovladnutim ovladame aj diabla v sebe...svoje temne stranky... takto nejako to chapem... laska/libido je najvacsia sila v cloveku, ktora bud buduje/tvori alebo nici...
neznámy
neznámy | 3.4.2017 16:11
Zajímalo by mně jak si to ovládání představuješ.
neznámy
neznámy | 3.4.2017 16:35
-THUMBSUP- Paráda

Dakujem za postreh -PUH-
neznámy
neznámy | 3.4.2017 21:12
Laska nemoze byt pod volou lebo by bola ovladana. Laska je. Vsetko co sme nuteni ovladat nie je laska je to nasledok nelasky.
neznámy
neznámy | 3.4.2017 22:15
ved si precitaj crowleyho dielo...ale indicku tantru, z ktorej crowleyho (a nielen jeho) dielo ciastocne vychadza...
neznámy
neznámy | 3.4.2017 22:21
Mně ale zajímalo co si o tom ovládání myslíš ty. Né co píše nějaký Mr.Crowley.
Zda například znáš někoho kdo takto ono libido ovládl.
A jak se to u něj v praxi projevuje.
Nezajímá mně co o tom soudí "oni". Zalci. Mudrci. Tantrici. Šejdíři kšeftaři a žvanilové.
Co píší svaté knihy a potajmu obrážejí bordely.
https://www.youtube.com/watch?v=G3LvhdFEOqs
neznámy
neznámy | 3.4.2017 22:34
neviem, ci si dobre rozumieme...ja nemam na mysli nejake vyhladenie, ci potlacenie libida ako to napriklad doporucoval Minarik...ja mam skor na mysli jeho ovladnutie...t.j. aby clovek nebol otrokom svojich vasni, ale aby bol ich panom...
osobne poznam aj nepoznam...poznam ludi, ktori sa nevenuju ziadny okultnym smerom a dokazu ovladat svoje libido, aj ked ho maju silne... ale nepoznam ani tantrikov, ci hermetikov, co ho ovladli a to z jednoducheho dovodu...ja sa v takych kruhoch nepohybujem... ale verim, ze to je mozne a chce to vela driny a nielen to...ale aj sebareflexie a analyzy, aby clovek sa netesil, ze nieco ovladol, ale v skutocnosti to len nejako potlacil...
neznámy
neznámy | 3.4.2017 23:30
Nejspíše myslíš pod ovládáním libida to že daný subjekt žije normálním občanským životem.-
Že není druhým nebezpečný a nevykazuje známky patologické duševní choroby a zjevně na něm není nic zvláštního patrné.
Jak jinak poznáš že se daný subjekt na pudové úrovní ovládá.
Jsou pro to nějaké znaky podle kterých se to dá určit?
Pak se dá říci že se drtivá většina populace ovládá, jelikož spadá do kategorie "normální".
neznámy
neznámy | 4.4.2017 12:41
Vďaka za článok, Crowley bol mimoriadne zaujímavý človek. Pri čítaní článku som si spomenula na Rasputina. Nezdá sa, ale majú niečo spoločné.
Sústredená, koncentrovaná vášeň spojená so zdrojom.
Citujem z článku : Protože ryzí vule, nezkalená úmyslem, osvobozena od chtivosti výsledku, je každým spusobem dokonalá.

Ja to chápem tak, že človek sám v sebe má nasledovať túto silu a vôľu, ktorá nie je jeho vedomím a teda zdeformovaným zámerom.
Učenie dona Juana hovorí čosi podobné.
Spojiť sa a dôverovať.
Tak tomu rozumiem. Mne je táto téma veľmi blízka.
neznámy
neznámy | 4.4.2017 12:48
no ale crowley hovori o niecom inom... ty hovoris, ze vacsina beznych ludi ovlada svoje libido..ja s tym nesuhlasim, lebo si myslim, ze to je opacne... myslim si, ze crowley a ine duchovne nauky hovoria o tom, ze ovladnutim libida, ci jeho usmernenim si clovek moze rozsirit vedomie... lenze bezne ludia, co podla teba ovladaju libido, tak tam k ziadnemu rozsirovaniu vedomia nedochadza....
neznámy
neznámy | 4.4.2017 12:59
Asi nie je veľmi vhodné to slovo "ovládanie". Ak sa niekto spontánne prejavuje, hlavne deti, ktoré to ešte robia, obyčajne sú okríknuté. "Ovládaj sa!"
Ale to je niečo úplne iné ako smerovanie, či koncentrácia sily. Je to tlmenie sily podriadenej pravidlám spoločnosti. Miesto kultivovania sily a práce s ňou sa navodzuje pocit viny a potláča sa do nevedomia, odkiaľ potom preniká ako rôzne psycho úchylky.
Celá spoločnosť sa ovláda a potom to tak aj vypadá ako vypadá.
neznámy
neznámy | 4.4.2017 13:32
Já to netvrdím že běžní lidé ovládají svoje libido.
Jenom dedukuju co tím myslíš ty že někdo ovládá libido.
Zajímá mně jak se takový člověk pozná.
Takže podle tebe to není běžný člověk co ovládl libido, a má anebo může mít rozšířené vědomí za pomocí práce s "ovládnutou silou".
Stále o tom ale nevíme vůbec nic. Jak vypadá libido ovládnutého člověka?
Projevuje se jinak než u běžného člověka anebo takový člověk nesexuje (je nad věcí) anebo co vlastně odlišuje takového jedince?
Co "dělá jinak"?
neznámy
neznámy | 4.4.2017 13:46
ty chces na vsetko stemple, dokazy, vedecke studie:) lenze tu sme v oblasti okultizmu, tak tu tazko najdes nieco hmatatelne... samozrejme, ze taky clovek moze mat sex, ale pouziva ho inak....povedzme na to rozsirovanie vedomia... a ako sa odlisuje od bezneho cloveka??? nijako, ak myslis po vonkajsej stranke...po vnutornej stranke vsak sa moze odlisovat zasadne...
neznámy
neznámy | 4.4.2017 13:57
áno na rozširovanie vedomia,,,,lásku prejavujem sexuálnym aktom a v tom je obrovská sila,,z ktorej čerpám -PUH-
neznámy
neznámy | 4.4.2017 14:33
u Freuda je libido pri,árně spojeno se sexualitou, později je psychickou energií doprovázející každý pud, nejen ten sexuální. procesem sublimace se tyto energie stávají pro Freuda základem života uměleckého, kulturního i duchovního.

Jung jde dál libido je pro něj kontinuální životní pud, který se projevuje ve všech možných oblastech, řekl bych, že je podoben Freudovu Erotu. Přemístění, přesměrování, proměna libida se děje tvůrčí činností, prostřednictvím obrazů a symbolů.

Crowley byl zdeformován svým odporem k bigotnímu křesťanství, které ho mučilo v mládí, umrtvování těla ho vyprovokovalo k nezkrotnému hedonismu, sexuální praktiky byly v době, kdy se formoval jeho magický názor prováděny v tzv. rudé magii, a byly známy v orgiastických kultech. Dobře jsou popsány v několika v češtině dostupných dílech u Lasenica, Kabeláka. Velký vliv měl v této oblasti americký okultista Randolf, jehož dílo Magia sexualis do francouzštiny přeložila Maria de Naglowska, která vedla v Paříži pozoruhodný erotický templ, kde se tedy moc nesouložilo, šlo spíš o petting a necking, vzbuzování mocného extatického vzrušení.

Většina sexuálně magických praktik je založena na askezi toho druhu, že magický pár se vzdá potešení z orgasmu , orgasmus sice prožije, ale energii při něm uvolněnou obětuje uskutečnění nějakého svého aktu.

Informace o tantře v oněch dobách byly povrchní, slavná kniha Artura Avalona Serpent power, kterou napsal po delším pobytu v tantrickém klášteře a která stojí v základech západní tantry je nejspíš blud, protože po tom co vyšla (1918), obdržel Avalon od svého gurua dopis, v němž mu sděluje, že nic z toho, co mu bylo o tantře sděleno, nezakládá se na pravdě, protože taková tajemství se cizinci nesdělují.
neznámy
neznámy | 4.4.2017 14:55
Cassanova Rasputin Crowley kazdy je diametralne odlisny na opacnych koncoch sfery.Kto ku komu sa prikloni?Proti gustu ziaden disputat.Spojit sa a dvoverovat...tak skoro no.
neznámy
neznámy | 4.4.2017 15:12
Cassanovu som nespomínala, neviem, čo by ho malo spájať s tými dvomi. Podľa mňa nič.
neznámy
neznámy | 4.4.2017 15:14
Nizsia instancia sex vyssia laska naj.vola?takto to zrejme vidi.Samotny fakt ze je potreba riesit to vela odhaluje este viac naznacuje.Miesa sa tu hrozno maliny jablka ten ci onen nazor je treba uplatnit vo vyhni zivota.Z historie vieme ako dopadli velky milovnici tak si treba brat priklad iny ponaucenie.Na vsetko su knihy pretoze napisane bolo uz vsetko.Kde su ti stastny ludia tu?Ak sa niekto ovladne natolko aby nadobudol rozsirene vedomie chcem byt pri tom dam co poziada.Bezhlavo milovat ci milovat hlavu.Ak to funguje asi dobre. Sterilne citove ticho zanechava coraz hlbsiu brazdu....
neznámy
neznámy | 4.4.2017 15:18
Som sa odrazil nie reagoval ci ako...Viem ze tam nebol ilustroval som. Nespaja ich nic okrem zaluba v uspokojovani.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...