mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ezoterika a záhady - 

Kundaliní

neznámy
neznámy | 28.1.2015 19:25
Ahojte,
ak máte niekto priamu skúsenosť s prebudenou kundaliní, veľmi ma poteší, ak sa o nu podelíte a hlavne niečo praktické, ako sa vám podarilo priebeh procesu zvládnut bezpečne a v čo najminimálnejšej nepohode.
Stalo sa mi to spontánne samé v októbri 2014 ,spočiatku som nevedela čo sa to deje, az pátranie v januári za pomoci mojho známeho , co je aj terapeut ukázalo ze sa mi "utrhla" kundalini. Prečo, to neviem a už je to aj tak jedno. Ani som nevedela poriadne co to je, tak som studovala nedavno, ale len na nete. Kedze clanky boli co do príznakov dosť presné a čo do varovaní dosť pre mna strašidelné, mnohé som ani nedočítala, lebo k tým mojim zážitkom mi to na pohode nepridalo- este si dalsie starosti robit aj mentálne z čítania clánkov.
Zatial som nenatrafila na cloveka, ktorý by s tým mal skúsenosť s možnostou pomoct druhému ulahcit proces. Do Indie sa nechystám niekoho hladat, zrovna sa to nehodí.
Skôr by som to rada zvládla tam, kde som , s tým co je práve k dispozícii. Momentálne mi stojí v srdcovej oblasti a rúbe dalej...Od decembra je tam. Ked sa to tam vtedy vylialo, nadránom som volala záchranku, este stastie ze som sa zobudila na akysi vnutorny pohotovostny stav. Napichali mi betalok a atd. Vsetky mozne zdravotne vysetrenia u roznych specialistov zatial su OK. Ono by to bolo v poriadku aj to ,co proces vnímam na pozadí prinása, az na tie vedlajšie účinky... brrrrr . Ked somsa dozvedela co to je, snazila somsa to zlikvidovat ale zistila som, že to nejde. A uz sa o to ani nepokúsam, uz viem ze je to dobré tak, ako to je. Kamarát povedal, že to musí vyfučať von cez hlavu a potom už bude pokoj. Ale ako prečkať to obdobie v bezpečí? Návaly kundalini prichádzaju u mna vo vecerných hodinách a medzi 2-3 alebo 3-4 ráno, ako kedy. Rúti sa to v takých vlnách a potom ustanú a nejaký cas, niekolko hodín alebo maximálne jeden den je zdanlivý pokoj, akoby sa nechumelilo. Ale tie vlny teda stoja za to. to je pre mna normalne ze skola ako zvladat strach. Keby som mala popisovat vsetko , co sa deje bolo by to na malú knižku, takze zbytocné, tí, co tým prešli, to asi chápu. Zatial mi kamoš odporučil to riedit s dordže, so zvukmi tibetskej misky, pocuvanim urcitej hudby. Trosku je to už odvtedy lepsie, ale stale je to živá dymiaca bublajuca sopka. A hlavne je to nevyspytatelne, dnes napísem, lebo som presvedcená, ze je to uz dobre ale o nejaky cas ma to zas prekvapí...Jeden chalan z USA co to má kompletne už za sebou písal, že pomáha horúca sprcha, ale ked to prekvapí tak nie som zrovna v stave isť do sprchy a užiť si ju. Písal, že pomáha aj chôdza pohyb, hýbem sa , chodím, ale ono to nespí aj tak. dnes je to este OK prepadyboli slabsie a unosnejsie.
Vdaka za tipy kto viete ako si to ulahcit. :)-HEART--HEART--HEART-
neznámy
neznámy | 29.1.2015 08:30
Mám skúsenosť, ale nezhoduje sa s tou tvojou.
Čo myslíš tým, že momentálne stojí v srdcovej oblasti?
Tu je dlhší článok, neviem, či si ho našla na nete, ale stojí za to prečítať si ho.

http://www.gnoza.cz/Slovak-html/pages/prednasky/ohen_kundalini.html
neznámy
neznámy
neznámy | 29.1.2015 16:29
Ahoj dakujem za clanok, precitam si ho určite vecer. potrebujem nad tym asi posediet vyzera dlhý.
Myslím tou srdcovou oblastou to, ze odkedy sa tam vlna kundalini dostala, je tam energo aktivita ktorá sa tahá vyssie, ale hore je asi co cistit a preto to je pre mna jemne povedané nepríjemné. Riedim a brzdím to , ako sa dá, aby to bolo v pohode. Pomaha napajat sa na "vyssie" roviny, ked to príde, modlitby, svetllo, to som zacala v poslednom týzdni ci dvoch pouzívat na "riedenie" (iný vystiznejsí názov prave teraz nemám). Vsimla som si ze sa tie vlny potom nie sú take strasidelne nepríjemné. Ide mi o moje telo a nervový systém , aby to ustáli v zdraví a pohode. Lebo sú to šajby ked sa spustí vlna. Inak je to v poriadku. Vsimla som si kadeco, rozne veci sa zmenili, ale nie svet navonok, skor asi vnímam akoby som bola vsadená tak trosicku nanovo do toho isteho tela, alebo akoby som sa cudovala ako to vnímam kto to je, to co som. Zatial je to jemné ale nedá sa to prehliadnut, niekedy je to výraznejsie, ale uz som si zvykla takze uz mi to tak nepríde. Mávala som záchvaty dýchavičného plaču hocikedy a hocikde ked prislo na nieco co som pocítila ako dusu v roznych situáciach medzi ludmi, ked som si vsimla nejak lásku v nejakej situácii v cloveku bez ohladu na to cím je navonok zrovna, tak ma chytila sajba a musela som sa niekde skryt lebo nedal sa plac ovládat a nevysvetlím okoliu, ze nie som smutná ani mi nic nie je, len proste akoby som videla v nich na chvílu svetlo a taký krásny stav lasky blaha atd. akoby to bolo z toho utkané obrazne...a vtej chvíli vidím každého a je tým istým a navonok sa zdá akoby to "svetlo" vidieť nebolo. Nevedela som preco placem, vsetko bolo a je v uplnom poriadku.Taketo zachvaty boli casté v decembri, v novembri som si vsimla ze to zacalo a opakovalo sa to. Teraz uz postupne ustali, este sa sem tam stane ale uz vzacne , skoro vobec uz som si zvykla. Zacalo mi vyhovovat byt skor v meditacii a pokoji , vnímat atd...nejak ma omrzelo "robit si starosti" aj ked milé s tým co je "vonku" . Silnejsie vnímam energie, jasnejsie ako pred pár mesiacmi. Mala som take obdobie , ze som vnímala hmotný svet akoby cez nejaky zavoj. A vo vnútri akoby bolo vsetko velmi živé. Je toho vela a aj ked písem mam pocit ze zbytocne, lebo neviem verbálne zachytit tu skusenost , aby bola taká aka presne a celkovo je.
Kamarát povedal , že to putuje "telom" aj ked to je v nehmotnom tele- kundalíní. Vraj treba pockať kým to postupne vyfucí t oblasti "tela" prec cez hlavu von do "priestoru"obrazne. Potom vraj uz telo, ked bude vyfučané , "vygrcané" atd... uz nebude dochádzať k takýmto nepríjemným vedlajsím prejavom (vraj sú to bloky atd, vsetko co este stojí v ceste) vraj po odchode kundalini z tela uz bude len pokojné prúdenie , ziadne rodeo a strachy a návaly, ako mam teraz. No uvidíme. Ako to prebehlo u teba? Ak mozes napísať teda.
neznámy
neznámy | 29.1.2015 16:36
Dakujem preskúmala som to a nebude to pre mna bezpečné, tie dynamické meditácie, aj ked vyzeraju skvele aisto sú ucinne. V mojom prípade by som si ale riadne zavarila. Teraz rpáve potrebujem tu energiu ukludnovat, aby som vyfučala skor pomalsie a menej bolestivo a bez rizika. Myslela som si ze ked pojdem na či kung, tak mi to v tomto pomoze proces zjemniť, ale tak to nefunguje. či kung , energo práca to ešte viac provokuje k aktivite. Ale dakujem za tip a kazdopádne som sa rada o vás dozvedela. Nech sa vám v tom darí.
neznámy
neznámy | 29.1.2015 19:12
Nie, písať o tom nebudem, je to pre mňa príliš osobné a bohužiaľ jazykové výrazové prostriedky úplne nedostačujúce.
Niekedy som sa tak trochu pokúšala o tom hovoriť, ale dospela som k tomu, že je to zbytočné. Alebo až nevhodné.
Len toľko napíšem, že nepraktikujem nič, jogu, reiki, alebo čokoľvek iné, len obyčajný život.
Stretla som pár ľudí, ktorí používali skratky, občas to nedopadlo dobre.
Ten článok sa oplatí prečítať kvôli pár vetám, zobrať si z toho, čo je dôležité.
Pre mňa je najdôležitejšie vytváranie vnútorného prostredia, duševného naladenia v spojení s každodennosťou, kam to naladenie treba prenášať a spájať to.
Modlitby sú veľmi silné ak sú živé. Modlidby nie slovami, nie občas, ale ako naladenie, stav duše. To je myslím najväčšia ochrana.
Nepríjemné stavy boli u mňa krátko a na začiatku, ale určite nie tak dramatické ako ich popisuješ ty.
Možno to čo napíšem platí len pre mňa, určite by som si dala veľký pozor na odovzdanie sa niekomu inému do rúk. Akokoľvek.
Mala by si byť sama, nepočúvať nikoho, neodovzdať sa nikomu.
neznámy
neznámy | 29.1.2015 19:47
Dakujem ti. Hej presne takt o vnímam tiež. ze je tazke o tom hovorit, nestacia slová a vlastne len o tom pisem...nemam s kým velmi zdielat co sa deje. Toto by moji blízki nechápali ani kolegovia a ani vacsina priatelov, az na jedneho dvoch. Preto zo zaciatku ten zmatok a mam potrebu momentalne trochu konfrontacie zvonku, je to taky vyrovnavaci pocit, mozno je to trosku uzemnujuce. No tie modlitby u mna su skor naladenie vnutorne nieze modlitby ale napojenie a vysielanie a nasledne prijimanie ak sa stane , len aký nazov tomu da t vhdnejsi ? :D :D :D U mna to nastalo v oktobri koncom, vtedy som si vsimla len zaujimave veci, nie neprijemne, naopak, fajn, len zvlastne a neprijemnosti nastali az neskor teraz v decembri s tym srdcom,stalo sa to raz, dalsie veci doznievaju od zatylku vyssie...plus ine ...ale nie uplne vsetko je vyslovene neprijemne. Tie neprijemne nechcem velmi písat do eteru . Neviem, ako dlho to potrva kym prefucí, ale zatial je to 3 mesiace cca.
S tym odovzdanim do ruk niekomu je to tazke ...u nas, niet asistentov....normálne nemozem sa k tomu dostat...nie ze do ruk ale asistenciu si predstavujem, aj ked...teraz uz snad nieje treba tak, ako som sa este nedavno bála. Mozno je aj dobre ze nik tu okolo nebol a nie je, mozno to malo ucel. Skola dovery a zvladania strachu z neznama, otvorenia sa ludom ...Len co ak su uzitocné tipy, ktore mozem urobit aj sama a vyhnut sa prechodnemu obdobiu. Preto ma berie zdielat.
Mne , ked to príde, teraz velmi pomáha hudba ale taká co tahá hore. mysel zmizne, srdce spieva a vníma atd...no proste ked pocítim ze ide vlna tak sa vypnem a nasadim riedidlá :) len v práci tento styl uplne nejde :D tak skor vydrzat a ladit sa "hore" .
neznámy
neznámy | 1.2.2015 21:58
ahoj fonky
vždy som si myslela,že otvorenie čakier a vzostup kundalini musí byť super-YES-
potom po jednom šamanskom liečení sa to stalo mojej sestre-tá energia možno prúdila rýchlejšie ako u teba-prúdila neustále a sestra preživala veľmi veľké strachy,skoro dva týždne vôbec nespala a už mala pocit ,že sa zblázni...
nie je to môj zážitok,takže to neviem posúdiť,hovorila som osobne s jednou ženou,ktorej sa to stalo tiež a skončila na psychitrii...odvtedy sa snažím nehrnúť sa do všetkého bez rozmyslu....sestra vtedy našla jednu babu,ktorá jej tie čakry zase pozatvárala:)
hovorí sa,že keď na to človek ešte nie je pripravený,tak to môže dopadnúť zle....ale to nemusí byť tvoj prípad.
neznámy
neznámy | 2.2.2015 19:43
No presne to co pises bola sucast aj tej mojej skusenosti, Ale presne! Nechcela som o tom moc pisat povodne. Ale nebolo to iba jednostranne strasne, to len vecer a v noci. Cez den zase sviezost, pocity sirokeho sucitu takej priezračnej lasky bez podmienok atd...zachvatmi placu bez dovodu len z toho ze vidim v ludoch take svetlo /dusu vsade rovnaku tak krasnu ze pomoc. ale na to som si zvykla to uz ustalo. uz sa nedeje tie placlive zachvaty. vratane inych vecí, prudenia energií akoby vo mne bublali bubliny variacej sa vody (nie horuce ale bublinovypocit) a prudila elektrina. Proste cudné. ine slovo na to nemám ako : nezvyk. Snazila somsa zachovat si chladnu hlavu a skor byt zvedava a pri sedliackom rozume aj ked v noci to sem tam slo tazsie, ale dalo sa teraz poviem odlahcene. .. Teraz sa to posledný tyzden upokojilo a uplne prestalo byt aktivne. Proste kundalini prestala robit haló a stíchla. Je to teraz iné ako predtým, ale krásne. Nesla este hore, je len v srdcovej cakre cca ked to tak nazvem tu oblast podla "teorie" . tam teraz vegetí. Ostala som viac citlivá aj na mantry, hlasy hudbu. Musim opatrne davkovat :D nie ze pocuvam si ako rádio aj hodiny popri iných veciach co robím. Predtym mi nevadilo barsaku hudbu pocuvat. Teraz pokial je nabitá, tak na mna dost vplýva.
Dakujem ti za skusenost . Dufam ze sa ma tvoja sestra teraz fajn.
neznámy
neznámy | 3.2.2015 09:25
Podľa mojich skúseností, tok energie sa zastaví tam, kde je problém (vždy najprv na jemnohmotnej úrovni) - také miesto je energeticky nepriechodné. Ak je to dlhodobý jav, prejaví sa fyzickým poškodením danej oblasti - je to podstata vzniku všetkých chorôb.
Podľa sprievodných znakov, ktoré popisuješ, si myslím, že skôr ide o veľmi silné uzavretie v oblasti srdcovej čakry a že to tai čchi by bolo pre teba dlhodobo dobrým riešením:)
neznámy
neznámy | 3.2.2015 09:35
Raz jeden lekár spomínal muža, ktorému sa energia zastavila pri piatej čakre a čoskoro mu diagnostikovali rakovinu hrtana.
To je asi dosť odstrašujúci príklad, neviem či je pravdivý. Ale keď viem z vlastnej skúsenosti aká energia sa dostáva von cez srdcovú čakru aká je to intenzita a sila, nechcem si ani predstaviť, čo môže spôsobiť jej zablokovanie. -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 3.2.2015 14:15
Napríklad Yip Man - extrémne uzavretie na dráhe nesmrteľnosti - rakovina hrdla .. Bruce Lee - permanentné uzavretie na prednej strane tela - mŕtvica ... myslím, že väčšina ľudí si neuvedomuje, že práca s energetikou tela je nepredstaviteľným zásahom do organizmu, ak sa cvičí bez dobrého vedenia.
neznámy
neznámy | 3.2.2015 14:30
a keď je to takéto-samovoľné?človek s tým vlastne vedome nepracuje...ja by som povedala,že je fajn,že sa zastavila v srdci a so srdca môže vyžarovať ako láska-lepšie ako ísť ďalej.Dnes som stretla ďaľšiu ženu,ktorá sa dostala kôli zdvihnutej kundalini na psychiatriu.Nechcem ale strašiť-pretože okolo mňa sa to podozrivo deje tak nejak hororovo-ale nenám absolutne žiadnu osobnú skúsenosť.Len pocit-že ísť ďalej nepripravený je riziko.Dočítala som dve hrubánske knihy Drunvalo Melchizedek Prastaré tajomstvo kvetu života-asi preto som tu tak dlho nebola:Da tam zaujímavo /pre mňa ešte stále nechápajúco/ popisuje čakry-celý ten systém-ako sa posúva kundalíni,kde sú steny...atď....a z toho mi momentálne vyplýva-neexperimentovať-YES-no,ale fonky asi neexperimentuje a deje sa to samovoľne.
neznámy
neznámy | 3.2.2015 14:37
Sestra sa má celkom fajn-ja si osobne myslím,že ten strach vyvstal preto,že sa chcel dostať na svetlo-do vedomia-aby si ho uvedomila a spracovala ho.Ale ona ho iba potlačila-možno vtedy mala možnosť spracovať svoje strachy /a možno že aj nie.../
Na tom šamanskom liečení som vtedy bola aj ja-neviem povedať,či mi to niečo dalo /neviem-v akom zmysle to bolo liečenie/,ale odvtedy sa aspoň nehrniem do všetkého "duchovného" bez rozmyslu.Sestra sa tam dostala do nejakého stavu-možno do astrálu a stále sa modlila a prosila,nech ju odtiaľ dostanú-nebolo mi všetko jedno.Ja som zažívala stav mimo tela-keď som v naprostej blaženosti pozerala slnku do očí a užívala si tú blízkosť-takže mne to nejakým spôsobom pomohlo-dostať sa za tú moju panenskú myseľ.
Podľa mňa by si mohla robiť také malé cvičeníčko-nadychovať srdcom lásku-v celej jeho šírke /aj odzadu/ a vydychovať lásku...napojiť sa na Zdroj,na archanjelov....vedome žiadať o pomoc,ochranu,vedenie-v dôvere a požiadať o napojenie na tvoje vyššie duchovné ja.Teda tak by som to urobila /robím/ ja.Držím palce-FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.2.2015 17:01
No neviem Beatka, myslím, že to dobre nie je. Je v podstate jedno, či je to spontánne, alebo trénované, bezpečné to podľa mňa nie je a never tomu, že to vyžiariš. Ono to totiž funguje tak, že čím viac dávaš, tým viac sa ti vracia späť.
Neviem si predstaviť, ako by som dopadla, kebyže to neviem ovládať vo chvíľach, keď sa mi spustila, pretože to tečie pod kožou okolo chrbtice ako potok vody a ak by toto niekde uviazlo, tak by som bola mala nulovú šancu na prežitie.
neznámy
neznámy | 3.2.2015 21:33
tak neviem, som sice amater v tejto oblasti, ale mam pocit, ze fonky neumiera a z toho co pises, tak ludia by sa mali bat, sice neviem coho, lebo fonky prisla k tomuto zazitku nejak tak, ze sa jej to stalo, takze to nevyhladavala. Ved kazdy ma vari aj svoju vlastnu cestu, ibaze by bolo vsetko ako cez kopirak, ale to by bolo dost nezazivne teda. Ze vraj mame tu aktualne kulturu smrti, o kulture strachu ktora nas nici od nepamati by sme mozno mali viac uvazovat.-ROLL-
neznámy
neznámy | 3.2.2015 21:38
Ľudia robia na sebe všelijaké pokusy za pomoci iných ľudí a o tom, čo sa stane nemajú ani tušenie...
neznámy
neznámy | 3.2.2015 21:47
pokusy za pomoci inych ludi su co?
vyzera to tak, ze mas viac informacii k danej teme.
Alebo som domyslava:))
neznámy
neznámy | 3.2.2015 21:57
Ezoterika ponúka obrovské množstvo možností, kde sa človek môže pasívne odovzdať niekomu, alebo niečomu, bez toho, aby mal šancu mať to pod kontrolou.
Viac informácií, menej informácií... hm, neviem, kde je nejaký spôsob ako to porovnať?
A tiež som domýšľavá. -PUH-
neznámy
neznámy | 3.2.2015 22:03
tak to by ma zaujimalo kde je deliaca ciara medzi ezoterikou a ludskym zivotom, a vztahmi.
Clovek nikdy nevie, co ak som sa ti momentalne pasivne odovzdala, ze si tu s tebou pisem, a vobec to nemam pod kontrolou?
akykolvek vztah moze byt takym odovzdanim, teda je nebezpecny.
-NOSMILE-
-CONFUSED-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...