mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Ezoterika a záhady - 

Kde som to dotiahol s duchovnom

neznámy
neznámy | 5.6.2014 21:54
Chcel by som povedat tolko, ze vzdy ked som si myslel, ze som nieco dosiahol, pochopil a citil sa na koni, tak som postupne z toho kona spadol rovno na hubu a pochopil, ze som nedosiahol este nic a pochopil strasne malo, pripadne nic.
Jedine, co som pochopil je, ze zivot a duchovny rast spociva v neustalom vyvoji a prerode a ze sa nevyplaca vysadat na kona. Takisto som si vsimol, ze takto popadali mnohi, co sa na koni hrdo niesli roky, mysliac si, ze su vyrovnani, duchovni, spokojni, no takmer s istotou raz prisla situacia, zivotna rana, dianie, ktora ich z toho kona zhodila tak, ze sa nevedeli roky zodvihnut na nohy.
Tym celym asi tolko, ze radsej pojdem nabuduce popri koni, ako by som si mal na neho hrdo sadat.-COOL-
Nie som nikto, len obycajny clovek, v ktorom prebyva ako svatec, tak aj zviera, ako svetlo, tak aj tien. A uz nikdy nechcem vlastny tien popierat. Duchovo v jeho dnesnom ponimani tym padom pre mna straca na vyzname.-PUH-
neznámy
neznámy | 5.6.2014 21:59
Dokonalé :)
neznámy
neznámy | 5.6.2014 22:11
-YES- -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 5.6.2014 22:14
ako chapes "duchovno v dnesnom ponimani"? to by som rad vedel:)
neznámy
neznámy | 5.6.2014 22:32
Nerad by som odpovedal na tuto otazku, kedze by som sa rad vyhol magickej hre na slovicka -COOL- Ale mozem naznacit o co ide, teda ani nie tak ja, ako dnesne knihkupectva. Staci prebehnut ocami, nieco kupit, nieco precitat, nieco vstrebat, nieco viac ako 50, aby sme sa vyhli predcasnym nazorom; a cloveku, co vidi suvislosti a spojitosti, neujde feeling, ktory v duchovne vladne. Pripada mi to ako archetyp kozorozca, ktory nieco potrebuje niekam dotiahnut, archetyp panny, co chce zuslachtovat a zostat cnostna a takto by som mohol pokracovat dalej.
Silno silne mi tam chyba vyssi princip prijatia, akceptacie a spynutia so sebou samym so vsetkymi strankami. Tlaci to cloveka do roznych foriem, kde sa musi pasovat. No, ale uz som sa zbytocne rozpisal.
neznámy
neznámy | 5.6.2014 22:41
chapem co si tym chcel povedat...ved najvacsiou vyzvou v duchovne, tak ako ho ja vnimam, je integrovat do neho aj tieniste stranky osobnosti... nemat pocit, ze sedim na koni, aj ked na nom sedim...ved takmer vsetky novodobe smery, ktore spoznali ucenie junga a podobne, zahrnaju do svojho ucenia aj tento aspekt...-PUH-
mozno si to slovo "duchovno v dnesnom ponimani" chcel napisat "duchovno v tradicnom ponimani"....ale to uz sme pri tej magickej hre so slovickami:D
neznámy
neznámy | 5.6.2014 22:45
Junga beriem a uznavam vsetkymi desiatmi. Ale to uz je psychoanalyza, nie tradicna duchoveda, ktoru moze pisat hocijaky novopeceny ezoterik; za ktoreho Junga urcite nemozeme objektivne povazovat -COOL- Ale magic hru nehrame, takze zbytocne toto rozoberat. Viem co si chcel povedat. -COOL-
neznámy
neznámy | 6.6.2014 00:43
super -BOW-
Saffiyah
Saffiyah | 6.6.2014 09:51
-THUMBSUP-:)
granko
granko | 7.6.2014 11:08
a kto konkrétne to tak dnes poníma?
na koňa? bavíme sa snáď o dostihoch?

správne! určite je jednou so základných požiadaviek, než sa človek vydá na nepredanú, cestu pokora - priznanie si kto je a kto nie je.. ale to nestačí, došlo by k zákonite k degradácii, nebyť ambície prekonať vlastné hranice, nie kvôli sebe samému, nejakému pocitu uspokojenia, ale v prospech celku

ostatne silným duchovným zážitkom vonkoncom nemusí byť odkrývanie tajomstiev ezoterických vyvolencov, meditácie s budhistami, newage festival.. môžeme ich zažiť v tichu lesa, hrou s deťmi, oslavou s priateľmi, tvorivou prácou..

a k symbolike: kozorožec je iste z negatívneho vzorom utilitaristu a znamením moci avšak pozitivnym pólom je koncentrácia, zameranie sa niečo a moc nad sebou samým.. a u panny skutočné sebazušľachťovanie vedie k službe, potom nebude neplodné ale vydá bohatú úrodu, z ktorej sa budú môcť radovať i druhí..

no záleží dosť na optike..
neznámy
neznámy | 7.6.2014 22:02
dobra tema :)

nic ma nenapada mudre na odpovedanie :D
neznámy
neznámy | 8.6.2014 18:01
Gratuluji, ted jsi na správne cestě , co se tyka nepopírat stín. Vždyt pravá duchovní cesta je i přijmutí stinných stránek duše, jejích pochopení a prosvětlení. Jinak s tím koněm mi to trošku připomíná duchovní pychu.Jdi si svou vlastní duchovní cestou. Již mnohokrát jsem zde psala, i největší duchovní lidé, který napsali mnoho knih a jsou hodně vysoko, šli jenom svou jedinečnou duchovní cestou. MOHOU TI POMOCI NAPOVĚDOU, TÍM TI SKRÁTÍ ČAS HLEDÁNÍM. Každá cesta je jedinečná pro konkrétního člověka. Správna duchovní cesta je ta po které tě vede tvá duše a srdce.
neznámy
neznámy | 8.6.2014 19:04
No a rozum k tomu ne? Ten nevede správně? -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 9.6.2014 13:03
a ti najvacsi duchovni ludia su najvacsi duchovni ludia ci to si len myslime o nich?
milan08
milan08 » granko | 9.6.2014 13:40
reagujem ako Kozorozec.pokial poznas ukol vsetkych znameni,tak kozorozec dostal ukol od P.Stvoritela naucit vsetky znamenia na sebe pracovat aby sa posunuli vpred.kazdy ma svoju duchovnu cestu,aku si urcila nasa dusa,len sa naucit porozmiet vlastnej dusi a svojmu srdcu
neznámy
neznámy | 10.6.2014 01:14
Opisujes akoby periodicke pohyby zivota-raz sme hore,inokedy dole.
Podla mna mozes sediet na koni a unasat sa spolu s nim,ak Tvoja mysel,telo,ego sa spoji v Jedno.Niet uz ciela,pachtenie sa za nim,niet uz neprijemnych padov a prehnaneho sebavedomia-ostane len pritomny okamih.
A keby si zvolil cestu popri-je to akoby si obisiel v strachu sam seba,akoby si rezignoval,mozno staci len ubrzdit a zvolit vhodne tempo a konik Ti bude dobrym nastrojom-pomocnikom v Tvojom zivote.
vevuska
vevuska | 11.6.2014 09:38
S tými knihami v kníhkupectve.... stačí selektovať a vycibriť si intuíciu. Áno, väčšina kníh je o ničom a len ti zamotajú hlavu. No stačí, keď sa naučíš vyberať tie správne knihy, aby si z toho aj niečo rozumné mal. :) A navyše si stačí pár krát v hlave povedať, aby k tebe prichádzali tie správne knihy, ktoré ťa majú niečo naučiť. :)
vevuska
vevuska | 11.6.2014 09:53
A ešte niečo... ako spomínala Bimbulka, choď svojou cestou. A je výborné, keď si si uvedomil, že zápasiť a popierať s tieňom nemá zmysel :)
neznámy
neznámy » vevuska | 11.6.2014 09:58
to by mně zajímalo jak se dá jít jinou cestou než svojí. -CONFUSED-
vevuska
vevuska | 11.6.2014 10:44
skús a uvidíš :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...