mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Ezoterika a záhady - 

Karma vzťahov a dôvod na vznik karmického zaťaženia

damara
damara | 24.7.2016 10:33
Duchovné väzby:
ľudia inkarnovaní spoločne často pochádzajú z rovnakej skupiny duší alebo si behom minulých životov medzi sebou vytvorili silné duchovné väzby. Niektorí ľudia sú priamo predurčení takéto väzby aj v terajšom živote vytvárať a to v podobe ,, mystického zväzku“ tj. na úrovni fyzickej, citovej a duchovnej. Je možné, že v minulých životoch spolu trávili veľa času ako mnísi, kňazi apod. čiže pôsobili v náboženskej sfére, alebo v oblasti kde bola duchovná jednota nevyhnutná. Tieto duchovné väzby sa sa objavujú vo vzťahoch, ktoré rozkvitajú aj za veľmi zložitých podmienok a ľudia sú pripravení spoločne prekonávať všetky ťažkosti a podporovať sa navzájom. Človek má potom pocit, že našiel svoju spriaznenú dušu.

Predchádzajúci vzťah:
tieto vzťahy sa môžu odohrávať stále a znovu a preto sa ľudia opakovane stretávajú v jednej inkarnácii. Stáva sa to hlavne vtedy, keď boli predchádzajúce vzťahy založené na závislosti a zneužívaní, no nie je vylúčené, že to sa bude opakovať aj v ďalších životoch. Niektoré vzťahy môžu zažívať dobré aj zlé závislosti, záleží od toho aký vzor správania si z minulých životov priniesli. Takéto vzťahy sú založené na pocite, že keď ťa nemôžem mať ja, nebude ťa mať ani iný, alebo keď nie som šťastný ja, nebudeš šťastný ani ty apod. Potom sa ľudia robia vzájomne nešťastnými a robia si naprieky – napr. nepodpíšu rozvod alebo sa súdia apod. Takisto ľudia často zaujmú postoj opakovaných rozchodov a návratov, alebo jeden chce vládnuť nad životom druhého a vôbec sa pritom nekontroluje.

Prísahy a sľuby:
tieto spájajú ľudí dohromady po mnoho životov. Môžu byť úmyselné aj neúmyselné napr. výroky,, budem tu s tebou navždy“ môžu vytvárať veľmi silné puto, ako aj prísahy vernosti či poslušnosti. Tu môže ísť o sľuby a prísahy medzi milencanmi, rodičmi a deťmi aj úplne cudzími ľuďmi.

Konkrétne úlohy:
tieto duše sa môžu spolu inkarnovať vtedy, keď sa dohodli na konkrétnej úlohe, na ktorej majú spolu pracovať. Môže ísť o akúkoľvek činnosť napr. vynájdenie niečoho nového, objavenie lieku atď. Tieto úlohy sa často týkajú záležitostí, ktoré menia svet k lepšiemu či horšiemu. Akonáhle je úloha splnená môže ísť každý svojou cestou a už sa nikdy nestretnú. Veľa ľudí ktorí sa inkarnujú s cieľom naplniť nejakú úlohu na to po inkarnácii zabudnú a potom stretnutie s týmto svojim spolupracovníkom môže byť nesprávne vysvetľované ako príležitosť pre sexuálny kontakt, pretože vzájomná príťažlivosť a reakcia je veľmi silná.

Katalyzátor: duša sa inkarnuje preto, aby pomohla rásť inej duši a čistila ju. Navonok sa prejavuje ako ničivé a deštruktívne udalosti a postoje. Napr. ak je niekto stále závislý na druhom partnerovi a tento ho zrazu opustí, tak týmto spôsobom donúti človeka k tomu, aby sám riešil vzniknutú krízu a našiel vlastné vnútorné zdroje a tak sa naučil zodpovednosti a samostatnosti.

Pozitívna služba:
tu sa spolu inkarnujú ľudia, ktorí sa stretávajú v priateľských, rodinných, milostných alebo v pracovných vzťahoch a situáciach. Jeden človek zodpovedá za starostlivosť o druhého alebo nejako konkrétne pomáha druhému v jeho duchovnom vývoji a raste. Nevhodná služba môže nastať, keď obaja uviaznu v hraniciach podpory a pomoci a vtedy si prakticky nič nové neodovzdávajú. Pozitívna služba zahŕňa aj možnosť rozvíjať bezpodmienečnú lásku a preto niektorá duša môže prežívať veľmi ťažkú rolu a cítiť sa obmedzovaná.

Dominancia a podriadenosť:
otázky moci a kontroly sa objavujú v roli pán – otrok alebo zahŕňajú scenáre moci všetkého druhu. Dominancia sa prejavuje autoritatívnou osobnosťou a základnou duchovnou príčinou sú sklony z minulých životov keď sa jednalo o sadizmuz alebo masochizmus. Tieto sklony sa prejavujú aj teraz, i keď navonok človek môže pôsobiť mierne, pokorne a pokojne, ale v skutočnosti a v prostredí, kde sa nemusí pretvarovať je despota a vždy vie zatiahnuť za tú správnu nitku, aby vyvolal násilnú reakciu. Pokiaľ sa toto deje nevedome, tak výsledkom je značné fyzické i psychické násilie. Platí to najmä vtedy, keď ovládaná osoba podvedome potrebuje byť ovládanou a dokonca k tomu partnera provokuje. V tomto čase sa obecne uznáva, že zneužívané deti keď vyrastú, potom zneužívajú iných ľudí, túžia po násilí, pretože to si zamieňajú s láskou. Keď takýto človek vstúpi do manželstva a partnersta, znova sa nechá zneužívať, lebo považuje za nemožné opustiť daný stav. Človek túži po bezpečí známeho a bežného života i keď zvonka sa zdá, že je to vzťah veľmi dramatický až drastický. Vyrovnanie takýchto vzťahov previeha veľmi veľa životov a môže sa vyliečiť iba tým, že sa duše dohodnú na výmene rolí alebo sa vzájomne od seba dištancujú. Problémy s dominanciou

Zapletenie:
duše sa spolu inkarnujú po mnoho životov vtedy,
-keď majú nejaké spoločné karmické dlhy, nevyriešené veci alebo nedokončené skúsenosti.
-vtedy, keď nie sú vyriešené záväzky duše buď v roli rodiča alebo v roli dieťaťa.
-keď má jeden človek priveľkú zodpovednosť za inú, za jeho dobro alebo jeho pocity.
-keď je niekto obmedovaný pri hľadaní svojej slobody a nevie prijať primeranú zodpovednosť za osobu druhú napr. opustenie dieťaťa otcom či matkou. Tu sa karma vyrovnáva starostlivosťou o vlastné, ale aj cudzie dieťa alebo opatrovaním úpne cudzieho človeka po celý jeho život pokiaľ je tento chorý alebo invalidný. Toto všetko slúži k tomu, aby sa konečne duša oslobodila a vydala sa vlastnou cestou a iných nechala ísť tiež vlastnou cestou.
-keď je niekto obviňovaný za vlastné obmedzenia alebo neschopnosť posunúť sa dopredu v situáciach, ktoré su spojené so starými sľubmi. Napr. rôzne choroby, kde je člověk nútený iných požiadať o pomoc a toto mu môže byť vyčítané.
-ak nejaká duša iných obviňuje za obmedzenia, ktoré si sama uložila. Takto znova ostatné duše vťahuje do situáciií, kde sa ony musia oslobodzovať a takto sa to opakuje dokola. Tu musí duša pochopiť, že nesmie nikoho obviňovať zo svojich neúspechov a musí prijať za seba zodpovednosť.
Je to napr. vo vzťahu pán – otrok, kde človek vlastní telo a niekedy aj dušu človeka. Veľmi dôležité je, aby bol človek schopný druhého pustiť a nechať ísť vlastnou cestou aj vtedy, keď ho miluje.

Vina:
je to jeden z najsilnejších faktorov, prečo sa ľudia spolu inkarnujú aj v prípade, že by bolo lepšie, keby sa rozišli. Väčšinou je pocit viny väčší oproti tomu, čo ho vyvolalo, ale pocit viny ešte stále narastá, až človeka alebo druhú osobu paralyzuje a tento pocit viny sa potom prejavuje manipuláciou iných. Vyrovnanie karmy je vtedy, keď človek dokáže odpustiť, zabudnúť a nechať iných žiť podľa seba.
Výroky ako ,,tvoj bozk mi zobral srdce a dušu, mám zlomené srdce z lásky“ daroval som ti srdce i dušu“ apod. je vždy spájané s milencom – milenkou.

Bezpodmienečná láska:
dáva možnosť milovať druhú osobu bez príkras a prijímať ju takú aká je, bez toho, aby ju iný človek nútil ku zmene. Takto sa sám človek učí nikoho neobmedzovať a neutláčať, nevyužívať a nemanipulovať. V tomto vzťahu sa prekrýva jedna duša s druhou, kde jedna tlačí na druhú v tom zmysle, že jej pomáha k premene, ale nič nevynucuje násilím a necháva druhej osobe možnosť voľby.Cez milovanie, dávanie a prijímanie druhej osoby sa duša človeka naučí a pochopí, že všetko je v poriadku. No aj tak je potrebné určiť si nejaké hranice, pretože takáto duša stojí pevne na jednom mieste, nedá sa premôcť inou osobou a drží si istý odstup. Často necháva druhého človeka robiť všetko, čo sa mu zapáči aj to najhoršie a nechá ho žiť v ilúzii, že toto je tá bezpodmienečná láska. Takýto postoj však vedie k tomu, že láska je zneužívaná. Preto sa duša musí naučiť aj istej prísnosti a stanoviť si hranice a pravidlá, kam je ochotná vo svojej láske zájsť.

Láska alebo nenávisť:
Dilema medzi slobodou a záväzkami: Scénar ,,ako nemôžem žiť s tebou ani bez teba“ sa odohráva po mnoho životov, rovnako aj problémy intimity a záväzkov. Jeden človek zistí, že je pre neho ťažké uviazať sa v nejakom vzťahu, alebo príde čas, keď pocíti, že je potrebné dať druhému osobnú slobodu. Minulé životy boli veľmi vášnivé, intenzívne a sporadické. V terajšom živote buď takýto vzťah nechá odísť alebo sa do neho ponorí. Ak je však vzťah uzavretý, potrebuje, aby mal v ňom dosť voľnosti a priestoru pre seba.

Moc:
zneužitie moci sa často prelína mnohými generáciami a inkarnáciami. Získavanie moci a z toho plynúce problémy sa môžu prejavovať najprv nenápadne a stojí za ním mnoho rôznych vzťahov. Moc sa môže presúvať medzi dvoma zapojenými ľuďmi, alebo moc drží trvalo iba jedna osoba. Tieto problémy sa vyskytujú v rámci rodiny i v zamestnaní a tiež v milostných vzťahoch. Pocit bezmocnosti u postihnutého je karmická záležitosť a spôsob vládnutia je tiež karmickou záležitosťou. Uviaznuť v bezmocnosti je totiž spôsob jako sa vyhnúž moci. Od osoby, ktorá prenasleduje a vládne moc neodchádza, ale prejavuje sa

Zvodca a zvedený: tu sa spolu zväčša inkarnujú duše, ktoré mali v minulých životoch spolu sexuálny vzťah a toto sa prenáša aj do terajšieho života v tom zmysle, že jeden partner sa stáva nenápadne otrokom druhého. Teraz však už nemusí o sex, ale odohráva sa to na citovej a intelektuálnej úrovni, kedy sú emćie a myšlienky na toho druhého príliš lákavé a je im ťažko odolať. Prichádza tu ku zvádzaniu, flirtovaniu a koketovaniu a to aj v samotnej rodine, kde je druhá osoba zneužívaná ako spojenec proti niekomu napr. dieťa je manipulované jedným rodičom proti druhému. Takisto zvádzanie býva medzi učiteľom a žiakom, kde jeden vie viacej ako druhý a to môže viesť ku zneužívaniu tejto výhody. Medzi šéfom a podriadeným, kde jeden zneužíva svoje postavenie apod.


Zdroj: internet
neznámy
neznámy » damara | 24.7.2016 12:07
ach pomóc,,ja už nechcem..už mám dosť,,,takýchto vzťahov-WALL-
Adriana 72
Adriana 72 » damara | 24.7.2016 12:41
ach bože, aj ja mám jeden karmický vzťah za sebou,..čierna luna v 7 dome, v škorpiku...Dostala som od tohoto vzťahu aj to čo som nechcela. Je to za mnou..., dúfam, už žiaden karmický partner..:-)
neznámy
neznámy » Adriana 72 | 24.7.2016 13:19
A jak se pozná karmický vztah od nekarmického?
Může člověk potkat kohokoli jiného bez toho aby to bylo karmicky dané?
Existují i nekarmické vztahy? A jak vypadají?
neznámy
neznámy » damara | 24.7.2016 13:31
Ja si myslim, ze cely tento problem s karmou a vztahmi, moze mat celkom jednoduche riesenie...

Asi ak by si clovek "pozametal vo svojom zivote" bolo by urcite lepsie... Zametat sa da roznymi sposobmi : Zbavit sa myslienky na svoju minulost (minule vztahy), netreba sa ich drzat a otacat sa za nimi, ak uz skoncili... Ak toto clovek robi, asi tazko bude pripraveny na nieco nove (ci ine ? )... (Do toho casu moze prezit vela "karmickych vztahov")

V sucasnej dobe ludia striedaju partnerov bez vyberu, moznoze len kvoli potrebe nejak travit cas, alebo z neschopnosti byt sam, alebo zo strachu, ze clovek ostane sam... Kolko ludi je radsej osamelych vo vztahu, ktory je vlastne onicom, alebo vo vztahu, kde sa deju ozaj vsemozne veci... Asi by sa mal clovek naucit zit sam, aby potom vedel zit aj s niekym inym... (Bez tazkej karmy)

Su ludia, ktori sa "rozhoduju" aj mezdi dvoma partnermi, prejavuju zaujem aj o jednu stranu aj o druhu stranu... Za jednym idu prezit "pocit stastia" ci sexualne dobrodruzstvo a vzápätí sa dokazu bat, ci javit zaujem aj o dalsiu osobu... A toto vsetko robia bez toho aby popracovali na zmene svojich vzorcov chovania, alebo na svojom vyvoji... Ked je clovek vo vztahu (sexualnom, obcasnom, atd.) s niekym, kto nie je jeho pravy partner, tak nie volny pre praveho partnera... Clovek tak neda moznost, aby mu pravy partner vstupil do zivota... Pokial nema jasno...

Clovek ma potom pocit, ze sa mu niektore veci opakuju, no vzdy sa spomenie len ta zla karma, ci karmice vztahy, vazby, v ktorych sa udalosti tocia ako v mlyne... :)
Adriana 72
Adriana 72 | 24.7.2016 14:20
to poznáš v podstate hneď..podla magnetizmu, neskutočne sa od začiatku pritahujete,...potom začina vyuka,..neustale bloky, problémy aj keby si sa snažil akokolvek,..nejde to spolu......a zároven bez toho druhého nemôžeš byť. Tranzit bud....Saturn v 12 dome alebo severny uzol tam tiež úraduje ..na descend. Alebo čierna luna konjukcia čierna luna... V natíve mám čiernu lunu v 7 dome ( škorpion)....:)
neznámy
neznámy » Adriana 72 | 24.7.2016 17:29
A na ty tranzity jsi přišla jak? Vlastní zkušenost?
neznámy
neznámy » Adriana 72 | 24.7.2016 17:40
Tak to já jsem pak prošpikovaný karmou durch und durch. -ROLL--NOSMILE-
neznámy
neznámy | 24.7.2016 17:41
máš nahnáno? přeješ si aby to nebyla pravda co? -WINKIE-
neznámy
neznámy | 24.7.2016 19:02
No, to nevím, jaks na tohle přišel...-ROLL- mne se to ani náznakem netýká...
a nahnáno mám fakt málokdy....
neznámy
neznámy | 24.7.2016 19:10
já myslím, že všichni jsme...jak jsem to tak četla....:) -ROLL-
neznámy
neznámy | 24.7.2016 21:04
no akorát někdy jsme karmičtí a někdy ne.
zajímalo by mně co je to potom ta karma.
neznámy
neznámy | 24.7.2016 21:05
jenom jsem tě zkoušel.
jestli nespíš a držíš pohotovost.
čert totiž nikdy nespí.
neznámy
neznámy | 24.7.2016 21:17
no však napiš, zajímá mne to....:)
neznámy
neznámy | 24.7.2016 22:20
-LOL--LOL- já spim docela ráda -PUH-
neznámy
neznámy | 24.7.2016 22:38
Ale koutkem oka pořád číháš.
neznámy
neznámy | 24.7.2016 22:39
Jak já to mám vědět? Copak já jsem ji viděl?
neznámy
neznámy | 24.7.2016 23:46
nééé? ......nemáš ji v koupelně?...-WINKIE-
tak nic, no....když srandičky, tak srandičky....-PUH-
neznámy
neznámy | 25.7.2016 13:10
Tak to jsem asi čert, božemnenetrestej :D
neznámy
neznámy | 25.7.2016 15:24
Zdá se že bůh trestá spíše ty nepozorné.
Karma je spíše označení pro čin konaný v nedostatku pozornosti.
Něco přehlédneme a bác.-NOSMILE-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...