mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Ezoterika a záhady - 

Karma po starých rodičoch

Aiwi
Aiwi | 30.4.2017 23:30
tak to je na mňa ,,tiež nejak priveľa,,,,,akoby sme si cez karmu vysvetľovali,že prečo sa nám zle vodí

S týmto súhlasím. Nie všetko, čo sa udeje je karma. Otázky osudu a výberu rodiny sú komplikovanejšie, pretože vstupuje do nich priveľa princípov, ktoré si neuvedomujeme. Výber rodiny nie je len o "odčinnení, či náprave." Možno je celé toto vnímanie nesprávne. Výber rodiny je o možnostiach a príležitostiach. Paradoxne nám má pomôcť, aby sme získali nástroje, ktoré budeme potrebovať. Každá interakcia funguje dvoma smermi, takže ak karma, v takom prípade by musela by obojstranná, pretože jedno je pravdivé a to, že Boh (či Kozmos) neplytvá. A hoci rovnováha musí byť, tak by sme nerobili celé inkarnácie nič iné, len stále čosi vyrovnávali. Čo má byť teda zmyslom takéhoto inkarnovania sa?

Stále sa pozeráme na to, čo "zlé" sa nám cez rodinu deje. Ale uvedomujete si to pozitívne, čoho sa nám dostáva? Napriek všetkému vnímam, že prostredníctvom rodiny sa nám dostáva veľmi cennej prípravy na všetko v živote, čo nás stretne. Ja som nesmierne vďačná za to, ako ma detstvo formovalo, lebo teraz vidím následky toho všetkého a aj to, ako to viem využiť.
neznámy
neznámy » Aiwi | 1.5.2017 01:55
:)
neznámy
neznámy | 1.5.2017 11:44
keby len rodinna...
ale aj kolektivna
(to tu minule niekto nechapal, preco sa nam sem navazaju moslimovia.. .no preco asi :))

nie je to zle ani dobre... je to karma. spravodliva.
fiohattu
fiohattu | 1.5.2017 12:16
Ako vieš, že nič s hriechmi starých rodičov nič nemáš? čo keď ty si inkarnovaný tvoj lakomý prastarý otec? -PUH-

Ono systém v ktorom fungujeme je maximálne spravodlivý aj keď z ľudského pohľadu sa nám to nezdá, ale je to tak. A už pochybovanie o tom a búrenie sa voči tomu vyrába ďalšiu karmu. Vždy ide o vyrovanie energií. Skôr treba makať na urýchlenom vyrovnaní, aby sa to neprenieslo na ďalšie generácie. Napr. aj tým odpustením ako tu spomínajú...

Väčšinou takéto tažké rodové prípady sú, keď je na rod uvalený negatívny energetický program alebo niečo tomu podobné...
nikav
nikav | 1.5.2017 12:39
Toto dáva zmysel

"Karma je len dôsledok. To znamená, že ak som spravil niečo zlé, tak sa mi to vráti len vtedy ak stále bude pretrvávať zlý vzorec vo mne, ktorý stojí za mojím zlým chovaním. Akonáhle už nie je, nie je ani karma vztiahnutá k nemu. Čiže ak aj niekto spraví niečo zlé, nemusí prísť dôsledok, pokiaľ si uvedomí kde je chyba - čo spravil zle. Takže ak aj je niečo čo ma spája s mojou rodinou v tom zlom smere, že zdieľame nejaký zlý spoločný prístup k niečomu, tak AK HO V SEBE NAPRAVÍM, tak je to vyriešené."

Účelom karmy nie je potrestať, ale poučiť.
neznámy
neznámy | 1.5.2017 12:48
Potešujúce, že sa tu niekto nebojí napísať slovo zlo, zlý prístup, zlé chovanie, zlý vzorec a podobne.
:)
A nevnímam to ako nepochopenie, že je niečo NAD rozlišovaním medzi dobrom a zlom :)
neznámy
neznámy | 1.5.2017 19:17
Jak víš že je spravedlivá?
neznámy
neznámy » nikav | 2.5.2017 20:57
Tak to chápem aj ja. Lebo ak je karma niečo ako božský princíp vedúci človeka samého k sebe (k svojej náprave) tak nemôže byť pomstychtivá, to by bolo divné. A karma je pre mňa vlastne synonymom pre slovo dôsledok. Lebo ak nevidím (väčšinou dlhodobejšie), čo robím zle, tak sa dostaví dôsledok môjho chovania aby mi to bolo jasné. :-)
neznámy
neznámy | 2.5.2017 21:24
Zlo vnímame cez dôsledky konania niečoho zlého :-D A dobro tiež. Takže závisí aj od nás, čo považujeme za prospešné, dobré, správne. Aj keď sú veci, na ktorých sa všetci ľudia zhodnú, že sú zlé alebo dobré. To je už asi na kolektívnom pochopení niektorých správností :-D.
lak
lak | 3.5.2017 17:02
no bodaj by si chapal opacne vlastny citat -LOL-
lak
lak | 3.5.2017 17:03
mudro -HEART-
lak
lak | 3.5.2017 17:04
a vraj aj priroda ma svoju karmu.. zaujimave :)
neznámy
neznámy » lak | 4.5.2017 01:06
to ako?
lak
lak | 4.5.2017 02:01
tiez ma to zaujalo, pretoze som o tom nic nevedela a doteraz neviem.. hadam nam to niekto mudry objasni :)
neznámy
neznámy » lak | 4.5.2017 09:05
Veru tak, musím so sebou súhlasiť :-D.:)
Aiwi
Aiwi » lak | 4.5.2017 15:45
"a vraj aj priroda ma svoju karmu.. zaujimave"
jedine ak by bola karma prírody spojená s karmou ľudstva, tzn. potenciálny vývin v súvislosti s ľudstvom ako takým.

Ale v tomto prípade... Naozaj si to neviem predstaviť. Zásadný princíp karmy spočíva vo voľbe. To ako, že lev si vytvára karmu tým, že zožerie iné zviera? A v súvislosti s tým. Ako príroda ako abstraktný pojem, zahŕňajúci všetko existujúce môže mať karmu. To mi príde asi ako tvrdenie, že Boh má karmu.
neznámy
neznámy | 4.5.2017 21:00
Podľa mňa je toto veľmi zjednodušený pohľad na karmu, ktorý vypadá ako zločin - trest. Napríklad sama mám úplne odlišné skúsenosti.
Ak chceš získať pohľad aj z inej strany, vrelo odporúčam knihy od Rudolfa Steinera - Karma a reinkarnácia a dobre o prečítanom popremýšľať. Steiner patril k tým málo ľuďom, ktorí sa už nemuseli narodiť.
Aiwi
Aiwi | 4.5.2017 22:41
Ako vieš, že sa už nemusel narodiť?
neznámy
neznámy » Aiwi | 4.5.2017 23:05
To by mohl potvrdit anebo vyvrátit jen budha.
Je tady někdo s příslušnou realizací?
Otázkou je k čemu je nám to vědět zda se někdo narodí či nenarodí.
Pro naprostou většinu lidí je narození v lidském těle odměnou, výhrou v loterii, požehnáním a štěstím. Bohužel si jen velmi málo lidí dokáže tohoto daru (života) vážit.
Vlivem negativního zatížení mysli (tamas) bývá postoj k vlastnímu životu vlažný, až negativní.
Málokdo si uvědomuje že nenarodit se znamená pro drtivou většinu lidských bytostí žádnou možnost vývoje po smrti což znamená něco jako věčné zatracení. Neboť nemožnost vyžít nenaplněné tužby "v záhrobí" znamená pro tyto bytosti nekonečnou posmrtnou strast ve sféře kde tyto tužby realizovat nelze. Jsou totiž podminěny existencí fyzického těla.
A nemuset se narodit z vlastní vůle? Taková možnost neexistuje. Vůle člověka o tom nerozhoduje zda se narodí anebo ne. Rozhoduje o tom jen to zda bytost je anebo není naplněna zkušenostmi z této pozemské sféry bytí. Chybí li jediná zkušenost, musí se vrátit. A kdo "překonal svět"? Ten kdo ano se tím chlubit nebude. :)
neznámy
neznámy » Aiwi | 4.5.2017 23:10
Příroda karmu nemá.
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...