mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Ezoterika a záhady - 

Farby

neznámy
neznámy | 13.8.2013 11:57
Jedného času ma veľmi zaujímala colorterapia, a v podstate na to narážam každý deň, pretože všetko okolo nás hýri farbami. Akú su vaše obľúbené farby? Aké pocity vo vás vyvolávajú?

Ja za seba poviem, ze doslova zbožňujem fialovú, purpurovú a tmavo-modrú (námornícka modrá, parížska modrá). Mám aj dosť veľa fialového a purpurového oblečenia, tiež modrá a pod.. Doslova akoby tie farby vyhľadávam, a snažím sa byť nimi obklopená čo najviac :)
neznámy
neznámy | 13.8.2013 12:08
Ja som farbami postihnutá, absolútne. :)
U mňa sú farby všade a vo všetkom. Pocity mám farebné, sny mám farebné, mám synestéziu až do takej formy, že vidím farebne aj dojem akým na mňa pôsobia ľudia. Hudbu vidím vo farbe, slová, písmená, čísla proste čokoľvek.
Ale má to aj výhodu, pretože keď si potrebujem vymyslieť nejakú kombináciu čísiel na zapamätanie, napr. nejaký PIN kód, vytvorím si ho z obrazu. Takže mám napríklad miesto čísiel slnečnicu a podobne.
A obľúbené farby? Ja neviem. Snáď fialová, zelená, modrá, tmavočervená, zemité odtiene...hm, proste všetky, ktoré sú krásne. :)
neznámy
neznámy | 13.8.2013 12:12
fuha, tak to je úžasné.. keď si spomenula tie sny, tak keď sa nad tým zamyslím, ja ich mávam prevažne, ak nie stále, čiernobiele :)

Stáva sa ti že doslova odmietaš nejakú farbu? Lebo aj to môže byť vraj znak nejakej vnútornej nerovnováhy.. Ja som kedysi doslova neznášala červenú farbu, teraz mi nejak nevadí, len musí mať nejaký pekny odtieň :)
neznámy
neznámy | 13.8.2013 12:17
Vadia mi umelé neónové farby, pripomínajú mi asi niečo jedovaté.
A ešte žltá ak je nejakou prímesou zašpinená, tiež tak do jedovata. :D
neznámy
neznámy | 13.8.2013 12:21
Mám ráda červenou,bordo,černou,bílou,stříbrnou,šedou,modrou ve všech odstínech,tyto barvičky hlavně jako oblečení.... V bytě oranžovou,světle zelenou a žlutou,béžovou,světlé dřevo.:)
neznámy
neznámy | 13.8.2013 12:23
Když se necítím psychicky dobře, tak nesnesu právě onu fialovou. Jinak barvičky mám ráda snad všechny, oblékám se podle barev osobního dne a od každé barvy mám alespoň jeden kousek. Pravdou je, že některé barvy mám raděj, např. tyrkysovou, irskou zelenou, citronovou žlutou, zbožnuju bílou a její kombinace s předchozími barvami. Jednu dobu jsem nosila stále červené, dělaly mi její vibrace vyloženě dobře, možná že to souviselo s tehdá zablokovanou 1. čakrou. Teď když si představím červenou, tak mne spíš nepříjemně uzemňuje, musím mít vyloženě náladu, abych si něco červeného oblékla.
neznámy
neznámy | 13.8.2013 12:27
Úplne spontánne ti môžem odpovedať, že som na tom podobne..
Ja som často modrá od hlavy po päty :D-LOL--ROFL- Ale mám rada aj fialovú, purpurovú ako píšeš, dokonca svadobné šaty som mala orgovánové.. Posledné roky som začala blednúť -LOL- z tmavej modrej (to boli celé roky len rifle a tričko) som akosi prešla na všetky odtiene bledšej modrej, aké si len človek môže predstaviť, dokonca aj tyrkysovú. Mám aj svetlomodré oči a tie machlím trochu modrou ceruzkou, ako inak -LOL-
Čo to akože má znamenať som už viackrát študovala, ale tak nejak to neberiem cielene v úvahu a neskúmam dôvody a tak
Z kovov nosím zásadne striebro, zlato ma doslova odpudzuje, čačiek čo najmenej, ked tak nejaké kamienky
Moja švagrina napríklad je hnedý typ, všetky odtiene od oranžovej, cez béžovú, hnedú, tmavú, hrdzavú, nosí medenú bižutériu, opasky, doplnky, zlaté kovy, zemité odtiene..Aj vlasy má do hrdzava trochu, navešané korálky, všelijaké dovolenkové kabelky a podobne
Zistili sme, že to sedí na rozdelenie typov jarný, letný - ja, jesenný - ona, zimný. Existujú štúdie, kde to je popísané, aj vlasy, aj oblečenie aj doplnky a skutočne to sedí
http://www.spektrumzdravi.cz/barevna-typologie-vam-pomuze-v-oblekani-liceni-i-pri-vyberu-doplnku
neznámy
neznámy | 13.8.2013 12:57
Díky za link -THUMBSUP-

No ja mám pôvodne plavé vlasy, ´´špinavý blond´´ :) ale už roky si ich farbím na rôzne odtiene, začala som hnedou, čokoládovo hnedou a teraz skôr mahagón alebo gaštan.. a presne tak ako aj ty, keď už nejaky šperk tak strieborný, zlato ma odpudzuje.. Ja moc náramky nenosievam, ani prstene, ani hodinky, nevedela som si na to zvyknúť a po pár dňoch som to vždy dala dole.
Teraz nosím len snubný na ruke a aj to si stále zvykám :) Jediné čo mi nevadí sú náušnice, nepáčia sa mi moc výstredné, skôr také jemnejšie ale vždy záleží na farbe.

Ja tú modrú a fialovú najčastejšie kombinujem s čiernou :) málokedy s bielou, skor len teraz v lete ked som trochu opálená, že tá biela viac vynikne, inak moc bielej nenosím. Tiež mám rada tmavšiu zelenú, tmavšiu hnedú..

Oči mám také modro zelené, jeden den sa mi zdaju viac zelene druhy den viac modre.. :) a tie si machlím zas čiernou s prímesou fialovej, rozne odtiene fialovej mám zas tiene na oči, špirálu mám čiernu alebo tmavo fialovu-teda purpurovú..

Tieto farby sa dokonca vraj hodia k mojmu slnečnému znameniu Strelca :D
Plus samozrejme farby podporuju energiu čakier!
neznámy
neznámy | 13.8.2013 15:20
:) milujem farby a farebe oblecenie, mam tu vyhodu, ze mozem mat skoro vsetky vyrazne farby a aj pastelove mi idu, som podla rozdelenia zimny typ a aj som sa narodila v zime, ci to s tym suvisí neviem. Milujem vsetky farby co maju nieco z cervenej alebo ktore sa miesaju s cervenou - fialova, purpurova, ruzova... ale aj modra, zelena, kedze mam uz svoje roky nemam rada ciernu okolo krku aspon vo vystrihu musim mat nejaku vyraznu farbu - cervenu, bielu, zltu, purpurovu aj fialovu, len ked sa obleciem do cierno fialovej kombinacie posobim velmi tajomne a vsetci chlapi okolo mna su vtedy roztrziti a nevedia sa koncentrovat a odpovedaju mi na nieco uplne ine ako sa pytam. Tak som ju prestala nosit.
neznámy
neznámy | 13.8.2013 18:41
Čo je to "kedže mám už svoje roky" ?? :D-LOL--FLOWER-
neznámy
neznámy | 13.8.2013 19:03
Jsem dle typologie léto a shodou okolností jsem se taky narodila v létě- červenou mám taky jednu z nejoblibenějších,taky mám pocit,že mi sluší skoro všechny barvy:D černofialová barva tajemná, to musím někdy vyzkoušet.......-LOL-
neznámy
neznámy | 14.8.2013 05:28
Ako mladšia som farby nemusela,teraz ich mám rada a všetky okrem červenej,ta mi naozaj nesedí-COOL-
neznámy
neznámy | 14.8.2013 08:58
Tak ja som teda letný typ a celkom to sedí podla toho odkazu, ktorý sem dala Zornička..

Máte obľúbené farby aj podľa toho, aké ste znamenie? ;)
neznámy
neznámy | 14.8.2013 09:11
Podle slunečního znamení by to měly být tmavé barvy - tmavě modrá, tmavě zelená, tmavě hnědá, prostě zemité, ale to mi moc nesedí, mám ráda jasné a syté barvy - spíš barvy odpovídající ascendentu (vodnář) a pak ten můj 12. rybí dům, kde mám slunce - zelená, tyrkysová, bílá...

Měla bych být zimní typ, řekla bych že mi sluší všechny barvy, ale musí to být studené tóny - dám příklad červené nesluší mi rajčatová, ale například karmínová mi dodává jiskru :-) nebo žlutá v medové působím unavené, kůže získá našedlý tón, ale např. ona citronová, nebo kanárková mne úplně rozzáří... Barvy dělají opravdu hodně moc. Dřív jsem neměla moc ráda pastely, ale třeba v létě, kdy jsem hezky opálená mi vskutku krásně sedí broskvová oranž. :-)

Miluju barvy a to jak se s nimi dá kouzlit, každý den jiný člověk -THUMBSUP-
vevuska
vevuska | 14.8.2013 11:56
Farby sú veľmi prospešné na liečbu duše a tela a teda aj čakier. Každá farba je na nejakú čakru. Keď píšeš, že máš rada fialovú, tak inklinuješ viac k duchovnu a rozvíjaniu svojej duše a očividne to potrebuješ k svojmu rastu. Modrá je zase čakra v oblasti krku - rozprávanie, komunikácia.
Farba v izbách tiež pôsobí na pocity človeka. Napríklad sa neodporúča červená v spálni, bo potom človek nemusí zaspať a dobre spať, keďže červená farba je farba aktívna. V bytoch sa skôr odporúčajú pastelové farby - odtiene jemnej zelenej, modrej, hnedej, krémovej, ružovej, žltej, oranžovej, jemnej fialovej, bielej a rôzne kombinácie.
Ja mám na sebe najradšej modrú v rôznych odtieňoch, ale aj zelenú, fialovú, červenú, hnedú a najviac čiernu. Prípadne kombinácia čiernej a modrej, abo čierna s fialovou a tak. :)
neznámy
neznámy » vevuska | 14.8.2013 12:39
pekne napísané.. súhlasím, tie farby v bytoch by mali byt presne také jemné ale tak je na každom človeku, čo mu vyhovuje..
K duchovnu inklinujem veľmi a tiež rada komunikujem, takže to sedí.. :)
Akurat s priatelom uvažujeme o novej kuchyni, a chcela by som takú trojkombináciu jemnej svetloružovej, bielej a fialovej :)
vevuska
vevuska | 14.8.2013 14:40
No ohľadom kuchyne veľmi záleží či tam budete mať veľa slnka, abo málo a podľa toho si zvoliť aj farbu kuchynského nábytku a aj farbu stien. Ak tam bude skoro stále slnko, až do západu, tak si zvolte tmavší nábytok - hoc aj buk abo dub, prípadne podobné odtiene tmavšie. A k tomu ide ako farba steny aj svetlo ružová, svetlo oranžová, sv.zelená. A ešte záleží aj od farieb parkiet. :)
neznámy
neznámy | 14.8.2013 17:58
Verim tomu ze preferencia farieb napoveda nieco o cloveku resp o jeho psychickom stave v danom case. Jeden moj blizky clovek silne preferuje hnedu, sivu/sedivu a modru farbu. Je to jeden z najviac psychicky vyrovnanych ludi akych som kedy v zivote poznala a celkovo velmi pohodovy a komunikativny jedinec. Ja zboznujem tyrkysovu farbu, kriklave farby a leopardi vzor. Bohvie co preferencia tychto farieb znamena, radsej asi ani nechcem vediet -LOL-

Inak raz som si robila taky pokus ze ako farby oblecenia co mam na sebe posobia na inych ludi. Pozitivne ohlasy od muzov som mala najma na saty jasnej cervenej farby, naproti tomu napr. v profesionalnej oblasti sa mi najviac osvedcila modra.
Bola som raz na dvoch pohovoroch v dvoch roznych firmach na podobne prac.pozicie. Oba pohovory boli v ramci jedneho tyzdna a zhodou okolnosti oba vedene zenami. Na jednom som mala oblecenu cervenu bluzku a na druhom svetlo modru. Z toho prveho pohovoru som uz po par minutach mala pocit ze som im moc nesadla, z druheho pohovoru boli pozitivny feedback. Aj ked, mozno len zhoda okolnosti, ktovie..
neznámy
neznámy | 14.8.2013 18:30
na astro.com je uz par mesiacov zaujimava vec, mozno niektorim neuslo:akysi psychologicky profil podla oblubensti farieb - test, kto by mal zaujem, treba sa samozrejme zaregistrovat, no je to v anglictine:

http://www.astro.com/cgi/atxgen.cgi?btyp=cf&lang=e />
no a tiez farebny horoskop, ale to je free tryout edition, najdete medzi Short Horoscopes ---> Color horoscope.
neznámy
neznámy | 15.8.2013 14:20
Kedze mam uz svoje roky, viac si vyberam a čierny vrch bez oživenia nejakou inou farbou sa mi na mne nepaci, pred 20 rokmi by som to vobec neriesila, ale taraz mam radsej svetlejsie farby.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...