mesiac
Streda, 17.4.2024
Meniny má Rudolf

Ezoterika a záhady - 

DUšIčKY

neznámy
neznámy | 31.10.2017 14:36
Bola som práve na cintoríne, odišla som odtiaľ znechutená. Neviem, čo sa to deje, ale ten cintorín už vypadá ako skládka plastového odpadu. A tak neviem, či je moja citlivosť voči tomu z roka na rok väčšia, alebo fakt tá spotreba stúpa ako špirála každým rokom viac a viac.
Ráno som zachytila v správach, že Čína už nebude odoberať z Európy plastový odpad a recyklovať ho, lebo majú dosť vlastného. Takže aj dobre mienený zber plastu na recykláciu už nebude k ničomu až sa to na nás všetko zvalí. V niektorých krajinách sveta už skládky padajú a zabíjajú ľudí.
Cestou s cintorína sme prechádzali okolo mačičky, ktorú zrazilo auto. Tak som vystúpila z auta a mačičku som preniesla k domu, odkiaľ zrejme je, aby ju nerozflákali ďalšie autá po ceste. Pohladila som ju po hlávke a položila do trávy. Toť moja dušičková pieta. -SADLEY-
neznámy
neznámy | 31.10.2017 14:46
ach,,,,,,je mi ľúto-WALL-
alvarez
alvarez | 31.10.2017 19:52
Zomrelí vnímajú údajne len prirodzený plameň sviečok, umelé LED a iné elektro lampy nevidia, pozor na to.
neznámy
neznámy | 1.11.2017 09:00
To je smutné a zároveň krásné, když si uvědomíš, že jsi byla té kočce souzena, ku pomoci na její poslední cestě, jistě ti za odměnu darovala jednu z mnoha kočičích schopností, jsi teď vlastničkou mimořádného sluchu, žádná myš ti již neunikne, tedy alespoň jejich vysokofrekvenční pískot :)
neznámy
neznámy | 1.11.2017 09:09
Myslíš? :-) No tak skúsim dnes večer ísť na lov spolu s Matejom, našim kocúrom, ktorý je v love myší fakt dobrý.
Ak uspejem, určite dám vedieť.

A ešte k Dušičkám... výzva spoluobčanom!
Nedávajte na hroby ten hnusný plastový odpad, nebožtíci sa pod tým dusia a špiníte im takto ich tiché pokojné mestečko. Plamienok živej sviece spolu s tichou spomienkou stačí.
neznámy
neznámy | 1.11.2017 11:22
máš pravdu,,na šťastie mám čečinu a v záhradke,,,parádne chryzantémy-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 1.11.2017 12:46
Ako vyzerali sviatky všetkých svätých za vašich čias?

Ľudia nemali toľko harabúrd na hroboch. Doniesla sa jedna kytica, sviečky a hroby sa vždy pekne upravili na tú slávnostnú chvíľu. Žienky sa doma stretali a vili sa vence z čečiny, pritom sa spievalo, modlilo a spomínalo. Nebolo to len o tých dvoch dňoch. Pekne aj omšu vyslúžil farár na cintoríne, spomínali sme a modlili sa. Ak niekto nevládal hroby pripraviť, tak sme mu vždy pomohli, chodili sviečky zapaľovať, aby vedel, že ani naňho sa nezabudlo. Dnes sa ľudia pretekajú, kto má väčší veniec a ako je rok dlhý, ani raz neprídu, nepomodlia sa. Čo to je za módu? Veď spod tých čačiek ani nevidno, kto tam je pochovaný. Keby sa radšej len zastavili na chvíľu a pospomínali... Ešte aj na tých cintorínoch do mobilov hľadia, to sa mi veru nepáči. Keď to takto ďalej pôjde, tak im na hroby už možno nikto ani nepríde.


http://www.dobrenoviny.sk/c/114758/hrobar-lubor-vytali-stromy-a-z-citorinov-robia-kolotociarske-strelice-prial-by-som-si-aby-pozostali-chodili-na-cintorin-opat-v-krojoch
neznámy
neznámy » alvarez | 2.11.2017 07:57
sviečka je symbolom Krista aspoň ja si to tak spájam :Potom k nim Ježiš znova prehovoril: Ja som svetlo sveta. Kto mňa nasleduje, nebude chodiť v tme, ale bude mať svetlo života.
(Jhn 8,12)

a čo sa týka tých umelých kvetov , tak to ja mám alergiu už na to , keby kňazi vyhlásili v kostole , že ,,stop plastom " bola by to veľmi užitočná kázeň :)

tá rozmanitosť tých farebných kvetov a sáčkov mi veľmi pripomína LUNIK 9 :)
neznámy
neznámy | 2.11.2017 08:14
Áno, keby kňazi používali svoj vplyv na davy svojich ovečiek, vedeli by ovplyvniť aj toto správanie. Stačilo by naozaj pred Dušičkami povedať v kázni pár viet. Ale asi by to muselo dôjsť aj im samým.
neznámy
neznámy | 2.11.2017 08:20
môžeme napísať podnet na biskupské úrady :) možno by stačilo rozposlať e-maily :)
neznámy
neznámy | 2.11.2017 08:28
To mi nenapadlo. S cirkvou už veľmi dávno nič nemám, neviem ako to tam funguje.
Ale nie je to zlý nápad, len pre tento rok neskoro. Bordel po cintorínoch už je.
Včera sme boli na cintoríne skoro o desiatej večer. Jednak pre to, že je tam vtedy kľud, svetielka svietia a ten "Luník9 style" nie je vidieť.
Aj tak sme pri odchode riešili začínajúci požiar sviečok pri vstupnej bráne. Začali horieť tie plastové nádoby, v ktorých je vosk, alebo olej. Riadny čierny dym z toho šiel, tak sme sa trochu zabávali hasením. -WALL-
neznámy
neznámy | 2.11.2017 09:07
Ja nechcem nikoho posudzovať,len tomu nerozumiem , či už ľudia nemajú vôbec vkus?... veď aj tie plasty niečo stoja.... ja viem pochopiť , že živé vence nestoja málo ale stačí isť do lidlu a kúpiť ruže za 3,50€ a určite je to aj viac vkusné ako tie umelé a aj viac ekologické ...

Je doba kedy sa ľudia začínaju viac starať o zdravie ,vizáž , je to taká reforma , prečo to nefunguje v každom smere ? :)
nikav
nikav » alvarez | 2.11.2017 09:45
Vnímajú ale naše myšlienky, keď sa im v duchu prihovárame. Raz som v tento sviatok stála pri hrobe mojich starých rodičov, videla som ich ako sedia predo mnou a ja som ich chytila každého za krajnú ruku /prepojenie v kruhu/ a ďakovala som im, čo pre mňa v živote urobili. Ako dôkazom toho, že naše duše boli v kontakte bolo, že sa stalo niečo v rozpore s fyzikálnymi zákonmi. Prevrhla sa mi doma sklenená vázička naplnená dopoly vodou s jednou guľatou chryzantémou práve vo chvíli, keď som vchádzala do izby, kde váza stála. Čo to bola za sila, čo ju prevrhla? Doliala som vodu, postavila som ju a skúšala som ju prevrhnúť naklonením o 45 stupňov, ale ona sa vždy vrátila do kolmej polohy. Vtedy som skutočne uverila, že ľudská duša je večná a láska smrťou nekončí. -HEART-
neznámy
neznámy | 2.11.2017 20:02
„Čo ste vy, boli sme aj my. Čo sme my, budete aj vy,"
Veľmi výstižné a pravdivé......
milan08
milan08 | 3.11.2017 08:44
neoblubujem tento sviatok chodeni po cintorinoch.ja im hovorim po smetiste,lebo tam lezia uz nepotrebne tela ako na smetisku.
nikav
nikav » milan08 | 3.11.2017 17:59
Šokuješ! -WINKIE--WALL-
vevuska
vevuska » milan08 | 3.11.2017 19:02
Nemusíš obľubovať tento sviatok :) Je to deň pre tých, ktorí si na zomrelých nestíhajú spomenúť počas roka. Iba počas týchto dní. Páliť sviečky by sme mali stále, vždy keď si spomenieme na blízkych, čo už nie sú medzi živými.
A do istej miery máš pravdu, s tým smetiskom. Najlepšie je si po smrti dať telo ( kosti ) spáliť. Zem aspoň nie je presýtená kosťami. Duša poputuje ďalej.
neznámy
neznámy » vevuska | 5.11.2017 17:34
-YES-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...