mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ezoterika a záhady - 

Astrálne cestovanie? Poradte mi.

neznámy
neznámy | 15.3.2013 17:11
Mám teraz veľmi zložité obdobie, nikdy som nemala ľahký život, no to sa zmenilo, keď som sa pred viac ako pol rokom zaľúbila. Všetko bolo ideálne, úžasné ale 4.1.2013 sme to obaja s priateľom pokašlali a dočasne sme mali zakázané. (Ja mám 17 a on 19.) Spravili sme vážnu chybu a od vtedy som asi mesiac nič iné nerobile len plakala a premýšľala aké by to bolo vrátiť čas alebo sa aspoň posunúť na jún … stále prosím Boha aby posunul čas.. aby sme už spolu mohli v lete bývať. Niekedy na konci januára som šla zaspávať s plačom, opäť… a zase som prosila a presne o tretej v noci som sa zobudila na to akoby mi niekto potlapkal po posteli. Celú noc sa mi snívali nočné mory a neskôr nad ránom som si uvedomila, že len snívam a chcela som sa zobudiť, Snažila som sa kričať, lenže sa nedalo, nejako som sa napokon “zobudila” posadila sa, postavila ale akoby ma niečo ťahalo do postele. Desivý moment bol keď som sa pozrela do postele a ležala som tam ja… v tom momente ma akoby vtiahlo znovu do tela a šklbnutím som sa zobudila. Vlastne som sa na vysvetlenie nezobudila súčasne s mojím telom, moja duša vyšla z neho na moment von. Čítala som niekde, že sa dá v astrále cestovať do budúcnosti, aj minulosti a taktiež som sa dozvedela že je to nebezpečné a neviem akú sú následky. Niekoľko krát som si povedala v tom období, že chcem zomrieť. Čo sa týmto snažila moja duša naznačiť?

A taktiež mám problémy (hlavne v stresových obdobiach), s lucid dreamingom. Teda myslím, že ide o neho… keď som v hladine alfa tak vidí pred očami rôzne strašidelné výjavy… satana, ľudí na vozíčku a veľa krát aj plačúceho Krista alebo pannu Máriu (čo je dosť prekvapivé, keďže nie som takmer vôbec veriaca) … čo to môže znamenať? ..
neznámy
neznámy | 15.3.2013 17:54
Barbi1261, to, ze si vtedy vysla z tela bolo sposobene pravdepodobne Tvojim velkym trapenim sa, proste Tvojej dusicke bolo v hmotnom tele a na tomto svete velmi tazko, preto z neho na chvilu vysla.:) Stava sa to ludom v obdobiach ked velmi trpia. V tej miere ako si to zazila to myslim nie je nejak nebezpecne. Je to mozno trochu male upozornenie, ze nie si dost uzemnena, kedze sa Ti to stalo spontanne, ze musis pracovat na sebe a svojom zivote, aby si tu bola stastnejsia. Nerozmyslaj prosim, ze chces zomriet, to je trochu nebezpecne. Myslienky maju dost velku silu.-YES- Ak by si sa dostala do situacie, ze by si zomierala, zacala by si uvazovat v style, ze chces zit, ze v zivote je vela krasnych veci, ze so vsetkym sa da nejako poradit, nejako to riesit, zvladnut. Je lahsie prist k takymto myslienkam v stave zdravia a mozno len nejakeho psychickeho trapenia, ako ked mas zdravotne problemy uz take, ze Ti ide o zivot.:) Tie vyjavy tiez naznacuju, ze si slabo uzemnena. Si silne ovplyvnena vzduchom (lietanie, nestabilita) a vodou (citenie) zo zivlov, chyba Ti zem (uzemnenie) a ohen (bojovnost). To, ze niecomu neveris, este neznamena, ze to neexistuje v nejakej forme, predstavach, v podvedomi.:) Tiez Ti pomoze, ak sa zacnes orientovat viac von, na druhych ludi, nie iba na seba a svoje trapenie (si prilis zamerana tymto smerom, preto sa tak trapis). Zacni konat dobro, byt laskava k druhym, sucitna, mas ten potencial, pomahaj, porad komu mozes a prides na ine myslienky. A zivot Ti to co budes davat zacne znasobene vracat, zmeni sa, bude lepsi a krajsi.-HEART- To co citis a vyzarujes, to pritahujes. Ak je clovek zaslepeny egoistickym chcenim, trapi sa. Cista laska a pokora nesposobuje utrpenie, nic nechces a neziadas, proste to citis, vyzarujes, davas a dostavas.:) Mozes sa dostat do situacie, ze Ti je velmi zle, ale keby si videla dopredu, co krasne Ta caka, netrapila by si sa. Velke trapenie ked prekonas, caka Ta velka odmena.:) Nehovorim len z knih a vlastnych zivotnych skusenosti, ale zo skusenosti mnohych dalsich ludi, co si toho vela prezili.:)
neznámy
neznámy | 15.3.2013 23:14
Ďakujem za veľmi pozitívne a milo naladenú odpoveď :) Naozaj si mi vyčarila na tvári úsmev a situácia sa napráva. Našla som chodníček, hoci je kľukatý a cesta po ňom bude namáhavá, ale na konci neho je krásne svetlo, žiadne konflikty a vysnený život. Čo sa týka astrálu ešte by som to chcela skúsiť aj na úrovni toho, že si to plne uvedomujem a chcem sa tam dostať. Ohľadom toho by si mi nevedela poradiť? :) Chcem sa stretnúť zo svojím duchovným sprievodcom, myslím, že by mi to veľmi pomohlo. A snažím sa vidieť pekne, i keď musím priznať, že posledné mesiace ma stále nečakane zavalujú chvíľky plaču a depresií a možnoto znie od sedemnásťročného dievčaťa veľmi hlúpo, ale ver mi, že ja už riešim iné problémy ako moji rovesníci a je toho na mňa naozaj veľa. Napriek tomu mám osobu, ktorá mi pomáha to zvládať a som za ňu nesmierne vďačná :) -HEART- Ešte raz ďakujem, že si si dala námahu odpovedať mi. Si úžasná osoba.
lak
lak | 16.3.2013 00:56
Synthia, krasne si to napisala :) aj ked to nebolo urcene mne, VELMI mi to pomohlo, DAKUJEM :) -FLOWER-:)
neznámy
neznámy | 16.3.2013 05:59
S tym astralom by som bola velmi opatrna, experimentovanie moze byt nebezpecne si myslim. Sama mam skusenosti, da sa ist aj do ineho mesta, na druhy koniec zemegule, ak sa chces ist napriklad na niekoho pozriet.. Ale, Tvoja dusa je von z tela, akoby bez urcitej ochrany tela, si vystavena roznym astralnym bytostiam a vplyvom svojim sposobom lahsie. Astralne cestovanie radim medzi nieco ako duchovne schopnosti (ktore ma kazdy clovek), a s tymito vecami sa snazim zaobchadzat s duchovnym vedomim. V astrale platia tvrdsie zakony ako tu v realnom hmotnom svete mam pocit. Nemali by sa taketo veci zneuzivat na egoisticke ciele. Clovek by mal byt opatrny a hlavne psychicky a duchovne ok a silny a tiez uzemneny, aby sa vratil.:) Alebo ak, tak sa nechat opatrne, pomaly viest instiktmi. Poznam holku, ktorej sa to stalo tiez a zacala s tym experimentovat a zacalo jej to akoby nicit psychiku, bola citlivejsia, labilnejsia (privelmi aktivovane horne cakry a slabe dolne). Psychiatri by vedeli rozpravat, kolko ludi v minulosti, aj sucasnosti skoncili s podobnymi v podstate danostami na psychiatrii, lebo to psychicky sami nezvladli, tie skusenosti, dosledky, postoje ludi okolo. Dalsia vec je, ze to nie su uplne bezne veci, nie kazdy ma zrovna vela skusenosti, ak by si sa chcela o tom porozpravat, potrebovala poradit, alebo riesit nejaky vzniknuty problem. Je malo zdrojov. Volakedy bolo aj videnie aury fenomen, o tom sa uz da docitat viac, ale o astralnom cestovani toho vela nie je. Nechcela som Ta vystrasit, ani vylozene odradit, len bud opatrna, aby si si neublizila.:) A co sa tyka pozerania si minulosti a buducnosti, tak toto moze byt extremne nebezpecne.:) V minulosti su aj veci, co sa Ti vobec nebudu pacit a tie pocity su velmi velmi silne, akoby si to zazivala znovu. A buducnost su veci, ktore si vobec nevies predstavit, suvisia s Tvojim rastom, mas sa k nim dostavat postupne, clovek nezvlada taky skok, nevies to este precitit, nie si na to este nijak pripravena. Niekedy vediet menej je naozaj viac.:) Ak sa budes viac prisposobovat zivotu tu a teraz, uzemnovat, pred takymito vecami budes mat respekt, obcas postoj, co sa ma k Tebe dostat, sa dostane, nechas sa viest zivotom, budes stastnejsia.:)
A vobec si nemyslim, ze to co pises znie od Teba hlupo, pretoze mas 17. Skusenosti nesuvisia s vekom.-LOL-
neznámy
neznámy | 16.3.2013 06:52
Synthia, nádherné príspevky, tiež som na zozname tých, ktorým tvoj príspevok pohladil dušu, ďakujem :)
neznámy
neznámy | 16.3.2013 17:36
ahoj, mam podobnu skusenost a suhlasim so Synthiou.....mala som take obdobie trapenia sa a napriek tomu, ze som mavala vzdy zvlastne sny, v tomto obdobi sa mi stavalo presne toto co vravis, akoby ma vytrhlo z tela a videla som samu seba snivat, zaroven som si uvedomovala, ze je to len sen ale nevedela som sa zobudit....inak sny, v ktorych sa snazis zobudit a nejde to su najhorsie, ked som bola v mimoriadne rozkolisanej nalade, ostala som trcat v takom sne aj celu hodinu (pocitovo), velakrat som sa bala, ze sa raz nezobudim a ostanem navzdy v sne, znie to asi smiesne ale tie moje sny su niekedy naozaj take, ze si clovek nie je isty ci to nie je nejaky iny existujuci svet, nastastie som sa doteraz zobudila vzdy, teda asi...:D

je to asi obdobie, ktorym si musis prejst, nemyslim si, ze existuje nejaky zaruceny sposob ako proces bolesti urychlit a co najskor sa "znormalizovat", nemyslim si, ze je to nebezpecne, len to vie byt vycerpavajuce a neprijemne...take sny ti ale na druhej strane mozu so spravnym vyuzitim pomoct naucit sa vela o sebe samej....mne to odporucil jeden kamarat ked zistil kolko snov si pamatam a ake byvaju, je o tom vela literatury, tak si myslim, ze nakoniec stoji za to trenovat :)-FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.3.2013 20:38
Ahoj, i touto bolestí kterou přecházíš, se učíš a zbíraš skušenosti. Držím ti palečky, at tě to nebolí a přídeš na to , co ti to mělo ukázat a naučit tě, co máš pochopit. Co se astrálního cestování tyka , má své zákonitosti. Pokud chceš jenom ze zvědavosti, není to správné. Pokud cítiš ,že ti to něco dá, tak posiluj meditace a setkání se svym duchovním průvodcem. Ten tě bezpečně dostane do sfér, kde se tvá duše i něco naučí. Vždy před tím než půjdeš někam do astrálu, popros svého anděla strážneho aby ti hlídal tělesnou schránku, aby tvé tělo neobsadila cizí duše. Průvodce astríální tě dovede do vyších sfér, v astrálu jsou i nižší formy a vyskytují se tam různé představy lidí které vytvořily, různe hrůzné strašidla, upíři atd, to opravdu není legrace. Astrál je široky pojem, od nízkych zlych a temnych bytostí až přes andělé, bytosti světla , mistři , ježíše a bytosti akáši a mnohé jiné bytosti světla. Nebo můžeš jenom tak se podívat na druhy konec zeměkoule. Vždy je potřeba k tomu duchovní průvodce, ktery tě chrání před nízkymi bytostmi a energiemi a také ochrana tělesné schránky od anděla strážbného. Píši z vlastní skušenosti. Do astrálu chodím skoro každou noc, ne ze zvědavosti, ale chodím tam pracovat a pomáhat s bytostmi světla, kteří pro mně přídou. Ze začátku to pro mně bylo i nepříjemné ,myšleno to vystupování z těla, celkové brnění, tíha, nemohla jsem dychat, propadala jsem se a byla jsem stuhlá. Stěžoval mi to vše vlastní strach. Dnes si to užívám a moc se těším na další návštěvy a práci. Užívám si ty všechny pocity i po tělessné schránce.
neznámy
neznámy | 17.3.2013 23:54
V prvom rade: SYNTHIA, máš úžasný dar sa vcítiť do osôb a veľmi ti ďakujem. :) Samozrejme, viem, že astrálne cestovanie nie je prechádzka rúžovým sadom a myslím si, že to nie je ani jednoduché sa tam dostať, lebo akokoľvek som sa pokúšala, tak sa mi to zatiaľ nepodarilo. Jedna vec je tá, že je to možno aj dobre, možno treba počkať do časov kedy budem duševne pokojnešia, lebo moja duša sa teraz veľmi trápi. A bimbulka.j ... ďakujem, že mi držíš palce, veľmi ma to pohľadilo pri srdci, skutočne a ak chodíš do astrálu každú noc, nemohla by si mi s tým nejako pomôcť? nedá sa to nejak?.. chcem sa stretnúť so svojím sprievodcom, spýtať sa ho na môj život, ja mám pocit, že už len toto moje vyššie ja mi pomôcť môže... ďakujem vám všetkým, naozaj.. ste milí :)
neznámy
neznámy | 27.3.2013 22:15
Ahoj, pokud chceš se setkat se svym duchovním průvodcem nauč se meditovat. Nech myšlenky volně plynout nad žádnou se nepozastavuj. Chce to cvik. Tvůj duchovní průvodce ti nedá informace o tvém životě, ten je tady pro tebe aby učil tvou duši, vedl tě a pomáhal i s cestováním astrálním. Nic v životě není nalajnováno dopředu. Máš určité ukoly, které si si sama vybrala, ale i tak máš svobodnou vůli a volbu. Odevzdej svou bolest andělům, popros je jednoduše o pomoc. Andělé jsou naší nejbližší pomocníci. Pak změn myšlení, nepřemyšlej nad tím co nechceš, vesmír neslyší Ne.Přemyšlej nad tím co chceš, vysni si krásny život a partnera s dobrym srdcem a krásnou duší, ktery tě bude upřimně milovat. Vše máš krásne v životě před sebou.Čas zhojí všechny rány. Také máme omezené vnímání a chápaní. I když to ted bude znít nedobře, ale nevíš co by tě v budoucnu čekalo s tímhle člověkem. Třeba dám příklad byli by jste spolu, měli děti a pak se rozvedli. Třeba jsi tímto chráněná ty i tvé budoucí děti. To jenom jako příklad, že nevidíme širší souvislosti. Držím ti palečky at se s toho co nejdřív dostaneš. Požádej také své vyšší já aby ti pomohlo se spojit s duchovním průvodcem. Nepochopila jsem z tvého příspěvku, zda jste se rozešli, nebo vám někdo zakázal se spolu stykat? Vždyt co je větší romantika než tajné rande? At je to tak nebo tak přeji ti ze srdíčka at vše zvládáš a vše jen to dobré.
neznámy
neznámy | 9.4.2013 10:52
Ahoj,mám dotaz.Ten pocit,žes nemohla dýchat se projevoval fyzicky?Resp.mělas reálný pocit,že se dusiš, s takovou intenzitou,že Tě to "vrazilo" natvrdo zpátky do těla?Nebo ty pocity byly jine?
neznámy
neznámy | 9.4.2013 18:08
Premyslim jak "nechat myslenky volne plynout"
Pokud se soustredim na to ,aby mi volne plynuli myslenky tak mne to rusi pri meditaci.-NOSMILE-

Jak poznam , ze to volne plynuti zacalo?-ROLL-

Aby mi treba u toho cekani na ten stav nepraskla hlava-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 16.4.2013 10:10
Zkus klystýr hlavy-PUH-
neznámy
neznámy | 16.4.2013 12:12
tu babičku rušim:D-CONFUSED--PUH--COFFEE-
neznámy
neznámy | 19.4.2013 07:51
No počkéééééj:D Máš tak ještě 25 let času na rozmyšlenou,ale dělat babí úzkým štěňatům by mohla bejt sranda;)
vevuska
vevuska | 19.4.2013 16:52
Ahoj, tvoja duša ti v podstate naznačila to čo už vieš, že aby si sa upokojila. Inak nič iné. To že sa ti to môže stať v stresových situáciách, tak to je fakt, že tvoja duša to už nechce zažívať. Je teraz na tebe, aby si začala praktizovať jogu, alebo dajaké meditačné cvičenie, aby si sa vedela ukľudňovať aj behom dňa.
To, že si videla tvoje telo, to ešte veľmi nič neznačí... všetko je to súvis so stresom. A tvoja duša chce, aby si zmenila životný štýl, správanie sa a teda naučiť sa ovládať a nepanikáriť a nepodliehať stresu.Možno sa opakujem, ale je to veľmi dôležité.

Ale prejdem k veci. Astrálne cestovanie je opustenie duše od tela. To už vieš. No môže to byť nebezpečné vtedy, keď ťa niekto náhle v tom stave zobudí a pretrhne sa šnúra medzi dušou a telom. Akonáhle sa to udeje a teda pretrhne, telo ostáva v kóme a duša bude blúdiť a hľadať svoje telo.

Veriaci človek vôbec nemusíš byť a tak isto ani tie démonické bytosti vidieť nemusíš. To je len rozprávka pre malé deti. No cestovať ako skutočne cestovať dušou môžeš skôr do budúcnosti ako do minulosti. Dá sa aj minulosť, ale je to málo pravdepodobné. Ak by sa ti pošťastilo cestovať do minulosti, väčšinou ťa niekto z minulosti zavolá. No v takom prípade je dobré sa ho - tej duše vopred spýtať, či je dobrá, či ti nechce ublížiť. A všeobecne, keď opustíš svoje telo upovedom svoju dušu, aby sa to vždy spýtalo, keď niekoho stretne. Vtedy bude aj tvoja duša aj tvoje telo uchránené pred zlými bytosťami, ktoré sa môžu počas tvojho cestovania na teba nalepiť.
Zatiaľ toľko, ak budeš mať otázky, pýtaj sa :)
neznámy
neznámy » vevuska | 19.4.2013 17:18
O té astrální šňůře to tak není. Ve všem, co jsem kdy přečetla o astrálu, přerušení stříbrné astrální šňůry se děje při smrti. Její odtržení, oddělení od těla by znamenalo smrt. Astrálním "výletem" se šňůra nepřetrhává. Tohle násilně udělat dokáže pouze zkušený černý mág profesionál, který takové "operační" výkony je schopen v astrálu provést.
vevuska
vevuska | 19.4.2013 18:09
No, neviem kde si to čítala, ale nie je to úplne tak ako píšeš. A ako vieš, že je striebornej farby? A ja nepíšem, že šnúra sa výletom pretrháva, samozrejme, že je to blbosť, pretože kebyže duša spraví výlet, nemohla by sa vrátiť späť. Šnúra sa pretrhne len násilím. Normálnym astrálnym cestovaním nie.
neznámy
neznámy » vevuska | 19.4.2013 19:34
Já to mám už roky z knih o tibetských mniších a z tibetského lámaismu.Potom mám knihu o OOBE.Po mimo to byly kdysi před počítači různé ezoterické časopisy, které obsahovaly mnoho dobrých zdrojů, ne jako teď. Ten popis se shoduje.
vevuska
vevuska | 20.4.2013 10:27
Je iné o tom čítať a iné aj praktizovať. Preto som sa pýtala na tie zdroje :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...