mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Cesty tela i ducha - 

Žijeme to, čo nám bolo dávno predpísané..

neznámy
neznámy | 4.3.2014 19:53
Je to naozaj tak, že si vopred vyberáme aký život budeme žiť? (Vybrali sme si sami život plný utrpenia, strát, nešťastia alebo slávy, úspechu a bohatstva?) Dá sa náš osud ovplyvniť, alebo ho máme vopred predurčený? Ak vieme ovplyvniť náš život, tak prečo sa nám dejú veci, ktoré nechceme aby sa diali?
nikav
nikav | 4.3.2014 23:37
Pred narodením sme v duchovnom svete rozumeli zmyslu toho, čo sa nám bude diať na zemi a prečo, ale pozemským zmyslom je to nepochopiteľné. Tých je len päť, ale duša má vraj zmyslov deväť.
nikav
nikav | 5.3.2014 00:32
Ešte jedno vysvetlenie - trochu mystické. Tá jamka medzi nosom a perami je zhodou okolností aj akupunktúrny bod prvej pomoci pri bezvedomí.
http://vydavatelstvo-bioba.webnode.sk/products/anjel-zabudnutia/
milan08
milan08 | 5.3.2014 08:10
co viem,nic nieje urcene,vsetko si privolavame sami svojou nevedpmostou a falosnym ucenim,ktore nam tu predvadzaju rozne cirkvi ,sekty a ine spolocenstva.ale co si mame splnit to su musime ci sa nam topaci alebo nie.
neznámy
neznámy | 5.3.2014 08:50
Toto čo sa pýtaš je v podstate to isté ako ja som sa pýtala v diskusii "Osud vs. slobodná vôľa", pozri si tú diskusiu, nájdeš tam zaujímave názory...
Ja verím v predurčenosť a v osud, isté veci sú dané a nech človek robí čokoľvek, aj tak sa stane to, čo sa má stať. Myslím, že máme už vopred daný úkol, kt. máme v živote splniť a vyberá si ho naša duša ešte predtým ako vstúpi do tela. To ako sa rozhodujeme a čo sa nám deje, tak sa nám deje podľa toho, čo zo seba vyžarujeme, lebo akú energiu človek zo seba vidá, taká sa mu vráti. No tak či tak smerujeme všetci k istému životnému úkolu, kt. má byť naplnený.
neznámy
neznámy | 5.3.2014 10:08
:)-THUMBSUP--FLOWER-
neznámy
neznámy » milan08 | 5.3.2014 10:15
Všetko svojou nevedomosťou a falošným učením ?? To určite nie ..

Bez ohľadu na vierovyznanie, stupeň uvedomenia, rozvinutú empatiu, súcit, lásku k blížnemu, skúsenosť, prežitky, poučenie atď atď.. sme zaradení do jedného hrnca že niečo privolávame - z vášho príspevku to vychádza akoby skôr negatívne ?
S tým nemožno súhlasiť..
Čo si máme splniť - o tom sa dá už polemizovať .. kto to určil, vieme ? A my sa cukáme a bránime a trpíme, lebo plníme akýsi "príkaz" ? Či snad "úkol" koho ? Vesmíru ? Boha ? Nás samých ? To sú otázky..
neznámy
neznámy | 5.3.2014 12:09
Presne.
Podobne sa tu diskutovalo osud / slobodna vola.

Od davna nad tym spekuluju hlavicky - nie take ako nase a nevyspekulovali nic.
Teda vyspekulovali, ale nic take co by sa dalo vyhlasit za pravdu, potvrdit a dokazat.(a2 + b2 = c2) Daj si to do google a uvidis co o tom pise filozof, co teolog, co matematik, co kvantovy fyzik... A si vyber co sa ti bude najviac pacit...

Uz len samotny pojem osud-predurcenost si nevysvetluje kazdy rovnako.

Vnimam nejake indicie, ktorych dosledok je ten - ze neverim osud ako taky, ze ma clovek dopredu urcene - naprogramovane co ho v zivote presne caka.
A vobec nie, ze si sam vybera - voli nejake skusky/ciele, ktore by mal splnit.

Som muz a ako vsetci muzi hladam logiku vo vsetkom -WALL-
A tak sa priznavam, ze niekedy davno mi podobne teorie - rezali
z hladiska logiky, spravnosti a "ludskej" spravodlivosti...

Dnes uz velmi ani nie
neznámy
neznámy | 5.3.2014 13:22
A v čom teda konkrétne vidíš ten logický rozpor? A ako chápeš ľudskú spravodlivosť? (Nemám v úmysle ti brať názor, som len zvedavá. Podľa mňa konkrétne ľudská spravodlivosť vôbec neexistuje, lebo si jej hranice určujú ľudia.)
Ja to beriem tak: piliermi všetkých teórií sú predpoklady, na ktorých stavajú. A presne tam začínajú problémy... :) No najlepší spôsob, ako sa niečo naučiť a uveriť tomu, je ten jav/udalosť prežiť, alebo sa s ním rovno naučiť pracovať.
Keď si človek urobí celkom slušný prehľad o existujúcich veciach, ktoré už boli buď vymyslené, alebo vychádzajú z dlhoročných skúseností ľudí, zistí, že ono sa to väčšinou navzájom nevylučuje, ale to do seba zapadá. Samozrejme, nepočítam teórie, ktoré boli vymyslené ľuďmi na manipulovanie iných ľudí a vzbudzovanie pocitov viny. :)
Viacerí majú podobné skúsenosti, čo sa týchto "vedecky nepreskúmaných" javov týka. A to sú veci, ktoré sa nedajú logicky zdôvodniť - sú mimo naše možnosti chápania, ale v praxi fungujú. Preto so slovom "logický" zachádzam dosť opatrne. :)
neznámy
neznámy » nikav | 5.3.2014 16:09
Veľmi trefné. Tak s týmto naprosto súhlasím! Stopercentne..
neznámy
neznámy | 5.3.2014 16:15
juuuj ja som tu novacik a sa postupne otukam.:)
Nechcem sa velmi zakecavat. Slovicko logika mi nerobi problem. Ak som nieco doteraz pisal, tak do uplne inych diskusii. Programatorov a pod. a tam clovek ocakava alebo dava odpoved logicky zdovodnenu - ktoru ked si overis tak funguje. A musis to urobit tak a nie inac...-CONFUSED-

Tuna to je ine. Odpovede take, ktore ostavaju nezdovodnene. Takze v podstate sa zhodujeme co pises - aj o tej spravodlivosti. Neriesim ludsku spravodlivost ako taku ani logicky rozpor...

Jednoducho som vyjadril nazor a snazil sa to vtrepat do co najmenej slov a tak to dopadne. V hlave bolo nieco take, ze ak som sa (stredna skola) na niektore veci dival / uvazoval (niekto je mrzak, niekto dusevne chory, niekto umrie hned po narodeni) z pohladu "ludskej spravodlivosti" a logiky - mi to presne zapadalo do nejakeho obrazu VTEDY - aj osud, aj predurcene skusky, nejaky ten kolobeh kde sa clovek zdokonaluje...
velmi logicke a "spravodlive" pre kazdeho...

Dnes to tak nevidim - jednoducho mi nezapadaju tieto veci do obrazu aky mam dnes.
Tak moj nazor - ale to uz som pisal - nemam nic predurcene alebo mnou naplanovane dopredu v zivote... odporovalo by to slobodnej voli (aspon akej takej :))
neznámy
neznámy | 5.3.2014 16:19
Pekne si to napísala. Ani neviem ako som prehliadla tvoju diskusiu. Idem na to mrknúť. :)
dodo41
dodo41 | 5.3.2014 20:17
Otazkou vsak zostava, ze kedy tento zivotny ukol naplnime, niekto je sikovnejsi - skor, niekto nesikovnejsi - potrebuje viac casu, neskor. Potom asi sa tu stavame zbytocnymi a umierame - ideme dalej? Z toho mi vyplyva, mam sa snazit vsetko cim skor pochopit, vybavit, naplnit? Aby som cim skor odisiel??? Alebo radsej robit stale tie iste chyby dokolecka? Nech tu zotrvam dlhsie?

Ludia umieraju v roznom veku za roznych okolnosti. Niektori preziju veci, povedzme nehody/situacie, ktore su napohlad nezlucitelne zo zivotom, niektori umieraju na absolutne bezpecne veci na prvy pohlad... je to vsetko paradoxne. Tazko povedat takto to je v skutocnosti, ci nie? Ci ako to je?
neznámy
neznámy | 5.3.2014 20:33
"No tak či tak smerujeme všetci k istému životnému úkolu, kt. má byť naplnený."

v suvislosti s touto vetou ma prave napadla jedna myslienka.....ze ludia na jednej strane hovoria o tom ake je dolezite na sebe pracovat, ako usmernovat ego a subezne to, ze kazda osoba ma nejaku specificku ulohu

tak si vravim, ze mozno ludsky egocentrizmu spociva aj v tom presvedceni, ze sme natolko doleziti aby sme mali vsetci nejaku ulohu....ludia sa s tou myslienkou, ze su jedinecni v tej svojej ceste uplne zzili....ako keby co i len pomyslenie na to, ze by sme neboli zas tak podstatni aby na kazdeho myslel "system", bolo prilis desive na to, aby sme tomu venovali v myslienkach pozornost
Saffiyah
Saffiyah | 5.3.2014 21:02
Nakonec jsme jen zrníčkem prachu pod božským sandálem :)
neznámy
neznámy » Saffiyah | 5.3.2014 21:12
sice nie som ani veriaca, ani zastanca "teorie osudu", ale tuto vetu mam rada :)
neznámy
neznámy | 5.3.2014 21:20
Tiež sa mi tá veta páči a spýtam sa Ťa, zástanca akej teórie si vlastne?
neznámy
neznámy | 5.3.2014 21:30
Ujišťuji tě, že znám dost lidí, kteří si nemyslí, že má jejich život nějaký zvláštní smysl a vůbec z toho nejsou vyděšeni:D
neznámy
neznámy | 5.3.2014 21:33
myslim si, ze ak budeme diskutovat napr. o tom ci svet funguje podla teorie A, B alebo C, tak to moze byt kludne teoria Z, ktoru vobec nepozname

v podstate som agnostik
neznámy
neznámy | 5.3.2014 21:35
tot jest fajn :D ak to teda nema neblahe ucinky na styl - moj zivot nema zmysel, s kludom a bez strachu sa teda zabijem :D
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...