mesiac
Utorok, 16.4.2024
Meniny má Dana, Danica

Cesty tela i ducha - 

Svetové náboženstvá.

neznámy
neznámy | 11.7.2015 09:39
Približne každých tisíc rokov vznikne jedno svetové náboženstvo, ktoré pretrvá veky. Pred tisíc rokmi to bol islam (Mohamed), predtým kresťanstvo (Ježiš), buddhizmus (Buddha) a judaizmus (Abrahám). Podľa buddhizmu sa každých tisíc rokov na svet inkarnuje Buddha, aby roztočil koleso dharmy. Apoštol Pavol píše, že v nebi je jeden deň ako tisíc rokov a tisíc rokov ako jeden deň, podobná zmienka je aj v Koráne. Vysvetľujem si to tak, že pri vzniku náboženstva je ušľachtilosť, ktorá časom usychá a náboženstvo sa stáva bezduchým rituálom.
V dnešnej dobe existujú tri svetové monoteistické náboženstvá. Jedno sa šíri mečom, druhé kalichom (krst) a tretie palicou (obriezka). Chýba tu ešte štvrté monoteistické náboženstvo, ktoré by sa šírilo mincou, jeho živlom by bola zem a jeho princíp by bol ženský.
O pár rokov sa začne tretí nebeský deň (tretie tisícročie) po ukrižovaní Krista. Je čas, aby bolo opäť roztočené koleso dharmy?
neznámy
neznámy | 11.7.2015 10:15
To štvrté náboženstvo tu už nejaký čas máme. Môžeme mu hovoriť Boh v srdci, alebo tak? To náboženstvo nepotrebuje nijakého prostredníka, nijakú pozemskú autoritu, nijaké budovy, nijaké spoločné predpísané rituály atď.
Ale zaujímalo by ma, prečo odvodzuješ ten tretí nebeský deň od ukrižovania Krista.
A čo ťa vedie k úvahe... minca, zem, ženský princíp? :)
neznámy
neznámy | 11.7.2015 12:22
A okrem toho, čo píšeš, sú najaké haluze, lebo tie časy mi akosi nesedia.
Islam je posledné veľké monoteistické náboženstvo, vzniklo niekedy v ôsmom storočí ak ma pamäť neklame.
Budha predchádzal Ježiša Krista o 500 rokov, Hinduizmus vznikol 5000 rokmi. Judaizmus... neviem. :)
A ty si kľudne napíšeš, že o pár rokov začne tretí nebeský deň... to čo je tých pár rokov? Myslíš tých 985 rokov? -ROLL-
Nejako som v tom čo píšeš stratená...
milan08
milan08 | 17.7.2015 10:10
je v tom vsetkom chaos! netreba to riesit.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...