mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Cesty tela i ducha - 

PôROD

neznámy
neznámy » Saffiyah | 26.5.2013 20:55
Že normální pohodové sobotní odpoledne, asi si půjdu hrát s autíčkama

http://pohodaporody.webnode.cz/fotogalerie/
5.fotka

Je zaujímavé, že čo všetko ľudia považujú za pohodu, čo chcú pod pojmom pohoda vnútiť vlastným deťom a ešte aj nám na webe. Samozrejme že decko bude v pohode, ked je mamina nablízku.. aj keby sme holý zadok ukazovali, pretože si myslí že to nie je nič nezvyklé. Sranda, čo všetko isté typy podsúvajú druhým ako normál :D
neznámy
neznámy » Saffiyah | 26.5.2013 21:44
Su ludia, co si porody tocia na video,so mnou to chceli robit,ja som odmietla.
Mne sa skor nepacilo,ked pes zozral placentu.
neznámy
neznámy | 26.5.2013 22:08
pri jednej fotke stojí napísané -
Placentu sežral kocour a tvářil se, že nic lepšího v životě nejedl.

:D -LOL-
neznámy
neznámy » Gitus | 27.5.2013 09:36
Zalezi to od celkoveho prostredia nemocnice a pristupu zdravotneho personalu.
Ak je vsetko v poriadku s matkou i dietatom, nevidim dovod preco by druhorodicka nemohla rodit doma, napr vo vani, v klude.
Cisarsky rez je niekedy nutny, no vykonava sa pri lokalnej anestezii, myslim.
Gitus
Gitus | 27.5.2013 10:25
Cisarsky rez je operacia,pri ktorom ti nasilim vyrezu dieta z brucha a kvoli strachu z bolesti by som ho nikdy nepodstupila.tak ako aj porod doma.uz moja prva dcera prisla o pupok :) nebudem riskovat dalsie straty.ja viem vela ludi krasne porodilo doma,gratulujem.ale je to podla mna naozaj zbytocne riziko,ingubator,resuscitacia,transfuzia je doma nemozna.moze byt tehotenstvo v poriadku,ale porod sa fakt z minuty na minutu moze pokaslat!zase ale moja kamaratka pred tyzdnom rodila v nz nemocnici,zo zdrav.dovodov cisarsky.mudri lekari ju uspali tak,ze citila ako ju rozrezavaju..museli ju uspat znova,dieta je v poriadku ale ona ma teraz vela zdrav.problemov..fakt zalezi od lekarov,od vesmiru a postavenia planet :p.a porod do vody sposobuje detickam infekcie oci,nakolko voda nemoze byt nijako dostatocne zdrav.nezavadna.asi druhe dieta nechcem radsej.. : )
neznámy
neznámy » Gitus | 27.5.2013 10:40
Cisarskym rezom by som rodit nechcela, a este si dopredu naplanovat.
Neviem, no voda je pre dieta prirodzene prostredie.
Saffiyah
Saffiyah | 27.5.2013 11:29
Proč? Pamatuju se, že jako dítě mě to velice zajímalo a potají jsem nakukovala do maminčiných lékařských knih. Myslím, že známé záležitosti nenahánějí tolik strachu jako VELKÉ NEZNÁMO :)

Rodila jsem třikrát a první dítě přišlo na svět za 6 hodin od prvních příznaků (bezbolestných kontrakcí), druhé za 4 hodiny od prvních stahů (20 minut od ulehnutí na porodní lůžko) a třetí za 1,5 hodiny od doby, kdy mi praskla voda. Ani v jednom případě jsem nijak netrpěla, bolestivé byly pouze poslední 3-4 - vypuzovací- kontrakce. Myslím si, že záleží na podvědomém naprogramování... Jak píše jednazmala, křesťanská církev má na těch děsivých představách lví podíl.
neznámy
neznámy » Saffiyah | 27.5.2013 11:40
asi je jedna vec ked je dieta zvedave a pyta sa na to ako prichadzaju na svet deti a mozno ho aj fascinuju knizky s touto tematikou a druha vec je ked vidi ako z jeho mamy nieco vylieza, do toho nahy otec s pupkom, ktory tam "robi zabavu" a potom si aj kocur pride na svoje :D ked si predstavim seba ako dieta a ze by som mala toto sledovat tak by som mozno musela chodit na pokec k psychologovi
Saffiyah
Saffiyah | 27.5.2013 11:45
Souhlasím s tebou v plném rozsahu...
neznámy
neznámy | 27.5.2013 13:24
Proc vidis "otca s pupkom"??-ROLL-
Saffiyah
Saffiyah | 27.5.2013 13:27
Ten klouček se tváří normálně, kdyby se mu na tom něco nelíbilo, nejspíš by brečel nebo jinak dával najevo nespokojenost. A ty komentáře považuji za způsob, jak se muž vyrovnává s odhaleným tajemstvím. Porod byl vždy magická ženská záležitost :)
neznámy
neznámy » Saffiyah | 27.5.2013 13:34
no neviem....mozno mate pravdu i ked zas nadsene tiez neposobi, skor prekvapene....ale zas deti su mozno rozne.... ja ako dieta si pamatam, ze som sa celkom kontrolovala, raz som tak lezala v postielke, to som mala hadam rok a prisiel sused co sa na mna chodil pozerat a vzdy ked vykukol tak urobil "BU" a si pamatam aka som bola z toho na smrt vydesena a ako som si vduchu hovorila, ze nejdem plakat a budem sa tvarit normalne :D a potom ma mama zobrala na ruky a aj so susedou hovorili, ze ako sa so mnou chlapec pekne hra a aki sme kamarati :p alebo ked som videla ako trojrocna jeden diel Manuely (ta stara telenovela) kde bola nejaka zena cela obviazana a zacala si davat obvazy dole a tiez som si vravela, ze sa nejdem tvarit vydesene a pozerala som sa do sklenenej vitriny, ze ci je na mne ten strach vidiet :D
neznámy
neznámy | 27.5.2013 13:35
no lebo tam je-PUH-
Saffiyah
Saffiyah | 27.5.2013 13:54
Třeba je taky Beránek :) Ale spíš bych podle vnoučka soudila, že důležitá pro něj byla stálá přítomnost maminky a tomu ostatnímu v tomto věku ještě moc pozornosti nevěnoval. Hlídala jsem ho - dvouletého klučíka, když mu maminka šla do porodnice pro sestřičku a chlapec dostal horečku, průjem... 4 noci jsme téměř nespali, takže vím, o čem mluvím.

A Isabella měla pouštět hrůzu, měla to ve scénáři :D
neznámy
neznámy | 27.5.2013 13:57
..jo,a na kolenou mu visi klasicke "moskevske"teplaky.V zadni kapse ma obrovsky posmrkany kapesnik jen se o nej porezat.-ROLL-
neznámy
neznámy | 27.5.2013 14:03
teraz sice neviem o com sa bavime ale je mi to vlastne jedno:D
neznámy
neznámy » Saffiyah | 27.5.2013 14:06
urcite to na niekoho moze posobit prirodzene, snad to ani na chlapcovi nezanechalo negativny otisk....i ked mna to celkom desi aj v tomto veku:D ...ak mala ta matka este bolesti, aby sa dieta nevylakalo, ze s nou nieco nie je v poriadku, aby o nu nemalo strach
neznámy
neznámy » Saffiyah | 27.5.2013 19:40
Tak to jste šťastná žena, vždycky jsem ráda, když slyším, že i takhle je možné rodit:)

Ti lidé tam někde uvádějí, že rodí doma mimo jiné proto, že nemají v nemocnici potřebnou intimitu, což chápu. Proč potom ale všechno to, co mělo zůstat intimní, zveřejní na internetu -CONFUSED-

Ono nejde ani tak o to, co je na těch fotkách, ale spíš, jak je to zobrazeno. Těm lidem se podařílo opravdu extrémně nevkusné dílo. Tělo paní a pána nekomentuju, každý nejsme krásný.....ale mám pocit jako by si libovali v ošklivosti, jako by ji chtěli celému světu ukázat a byli na ni hrdí. Takový je můj pocit, jestli se to někomu líbí, jedině dobře, aspoň každý nezažívá moje znechucení :P
Saffiyah
Saffiyah | 28.5.2013 07:43
K mým porodům: možná je to dědičné, ale spíš bych věřila v naprogramování, protože mladší dcera rodila úplně stejně. Prvnímu dítěti to trvalo 6 hodin a u druhého jen tak-tak dojeli do porodnice. A přitom byla starší (34 a 36 let) maminka.

K porodnicím jsem měla výhrady, ale už v 70-tých letech se od sebe dost lišily.
Při prvním porodu nás na sálu rodilo snad 12, vzdychání, lamentace, proklínání osudu i partnerů... Na sprchy po kojení byly fronty, na pokoji 6 rodiček.
Největšími nedostatky byl minimální kontakt s novorozenci a rutinní mašinerie nemocničního provozu. Teploměry ráno za kuropění, stlaní postelí, pak snídaně, čekání na vizitu... a když konečně nastala chvíle klidu, spustili naplno v rozhlasu po drátě naučné přednášky, jak pečovat o miminka.
Druhý porod byl pohodový, rodičky měly samostatný box, nechali mě popocházet, dokud jsem neulehla sama, nikdo se o mě zbytečně nestaral, až když jsem se začala prodýchávat kontrakcemi, ozvala se sestřička a málem nestihla přivolat lékaře, protože to bylo cca 10 minut před prvním křikem syna :)

Takže mi ty fotky nepřipadají tak kontroverzní, já tam vidím spíš ten permanentní kontakt s rodinou a láskyplné vzájemné vztahy. A hlavně klidné domácí prostředí.
Dnes už novorozené dítě taky nejdříve položí mamince na břicho a neberou ho okamžitě vykoupat...
Gitus
Gitus | 28.5.2013 08:27
voda,ale plodova voda,ktora sa vytvori v tele matky,specialna.nie voda ktora je napustena z kohutiku a je chemicky upravovana.ved ale akoze..kazdemu podla chuti-FLOWER-ja si to druhe fakt premyslim.
Stránka:
< 6 7 8 9 10 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...