mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Cesty tela i ducha - 

Opakujúce sa sny

neznámy
neznámy | 20.9.2013 10:45
Sama sa zaujímam o sny a niekedy pomáham iným porozumieť ich snom, ale asi najťažšie sa hľadá kľúč k tým svojim vlastným.
Možno mesiac, alebo aj viac dozadu mám opakujúce sa sny. Nejde v nich o tom isté, ale vždy súvisia s Indiou.
Aj túto noc som bola v Indii, práve som si prenajala skromnú izbičku v akomsi dosť bohatom dome. Tá izbička bola po predchádzajúcich obyvateľoch spustnutá, špinavá a nejaký Ind ju pre mňa dával do poriadku.
Všetko čistil, nanovo maľoval, až bola nakoniec veľmi pekná a čistučká.
Pri východe z domu bola veľká kovaná brána, ale mala v sebe diery, cez ktoré prenikali psy a mačky z ulice.
Nejaký čas dozadu som mala zase sen, v ktorom som sa ocitla v indickom obchode.
Bola tam predavačka Indka, tá ma odviedla dozadu, kdesi do skladových priestorov, do jednej miestnosti, v ktorej boli naukladané rôzne náboženské a rituálne predmety.
Povedala mi, aby som si vybrala podľa seba, čo chcem.
Vybrala som si sošku boha Ganešu, toho so sloňou hlavou.
Neviem, prečo sa mi táto tématika v snoch opakuje, pretože sa ničím podobným vo vedomom živote nazaoberám. Ani nič nečítam, nevidela som nijaké dokumentárne filmy, nič podobné.
Čo to môže znamenať?
Možno ma inšpirujete. :)
neznámy
neznámy | 20.9.2013 11:56
India cestovať tam - Dostanete sa k nečakanému dedičstvu.
India vidieť indické figúry - Mali by ste sa zaoberať o okultizmus.

A mne sa dost casto sniva o vlaku stale niekam cestujem.... Neviem kam
A kazdy den sa mi sniva o jednom zosnulom - rozpravame sa o terajsich mojich situaciach. Radi mi co mam robit a tak. -SADLEY-
neznámy
neznámy | 20.9.2013 12:02
Tak nový dom by mohol znamenať zmenu v myslení a zvieratá, čoby predstavitelia pudov, sa hlásia z podvedomia možno o riešenie. Takisto India a indické motívy, ktorými sa nezaoberáš vedome, snáď chcú, aby si im povenovala čas aj v bdelom stave, asi by si v nich našla niečo podnetné.
neznámy
neznámy | 20.9.2013 12:33
mavam casto rozne opakujuce sa sny a myslim, ze ziaden snar ani rady inych ludi nepomozu, pretoze snivajuci vie, co bolo na tom sne dolezite, nejak vycitis, co malo podstatu, takze ked dvaja snivaju o tom istom, nikdy to nie je to iste.....treba si to predstavit opat v hlave, najlepsie si to zapisat hned po zobudeni a sustredit sa na momenty v sne kedy si citila najsilnejsie emocie.....

mne sa takto v poslednom case pre zmenu sniva o bielom netopierovi, vsade ma nasleduje a ja sa snazim tvarit sa, ze sa ho nebojim, casom sa s nim spriatelim, necha sa aj skrabat na bruchu a strach sa vytraca, dalsie sny uz ukazovali len to nase priatelstvo, v snaroch som si to nehladala ale vnutorne citim, ze to znamena moje spracovavanie noveho prostredia a moj postoj k sebe samej v tomto prostredi

rovnako ty najlepsie pochopis co znamena ten tvoj sen, nedrzala by som sa ziadnych sablon
neznámy
neznámy | 20.9.2013 12:45
-THUMBSUP-;)
neznámy
neznámy | 20.9.2013 13:04
netuším, co můžou znamenat, ale mám pocit, že určitě nic špatného....Jen mě napadlo, že dům, nebo pokoj, ve kterých pobýváme, prý ve snech symbolizují nás samotné (i když všechno ve snech je odrazem nás samých). No a když byl pokojíček předtím špinavý a potom vyčištěný, spojovala bych si to možná s tím, že i tvoje nitro možná prošlo, projde? nějakou očistou, zbaví se zbytečných nánosů, které tam mohli zanést vliv jiných lidí na tvoji osobu...Otvor pro psy a kočky - jako otvor pro přirozenost možná? Já bych ho vnímala pozitivně, samozřejmě záleží na vztahu k psům a kočkám v realitě, někdo by to mohl vnímat jako ohrožení...

Taky mám opakující se sny a přijde mi to dobré, někde jsem myslím četla, že je to znamením, že se duše drží své cesty. Hodně jsem svého času mívala taky náboženské sny, ale s křesťanskými chrámy a bylo to úplně dokonalé, ten pocit v nich, přestože mě křesťantví ve skutečnosti nebaví. Vysvětluju si to touhou duše po bohu, která se potřebuje nasytit, v bdělém stavu je (moje) mysl překážkou, protože neví, jestli Bůh existuje, ale ve snu mysl spí a dá tak duši prostor k tomu, co potřebuje.A ať chci nebo nechci křesťanství je v naší kultuře s Bohem spojené, proto mi "lezou" jeho atributy do snů.
neznámy
neznámy | 20.9.2013 13:52
Mne to evokuje minule zivoty. Zrejme si v Indii zila. Myslim, ze podobna tematika by Ti nabehla aj v regrese alebo hypnoze.
neznámy
neznámy | 20.9.2013 14:07
A ať chci nebo nechci křesťanství je v naší kultuře s Bohem spojené, proto mi "lezou" jeho atributy do snů.
..........................

Tomuhle vysvětlení moc nevěřím.Spíš myslím,že to není o "kulturním",ale o Tvém atributu :),stejně tak u Alnilam nebude náhoda,že má sny z indického prostředí ;).

Psi a kočky - kontakt s přírodou ?

Ten úklid bych chápal doslova i přeneseně (v symbolické rovině) jako úklid - staré nepotřebné věci vyhodíš,ty co mohou sloužit očistíš a použiješ .Tady navíc podpořené nabídkou vybrat si to nejlepší z indických hodnot.

Přesně jak píšeš-YES-,jsou obrazem nás samých :)

ke Ganéšovi mi na první pous vyhupslo tohle (první dva odstavce;celkem si myslím sedí k významu snu jak ho chápu)

http://www.jogin.cz/Ganesa-buh-se-sloni-hlavou/
neznámy
neznámy | 20.9.2013 14:19
Ja nevim, ale mam pocit, ze je v tom silna symbolika. Na me to pusobi velmi pozitivne. Prvni pocit, ktery jsem mela po precteni byl, ze je to jakasi ochrana. Upozorneni na tvoji Dusi, Boha chces-li. Vyssi slozku VYSSI VEDENI, ktera je nad tebou. Zajimave je, ze kdyz jsem si najela na Ganeshu, tak prvni veta ktera mi padla do oka jeste nez jsem zacala cist je:... symbolizuje viru ve vyssi moc...
Ale jinac souhlasim s tim, ze jen ty casem muzes zjistit co tyto symboly znamenaji pro Tebe. Ja bych to dale sledovala a treba si zapisovala veci, ktere maji sny spolecne.
Ta brana s dirami mi prijde jako brana k necemu dulezitemu. Prochazeji jimi kocky a psi (pro tebe jak jsem pochopila z jinych diskuzi pozitivni symboly), tzn. z podvedomi k tobe uz neco pronika a myslim, ze te to samo navede.
Dalsim silnym symbolem je kdyz te zena vede ''dozadu,, a tam ti dava vybrat...
A samozrejme pokoj muze byt tve nitro. Mozna, ze se pripravuje pro tebe neco noveho a krasneho, co zprvu tak nemusi vypadat.
S tou Indii, to muze byt jen symbol-prostrednik, ktery te ma dovest k necemu podstatnejsimu, podle me to ani nemusi byt cesta do Indie. Ale treba se jednou budes rozhodovat mezi nekolika variantami kdy si treba vzpomenes na tvoje sny nebo indicky symbol a budes vedet ze je to spravna volba. Ale to uz jsem se nechala unest fantazii :-) Muze to byt jakkoliv, ale zakladni info bych rekla, ze je to neco velkeho a hlubokeho, pro tebe duleziteho.
neznámy
neznámy | 20.9.2013 22:16
no těžko říct, třeba jsem v minulém životě byla nadšená jeptiška :p, proto křesťanská témata, kdo ví.
neznámy
neznámy | 20.9.2013 22:30
Ďakujem za odpovede :).
Nemávam často sny, ktoré sa opakujú, keď lovím v pamäti, tak nachádzam len jeden taký spred veľa rokov a ten naozaj sprevádzal moje obdobie významnej zmeny.
Vtedy sa mi sníval vták Fénix, tak že sa objavoval na hviezdnatej oblohe v rôznych podobách.
V týchto terajších snoch mám pocit, že práve to indické je nejakým spôsobom dôležité, v tých snoch je zvláštna atmosféra. Neviem to presne definovať, ale je v tom akási uzavretá spiritualita. Niečo s nádychom obradnosti. Nejaká starobylosť.
Tiež som hľadala význam boha Ganéšu, ale taký dobrý odkaz ako dal buddha/2 som nenašla.
Hinduistických bohov je strašne veľké množstvo, pár mien tak povrchne poznám, aj s ich významom. Ale o Ganešovi som nevedela nič, len to ako vypadá.
Napríklad taký Shiva mi je známy celkom dobre, ale toho som si nevybrala. Hoci vypadá zaujímavejšie s toľkými rukami. :)
Ale i tak.. zdá sa mi celkom fascinujúce, že cez sny k človeku prehovárajú všetky kultúry a náboženstvá sveta, hoci bol vychovávaný v jednej konkrétnej.
Kolektívne nevedomie je naozaj naše spoločné, bez ohľadu kde sme a kto sme.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 24.9.2013 01:48
V tomto asi nepomôžem, lebo tiež som presvedčená o tom, že každý máme tú svoju symboliku. Ale tiež patrím do skupiny ľudí, ktorí majú opakované sny, a dokonca mávam od detstva sny ktoré sa opakujú. Niektoré sa zmenili, niektoré sa vracajú, a vedela by som ich aj po rokoch porozprávať. Zamotali mi totiž poriadne hlavu a dlho ma žrali, že čo vlastne znamenajú. Najviac sa mi snívalo, ako pred niekým aleno niečím utekám - násilníci, dravá zver veľká voda. Chcela som uletieť, ale nedalo sa. Nakoniec som sa naučila nejakou sugesciou lietať rukami bez krídel, a veľa vecí sa zmenilo v snoch. Tiež sa mi zvykne snívať o dome, kde som bývala do jedného roka, či v byte, v ktorém žijem celý zvyšok života. Vždy stratená a vystrašená. Cestovanie vlakom, kedy sa zrazu vytrácajú koľajnice. Akoby realita bola vždy iná ako skutočnosť a ja som vždy len panikárila... Ja mám pravdepodobné tušenie, o čom tie sny sú, vekom na to prichádzam, ale niektoré veci skrátka sú nad moje sily a verím, že buď tie sny prestanú, alebo z nich nezošaliem... Pripomína mi to podsvetie mojej duše, hoci som tvoj mierumilovný. Neviem si vysvetliť tie strašidelné a temné sny, hoci kedysi pramenili z mojej úzkosti, ktorú si tiež neviem špecifikovať.
Zaujímavé, aký príbeh sa vytvára tebe. Mne sa možno raz snívalo o Aljaške, ktorú som nikdy predtým nevidela ani len vo filme. Ja mávam sny skôr z môjho okolia, a odtiaľ, kde bývali moji rodičia.
neznámy
neznámy | 25.9.2013 07:44
Už pomaly osem rokov mávam opakujúce sa sny s domu starých rodičov,ktorý neskôr patril mne.Tak isto mi bolo vysvetlené,že symbolizuje niečo vo mne ,moje vnútro,stále som sa tam o niekoho starala.
Teraz posledný mesiac sa mi sníva o inom dome o cudzom,nie je to sen nepríjemný,ale moc si nepamätám,an neviem či je môj.......myslím že chodím po lúke ,starám sa o dom a zvieratá:)
neznámy
neznámy | 25.9.2013 13:00
No vidím,že nejsem jediná,kdo má opakující se sny spojený s bydlením:D....pro mně jsou většinou příjemný:)
neznámy
neznámy | 28.9.2013 13:58
Možná se tam jednou dostaneš, do Indie. :D
U mě by to tak znamenalo. Rozhodně v tom nehledám symboliku, Já poznám plastické 3D sny, které jsou i za x let realitou. Od snových slátanin se liší hodně.
Také to může znamenat, že jsi tam žila v minulém životě.
neznámy
neznámy | 3.10.2013 15:53
Alnilam, jestliže se zajímáš o sny a někdy pomáháš druhým jim porozumět, pak Tě ráda požádám o Tvůj pohled na mé opakující se sny ...

situace bývají různé, ale stejné na tom je to, že ve snu nemůžu otevřít oči. Vnímám lidi, věci a vlastnosti jako nevidící člověk. Vím, že "umím" vidět, jenže oči mám otevřené jakoby dovnitř, ale neumím je otevřít směrem ven. Stojí mne to hodně námahy, bývám v těch snech dezorientovaná, dělám jednu věc několikrát za sebou. Dnes se mi zdál takhle podobný sen a už jsem z toho byla dost mimo (v závěru jsem pořád dokola umývala ovoce, resp. hroznové víno a ono se mi v té vodě jakoby rozpouštělo a mělo čím dál míň kuliček, až přišla jedna žena a zavřela mi vodu a tím se vše změnilo, jen já jsem pořád nemohla otevřít oči).

Už jsem uvažovala o tom, jestli v reálu něco nevidím, ale ty sny s podobnou tématikou jsou tu pořád .. máš na to nějaký názor, nebo i ostatní? Předem moc děkuji -FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.10.2013 17:53
Z tvojho opisu mám pocit, akoby v tebe bola nejaká disharmónia medzi vonkajším a vnútorným. Akoby si nevedela tieto dve oblasti života dobre prepojiť.
Ty si veľmi vnímavý človek, to si nemožno nevšimnúť z diskusií, ten pohľad do vnútra je pre teba naprosto prirodzený. Mnoho ľudí, /poznám aj osobne/, nie je schopných otočiť svoje oči zase smerom dnu, vidia len vonkajšiu realitu, ale im sa o tom nesníva, lebo zameranosť na vonkajšie neoslovuje hlbokú snovú rovinu. :)
Možno máš pocit, že vonkajší svet, ten "reálny" je omnoho menej zrozumiteľný a pochopiteľný, možno máš pocit, že niečo, čo sa zdá byť vnútorným pohľadom nejaké je v rozpore s tým ako sa to javí navonok.
Hrozno, /hroznové víno/ predstavuje symbol múdrosti. Tým, že si ho umývala, zrejme si sa snažila nejako očistiť múdrosť, poznanie od všetkého navyše, ale výsledok bol, že ti unikala samá tá múdrosť. Tá žena, ktorá zavrela vodu, to si bola ty sama a tvoje poznanie, že to proste neočistíš, iba stratíš. Že kdesi je tá hranica, poikiaľ sa dá dostať vedomým čistením a kam už nie.
Mám taký poznatok celkom čerstvý. Ako veľmi súvisí denný život a snový život.
Sú to iba dva výrazy jednej tváre.
Mávam sny, ktoré často obsahujú veľké symboly, niekdy sú to len statické vízie v polospánku. Nie je to tak dávno, keď som mala sen, v ktorom som kráčala v obilných poliach, stále šiel kdesi nablízku muž, ktorý bol len ako silueta, tień. Ten mi ukázal v jednom poli dva stromy. Z diaľky boli malé a on ma poslal k nim. Kráčala som a stromy boli stále väčšie a väčšie. Keď som stála pri nich, boli absolútne obrovské. Až do neba. :) Jeden bol jaseń a druhá breza. Boli naprosto dokonalé a zdravé.
Potom prišlo obdobie, keď som si niektoré veci v sebe nevedela skĺbiť s realitou a chcela som pokračovať len rozumne.
Môj snový život vtedy akoby vyschol. Snívali sa mi len samé, obyčajné, chaotické denné veci. Sny bez hĺbky a zážitku.
Ale chodila som veľa von a len tak som fotila s mobilom. Keď som prišla domov a presypala si fotky na PC, zistila som, že neustále fotím osamelé stromy.
Nevedome som hľadala tam vonku, v tom obyčajnom svete symboly, ktoré mi chýbali.
Keď je duša hladná od samého rozumu, aj tak hľadá, kde sa dá. :)
neznámy
neznámy | 3.10.2013 18:45
Děkuji Ti moc-FLOWER--BOW--FLOWER-

A s tím focením .. mám plný mobil muchomůrek červených, jsou nádherné a vždy po příchodu z lesa obdivuji harmonii, kterou vytvářejí s okolím ;)
-HEART--FLOWER--FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.10.2013 19:18
Jedno vím po letech bádání při snech je, že jakmile se mi zdá o zubech, které nějakým způsobem tratím nebo je to hnusný sen o vylámání, ulomení apod., je třeba se mít na pozoru. Vždycky v tu chvíli se stalo něco závažného. Nyní to byl nečekaný zákrok operační na chirurgii. V minulosti to bylo podobné - náhlé nemoci, náhlé ztráty člověka apod. Jinak se mi zdají varovné věci doslovně. Ale zuby fakt signalizace něčeho vážného se zdravím mým, okolí nebo i rozchod.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...