mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Cesty tela i ducha - 

No a šéf Vatikanskej factory zdrhá vraj pre chorobu - veríte tomu ?

neznámy
neznámy | 12.2.2013 17:28
Poznam takych,kt.studuju numerologiu,psychologiu a ktori radi pracuju na zahradke,matka Priroda im lezi na srdci.
neznámy
neznámy | 12.2.2013 17:31
asi mi niekto dost silne pristupil vedenie. Mohla by si rozvinut, ze ako si to myslela v suvislosti s temou a s tym, co som pisala?:)
neznámy
neznámy | 12.2.2013 17:34
Je velmi namahave najst stred pre Vsetkych(medzi krestanmi,Zidmi,Arabmi...a teda stred v nas samych),ale harmonia je.
neznámy
neznámy | 12.2.2013 17:38
aha, no je, je, ak ju clovek najde vo vlastnom dome, tak sa rozsiri do celeho sveta. ale verim, ze zacinat vo vlastnom dome je tazke, najtazsie,ved to mam na dennom poriadku:)
neznámy
neznámy | 12.2.2013 17:47
Vse je to o najdeni seba sameho,ci uz je to mytologia,hudba,,alchymia.
Je proste vela ciest.:)-FLOWER-
Trevregent
neznámy
neznámy | 13.2.2013 14:21
Verim -YES- Podla medialnych info. mal uz davnejsie voperovany kardiostimulator a ten nefici naveky, mojmu strykovi takto vypovedal sluzbu a...zomrel. Co je na tom divne, ze 85-rocny starucky dedko odchadza do dochodku?
neznámy
neznámy | 13.2.2013 23:40
"jasne, ze si to nemyslim, preto na to nadavam....pride mi to cele komicke, resp. tragikomicke...presne ako bola polozena otazka "Čo má spoločné viera s vlastníctvom 160 000 miliárdových nehnuteľností? Čo má dočinenia Ježiš s najdrahšími terasovými bytmi v Ríme?" ......nie som veriaca ale tak si vravim, ze cloveku musi predsa ta samotna viera postacovat alebo skratka akekolvek schadzanie sa s ludmi s podobnymi nazormi bez ohladu na to ci ide o prepychove alebo statom organizovane zoskupenie"

>> Drtiva vecsina majetku cirkvi pochadza z dedicstiev a darov vericiach. To nie je tak ze by sa cirkev vynorila z nicoho nic s miliardovymi majetkami, ked zacinali krestanski vierozvesti pred 2 tisic rokmi boli bosi a hladni a prenasledovani ako tulave psy.

Moja mama, pochadzajuca z velmi chudobnej malorolnickej rodiny, spomina ako kedysi fara bola najvecsie gazdstvo v dedine a farar najvecsi gazda a hospodar. Vsetci chodili robit na farske, komu sa nechcelo robit a mal na to, platil fararovi poplatok. Ked prisla tuha zima farar rozdaval najchudobnejsim aby nemuseli chodit zobrat alebo sa zadlzovat. Ti co dostali pridel mali o nieco viac sluzieb na farskom ale zase nie omnoho. Taky socialny system by sme si priali mat teraz, to nemali ani komousi - kombinacia zasluhovosti a zachrannej siete. Farar sice bol najbohatsi v dedine, ale nebol to jeho majetok, len spravoval cirkevny a plnil vyznamnu socialnu rolu. Komousi pozerali len na majetok, takze fary zhabali. System prestal fungovat a malorolnici si chodili poziciavat k miestnemu Zidovi, kde sa makalo vyrazne viac nez u farara. Tiez nebol svina ale ked usiel pred komunistami, tak chudobnym rolnikom ostali len dva moznosti: ist pozobrani alebo odovzdat majetky statu a ziskat pravo na podporu (ta patrila len ludom nehospodariacim na vlastnom majetku).

Teraz ked sa majetok cirkvam vratil tak su bohate, sedia na svojich majetkoch a lezia mnohym v zaludku. Ale treba si uvedomit ze ten system fungoval uplne inak predtym nez ho niekto rozbil, teraz sa ho zase niekto iny snazi zlepit dokopy a patricne to funguje i vyzera - je to dolepene. Ked sa cirkvi necha volny priestor a nikto ju nebude zvonku inzinierovat, spolocenske vyuzitie pre jej majetky sa najde.

A co sa tyka tych luxusnych vil v centre Rima, to su castokrat budovy ktore cirkev vlastni od cias Rimskej rise. Ktora 1500 rocna uchovavana nehnutelnost by nemala astronomicku hodnotu? Podobne pamiatky ako katedraly a kostoly, to su veci ktore cirkev postavila a udrziavala. Ina vec je papierova hodnota ale kto by realne kupil Anjelsky palac? Francuzi sa pocas terajsej krizy snazili predat svoje slachticke zamky, skocilo to fiaskom. Zatial co vydavky na udrzbu su obrovske. A okrem toho cirkev sidli v niekdajsom najvyznamnejsom meste zapadneho sveta. Mnohe rimske slachticke rody s tradiciami z rimskej rise ukoncili svoje rodove linie tak, ze posledny zijuci potomok bol biskup, nemal potomka a cely majetok rodu nasledne zdedila cirkev. Podobny princip sa opakoval aj v inych zapadnych krajinach a je to najcastejsi zdroj prijmu cirkvi.

Suma sumarum: Majetok cirvki je vecsi v cislach nez v skutocnosti. A jej majetok nie je vysledkom zameru ale je to balast ktory sa na nu nazbieral z principu jej fungovania. Tento balast niesli vsetky nabozenstva a kulty vsade na svete a vecsina z nich pod nim skolabovala v omnoho nizsom veku.

Tak pisal Stefan III Neveriaci :-)
neznámy
neznámy | 14.2.2013 00:52
mas pravdu v tom, ze je to podiel veriacich co sa tyka majetku, ano, nevzniklo to len tak, no to by sme museli zachadzat zas do dalekej minulosti, stredovekych odstupkov a podobne a pytat sa nakolko bolo moralne vyuzivat ludsky strach....a podobne. s tym potom automaticky suvisi aj cena nehnutelnosti ako historickych budov, kedze sa vplyv cirkvi taha hlboko do minulosti a cena je potom pochopitelna......o to ale vobec nejde, to zdaleka nie je to hlavne co som riesila, keby totiz aj nemali tak vysoky majetok, keby som aj neriesila historiu, aj tak mi bude pripadat skazene oplakavat svetovu chudobu a zaroven si ten majetok udrziavat, nech uz bol nadobudnuty akokolvek...
neznámy
neznámy | 14.2.2013 07:51
inak neviem ci si pozeral, ze pri akych konstelaciach abdikoval....v tranzitoch napriklad je uran trigon na saturn, ale ovela velavravnejsie su direkcie...
tam je presna konjunkcia direkcnej Luny na direkcneho Saturna...a aby to nebolo malo, tak sa k tomu pridal aj direkcny Vertex...daslie potvrdenie toho, ze pri takychto "prekvapkach" a osudovych zalezitostiach hra Vertex vyznamnu rolu...
zaujimave je, ze Bradley vo svojej knihe pise, ze konstelacia Saturn/Neptun je spojena z odchodmi, abdikaciami a podobnymi zalezitostami...a on ma tranzitujuceho Neptuna v kvadrate na direkcneho Saturna...
inak ten ubytok sil je zrejmy a to ho este ho cakaju tranzity pluta na pluta/lunu, ci urana na tuto dvojicku...a tiez novy saturnsky cyklus...
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...