mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Cesty tela i ducha - 

No a šéf Vatikanskej factory zdrhá vraj pre chorobu - veríte tomu ?

neznámy
neznámy | 11.2.2013 17:29
caute no toto tu este nebolo ten svet sa nam ozaj meni papež odstupuje a uz vycapili aj fotku mozneho nastupcu je to cernoch no a podla kadejakych predpovedi sybyli, vangy atd. posl.papezom ma byt cernoch. uz tam pre tie sochy papezov stejne maju len jeden vyklenok. tato sprava ma zaskocila rada by som pocula vase nazory ved si myslim ze sa to svojim sposobom tyka vsetkych. parvaroma.
neznámy
neznámy | 11.2.2013 19:00
kolkati uz vselico predpovedali, a prd barani sa stal. keby tomu ludia nevenovali ziadnu pozornost, tak by hadam aj prestali pisat taketo blbosti :) netreba vsetkemu verit co je napisane, a to nielen na internete ale dokonca ani tomu co je v knihach.
neznámy
neznámy | 11.2.2013 19:14
myslim si, ze by bolo dobre keby sa cela cirkev rozpadla, vsetci odstupili, kto veri, nepotrebuje na to ziadnu instituciu a mozu aspon z tej nehoraznej sumy penazi pomoct tym co to potrebuju

http://www.likeuj.sk/userfiles/picture/full/2240.jpg
neznámy
neznámy | 11.2.2013 20:00
medialne zaujimavo vytvoreny nazor, velmi zaujimavo. Ako aj mnozstvo inych, oponentnych. Ak niekto potrebuje byt institucionalizovany, tak preco mu brat tuto moznost. ved to je ako v totalite. Ja som zazila totalitu, ked som do kostola chodit nesmela, bolo to zakazane, a musela som stat za trest pred celou triedou za to, ked ma triedna hanila, ze ma pri kostole zazrela, teraz tam sice tiez nechodim, ale nechapem tu nenavist ludi . Ludia sa dokazu uplne oddat velkosti svojich emocii a pritom vobec nemusia rozumiet o co sa v skutocnosti jedna. Osobne nemam rada strhnut sa davovou velkostou nenavisti, ktorej nerozumiem, ako aj nemam rada famy, komploty, sprisahania. Lebo si myslim, ze kazdy clovek nesie svoju vlastnu zodpovednost a ano, je tazke zacinat od sameho seba.Rada sa nechavam sthavat vecami, ktorym rozumiem, ktore mam rada a ktore milujem. Aj ked rada poviem ludom okolo, ze sa mi nepaci to alebo ono.Ist tak hlavou proti davu, to hej, ale s davom? na tom je nieco nie s kostolnym poriadkom:)
Ona
Ona | 11.2.2013 20:18
Benedikt odstupuje a papezom by sa mal teraz stat Robert Bezak

-PUH-
neznámy
neznámy | 11.2.2013 20:35
Hlavou proti davu by si išla, ale s davom nie...to by ťa Jung vyhlásil za svätú:D
Vážne, čítala som v jeho prácach, že ak sa niekto dokáže rétorikou dotknúť nejakého archetypu, ktorý nemáme uvedomený a spracovaný, tak nás dokáže zachvátiť dav. Takže byť rebelantom je dobrá prevencia, idem s tebou - pokojne aj proti Čínskemu múru:).
neznámy
neznámy | 11.2.2013 20:43
pocuvaj ak by ma vyhlasil za svatu tak dobre, ale ak za svatu ale kravu, tak to by uz bohvieco nebolo:)ale ved hutoriem, ze ocividne by cesta mala byt vnutorna a nie vonkajsia. no a my by sme len ten vonkajsi svet menit chceli:))Tak, tak, csak,ked sa zhmotni archetyp v mase ludi, tak je to nekontrolovatelne, vid historia. clovek rebeluje, je sice samotar, ale kontrolovatelny, pocuj, nie ze sa ku mne pridas, lebo to nedobre:D
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » Ona | 11.2.2013 20:46
Súhlasím :P
neznámy
neznámy » Ona | 11.2.2013 20:55
ahoj Ona nejde prehliadnut tvoju ironicku poznamku. v poslednej dobe ich mas viac ale vies on este nie je kardinal tak nemoze. pa pa. parvaroma.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 11.2.2013 20:57
ona to myslela ako vtip.
neznámy
neznámy | 11.2.2013 21:00
ak cirkev a kostoly tak bez zbytocneho prepychu, tolko penazi do toho ide uplne zbytocne....a kto sa chce organizovat nech zalozi zdruzenie, klub, hnutie, atd, nikto ho neobmedzuje, takze to nie je ako v totalite, staci si zobrat do ruky ustavu a zakon, moznosti je neurekom aj bez toho aby sa nahrabavali peniaze a pritom sa recnilo o sucite s chudobnymi
Argyll
Argyll | 11.2.2013 21:16
Super!-THUMBSUP- Je balzám vidět, že se v dnešní době objevují i takovéhle hlasy.
Vzhledem k tomu, že katolíků je téměř 900 mil. světové populace, pouhý předpoklad, že všichni jsou stejní, je ze zorného úhlu mého selského rozumu těžce naivní. Lidé, kteří však vyhledávají boxovací pytel, skrze který se budou moci poprat sami se sebou a především svými vlastními stíny, potřebují určitý konkrétní obraz protivníka a čím nelichotivější tento obraz bude, tím lépe. Většinu přímé světské moci ztratila církev už před pár staletími v době osvícenství, takže pro současného člověka není sebemenší problém tváří v tvář oheň a síru dštícímu evangelistovi si pomyslet: "Dědo, co ty mi tady budeš..." a v případě potřeby jej obrazně řečeno vypnout ovladačem jako nepříliš zábavnou a poněkud křečovitou televizní estrádu. Tento relativizující a víceméně nadlehčený přístup ale vůbec nemusí znamenat opovržení vůči souboru hodnot, který takový pán (a jemu podobní) svým nešťastným způsobem prezentuje. Jsme lidi. Zášť se ovšem ráda projevuje tím, že ignoruje podstatné detaily a v nazírání na určité dějinné skutečnosti vytváří informační filtr, který tvoří obraz zapadající do jejího předem vytvořeného scénáře. Nejsem katolíkem ani členem jiné církve, ale hlásím se do klubu "go against the stream".:)
neznámy
neznámy | 11.2.2013 21:16
ahoj to si ozaj myslis ze tamtí by dovolili aby ta ich fabrika aj s bankou a vsetkym majetkom krachla a sak kam by oni isli sa pozri co ich tam vypasenych je sami svati a svatejsi ti urobia vsetko aby to pekne ostalo po starom. he zvolili si zleho papeza neratali ze toto urobi culeky budu lepsie vyberat esteze mu tam tu klauzulu o opusteni stolca z dovodu choroby wojtyla vlozil inak by tam musel sedet.pr.
neznámy
neznámy | 11.2.2013 21:25
jasne, ze si to nemyslim, preto na to nadavam....pride mi to cele komicke, resp. tragikomicke...presne ako bola polozena otazka "Čo má spoločné viera s vlastníctvom 160 000 miliárdových nehnuteľností? Čo má dočinenia Ježiš s najdrahšími terasovými bytmi v Ríme?" ......nie som veriaca ale tak si vravim, ze cloveku musi predsa ta samotna viera postacovat alebo skratka akekolvek schadzanie sa s ludmi s podobnymi nazormi bez ohladu na to ci ide o prepychove alebo statom organizovane zoskupenie
neznámy
neznámy » Argyll | 11.2.2013 21:44
ved ano, mysliet si, ze clovek je nejaky na zaklade toho, ze je katolik je toho iste ako mysliet si, ze vsetky zeny su hlupe:Dstaci, ze sa vyskytne jedna a clovek moze generalizovat:)
neznámy
neznámy | 11.2.2013 21:49
tak isto sa mozeme spytat, co ma spolocne viera s poukazovanim na druheho? nikoho tu neobhajujem, kazdy ma to, co si vyberie, jedine co obhajujem, je moje presvedcenie, ze skutocne oslobodenie vedie cez vedomu cestu, ktora zacina v nas. Neukrajujem bankarom sancu obohacovat sa, ani sucasnemu systemu, ktory je nemilo nakloneny voci beznemu cloveku vseobecne. Myslim, ze kazdy ma moznost rozvoja, kdekolvek sa nachadza a myslim, ze nezalezi, kam patri, kde sa narodil, alebo ine podla mna nepodstatne veci. To, co sposobuje nase zameranie pozornosti na tieto veci v skutocnosti ju odvadza od mozno niecoho ovela dolezitejsieho. Ale myslim, ze asi ajtak nebude pochopene, co som chcela povedat. Lebo kto chce hlada sposoby a kto nechce hlada dovody:)
neznámy
neznámy | 11.2.2013 21:56
ahoj Vanda napis co si myslis o odstupeni papeza hmmmm.pr.
neznámy
neznámy | 11.2.2013 21:59
nooo toto je uz ale mimo temu dost a do diskusie v az tak vseobecnej rovine mi nepride dolezite sa zapajat tak tak teda:)
Ona
Ona | 11.2.2013 22:01
Ale ja som to myslela vazne :) - naozaj.

a neviem preco tie moje poznamky vyznievaju ironicky, ale ja ich myslim vazne a uprimne - asi ich hovorim s ironickou nadsazkou?
lak
lak | 11.2.2013 22:13
uz to tu bolo - naposledy v 15. storoci
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...