mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Cesty tela i ducha - 

Modlitby, ktoré vám pomáhajú

nikav
nikav » nikav | 10.8.2014 18:42
Litánie k Duchu Svätému /iba časť, skrátim len na myšlienky/

Duch Svätý, tajomná holubica,nauč ma chápať Sväté písmo
DS, ktorý nemáš tvár ani meno, nauč ma správne sa modliť
- nauč ma žiť v pokoji a vo vyrovnanosti ducha i duše
- nauč ma žiť múdro a trpezlivo
- nauč ma žiť v pokore a skromnosti
- nauč ma chápať cenu utrpenia
- nauč ma správne využívať drahocenný čas
- chráň ma od každej nelásky a pýchy
- nauč ma čeliť zbytočným predstavám a myšlienkam
- nauč ma vyhýbať sa neužitočnej činnosti a planým rečiam
- nauč ma mlčať a vedieť prehovoriť v pravý čas
- nauč ma dávať dobrý príklad iným
- daj mi vytrvalosť v dobrom
- nauč ma správne zaobchádzať s ľuďmi
- nauč ma nikoho neposudzovať a na krivdy nikdy nespomínať
- nauč ma vidieť potreby iných a nezanedbávať dobré skutky
- daj mi poznať svoje chyby
- veď ma bdelosťou k dokonalosti
- nauč ma unikať osídlam diablovým
- Duch svätý, ktorý poznáš i moju budúcnosť, zverujem do Tvojej ochrany i moju
rodinu, priateľov, dobrodincov a všetkých ľudí.
- Duch Svätý, s Tvojou Božskou pomocou nauč ma žiť na česť a slávu Božiu, k spáse
duší a k radosti Matky Božej, aby som mohol umrieť ako užitočný sluha.
A m e n
neznámy
neznámy | 10.8.2014 19:12
Což by se dalo klidně nazvat i meditace. ;)
neznámy
neznámy | 10.8.2014 19:58
Ďakujem vám všetkým zo srdca za krásne modlitby, janicke za báseň, hoci aj to môže byť forma modlitby, mnohé poznám, no takto ich budem mať pekne pokope a teším sa, že sa tu zišlo toľko verbálnej nádhery-THUMBSUP--FLOWER-:) Chcem sa ešte podeliť o pre mňa veľmi inšpirujúci pohľad indiána Emahó na modlitby:

"Modlitba je niečo, čo sa tým či oným spôsobom dotýka našeho života. Málokto si však uvedomuje, že pravý duch modlitby je treba skutočne pochopiť. Sú v podstate 3 stupne modlitby:"
1. želajúca (přací) - bežné priania, túžby, nádeje a myšlienky. Je jasné, že ľudia nepovažujú modlitbu za vhodné vyjadrenie negatív. prianí, čo podľa nich patrí do oblasti čarodejníctva či čiernej mágie. I to však náleží do ríše prianí. Kedykoľvek si niečo želáme pre seba či niekoho iného, pohybujeme sa na 1. stupni. Typické sú túžba po vzťahu, práci, novom domove alebo niečom zmysluplnom a prínosnom pre celé ľudstvo, ako napr. sloboda či mier, čo sa môže pretvoriť v 2. či 3. stupeň.
Napr. "prajem si, aby ma mali moji nepriatelia radi. Modlím sa, aby mi rozumeli. Nevhodná: modlím sa, aby všetci moji nepriatelia boli zabití a aby zomreli; aby sa tým, ktorí ma nemajú radi či so mnou nesúhlasia, premenil život v peklo."

2. stupeň modlitby vyvádza z bežného života človeka a uvádza ho do ríše ducha, ktorého žida o vykonanie určitého zásahu napr. aby duch zmenil beh vašeho osudu, aby vás ochránil pred chorobou alebo niekoho zbavil utrpenia. Ak poznáte niekoho veľmi chorého a poviete, budem sa za teba modliť, potom je to zasahujúca modlitba. Môžete sa tiež modliť za zásah skľudňujúci nebezpečnú situáciu. Na 2. st. sa viac rozvíja vyzretosť, hĺbka a konštruktívny spôsob myslenia. Tento typ modlitby berie omnoho častejšie do úvahy ľudstvo a všetok život. Rozdiel medzi 1. a 2. stupňom je ako rozdiel medzi mysľou 7-ročného a 45-roč. človeka. Tu prejavuje človek svoje srdce. Cíti, že je niečím dojatý.
Napr.: "Modlím sa, aby moji nepriatelia pochopili, odkiaľ pochádzam. Modlím sa za prejavenie väčšieho porozumenia a súcitu voči svojim nepriateľom, aby nebolo moje chovanie v ich očiach natoľko útočné. Modlím sa za pomoc pri riešení tejto situácie, za jej upokojenie a za menšie utrpenie nás všetkých."

3. st. alebo božská modlitba nevyžaduje, aby človek o niečo žiadal. Väčšina ľudí túto božskú modlitbu nevie pochopiť a to z prostého dôvodu. Človek si nič nepraje, nič nechce. Pri nej kladiete svoj predikament pred seba na stôl bez akýchkoľvek prianí, túžob či požiadavkov. Akonáhle začnete žiadať o niečo konkrétne, všetko tým zničíte. Táto modlitba nemá žiadny postranný úmysel- Vyžaduje veľa úsilia, aby sa človek dokázal modliť a o nič pritom nežiadal. Vyžaduje, nielen to, aby sa myseľ nachádzala v naprosto výnimočnom čase a priestore, ale človek musí byť zároveň dostatočne múdry, aby sa dokázal skutočne modliť. Božská modlitba sa nachádza v ríši pochopenia paradoxov života. Ten kto pozná božskú modlitbu si riekne: "uvedomujem si že tento predikament existuje a modlím sa preto, že pre neho nie sú žiadne ľahké odpovede."

Jedna podoba modlitby 1.st. má názov skupinové/kolektívne vedomie. Funguje to tak, či už sme si toho vedomí alebo nie, že všetci vyžarujeme svoje myšlienky. Vieme napr. že keď niekto dostane nápad, napadne to isté naraz i niekoľko ďalších. POKIAĽ POKROčíME ĎALEJ TAK, žE SI VIAC ľUDí PRAJE TO ISTé, VYTVORí SA TAK HNUTIE V RáMCI URčITéHO NáRODA ALEBO SKUPINY ľUDí A ICH PRIANIA A TúžBY SA NEJAKO ZAčNú PREJAVOVAť. Amerika je prejavenou modlitbou ľudí z minulosti, chcejúcich sa zbaviť útlaku a nastoliť slobodu nielen pre seba, ale a pre budúce generácie. My všetci sme vlastne prejavenou modlitbou uvedenou do praxe vďaka ľuďom, ktorí sa v minulosti modlili za to, aby sa budúce generácie mali lepšie. Modlili sa za spravodlivejšie právo, za mier, za dostatok jedla, za smiech a priateľstvo. Takže skupinové vedomie je natoľko mocné, aby dokázalo v dejinách nastoliť zásadné zmeny. Ale neznamená to nutne, že zahrňuje 2. a 3. st. modlitby.
Väčšina modlitieb 1. st. sa týka dotyčnej osoby, ale ak nie sú priania sebecké a pokiaľ obsahujú dobro slúžiace celému ľudstvu - a nielen to, čo je dobré pre naše gény, vaša DNA či vašu rasu - , potom môžu byť prevedené až do 3. stupňa modlitby. A VTEDY BýVA MODLITBA VYSLYšANá. Znamená to, že i keď bežne nemáte schopnosť dostať sa na 3. stupeň, nevedomky sa vlastne ocitnete v ríši božskej modlitby. Modlitba je multidimenziálna a plynulá - žiadny vzorec na ňu nie je. Božská modlitba vie, že pokiaľ je človek chorý a trpí, potom sú na tom rovnako i mnohí ďalší ľudia. A ten, kto a modlí na 3. stupni, sa modlí za všetkých. Božská modlitba pripúšťa, že sa môžu diať neobvyklé veci, ale rovnako dobre vie, že anjel proste len tak nezostúpi na zem a neočistí ju dezinfekčným prostriedkom ničiacim baktérie a víry.
Nech už a modlíme na akejkoľvek úrovni, vždy je dobré neočakávať výsledky.

Božská modlitba neznamená, že vás nezaujíma utrpenie, ale je to proste celkom odlišné chápanie skutočnosti. Neprechovávate falošné nádeje, falošnú vier. Uvažujete rozumne a prakticky o čase a priestore. Ak máte dar modlitby 3. stupňa, rovnako to ale neznamená, že by veľa zlých vecí okamžite zmizlo. Je to možné, ale človek to nepozná. Božská modlitba je žiadosť o pomoc s vedomím, že predikament existuje a vychádza zo širšieho vnímania skutočnosti a z väčšej perspektívy a nie je bežná pre bežnú myseľ.

Mám k vám dôležitú prosbu: ak sa budete modliť, slovami či bez nich, zahrňte do svojich prianí aj mier a slobodu pre naše susedné krajiny a pre celú Matku Zem, lebo nevieme, čo nás čaká a ani jedna z týchto hodnôt nie je samozrejmosťou a v mnohých častiach sveta je ešte stále vzácnosťou...Považujem tento priestor za spoločnú duchovnú komunitu a bola by som rada, keby to nebolo vidieť len na slovách, ale odrážalo sa to aj v našich činoch...-HEART-
neznámy
neznámy | 10.8.2014 21:44
Pekne, aj ked celkom nerozumiem, co to ta bozska modlitba je:
Božská modlitba neznamená, že vás nezaujíma utrpenie, ale je to proste celkom odlišné chápanie skutočnosti. Neprechovávate falošné nádeje, falošnú vieru. Uvažujete rozumne a prakticky o čase a priestore.
Ake je rozumne a prakticke uvazovanie o case a priestore?

k tej realite v ramci modlitby som nasla synchronne asi:) toto by mohlo byt aktualne na dnes
Nezapopmeňte na dnešní SUPER ÚPLNĚK!

Úplněk začíná ve 20:10 a je ve znamení Vodnáře

Při tomto úplňku se musíme zaměřit na své emoce a ideje, které v životě máme. Musíme vědět, čeho chceme dosáhnout a po čem toužíme -jen pozor na iluze, musíme se vždy snažit vidět realitu a hlavně to, co je jasně dané a s čím můžeme pracovat. Můžeme více analyzovat a stát stranou což může vést ke stagnaci. Pokud zjistíte, že jste příliš rezervovaní, začněte více řešit své koníčky nebo běžte se pobavit mezi lidi. Při tomto úplňku je důležitě, abyste se uvolnili a užívali si života.
:)
neznámy
neznámy | 10.8.2014 21:56
To je možné:)Ja som ju objavila v tej mojej knihe Tajomstvo čísel nášho dátumu narodenia.

Je úžasná...-HEART-
neznámy
neznámy | 10.8.2014 23:08
Páčia sa mi myšlienky Louise L. Hayovej:

Verím, že je správne, keď sa mám rada a som sama sebe najlepšou priateľkou. Viem, že moje telo je plné hviezdneho svitu a že sa trbliecem a žiarim všade, kam prichádzam. Som doma vo vlastnom srdci. Beriem si svoje srdce so sebou na všetky miesta.

Vidím jasne víziu a cieľ. Moje vnútorné Ja ma privádza na cesty, ktoré slúžia môjmu najväčšiemu dobru a najväčšej radosti. Spájam sa s nekonečnosťou Života, kde je všetko dokonalé, celistvé a úplné. Nachádzam sa uprostred neustále sa meniaceho života. Začínam vidieť dobro v každom z nás.

Múdrosť, ktorú hľadám, je vo mne. Táto múdrosť a vedomosti sú veľmi blízko. Každý deň je pre mňa novým radostným dobrodružstvom, pretože som sa rozhodla načúvať vlastnej vnútornej múdrosti. Som svetlo. Som odpoveď, ktorá už prišla. Som večná existencia v tomto okamihu.

Som k sebe súcitná. Dovolím si prechádzať smútkom. Uvedomujem si, že nemôžem nikdy nikoho stratiť, pretože som nikdy nikoho nevlastnila. Vzťahy sú nádherné, ale všetky sú len dočasné, pretože príde čas, keď sa skončia. Jediná bytosť, s ktorou som navždy, som ja. Môj vzťah ku mne je večný. Každý deň trávim trochu času so svojim srdcom. Viem, že som stále spojená s vesmírom, ktorý miluje mňa a všetkých ostatných bezvýhradnou láskou. On je sila, ktorá ma stvorila a je mi vždy k dispozícii. Keď v sebe vytváram bezpečné miesto pre lásku, priťahujem k sebe milujúcich ľudí a zážitky plné lásky.
neznámy
neznámy | 11.8.2014 10:55
:)-YES--THUMBSUP--FLOWER-
neznámy
neznámy | 20.8.2014 03:48
suhlasim s meditaciou :)

Krishnamurti: "Dokud to, co vidím v zrcadle vztahů k ostatním zavrhuji, nemohu viděné pochopit."

Když tedy položíme otázku - jak mám meditovat, je důležité pochopit důvod proč se ptám jak. A když se do toho ponoříme, zjistíme, že už meditujeme. To je však jen začátek. Při meditaci není myslitele s jeho myšlením, není žádný sledovatel a nic, co by bylo sledováno. Je to spíš stav bytí, bez toho, který prožívá. Abychom však došli tak daleko, musí rozum opravdu pochopit svůj průběh myšlení. Jestliže jej nepochopí, uvězní se opět ve svých vlastních představách, ve vlastním vizionářském výtvoru.

Meditace je postup, při kterém sami sobě rozumíme, a to je počátek. Sebepoznání přináší moudrost. A mezitím, co mysl začíná chápat svůj vlastní postup, stane se tichou, velmi tichou a klidnou, bez jakéhokoliv pocitu pohybu nebo přání. Potom v takovém stavu zrodí se něco Nezměrného.
a viac je tu:http://zivotni-energie.cz/pravda-a-iluze.html
zaujimave je, ze zmenu neviaze na cas ale na aktivne sebapozorovanie, napjate patrani>
Tím ovšem nemyslím, že máme být jen bez myšlenek. Naopak. Chceme-li pochopit svůj myslící postup, nesmíme myšlenky přijímat ani odmítat, ale jen napjatě pátrat. Když však rozum pochopí svůj vlastní postup myšlení, nastane základní revoluce, podstatná změna, které nebylo dosaženo vědomou námahou. Tato změna se neděje v čase. Nemůžeme si říct: ona nakonec přijde, musím na to pracovat, musím dělat to nebo ono. Naopak - dokud uvádím čas jako faktor změny, změna nepřichází. Musíme dokonale porozumět sobě samému, jak ve svém vědomí, tak ve svém podvědomí. A není to tak těžké, obrátíme-li k tomu jednou svoji mysl.
neznámy
neznámy | 20.8.2014 07:41
S tím článkem souhlasím.
Stavem meditace rozumím stav, kdy uvnitř i venku je to stejné. To je známkou toho, že viděné v zrcadle vztahů k ostatním není zavrhováno, ale chápáno.
Pak může být celý vesmír naplněn blažeností. A myslící princip ztichne sám od sebe.
neznámy
neznámy | 20.8.2014 10:04
skusenost je neprenosna)
vodniicka
vodniicka | 20.8.2014 11:20
Rudi, toto som si potrebovala precitat, lebo akurat tieto dni som stretla jednu rodinku zaujimavu, ale tradicne veriacu, ktora odsudzuje presne astrologiu, a nejak som tak rozmyslala, ze ako by som im argumentovala..ale to s tym porovnanim astrologie v minulosti a teraz..je velmi trefne :D takze dakujeeem :)
neznámy
neznámy | 8.11.2014 18:40
Otče náš - Míla Tomášová

https://www.youtube.com/watch?v=ZBZ0Fe44ppg
neznámy
neznámy | 10.11.2014 20:29
„Ať se stanu v každé době, nyní a navždy, ochráncem těch bez ochrany, vůdcem pro ty, co ztratili cestu, lodí pro ty, kteří plují přes oceán, mostem pro ty, kteří přecházejí řeky, úkrytem pro ty, co jsou v nebezpečí, svítilnou pro ty, co nemají světlo, útočištěm pro ty, kdo nemají kde hlavu složit, a sluhou pro všechny potřebné. To je smysl života, abychom si pomáhali. Jakoukoliv drobností."

Dalajlámova modlitba
neznámy
neznámy | 11.6.2015 14:41
Hana a Petr Ulrychovi - Modlitba

https://www.youtube.com/watch?v=plLcX2m_4gM
Stránka:
3 4 5
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...