mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Cesty tela i ducha - 

Modlitby, ktoré vám pomáhajú

neznámy
neznámy | 8.8.2014 13:52
Napíšte mi modlitby, ktoré vás inšpirujú a nabíjajú
neznámy
neznámy | 8.8.2014 14:24
Modlitba svätého Františka z Assisi.
Pre mňa inšpirujúca. :)

Pane, urob ma nástrojom svojho pokoja. Daj, aby som vnášal lásku, kde panuje nenávisť; odpustenie, kde sa množia urážky; jednotu, kde vládne nesvornosť. Daj, aby som prinášal pravdu tým, čo blúdia; vieru tým, co pochybujú; nádej tým, čo si zúfajú; svetlo tým, čo tápu vo tmách; radosť tým, čo smútia.
Pane, daj, aby som sa snažil skôr potešovať iných, než aby mňa potešovali; skôr chápať iných, než aby mňa chápali; skôr milovať iných, než aby mňa milovali.
Pretože len keď dávame – nadobúdame; len keď zabúdame na seba – nachádzame seba samých; len keď odpúšťame - dostáva sa nám odpustenia; len keď odumierame sebe – povstávame k večnému životu.
Amen.
neznámy
neznámy | 8.8.2014 14:39
"Dekuji"
neznámy
neznámy | 8.8.2014 15:05
Najkrajšia modlitba je, keď sa niekto raduje z krásy
a taký človek sa bude radovať a tešiť po všetky časy.
To je pravá modlitba, keď človek ďakuje činom
a keď slúži Pánu Bohu a Jeho svätým Synom.

Najkrajšia vďaka je predsa čistá radosť,
ale vďaka nie je a ani nikdy nebola cnosť.
Vďaka patrí k radosti tak, ako vernosť k láske,
tak, ako to ľuďom zvestovalo Slovo Božské.

Čistá radosť je najkrajšia ďakovná modlitba,
ktorá stúpa priamo nahor, k výšinám, do neba.
Čistá radosť povznáša nahor každého tvora
a v takej modlitbe je potom čistota a pokora.

To je krása, keď človek obdivuje krásne kvetiny
a keď v takej chvíli myslí na svetlé výšiny.
Alebo keď obdivuje krásne stromy a hory,
vtedy cíti, ako plamienok svetla v ňom horí.

Alebo keď radostne obdivuje krásnu modrú oblohu
a kráča nádhernou prírodou s túžbou po Bohu.
A keď ešte svieti nádherné slnko jasné,
vtedy mu oči žiaria a má oči šťastné.

Iba k Pánovi sa obracia v takej chvíli
a radostne prijme zhora lúč sily.
Vtedy je radostný a ďakuje Bohu bez slov
a nemusí sa prebúdzať z falošných snov.

To, čo prežíva, nie je sen, ale živá skutočnosť
a taký človek využije drahocennú prítomnosť.
Tá najkrajšia modlitba je čistá radosť, živý skutok
a taký človek už viac nepozná bolesť, ani smútok.



Otče náš nebeský, skrze Krista, Pána nášho, pokorne a vrúcne prosím o pomoc:
Prosím o odpustenie.
Pomôž mi, prosím, aby som dokázal z hĺbky duše odpustiť všetkým ľuďom, blízkym aj neznámym, sebe i Bohu.
Prosím o odpustenie u všetkých, ktorým som priamo či nepriamo, úmyselne či neúmyselne ublížil akýmkoľvek spôsobom, a aj tých, u ktorých som priamo či nepriamo vyvolal konanie zla v nich.
Prosím o odpustenie u duší všetkých zosnulých, aj tých, ktorých som nepoznal, a aj ja im všetkým odpúšťam.
Prosím o odpustenie u všetkých mojich potomkov, a aj ja im všetkým odpúšťam.
Prosím, pomôž mi očistiť sa od sebectva, pýchy, lakomstva, povýšenectva a závisti.
Ďakujem Ti Pane, Bože môj. Amen.


Neprosím o zázrak, Pane, ale o silu pre všedný život. Nauč ma umeniu malých krokov. Sprav ma vynaliezavým a vynachádzavým, sprav ma sebaistým v správny čas. Obdar ma jemnocitom, aby som dokázal odlíšiť prvoradé od druhoradého. Prosím o silu disciplíny a miery, aby som len tak neprekĺzol životom a svoje dni si rozumne rozdelil. Aby som neprespal záblesky svetla života, a aby som si aspoň tu a tam našiel čas na umelecký zážitok. Umožni mi utvrdiť sa v tom, že snívať o minulosti či budúcnosti mi neprospieva. Pomôž mi čo najlepšie zvládnuť to, čo je najbližšie, pomôž mi pokladať práve prežívanú hodinu za najdôležitejšiu. Ochráň ma pred naivnou vierou, že v živote musí ísť všetko hladko. Daruj mi triezve poznanie, že ťažkosti, porážky, neúspechy a sklamania sú súčasťou života, že vďaka nim rastieme a dozrievame. Pripomínaj mi, že rozum sa často stavia proti srdcu. Pošli mi v pravej chvíli niekoho, kto má odvahu povedať mi pravdu s láskou. Chlieb náš každodenný daj mi pre telo i dušu. Prosím Ťa o prejav Tvojej lásky, priateľské echo a aspoň tu a tam náznak, že som užitočný. Viem, že veľa problémov sa rieši nekonaním; daj, aby som dokázal čakať. Nech vždy nechám Teba i ostatných dohovoriť. To najdôležitejšie si človek nehovorí sám; býva mu povedané. Ty vieš, ako veľmi potrebujeme priateľstvo. Daj, aby som dorástol na túto najkrajšiu, najťažšiu, najriskantnejšiu a najnežnejšiu vec života. Vnukni mi pravú chvíľu a pravé miesto, kde môžem zanechať balíček dobra - slovami, či bez slov. Chráň ma pred strachom, že by som mohol premárniť svoj život. Nedaj mi to, čo si želám, ale to, čo potrebujem. Nauč ma umeniu malých krokov! Antoine De Saint-Exupéry
neznámy
neznámy | 8.8.2014 15:07
Verím v Boha
Verím v Boha, Otca všemohúceho, Stvoriteľa neba i zeme i v Ježiša Krista, Jeho jediného Syna a nášho Pána, ktorý sa počal z Ducha Svätého, narodil sa z Márie Panny, trpel za vlády Poncia Piláta, bol ukrižovaný, umrel a bol pochovaný. Zostúpil k zosnulým, tretieho dňa vstal z mŕtvych, vystúpil na nebesia, sedí po pravici Boha Otca všemohúceho. Odtiaľ príde súdiť živých i mŕtvych.

Verím v Ducha Svätého, v svätú cirkev katolícku, v spoločenstvo svätých, v odpustenie hriechov, vo vzkriesenie tela a v život večný. Amen.



A Ruženec.


:)
neznámy
neznámy | 8.8.2014 15:07
Panenkomarjá:D
neznámy
neznámy | 8.8.2014 15:11
U toho se asi musi klecet na hrachu.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 8.8.2014 15:13
:D To si len tak citam...rano a vecer..
neznámy
neznámy | 8.8.2014 15:20
Aha.Já myslel,že sis nahrála nedělní mši :)-THUMBSUP-:D
neznámy
neznámy | 8.8.2014 15:24
-YES- S akupresurou je to účinnější
neznámy
neznámy | 8.8.2014 15:30
Na mse nechodim, a ctu to jako Maleho prince....a pak se mi dobre medituje :):D

Akupresuru na chodidla...to delavam...-YES-
joulutahti
joulutahti | 8.8.2014 15:46
vzhladom na tuto temu-ked tak pozeram, tak viaceri tu verite v Boha...ako si teda vykladate tie veci v Biblii ohladom toho, ze ziadnymi takýmito vedami (ako napr.astrologia) sa nemame zaoberat? Ja som tiez veriaca, ale takisto ma to taha aj tymto smerom...-CONFUSED-
neznámy
neznámy » joulutahti | 8.8.2014 15:54
Mně to třeba strašně štve že se zabývám astrologíí a neměl bych. -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 8.8.2014 16:04
A prečo by si nemal? Škodí ti to? :)
joulutahti
joulutahti | 8.8.2014 16:31
ja sa citim tak trochu previnilo -NOSMILE-...ale snazim sa to ospravedlnit tym,ze ma jednak zaujima hlavne astropsychologia a charakteristiky osobnosti(co by asi nebol az taky problem, ved to sa osudu a buducnosti nejako specialne netyka a je to presne to iste, ako ked si da niekto urobit IQ test alebo test prof.orientacie apod.)

...ale v mensej miere, hlavne ked mam blbu a nepredvidatelnu situaciu (napr.aj prave v týchto casoch a cca 3/4roka dozadu), tak si pozeram tie tranzity,co uz o buducnosti asi aj je -NOSMILE-...snazim sa to aj tomu Najvyssiemu vysvetlit, ze co mam podla neho robit...aspon tak lepsie znasam situaciu a viem sa na nu pripravit resp.ocakavat ju...mozno pre moje stastie som z toho zatial trochu blba-LOL-,takze vela z toho velmi nevycitam ...

myslim,ze ak by mi aj nedal nejake 'kvazipovolenie':D, tak aspon pochopenie pre to hádam má...a hlavne som si to zacala intenzivnejsie pozerat az v case, kedy ta situacia uz nastala a bola som z nej tak mimo, ze ma to doviedlo k skumaniu aktuálnych konstelacii, lebo som si vravela, ze to asi nie je mozne, co sa to deje...a diat bude..a dokedy...-CONFUSED- nuz Saturn cez ascendent(ale horsi bol asi v 12.dome) a dalsie lahodky ako pluto konjunk.neptun pripadne teraz Saturn midpoint Luna/Slnko...vedia spravit so psychikou svoje.
joulutahti
joulutahti | 8.8.2014 16:34
aj toto si vravim...ze maximalne tym skodim akurát tak sebe...(aj ked o tom neviem, mozno len Boh sa a to tak pozera)...takze su aj horsie prehresky...a ako som pisala vyssie, praveze mi to trochu pomaha a nemam pocit, ze by to akokolvek oslabovalo moju vieru...skor naopak.
neznámy
neznámy | 8.8.2014 17:01
Ďakujem, to je aj moja obľúbená.:)
Pridávam ešte jednu z mojich naj:

Modlitba díkuvzdání

Děkuji ti za všechno požehnání, kterým mě zahrnuješ, ó Bože.
Za požehnání daru duše, té jiskry tvého světla;
za požehnání daru anděla strážného,
kterého jsi mi navěky dal a který mě ani na okamžik neopouští;
za požehnání míru a lásky, které ve mně přebývají;
za požehnání rodiny,kterou jsi mě obdařil;
za požehnání těch, které jsi seslal do mého života, aby byli mými společníky;
za požehnání harmonického soužítí s těmi, kteří mě obklopují;
za požehnání mé práce;
za požehnání i všech materiálních věcí, ktoré v živote mám, velkých i malých;
za požehnání tohoto nádherného světa a okolní přírody.
Děkuji ti, Bože, i za vše, za co ti děkovat zapomínám.
Ale ze všeho nejvíce ti, Bože děkuji,
že i nadále žehnáš mému životu.
Amen.
neznámy
neznámy | 8.8.2014 17:02
Túto sa modlím najčastejšie. :)
neznámy
neznámy » joulutahti | 8.8.2014 18:15
hmmm, ano, v biblii sa niekde pise, ze astrologia by mala byt pre krestana tabu...lenze treba sa aj zamysliet, ze v akej dobe bola biblia pisana a pred cim vtedy varovala... prakticky vtedy existovala len tradicna, prognosticka astrologia a to v drvivej vacsine este v riadne deformovanej forme...takzvany trznicovy hadaci hviezd...skutocnych astrologov si mohli dovolit len panovnici... a tych trznicovych hadacov z hviezd nazyvach vtedy astrologmi by som v dnesnej dobe porovnal s ezo tv vesticami ako theodora, ci vestec Rudy:D ci na akom programe to frcia... proste vestci, ktori si z ezoteriky spravili dobry biznis... a ludia im lahko sadnu na lep...
myslim, ze dnes pozname uplne inu astrologiu o akej sa vyjadrovala biblia...o psychologickej, humanistickej, transpersonalnej vtedy nemala ani sajnu...dovtedy (asi cca do cias Keplera) astrologia bola silne dogmaticka a velmi previazana s nemennou osudovostou... a teda dost skodliva...dnes vieme ze je vsetko inak... neviem preco, keby som bol veriaci, by som mal mat vycitky svedomia, ked citam nebesky (doslova bozi) jazyk a prekladam si ho do ludskej reci... myslim, ze prostrednictvom psychologickej a huministickej astrologii nam vyssia sila nasepkava, ze co asi tak od nas chce...ako sa mame chovat v roznych situaciach, ci comu sa mame naucit...
a k biblii samotnej.... ked vznikol novy zakon, tak bol na tu dobu velmi moderny a pokrokovy...vlastne posunul stary zakon na novu uroven...dnes som presvedceny, ze ak by prisiel jezis dalsi krat na zem, tak by priniesol este novsi zakon prisposobeny tejto dobe...ved by asi ani nenapadlo, ze by mal pred dvetisic rokmi riesit take veci ako homosexualov, pedofilov v cirkvi, prezervativy ako ochranu voci aids, predmanzelsky sex, globalizaciu, vydobitky novej doby ako internet....doba sa zmenila a sotva co platilo pred 2000rokmi, plati aj v dnesnej dobe...nabozenstva musia byt dostatocne pruzne, inak postupne zanikaju ci stavaju sa vyslovene nepraktickymi...-PUH-
lak
lak | 8.8.2014 18:20
tuto doslova zboznujem :D je od sv. Tomasa Mora:


Dopřej mi chuť k jídlu, Pane,
a také něco, co bych jed.
Dej mi zdravé tělo, Pane,
a nauč mne s ním zacházet.

Dej mi zdravý rozum, Pane,
ať vidím dobro kolem nás,
ať se hříchem nevyděsím
a napravit jej umím včas.

Dej mi mladou duši, Pane,
ať nenaříká, nereptá,
dej, ať neberu moc vážně
své pošetilé malé „já“.

Dej mi, prosím, humor, Pane,
a milost, abych chápal vtip,
ať mám radost ze života
a umím druhé potěšit.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...