mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Cesty tela i ducha - 

Moc závislosti a závislosť na moci

neznámy
neznámy | 24.10.2015 16:36
Moc dobrá řeč, děkuji -THUMBSUP-
Vždy mne zaujmou lidé, kteří si něčím projdou, poté se na to umí podívat i z druhé strany a podají zprávu ostatním ..
neznámy
neznámy | 25.10.2015 12:30
No ....klobúk dole...viem že si dosť myslel aj na mňa , keď si to sem dával:)

Takže:).....došla som na to, na čom som závislá, ale to sem písať nemienim, poviem ti osobne, aj tvojmu bráchov, budeš kukať:)...

A k tej prednáške ešte.....poďakujem rodičom, že mi nespôsobili pošas môjho detstva ťažkú traumu a vďaka im som dneska nie závislá na najakej ťažkej droge.....a odpustím im zároveň, že sú zodpovední za moju momentálnu závislosť....ale keďže o nej už viem....tak sa ju budem snažiť ako tak zvládať....ale v podstate ju mám aj rada a robí mi sakramentsky dobre:D...šak je to závislosť, tak prečo nie....ne?-LOL--FLOWER-
LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw | 25.10.2015 18:31
No sklamem ťa, ani veľmi nie. :) Došlo mi to až vtedy, keď som tam dal nevinný dodatok „nie sú na ničom závislí." No ty v mojich očiach si, čiže teba sa to netýka. :D

Teraz vážne! Určitým spôsobom mám aj ja v sebe takýto potenciál ako oni, síce nerozvinutý, ale mám. Preto im možno dokážem lepšie porozumieť a pochopiť ich. A mám k nim dokonca aj väčšiu empatiu. Dal som to sem z toho dôvodu, že jeho reč môjmu vnútru veľmi lahodila, tak som si to nechcel nechať iba sám pre seba. :)

U teba keby som mal tipovať závislosť, tak snáď aj uhádnem, ale to si už nechám iba pre seba. :)

p.s. : pozeral som film Sofiinu voľbu - doporučujem, keď si ešte nevidela - dokonca som čítal dávnejšie aj knižnú predlohu od W. Styrona – to aby si si nemyslela, že neviem, kto je tá M. Streep...:)
neznámy
neznámy » LoveIsTheLaw | 25.10.2015 19:39
Sofiinu voľbu som videla už veľmi , veľmi dávno....chytila ma za srdce...vtedy som sama mala malinké dieťa a neviem ani vysloviť svoje pocity pri tom...(neviem nájsť vhodného smajlíka k tomuto...)

Tak nabudúce skúsime porovnať svoje tipy na moju závislosť...dobre?:)
LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw | 25.10.2015 20:59
veru, ten film je smutný, no nepriamo sa hodiaci aj do tejto témy...

dobre. :)
milan08
milan08 | 11.11.2015 11:17
vsetko co nas bavi sposobuje radost,dalo by sa nazvat zavislostou.
neznámy
neznámy » milan08 | 11.11.2015 11:22
Pokud ti něco způsobuje radost a baví tě to, pak tě to od závislosti osvobozuje.
V závislosti děláme věci ze zvyku. To už není radost. Nebaví nás to ale děláme to už jen z nutnosti. Protože jsme závislí.
neznámy
mafap
neznámy
neznámy » milan08 | 11.11.2015 17:37
To je fakt .. když děláme něco, co nás baví a způsobuje radost, rádi se k tomu (nebo podobnému) vracíme, tedy opakujeme stav, který chceme opět zažít. ;) Chrobáčika do hlavy jsi vložil ..
LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw » milan08 | 11.11.2015 18:39
Existuje mnoho farieb radosti a keďže som čiastočne farboslepý, poviem len, existuje aj radosť bez príčiny, ktorá nezapadá do žiadnej formy závislosti. Závislosti nepraje čas. Z krátkodobého hľadiska sa jedná o radosť, z dlhodobého o bolesť. Potom tvoj názor je pravdivý v závislosti na „časovej osi“. Jediným východiskom by bolo, keby sme sa spätne vrátili a kruh uzavreli tým, že by sa tvoja radosť zmenila na radosť bez príčiny.
LoveIsTheLaw
LoveIsTheLaw » mafap | 11.11.2015 18:42
A zase tie drogy, hrôza. :)
neznámy
neznámy » LoveIsTheLaw | 11.11.2015 19:08
Byť šťastný bez príčiny je úžasný stav:)
lak
lak | 11.11.2015 19:17
-YES--HEART-
neznámy
neznámy » LoveIsTheLaw | 11.11.2015 23:17
"existuje aj radosť bez príčiny, ktorá nezapadá do žiadnej formy závislosti. Závislosti nepraje čas. Z krátkodobého hľadiska sa jedná o radosť, z dlhodobého o bolesť. Potom tvoj názor je pravdivý v závislosti na „časovej osi“. Jediným východiskom by bolo, keby sme sa spätne vrátili a kruh uzavreli tým, že by sa tvoja radosť zmenila na radosť bez príčiny.



Radost bez příčiny .. řekla bych, že teoreticky to možné je (tedy představit si to), ale vzhledem k tomu, že jsem lidská bytost a co vše znamená pozemský život, to možné nebude. Žiji v čase, který vytváří prostor, ve kterém se čas různorodě odehrává. Kdybych chtěla vyloučit čas, nebylo by kde a co uzavírat, neboť by zůstalo "jen" bytí. Nabízí se otázka, jestli má bytí kvalitu radosti .. nebo pouze JE? Radost bez příčiny být (v pozemské realitě) tedy nemůže .. nejjednodušším zdůvodněním může být, že příčinou je ono "bez příčiny" (cokoliv potvrzující nebo vyvracející) ..
neznámy
neznámy | 11.11.2015 23:57
...toto adresujem vsetkym zavislakom...fajcite, pite, berte drogy, gemblite ci sexujte...radujte sa pri tom, smejte sa, ci placte...robte to radi ci neradi...pestujte si svoje zavislosti kludne dalej ak chcete....ublizujte si a trebars sa aj znicte!.....len preboha svojou zavislostou neobtazujte a nezneprijemnujte zivot ludom ktori su vasi blizki a lubia vas. Je to citovy teror vy idioti ... odmietam doplacat na cudzie zavislosti vseho druhu...nemam chut sem davat ani emotikona...lebo tak nasrateho ako som prave teraz ja, tu ani nemame...

Ano ...tiez mam podla vas zavislosti, ked ste uz do tej kategorie zacali radit aj veci ktore robime radi...tak nech sa paci...ale nedoplaca na to nikto....opakujem NIKTO!!!
neznámy
neznámy | 12.11.2015 00:18
Znala jsem několik lidí, kteří "byli šťastní bez příčiny". Ne krátkodobě, štěstí bylo jejich trvalé vyladění , stav. Byli šťastní, bylo s nimi příjemně a volně, všichni toho mnoho věděli, jenom se nějak nedokázali orientovat v tomhle světě... A všichni byli vedeni jako duševně nemocní.-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 12.11.2015 07:07
A čo sa Ťa vlastne takto silno dotklo?
neznámy
neznámy » LoveIsTheLaw | 12.11.2015 09:20
S tou formou radosti bez příčiny souhlasím. Nemyslím si jak tady někteří že se jedná o nemožné anebo o psychiatricky patologický stav když taková bezpříčinná radost vznikne.
Naopak jsem názoru že je možné tento stav dosáhnout vůlí.
S čím ale nesouhlasím je že radost příčinná musí být nutně závislostí anebo do ní vést či sklouzávat.
To je stejné jako když řekneš že kdo si dá štamprli je automaticky závislák.
Dokonce i někteří lidé kteří relativně dost pijí, dokáží svoje pijáctví kontrolovat a pokud chtějí dokáží z vlastní vůle okamžitě přestat. To platí o závislosti obecně.
Jestli se závislost rozvine anebo ne, nezáleží na tom jestli nám daná věc působí příjemnost a radost.
To jestli se závislost rozvine, závisí jen a pouze na naší vůli závislosti podlehnout.
neznámy
neznámy | 12.11.2015 09:32
Radosť bez príčiny ako patologický stav? Tak to som ešte nepočula.
Alebo máme o tom zase každý svoju vlastnú predstavu.
Mávam radosť bez príčiny úplne bežne, hoci skôr by som to nazvala trochu inak.
Pocit, šťastia, vďačnosti a pokoja.
Takže... čo je to vlastne radosť? A sme doma. Zase pri pojmoch. :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...