mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Cesty tela i ducha - 

Lucid Dreaming

neznámy
neznámy | 25.8.2013 23:37
Minuly rok sa mi podarilo dostat sa ku knihe od LaBerga o lucid dreaming a konecne sa dozvediet ako sa sny co mavam klasifikuju :) Zaciatkom tohto roka som mala moznost zucastnit sa workshopu o lucid dreaming s Charliem Morleym – a bolo to uplne super. Nielen preto ze Charlie je velmi charizmaticka osobnost ale hlavne stretnut ludi co tiez taketo sny mavaju a shareovat experience.

Napadlo ma ci nahodou na Slovensku sa nerobia nejake stretka lucid dreamerov – neviete niekto?
neznámy
neznámy | 26.8.2013 11:11
Ha...tahle kniha je zrovna na cestě ke mně:),tak se těším...
neznámy
neznámy | 11.11.2013 10:31
A Ty si tie sny vyvolala zámerne, alebo prišli samé? Mala si vtedy nejaké ťažšie obdobie, alebo naopak?
neznámy
neznámy | 11.11.2013 15:06
Ja som bola vzdy silny "dreamer", nejak prirodzene od prirody, lucidne sny zacali viac-menej u mna az po puberte, hoci vtedy som este netusila ze sa tak volaju:)
Podla profesionalov v tejto oblasti, lucidne snenie sa da aj umelo indukovat, o tom viac v literature...

Ano, vo vseobecnosti mam lucidne sny castejsie ked mam "tazsie" obdobie v zivote, t.j. ked je mysel zaneprazdnena dolezitymi zivotnymi rozhodnutiami ci nejakym trapenim. Napr. teraz u mna prebieha navrat Saturna, takze to mam v dennom zivote pekne huste a "divoke" je to aj po nociach -LOL-

Mimo tazkych obdobi v zivote som mala napriklad silne lucidne periody pri prerusovanom spanku (ked sa nas housemate zvykol vracat o tretej nadranom z chlastaciek -LOL-, trieskal vsetkym, takze som sa zobudila a potom ked som znova zaspala, po zvysok skoreho rana som uz snivala lucidne...)

Najvacsi zabijak lucidnych snov (co viem posudit z osobnej skusenosti) je alkohol.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...