mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Cesty tela i ducha - 

INTERUPCIA

simetra
simetra | 26.10.2019 07:17
Ja teda nemôžem a ani nechcem písať za nikoho, môžem a chcem len moje vnímanie.
A to mi hovorí, že kapitán nepovažuje právo za vraždu za prejav skutočnej slobody, kapitán vie, že ľudskosť v sebe samom sa nehľadá v zákonoch, ktoré zakazujú a prikazujú, ale hľadá sa v sebe.
Je to viera v seba. Viera v človeka a zároveň viera v niečo oveľa vyššie, presahujúce človeka.

Preto ja osobne mám zlý pocit z ľudí, ktorí sa boja zákonov, lebo neveria v ľudskosť a v seba.
neznámy
neznámy » simetra | 26.10.2019 08:45
Ano zakon nas pred zabijenim neuchrani, stejne jako nas pred nimi neuchranil trest smrti. Od ktereho mimochodem uz v civilizovanych zemich upousti. Takove zakony jsou pak dukazem selhani spolecnosti v otazce vychovy a prevence.
neznámy
neznámy | 26.10.2019 08:56
Vraha zavres do klece. Jestli je to to spravne reseni je otazka.
Zavres do klece (stanovis restriktivni zakony) pro vsechny jen proto ze mezi lidmi jsou potencionalni vrahove?
nikav
nikav | 26.10.2019 09:32
Čerstvá správa:

"Americká federálna vláda po 16 rokoch znovu začne s popravami väzňov odsúdených na trest smrti. Vo štvrtok to oznámilo americké ministerstvo spravodlivosti."

https://www.noviny.sk/zahranicie/458248-usa-federalna-vlada-znova-zacne-s-popravami
neznámy
neznámy » simetra | 26.10.2019 10:10
Dobre, tak to skúsim ujasniť a pomôžem si trošku popisom nevedomia. Nevedomie zahŕňa dve odlišné skutočnosti, podvedomie a nadvedomie, čiže niečo dolné a horné. Vedomie je stav vedomej časti ja, toho čo si myslíme o vlastnej mysli.
Nadvedomie je miesto, kde sa ľudské-osobné spája s transcendentným, presahujúcim, miestom kde prichádzajú inšpirácie zo svetov, ktoré sú nad ľudským chápaním, poznaním.
Podvedomie je miesto kde sa ľudské - osobné spája s energiami sťahujúcimi a odťahujúcimi od nadvedomia, tiež sa dá povedať, že je to miesto inšpirácie v prevrátenom, nesprávnom zmysle. Do nevedomia sa ukladajú vytesnené bolesti, to čo človek nie je ochotný a schopný vedome spracovať pre príliš silnú osobnú bolesť.
Tie isté vytesnené bolesti je ale možné aj odovzdávať do nadvedomia, kde ale nekončia na skládke potravy pre nižšie energie, ale sú liečené a uzdravované. To sa deje pomocou modlitby napríklad.
Nadosobný pohľad je to isté, čo pohľad z vyššej úrovne, takže možno som to takto niekde použila nevhodne, lepšie by bolo držať sa pojmu neosobný, pretože neosobný môže zahŕňať aj vplyvy nad aj pod. A často sú navzájom zamieňané a nerozpoznané.
Najlepším ukazovateľom, čo je dole a čo hore je to, že dolné oddeľuje a prináša utrpenie. Horné spája a prináša uzdravenie.

A teraz sa chyť, začni a pokračuj. :-)
neznámy
neznámy | 26.10.2019 11:44
Vďaka za reakciu, len mi chýba odpoveď od teba, lebo ja som položila otázku tiež. :-)
Áno, zamýšľam sa hlbšie, preto mi príde trochu zvláštne, keď vidím, že ľudia, ktorí sa snažia o to isté a sú to výnimočne schopní ľudia s túžbou poznávať, dostávať sa pod povrch, mimo ohraničenú krabicu konvenčného myslenia a napriek tomu nevidia takéto jednoduché skratky.
simetra
simetra | 26.10.2019 12:12
Z toho mám len pojmový guláš, takže takto...

Vyšší pohľad nekonštruuje čisto ľudské hľadisko, že zásah zákona je snaha učiniť skratku života (ktorý je, nedá sa zastaviť), lebo zákon stanovuje človek a ako človeka so zranenou dušou, ktorý odmieta takéto zásahy (zákony), vnímam aj Teba.

Z vyššieho hľadiska žiadna skratka neexistuje.
neznámy
neznámy » simetra | 26.10.2019 12:26
Posuny v zákonodarnej ľudskej moci sú odrazom posunov vnútorného stavu spoločnosti a tým pádom aj jednotlivcov.
Relativizovanie vážnych morálnych hodnôt, ktoré sú dané človeku ako kompas k poznávaniu vyšších svetov, je zásah proti ľudstvu a spoločnosti ako takej. Nič nie je horšie ako strata vyššieho zmyslu a odovzdanie sa do moci bezduchej hmoty.
To je vyšší pohľad.
Môj osobný ľudský pohľad je zranený bolesťou voči nesmiernej krutosti, ktorej sa takto dáva spoločenské potvrdenie. Moja predstava ako človeka je taká, že keby som mohla, vytrhnem to bábätko z rúk ľudských netvorov a ochránim ho vlastnou hruďou. Hoci zároveň viem, že prevziať všetko utrpenie sveta na seba je nemožné a už len pokus o to by viedol k sebazničeniu.

Poslednú vetu sme tu už omieľali nespočetne krát, je síce pravdivá, ale nie je s ňou reálne a z ľudského hľadiska ,čo robiť.
neznámy
neznámy » simetra | 26.10.2019 12:40
ľudskosť v sebe samom sa nehľadá v zákonoch, ktoré zakazujú a prikazujú, ale hľadá sa v sebe.
Je to viera v seba. Viera v človeka a zároveň viera v niečo oveľa vyššie, presahujúce človeka.

áno, tak.

my tu však nediskutujeme o zákazovom ani príkazovom zákone, práve naopak, toto je zákon povolujúci, rozširuje hranice toho, čo je dovolené, upozorniť na nebezpečenstvo nie je prejavom strachu, prirodzene vyplýva z ľudskosti

ak bude stáť človek nad priepasťou upozorníš ho predsa nech sa pozrie aby nespadol, nebudeš sa pokojne dívať ako spraví ten krok ako padá a ako na dne zomiera

isteže nejaký dovoľujúci zákon neohrozuje mňa, ale naopak ľudskosť vo mne nedovoľuje neupozorniť, že tento zákon ohrozuje život (čo sme zase pri tej definícii -ROLL-)


inak je to podobné ako s výchovou, tá zákazová bola škodlivá, to už vieme, a že volná výchova je rovnako škodlivá to je už zrejmé tiež
astonm
astonm | 26.10.2019 13:10
Levanta, tak som si pozrel ten tvoj príspevok o interupcii, ktorým si obnovila túto starú diskusiu a, ako inak, neprekvapila si. A jediné, čo bolo v tvojom príspevku pravdivé, bola informácia o povolení interupcií v Severnom Írsku. (druhá strana tejto diskusie). Ostatné boli bohapusté lži, klamstvá a vymysli. Bravó. Ale čo možno čakať od demagogického propagátora Ruskej politiky, pre ktorú je demokracia červeným súknom. A aby bola demokracia čo najodpudivejšia a čo najodpornejšia, tak sa vymyslia úplne nezmysli. Len musia znieť čo najdesivejšie. Trochu ma ale prekvapuje, že si zrejme nikto z diskutujúcich neoveruje tvoje táraniny. A pritom stačí tak málo. Google: "Interupcie v Severnom Írsku".
simetra
simetra | 26.10.2019 13:20
S týmto všetkým ja môžem súhlasiť, ako človek.

Ovšem debatu sme začali o vyššom hľadisku a toto nie je pohľad z tejto úrovne, to je pohľad presne taký, ako Ti to už písal Ondrej, nemusím to myslím opakovať. Len v skratke...podľa Teba vyššie hľadisko je dianie len toho dobrého a pekného, všetko ostatné ide proti človeku a tým aj proti tomu, podľa Teba vyššiemu.

Človek nenájde svoje morálne hodnoty tak, že sa mu niečo povolí, zakáže, prikáže zákonom, že mu niekto tam vonku posunie hranice.

Čiže sme prišli k tomu, že my dve vnímame vyšší pohľad inak a to je asi tak všetko k tomu.
hrabeti
hrabeti | 26.10.2019 13:26
Ak bude človek stáť nad priepasťou, upozorním ho na to.
Ale ak bude napriek tomu stále chcieť spraviť krok vpred, nebudem mu v tom brániť a hroziť mu za to trestom.
Nechám ho, nech si prežije skúsenosť pádu do priepasti, evidentne ju potrebuje.
Ak mu v tom budem brániť, nepochopí, že tam vôbec nejaká priepasť je.
neznámy
neznámy » astonm | 26.10.2019 13:45
Milý astonm, aj ja ťa pozdravujem. :-D
Ak máš záujem protestovať proti pravdivosti informácií a máš relevantné dôkazy, že klamú, obráť sa prosím na správneho adresáta, ktorým je organizácia Citizen.go. Máš na to ako občan právo.
Tu je predmetná petícia https://www.citizengo.org/sk/lf/174383-sinn-fein-zastav-najextremnejsi-potratovy-zakon-v-europe?fbclid=IwAR257_vZM4thVIlPoUk9WxZEdpqvznP1gcJxNCvBJ--aiLR2Ulhps3t6_qQ
A tu máš link na samotnú organizáciu, aby si vedel, kam sa máš obrátiť. Musím ťa ale sklamať, nie sú z Moskvy, ani z Petrohradu. :-/
https://www.citizengo.org/sk/o-nas

S pozdravom Trololo https://www.youtube.com/watch?v=oavMtUWDBTM ti prajem krásny deň. Dasvidániááá. :-)
neznámy
neznámy » simetra | 26.10.2019 13:55
To akoby si povedala, že morálne hodnoty absolútne závisia iba na zakúsení zla a následnom poučení sa. Že nie je možné prísť k poznaniu inak, len cez utrpenie.
Tak ja s tým nesúhlasím. Myslím si, že ľudia skutočne od základu poznajú, čo je správne a tým, že sa bude zavádzať spoločenská norma, ktorá sa stále viac a viac vzďaľuje skutočným hodnotám, podotýkam, naozaj poznatelným, tak sú ľudia vedení práve k tomu, aby inú cestu než utrpenie ani nemali.
Inak Hanga vyššie nad mojim príspevkom dobre vysvetlila ten rozdiel, medzi zákazom a uvolńovaním, tak jauž nebudem opakovať.
neznámy
neznámy » hrabeti | 26.10.2019 14:05
áno tak.
mne príde úplne v poriadku nereagovať na nejaké interupčné zákony
čudné mi je reagovať na tých čo na ne reaguju, že veď nereagujte :)


áno kto vidí priepasť dá si pozor



nemo počuje aktivistu, ty počuješ záchranára proti vôli

možno to tak vyznieva, to ja neviem, ale nič iné ako len "pozor priepasť" to nie je
neznámy
neznámy » nikav | 26.10.2019 14:28
Nevim proc mi posilas tohle, jestli tim chces dokazat ze tresty smrti jsou na vzestupu pak jsi vytrhla tuto informaci z usa tvrde z kontextu.
I v iranu se snizil pocet odsouzenych mladistvych na smrt z 750 dalsi rok 350 a loni jen 175 poprav. Se zvysovanim poprav lze pocitat tam kde jdou k moci radikalove a nacionaliste.
U nas naposledy popravovali komunisti v padesatych ty co meli odlisny nazor.
Jednou z poslednich odsouzenych byla hepnarova nekdy v sedmdesatych.
neznámy
neznámy | 26.10.2019 14:32
Jake skratky "oni nevidi"?
astonm
astonm | 26.10.2019 14:54
Milá Levanta. Opäť neprekvapuješ. Odkazuješ ma na stránky fundamentalistickej skupiny. Aké príznačné pre niekoho, kto odmieta skutočnú pravdu. Tú totiž môžeš nájsť len v samotnom zdroji zákona a nie na stránkach, ktoré majú v popise práce demagógiu. A aby som bol vecný, tak tu je ten celý zákon o interupciách Veľkej Británie, ktorý prevzalo aj Severné Írsko.

http://www.legislation.gov.uk/ukpga/1967/87

Môžeš študovať a pokúsiť sa v ňom nájsť niektorú z tých kravín, čo si tak ochotne prebrala z toho webu.
neznámy
neznámy » astonm | 26.10.2019 16:51
no ale zákon ktorý sem dávaš neobsahuje spomínanú úpravu, takže si nijak nedokázal, že to nie je pravda
Jasne sa v tom texte petičnom píše, že ide o novú britskú úpravu. Tá ešte nie je zapracovaná do zákona
Ja teda netuším ako to tam u nich funguje ale nič si zatiaľ nevyvrátil
neznámy
neznámy | 26.10.2019 18:35
Otazkou je, kdo urcuje vazne moralni hodnoty ktere byly dany cloveku. A kym???
Ztrata vyssiho smyslu a odevzdani se do "bezduche" ?? hmoty muze byt velmi realne vnimano rovnez jako lpeni na udrzeni fyzicke existence poskozeneho plodu.
Ma-li clovek moznost prerusit rozvijejici se zjevne utrpeni, a neucini tak, muze to byt znamka sobectvi. Nelidskosti. A nesmirne krutosti. Pravy opak toho co se snazis zde prezentovat.
Stránka:
< 7 8 9 10 11 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...