mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Cesty tela i ducha - 

DMT - dimethyltryptamin - molekula duše

neznámy
neznámy
neznámy | 2.12.2014 08:59
Toto video som videla už dávnejšie. Pevne verím, že do ľudských "rúk" sa v každej dobe dostane iba to, čo do nich patrí.
I Tesla ničil písomnosti o niektorých svojich vynálezoch .. a určite vedel prečo.
OnlyI
neznámy
neznámy | 2.12.2014 11:54
Nechteli mu zaplatit prescasy.-WINKIE-
neznámy
neznámy » OnlyI | 2.12.2014 14:38
No, ale v tej je iná účinná látka.
neznámy
neznámy | 2.12.2014 17:13
Nie, nie ... on mal okrem tretieho ucha aj tretie oko ... aktívne
nikav
nikav | 2.12.2014 17:27
Bolo by výborné, keby to stačilo vyskúšať len raz a malo by to podobné účinky ako zážitok blízky smrti /návrat z klinickej smrti/ aj s následným zdokonalením duchovnej úrovne človeka, príp. získaním mimoriadnych schopností. Nemuselo by sa oplatiť podstupovať to riziko len zo zvedavosti a túžby po senzácii. Čert nikdy nespí.
neznámy
neznámy | 2.12.2014 20:50
Ja som sa s DMT pred nejakým časom stretol po prvý krát tu:
http://www.thespiritmolecule.com/

Často som si predtým položil otázku, že ako sa naše vnímanie prejavuje v našom tele? Dá sa vedomie v našom tele "nájsť"?

Teraz na svoju otázku v určitom zmysle dostávam odpoveď – DMT ktoré je v nás prirodzene, zrejme zabezpečuje proces vnímania, t.j. cca vedomie samé.

Aj v tomto dokumente je otázka “čo je vedomie?”, je vyslovená na začiatku v 4:44 min. Takže je to o samotnom vnímaní.

Možno niekomu napadne, že “veď rastliny nemajú vedomie” a DMT je aj v rastlinách - rastliny nemajú vedomie, ale sú živé a podvedome reagujú – na mäsožravej rastline to vidieť najviac.

Ešte toľko, že našou podstatou je vedomie - dušu chápem len ako telo energetickej formi, takže je až za vedomím - pomenovanie duševná molekula podľa mňa treba brať s rezervou.

Mimochodom o DMT som dnes našiel knihu “DMT: molekula duše” http://www.martinus.sk/?uItem=44578 možno si je zaobstarám (zrejme sa prelína s tebou pridaným dokumentom, ale knihy mám radšej :P ).
neznámy
neznámy | 3.12.2014 00:36
Dokument som videl pár krát pred časom. Tiež knihu od Strassmana som čítal. A DMT som aj skúsil. 2x. Je to psychedelikum a veľmi silné.
Dvojsečná zbraň. Ako všetko. Človek musí na sebe pracovať, hlavne na svojom tieni, egu, traumách z dospievania atď. Inak môže byť táto skúsenosť aj nepríjemná. Behom pár sekúnd sa človek ocitne v hyperpriestore, ktorý je za bežným zmyslovým vnímaním. Jeho vedomie sa otvorí do takej miery, že ak na to človek nieje pripravený tak mu to môže viac zobrať ako dať. Je to ako pustiť 220V do kábla, ktorý zvláda tak 5V.
Chce to veľa prípravy a oboznámenia sa so psychedelikami. Na začiatok sú huby v pohode. Lebo keď sa človek ocitne v priestore, ktorý si normálne neuvedomuje a nieje ho schopný vnímať pretože jeho percepčné pole je určitým spôsobom zúžené tak sa vlastne vystavuje prostrediu, v ktorom sa nevie orientovať a navigovať. Tento priestor je obývaný rôznymi entitami a bytosťami, ktoré majú rôznu povahu. Sú tam také, ktoré vás učia, také ktoré vás skúmajú, také ktoré vám robia dobre ale aj také, ktoré si môžu neskúseného a zmäteného návštevníka vybrať za obeť. Určitým spôsobom sa na neho prilepia a budú na ňom parazitovať aj po návrate do "reality". Toto sa deje aj normálne bez návštevy hyperpriestoru, no tam je na to oveľa väčšia pravdepodobnosť. Je to hlavne o tom, čoho všetkého si je človek vedomý. Pretože to, čo nemám zvedomené, tam si ako keby nevidím. A to sú práve tie miesta, na ktoré sa môže taký parazit prisať. Taký šaman, čo s tým pracuje v amazónii presne vie, čo ho tam čaká pozná rôzne bytosti vie sa proti nim brániť atď.
Je to však úžasná skúsenosť, ktorú môžem opísať len zo subjektívneho hľadiska, pretože každý tam uvidí, čo tam má vidieť. Odraz svojho vnútra, svojho tieňa, svojho pohľadu na svet, na život. Racionálna myseľ je tam nepoužiteľná, všetko čoho sa chytí sa rozpadá. Dalo mi to veľmi veľa. Ťažko sa to ale opisuje, lebo je to neprenositeľná skúsenosť, intuitívna, emočná, mimo čas. Celý ten stav doprevádza ten pocit, keď niečo dávno viete ale niečo vám to len pripomenie. Keď viete ako veci dopadnú ako skončia. Celý život je z toho pohľadu ako vedomé zabudnutie a následné rozpamätávanie sa v hmote, v ľudskom tele.
Aj keď je táto skúsenosť veľmi obohacujúca je to ako povedal A.Huxley - "Skúsenosť učí len naučiteľné."
Na ceste spirituality a poznania neexistujú žiadne skratky, len prostriedky, ktoré treba vedieť používať a toto je jeden z nich.
Od hnutia Hippies a rozšírenia LSD začala vo svete vznikať psychedelická kultúra, ktorá robí s týchto látok kult. To ale nieje správne podľa mňa, lebo veľa ľudí sa tam zamotá. Tieto prostriedky sa dajú použiť ale človek si musí uvedomiť, že kráčať musí sám a dostať sa tam bez pomoci rôznych látok.
Odporúčam na túto tému práce Terenca McKennu. Bol to fakt odvážny borec. Česť jeho pamiatke. Veľmi ma inšpiroval svojimi myšlienkami. Treba to však brať z nadhľadu. Lebo aj keď celá táto psychedelická dimenzia je nekonečne veľká a plná mimozemského kontaktu, paradoxov a mystických vecí, čo si ani nedokážeme predstaviť, nieje to všetko. Je to nástroj pre tých, čo ho vedia použiť.

https://www.youtube.com/watch?v=wsUlR9CLIjs
Nazgul
Nazgul | 4.12.2014 10:06
čítal som o tom knihu DMT molekula duše. je zaujímavé aké výsledky dosiahli experimenty na ludoch. chcel by som to skúsiť a dá sa to dmt získať aj z nejakých obilnín tu na slovensku, nejakou destioaciou a vyzražanim :D
neznámy
neznámy » nikav | 4.12.2014 18:07
Tiež si to myslím. Vo viacerých diskusiách sa tu ľudia vyjadrili, že chcú skúsiť nové veci - napríklad chodenie do iných sfér bytia a tak ... nuž, keby to nemalo svoj poriadok a dôvody, tak by si tam mohol odskočiť hocikto a kedykoľvek ... asi preto môže byť zušľachtený iba ten, kto na to "dorástol". S tým by sme sa všetci mali zmieriť a snažiť sa "rásť" hlavne pre seba a zasa použijem, čo som už viackrát napísala, že až keď zmeníme seba, zmeníme svet ...
Gitus
Gitus | 4.12.2014 19:06
-BYE-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...