mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Cesty tela i ducha - 

Brenda Bays - Cesta

neznámy
neznámy | 7.3.2016 11:28
Zaujala ma tato "metoda" odstranovania emocnych vzorcov na bunkovej urovni, podla knihy mi to pride velmi jedoduche, bezpecne a prekvapivo ucinne.....
Mate s tym skusenost? Skusali ste prejst "cestu" s priatelom alebo terapeutom, pripadne ste sa zucastnili seminara? Ak tu teda je niekto, kto to skusil :) dakujem
neznámy
neznámy | 7.3.2016 12:14
S něčím podobným jsem se už setkal.
Ale nerozumím tomu spojení s buněčnou úrovní. Co se tim myslí jako jak to má fungovat s tou buňkou. To je záhada.
Podobně mi připadá jako šarlatánství to když někdo "přepisuje" DNA čistí ji atd v nějaké seanci na židli za prašule.
Je to brutálně pavědecké a to nejsem členem sysifos ba naopak. Esoteriku uznávám.
Za dobré metody považuju body work kde se pracuje i s emocema psychosomatika a třeba i regresní terapie kde se pracuje s tělem což vyučuje pokud vím dragomirecký.
neznámy
neznámy | 7.3.2016 13:44
:)
človek reaguje na každodenné situácie podľa vzorcov, ktoré nedokáže opustiť, zas a znovu, i keď sme si už vedomí, že ideme podľa konkrétneho vzorca, zas a znovu urobíme tú istú chybu, snažíme sa vyhýbať, či potláčať, ujsť, nejak sa zo vzorca vymaniť, ale nedarí sa, a znova sa na sami na seba pozeráme ako robíme čo nechceme, a nevieme to zastaviť...

regresná terapia, holotropné dýchanie, sú podobné metoty, ako cesta, zrejme i konštelácie, z toho mála čo o nich viem, psychosomatika tiež :)

pri ceste sa prechádza rôznymi emočnými vrstvami, ide o to že sa im nevyhýbaš, ale zastavíš sa a precítiš ich a postupne sa dostaneš ak "čiernej diere" do ktorej musíš vojsť... :)
počas prechádzania týmito "vrstvami" sa môžu objaviť spomienky, situácie keď vznikol konkrétny vzorec, tie sa následne spracujú, pochopiť a odpustiť

zrejme to nie je z tvojho pohľadu vedecké,mne to dáva zmysel :)

možno je to len ezoterický obrat "čistenie na bunečnej úrovni", pravdou však je že autorka metody tvrdí, že sa zbavila nadoru velkosti basketbalky za sest týzdnov, ked nasla spomienku uloženu v bunkách maternice, a vyriešila ju (pochopila a odpustila)
veda vraví že bunky tela sa kompletne obnovujú v priebehu par týzdnov, takže všetky naše defekty si musia nejak odovzdavať, maju teda pameť, ak tuto informaciu dokaže človek vymazať, vyzdravi, dalšia generacia buniek uz ju nebude niesť...

takže takto nejak stručne, som tiež dosť skeptická voči roznym populárnym terapiám, sama sa čudujem, že ma tento postup tolko zaujal :) a som zvedavá či s tým má niekto tu skúsenosť
neznámy
neznámy | 7.3.2016 14:53
Zaujalo ma to, vďaka za tip a knihu si idem hneď kúpiť.
-FLOWER-

Keď ju dočítam, tak môžme podiskutovať :)...toto ma baví

V podvedomí stále tuším, že všetko je nesmierne jednoduché...žiť život je jednoduché...:)
vevuska
vevuska | 7.3.2016 17:40
Inak táto kočka bude aj v Bratislave. Konkrétne 15.marca. o 18.30 hod. v Panta Rhei na Poštovej ul.
No, treba si lístky kúpiť a prísť tam minimálne 30 minút pred. :)

https://www.eventbrite.com/e/brandon-bays-prednaska-a-autogramiada-v-panta-rhei-tickets-22574101746
neznámy
neznámy | 7.3.2016 19:31
veda vraví že bunky tela sa kompletne obnovujú v priebehu par týzdnov, takže všetky naše defekty si musia nejak odovzdavať, maju teda pameť, ak tuto informaciu dokaže človek vymazať, vyzdravi, dalšia generacia buniek uz ju nebude niesť...

Průměr obnovy je 80dní no některé buňky se neobnovují ale je jich málo.
V podstatě se dá z toho vycházet že reprodukce je dána DNA informací která se mění v působení vlivu prostředí ve kterém žijeme, a to nejen fyzickém ale i psychologickém.
Může být že ano pokud s tím vědomě pracujeme pak jde jistě program DNA ovlivnit jen je otázka zda se tak skutečně i děje a jak.
Třeba calábek s tou epigenetikou hodně pracuje skrze byliny. Taky u nádorových bujení.

Možná jsi slyšela o nové germánské medicíně vychází z něčeho podobného, možná že se jedná o totéž. Říká že každá nemoc je důsledek šoku. Tu léčbu objevil německý lékař před asi 25let sám si tím vyléčil tumor v německu jsou terapeuti co s tím pracují.
Myslím ale že neřeší DNA ale ten šok. V podstatě je to jedno vše pozitivní co pro tělo i sebe děláme se odráží nakonec v naší genetice. Mění ji to.
AFT terapie a spousta jiných jdou taky přes emoce. Pokud s tím umí pracovat a ví co dělá proč ne? Cítím se osobně přesycen různými novými metodami valí se to jako lavina a stále nové a nové ale nemocných neubývá.
Přesto jim držím palce ať se jim daří najít kámen mudrců. :)
neznámy
neznámy | 7.3.2016 21:55
Ja si zijem vo svojej bubline, a byvam obcas mierne zdesena cim ziju ludia a comu veria, nesledujem media, som tak odtrhnuta od reklam i oficialnych sprav o diani vo svete, uchranena od serialov :D to co sledujem a citam si vyberam, no a z tohto mojho pohladu mam prave opacny dojem, ze tzv zazracnych vylieceni je stale viac, uz sa ani nedaju povazovat za zazracne, kolko obycajnych kudi sa vlastnymi silami, i s "nakopnutim" od niekoho skusenejsieho dokaze dostat z naozaj vaznych zdravotych problemov.....mna zaujala tato metoda, ci ako to nazvat, ze je to jednoduchy psychologicky postup, ktorym sa clovek prepracuje ku "svojej vlastnej podstate",ktora je pre nas vsetkych zaroven spolocna a predsa individualna. Jednoducho vedie k odpovedi na otazku " kto som" a z tohoto bodu uz potom nic ne je nemozne. V podstate vyliecenie z vaznej choroby je akysi len vedlajsi efekt :D
Spontanne vyliecenia (napriek tomu ze ich vo velkom pribuda) stale vedecka zapadna medicina dost ignoruje, hoc su to pribehy rozne maju spolocne rysy, a jeden z nich je prave pochopenie, zaziie "kto som"
Brandon Bays robi poriadne mastne seminare, prednasky s autogramiadami, pre ma je to obvykle znamenie, utekaj prec :D, no tento postup je zvladnutelny aj bez seminara ci terapeuta, v knihe je podrobne opisany, nejde o prvoplanovo vyvinutu metodu ale zdiela vlastnu skusenost, niekolko existujucich pristupov a poznatkov dala do efektivneho pouzitelneho celku, ktory zjavne funguje a pomohol mnohym ludom necakaym sposobom (teda podla knihy;))
nikav
neznámy
neznámy | 7.3.2016 22:16
O tom mi niečo hovor...26 rokov práce v zdravotníctve a posledných 9 mesiacov na onkológii-NOSMILE-Chemoterapiu lejú do ľudí prúdom a?....koľko z nich myslíš prežije?
Som bezradná čo sa týka postoja dnešnej západnej medicíny k chorým, no nemôžem si povedať svoj názor na vec, pozerali by na mňa ako na blázna. Taktiež nesledujem televíziu ani dianie vo svete. O nič neprichádzam, naopak som uchránená od tej negatívnej energie, čo je všade naokolo.
K tej knihe len toľko, že už sa teším keď začnem čítať. Taktiež si myslím, že nieje treba navštíviť žiadny seminár, ak autorka dáva v knihe návod, tak nemám problém, aspoň ja nie.... pochopiť podstatu veci, som dosť vnímavá a disciplinovaná.Slnko rak/mesiac škorpión a asc. panna:)
neznámy
neznámy | 7.3.2016 23:46
Neměli by jsme asi všemu co se píše o buňkách věřit.
Pak tomu čemu věříme uvěří i buňky a je z toho průser.-NOOO-
neznámy
neznámy » nikav | 8.3.2016 13:47
Dakujem i vevuske...:)
Poznas o co ide? Citala si knihu?

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...