mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

ztráta majetku jaké aspekty v tranzitnim horoskopu nebo synastrii?

Majka01
Majka01 | 18.3.2015 20:16
zajímalo by mě jak se ukaze v horoskopu pokud nekomu hrozi nebo se stane ztráta majetku tranzity nebo direkce v synastrii ...diky za info
martinbd
martinbd » Majka01 | 19.3.2015 05:45
Tak to je hlavne o druhom dome, treba brať do úvahy vládcov, planéty v II. dome, prípadne Venušu, ako všeobecného signifikátora, ale hlavne treba preskúmať radix. Tiež je dobré preskúmať aj VII. dom. Disharmonické tranzity od pomalých planét by mohli znamenať straty, napríklad od Saturna, aj Saturn v II. dome môže znížiť príjmy. Problém je ale v tom, že niekedy tranzit, ktorý má znamenať stratu majetku spôsobí zisk majetku, hoci dajme tomu si to človek musí odpracovať, takže také jednoduché to zasa nie je. Ale taký príklad ti dám, Saturn, ako vládca III. domu sa dostal do konjukcie s Jupiterom, ako vládcom II. domu, výsledok bolo poškodenie auta pri menšej havárii. III. dom sú cesty a II. dom je osobný majetok. V synastrii, ak je napríklad Saturn jedného človeka v kvadratúre na vládcu II. domu druhého človeka.
Dogi
Dogi » Majka01 | 19.3.2015 07:14
Podľa mňa tvoja otázka je príliš všeobecná. Aký majetok? Vlastný, zdieľaný, peniaze, nehnuteľnosti...strata úplná, či len pokles, poškodenie. Druhý dom je hlavne o majetku, ktorý je náš, zarobíme si ho vlastnou prácou. O zdieľaných zdrojoch hovorí 8.dom. Nehnuteľnosti sú naznačené najmä v 4.dome, prípadne o nich hovorí Saturn. Spomínané auto by mohlo spadať aj pod 3.dom. Peniaze, ktoré nám prichádzajú z obchodu a všeobecne zo známostí sú naznačené v 11.dome (Jupiter tu často poukazuje na zdroje získané zo známostí). O obchode a ziskoch z umenia, alebo zo špekulácií, resp. stratách z nich môže hovoriť aj 5.dom. A veľa záleží od toho, aký je radix a ako s ním človek pracuje. Napr. ja som mala kedysi ako dievča Saturn v kvadratúre na Slnko, ktoré je v 11.dome a je mojim vládcom 2.domu. Typicky takýto tranzit je vykladaný ako finančné problémy, pokles majetku, straty. A ja som v tom období pracovala 16 hodín denne a vybudovala obchodnú firmu, ktorá výrazne zmenila finančnú situáciu v celej mojej rodine a rodinu živí dodnes. Prinieslo to teda zisk viacerým ľuďom, vrátane mňa, hoci, ako je u Saturna typické...prináša zdržanie, takže ja som ten zisk cítila až skutočne mnoho rokov neskôr a v podobe inej, ako v peniazoch...typicky pre Saturn...nehnuteľnosť. Takže obávam sa, že takúto otázku je možné zodpovedať len pri pohľade na konkrétny radix a prebiehajúce tranzity a direkcie.
neznámy
neznámy » Dogi | 19.3.2015 12:59
Čo som si tak všímala, tak Saturn ešte nie je tak nebezpečný ako Urán, keď je v kvadráte alebo opozícii na II, VIII dom, vtedy sa to stane rýchlo a prekvapí, ale aj keď je Jupiter v kvadratúre alebo opozícii tak vtedy chýba nejaká šťastná náhoda - musí sa ísť na istotu, ale niekedy sa ich dá spolu viac a je to ešte komplikovanejšie.
Aj zlý vplyv Neptúna môže byť o nejakom podvode. Nehnuteľnosti sú IV. dom, tak ak
sa jedná o niečo také tak na IV.dom.
martinbd
martinbd | 19.3.2015 13:11
Ono to je aj o tom, čo s tým človek spraví, keď som mal Saturn kvadratúra Venuša (II. dom) Saturn kvadratúra Urán (VIII. dom), tak mi nechceli priznať nárok na štipendium, ale podarilo sa mi ich mojím úsilím presvedčiť, že zákon je na mojej strane. Takže som štipendium získal. Ale keď mi robil Neptún tie isté kvadratúry, tak som prišiel o všetky úspory, pracoval som, skoro nič som si nemohol dovoliť a stále som len išiel do mínusu, až som skončil na úplnej nule, to trvalo zopár rokov. Ale v pozadí išlo o to, že som išiel za svojím snom, asi to bol ten Neptún.
neznámy
neznámy » Majka01 | 19.3.2015 14:02
Já už jsme to tady kdysi psala, že když mi Uran sedl na Jupitera ve 2.domě, tak jsem přišla o práci a pak dlouhodobě onemocněl manžel, takže příjem se radikálně snížil.
pořád to není nic moc, ale aspoň už se rýsuje naděje na trochu lepší vyhlídky. Jo a Neptun mi sedí na Venuši na konci 1.domu, takže asi to má taky vliv.
Dogi
Dogi | 19.3.2015 20:55
Súhlasím s tým, čo napísal Martin. Závisí veľa od toho, ako človek na udalosti reaguje. Urán, Saturn, či Neptún...každá z tých planét má "svoje spôsoby". Dokonca aj Jupiter môže spôzobiť stratu majetku...prehnanou expanziou. Dôležité podľa mňa je posúdiť radix, pozrieť nie len postavenie planét, ale aj vládcov. Ale koniec koncov, závisí od toho, ako človek pracuje s tým čo má a ako reaguje na udalosti. A to sa úplne celkom vyčítať z horoskopu nedá. Niekto môže mať hoci aj Saturn v 2.dome a bude zarábať milióny...Saturn tam potom hovorí, že ten človek má zodpovedný, vážny prístup k peniazom, je sporovlivý a že na zarábanie peňazí vynakladá veľa úsilia.
Urán v kvadráte Slnko, ktoré je vládcom môjho 2.domu som mala. Spôsobil mi zdravotné problémy, vďaka čomu som prehodnotila hodnoty a zmenila prístup k životu. 2.dom nie je len o peniazoch. A to je problém pri predvídaní udalostí. Nikdy neviete na akej útovni kto svoj horoskop "žije".
Dogi
Dogi | 19.3.2015 21:18
Jupiter v 2.dome má podľa mňa jednu takú nepríjemnú stránku. Jednak človek môže míňať viac ako zarobí (závisí od ostatných vecí či a ako sa táto stránka prejaví) a ešte jedna vec...Ja vnímam Jupiter nie ako šťastie, ale ako planétu rozvoja osobnosti. Keď je Jupiter v 2.dome človek sa rozvíja prostredníctvom hodnôt, talentov, schopnosti zarábať peniaze a narábania so zdrojmi, ktoré má k dispozícii. A to prináša potom práve také situácie, ako sa ti to deje. Avšak, keď si tým prejdeš, a zvládneš to, tvoju osobnosť to obohatí a dosiahneš pocit vnútorného šťastia. Môj názor...aspoň ja to tak vnímam a chápem...:-)
Neptún na Venuši môže finančné veci tiež komplikovať. Myslím si, že u teba Neptún na Venuši by mohol práve pôsobiť cez dlhodobo chorého partnera, čo ti ovplyvňuje aj financie. Ono totiž Neptún v kontakte s Venušou môže klásť na človeka požiadavku priniesť obeť vo vzťahu. Sama mám Neptún v kvadráte na Venušu a túto požiadavku poznám :-)
neznámy
neznámy » Majka01 | 22.3.2015 08:06
Já trpim cely zivot na ztraty vseho druhu,ale zase i na nalezy,vyhry,dedictvi,a penize,ktere jsem neziskal vlastnim pricinenim,penize se u mne dlouho neohreji,Uran ve 2 dome vladce 5 domu,Slunce ve 2 dome vladce 11 domu,Venuse kvadratura Jupiter.Mars,Neptun kvadratura Saturn,prikladne jsem vyhral deset tisic a asi za hodinu mi někdo vytahl penezenku z kapse,dostal jsem k narozeninam mobil za dvacet tisic,jeste ten den jsem jsem ho necha na stole v hospode a sel na wc,byl pryc,dostal jsem byt za 2 a půl milionu,do dvou let jsem zustal na ulici,poté jsem jako mavnutim kouzelneho proutku přišel k dedictvi,pekny domek na vesnici,ten vydrzel 7 let,exekuce,zdedil jsem penize něco pres 2 miliony ,no to padlo behem chvile,mezi tim ztracim pravidelne doklady,Mars,Neptun,Merkur v konj v 3 dome,takze už je ani nenosim sebou,neb vzdy na cestach jsem o ne nekde prisel.Ted mi jde Saturn 2 domem a já jen kroutim hlavou nad tím že mi nikdo nic nechce dat,vsichni jsou strasne lakomi,a už se tolik nesmeju lidem spechajicim rano do prace,neb v tu dobu já se vzdy vracel ze zabavnych podniku a spolecne s vychazejicim Sluncem skladal basne o tom ,jak nudny by byl za strizliva svet.
neznámy
neznámy | 22.3.2015 09:33
Môj urán je v druhom dome a mám podobné skúsenosti,ale je dobré povedať,že s uránom v druhom dome má človek postoj k peniazom vzdušný,ako prídu,tak aj odídu...obdobia dostatku sa striedajú s obdobiami strádania a riadneho......Nezávidím ten tranzit saturna druhým domom,zbavila som sa ho pred niečo vyše pol rokom a bola to zaberačka:)
neznámy
neznámy | 22.3.2015 09:43
To ano a zrovna,kdyz uz pomalu prestal stinit Slunci,chysta se jit opet zpet az do Stira a pote zase nanovo .

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...