mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

"Zrkadlové" konštelácie

kozorozka
kozorozka | 18.12.2014 15:01
Zaujima ma, ako vnimate, takto tranzitujuce planety.
Ich vyklad byva rovnaky, citite ich posobenie akoby dvojnasobne silnejsie?
Napr.momentalne mam tranzitujuci Uran (12.d) kvadratura nat. Mars (10.d) a zaroven tranzitujuci Mars (11.d) kvadratura nat.Uran(7.d).-ROLL-
Taktiez mam tranz.Pluto (10.d) sex.nat. Uran (7.d), ale aj tranz.Uran (12.d)opoz.nat. Pluto (6.d) -ROLL-
Vsetko spolu je poriadna "divocina". Dakujem :)
martinbd
martinbd » kozorozka | 18.12.2014 19:16
No mne sa tesne bude míňať Saturn konjukcia Urán a Urán opozícia Saturn, takže ešte neviem.
Ale spomínam si, hoci to nie je úplne to isté, ale že raz Merkúr zastal, na pár dní na stupni, z ktorého mi robil sextil na Merkúr a vtedy mi prechádzala cez ten Merkúr Venuša, takže mundánne bola Venuša v sextile na Merkúr a súčasne na mojom Merkúrovi. Tak to fungovalo asi tak, že som sa stretol s jedným človekom a keď som od neho odchádzal, tak volal ďalší a takto to išlo asi dva dni v kuse s prestávkou krátkeho spánku. V tom čase som mal mimochodom direkciu Mesiac trigon Merkúr.
martinbd
martinbd » martinbd | 18.12.2014 19:35
Ešte som si spomenul, mal som Pluto kvadratúra Mars a Mars sa dostal do konjukcie s Plutom, ale asi sa nič významné nestalo, lebo to nemám zapísané.
Dogi
Dogi » kozorozka | 21.12.2014 22:12
Skúmala som solárny horoskop roka, keď som maturovala a mala som tam docela nepríjemné T-čko, medzi Saturnom na Neptún a Slnko, ktoré je v radixe v opozícii. Robilo mi to dosť problémov a veru neviem, či by som zmaturovala...nie že by som nebola dobrý žiak, bola, ale podmienky boli naozaj ťažké v dôsledku čoho som sa nemala kedy učiť maturitné otázky. Ale. Čo je zaujímavé. Mala som Urán v trigóne na Merkúr a zároveň Merkúr v trigóne na Urán, pričom na Uráne stál Jupiter. V okamihu začiatku skúšky sa mi odrazu "otvorila" myseľ, povedala som si, že dám do toho všetko a poviem všetko na čo si spomeniem zo školy aj z kníh čo som čítala (milovala som knihy a veľa som čítala). Zbavila som sa strachu. A dala som to s vyznamenaním, aj keď mi potom učitelia nadávali, že som hovorila nad rámec učebných osnov čím som zhoršila pozíciu ostatným žiakom...
Keďže sa jednalo o tranzity v soláre pre ten rok, zrejme to bolo dôležité pre môj rozvoj osobnosti a myslenia, oslobodenie sa od niečoho a aj zvládnutie toho t-čka, čo som tam mala ako "úlohu roka".
martinbd
martinbd » Dogi | 22.12.2014 08:48
Zdravím, tie aspekty čo popisuješ boli všetko v solárnom horoskope?
Neviem ako to presne je, ale ako som skúmal solárne a lunárne horoskopy, prišiel som na to, že aspekty tam nehrajú veľkú rolu, a potom som taký istý úsudok našiel u talianskeho astrológa (Ciro Discepolo), ktorý sa špecializuje na solárne horoskopy a robí s tým desiatky rokov. Je zaujímavé si preštudovať jeho prácu, od kedy som sa na to pozrel cez jeho systém, tak mi to funguje a nie len solárne, ale aj lunárne horoskopy.
martinbd
Dogi
Dogi » martinbd | 22.12.2014 20:18
Ano, bolo to v solárnom. V poslednej dobe to trochu pozerám, keď mám čas. Tú knihu pozriem, ďakujem.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...