mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Život v zahraničí v horoskope?

neznámy
neznámy | 2.7.2015 15:55
Ahojte, zaujímalo by ma, či sa z dá z horoskopu vyčítať, či má človek "predispozície" na život v zahraničí alebo či sa dá z postavenia planét v danom roku zistiť, že by človek niekam mal odísť na dlhšie a podobne.

Je dosť možné, že v máji budúceho roka sa mi vyskytne príležitosť ísť pracovne do zahraničia (od septembra 2016) a nejako sa stále vnútorne neviem rozhodnúť, či mám danú pozíciu akceptovať, alebo nie. Na jednej strane si hovorím, že by to bola výborná príležitosť popracovať na sebe (plus milujem cestovanie a spoznávanie nových krajín) na druhej strane ma tu drží dlhoročný partnerský vzťah (v podstate bezproblémový). Tá práca by zároveň obnášala veľa stresu a zodpovednosti a samoty, ale aj značné finančné polepšenie.

Astrologička mi povedala, že ideálny čas na odchod do zahraničia by bol tento rok a budúci "ma možno Saturn nepustí". Udalosti sa ale "poskladali" tak, že to vychádza práve na ten ďalší rok. (Zostala by som tam asi 4 roky).

Dátum narodenia 23.8.1985, 00:40 v Nitre.
martinbd
martinbd | 2.7.2015 16:31
áno, napríklad taká predispozícia je Slnko v IX. dome, ale ak je na hrote IX. domu pevné znamenie, tak to tieto dispozície oslabuje. Tiež silne obsadený IX. dom, vládca ASC v IX. dome, alebo vládca IX. domu v I. dome.
U teba je Jupiter v IX. dome, čo je tiež taká predispozícia na ďaleké cesty, ale na hrote domu je práve to pevné znamenie, ak máš presný čas narodenia, čo by tieto dispozície oslabovalo, ale celkovo u teba prevláda pevná kvalita a máš slabú pohyblivú, takže typujem že budeš preferovať skôr niečo stabilnejšie, že tvoj život pôjde viac v jednej línii, zotrvačne. Ale to nevylučuje ďaleké cesty.

Dajú sa zistiť aj roky, v ktorý by sa mohla uskutočniť cesta, napríklad tranzity pomalých planét na signifikátorov IX. domu, alebo direkcie v podobnom duchu, alebo ak je v solárnom horoskope ASC soláru v IX. dome radixu, alebo je v soláre Slnko v IX. dome, alebo stellium v IX. dome.

Mne hneď ako prvé udrelo do očí, že je tam možnosť otehotnenia, tak neviem či toto by nemohol byť tiež zádrhel. V septembri tam máš Urán kvadratúra Venuša, Urán ako signifiátor ďalekých ciest u teba disharmonicky na planétu v dome financií, takže to by nemuselo byť až tak finančne výhodné.
neznámy
neznámy » martinbd | 2.7.2015 16:41
Ďakujem za podrobnú odpoveď. Ak by som prešla prijímacím kolom, potom by tá cesta bola asi cca v auguste/sept 2016 do 2020. Krajina: Taliansko (ale to s tým asi nič nemá...) Možnosť otehotnenia sa črtá na základe čoho? Ja som práveže taký nematerinský typ, ani otehotnenie neplánujem, nemám veľmi vzťah k deťom (ale milujem zvieratá, hlavne psy, takže nie som úplne chladná:)

S tým pohybom a statikou si to vyjadril presne ako to cítim - vždy ma miatlo, že mám v 9. vodnára, čo by malo naznačovať cestovanie (aspoň tak som to vždy vnímala), ale čo sa týka zamestnania a životného štýlu, preferujem skôr stabilitu a istotu. Ešte by ma zaujímalo, či by na veci niečo mohlo zmeniť, keby som mala odchýlku v narodení plus mínus 5 min.
martinbd
martinbd | 2.7.2015 16:53
Direkčná Venuša prechádza cez Slnko a Venuša vládne domu detí. Ale samozrejme, ak to neplánuješ, tak sa to môže naplniť ináč. Ak je na hrote IX. domu nejaké znamenie, tak z toho sa ešte veľa usudzovať nedá, hlavne by tam mali byť nejaké dôležité planéty.

Samozrejme, ak by si chcela nájsť naozaj dôležité udalosti, tak to sa bez overenia času, teda rektifikácie nedá. Napríklad môj brat mení prácu po veľa rokoch, v tranzitoch a direkciách by si nič nenašla, ale dve pomalé planéty v harmonických aspektoch na hlavé osi. Ale hlavné osi záležia od presnosti času narodenia. Takže preto je potrebné spraviť spresnenie, na základe minulých udalostí a potom sa dá celkom dobre predvídať. Takže odchýlka 5 minút ti môže udalosti posunúť zhruba o rok hore dole.
neznámy
neznámy » martinbd | 2.7.2015 17:48
Malo by to byť presné, aspoň keď som bola u astrol., pracovali sme s týmto údajom a ona ho ešte "overovala" a "donastavila" podľa dôležitých život. udalostí (výchádzalo to stále na 00:40, ako mi povedala mama).
martinbd
martinbd | 2.7.2015 18:22
Tak tranzit na hlavnú os tam nevidím, je tam akurát to čo som spomenul, Urán kvadratúra Venuša, to by mohli byť aj prvotné náklady na cestu a Saturn sa blíži do konjukcie k Urán, čo asi mala na mysli astrologička, ako prekážky v zmysle cestovania. Pozitívne tam akurát vidím ten Saturn sextil Jupiter, na cesty, ale podľa mňa to nie je najvýznamnejší aspekt a sám o sebe by nestačil. Mohla by tam fungovať ale primárna direkcia, Venuša konjukcia ASC, tá by to mohla prebiť. To by potom bolo na finančné záležitosti skôr pozitívum. Pretože v radixe je v druhom dome a je dobre ožiarená. Ale tiež by to mohlo byť dieťa :). Ale asi Saturn konjukcia Mesiac v radixe nepustí :).
neznámy
neznámy » martinbd | 2.7.2015 18:31
Ked uz sa vraciame k tomu dietatu, keby si sa nahodou nudil, vedel by si mi povedat, ci mam niekde "napisane", ze nie som matersky typ? Numerologicka aj astrologicka mi hovorili, ze mam predpoklad na 1-2 deti, ale po detoch som nikdy netuzila ani netuzim a mam pocit, ze tak skoro ani tuzit nebudem. Pre mna je take "dieta" asi skor praca - v 6.dome mam Saturna, cize cely zivot vidim cez pracu a pokial nie som spokojna v tejto oblasti (co s tym Skorpionom asi nikdy nebudem), tak ine veci vobec neriesim.
Zaujimave je tiez, ze 6. dom naznacuje zvierata, ale hlavne velke a ja milujem psy (pre mna mat psa = mat dieta, hocijako scestne to niekomu pride, ale k psovi si viem vytvorit velmi emocionalny vztah a pocitujem voci nemu zodpovednost ako k dietatu, cize je to pre mna forma takeho zavazku, ktory by som nevedela niekam "odlozit" a odist od neho). Cize to je asi moja posledna otazka - taka trochu bizarna - ci su tam tie psy niekde zakreslene:))

A dakujem ti velmi pekne za odpovede!
martinbd
martinbd | 2.7.2015 18:56
No to je to čo som písal, že Saturn v konjukcii s Mesiacom nepustí, to je ten odpor k materstvu, lebo Mesiac je materstvo a Saturn je taká chladná, suchá planéta, planéta prekážok, ale neznamená, že nebudeš mať deti, ale keď nechceš, tak asi to to znamená :). Už som to videl v horoskope, že Mesiac v aspekte na Saturn môže takto pôsobiť. Ináť 6. dom sú malé zvieratá a 12. dom sú veľké zvieratá. Ten Saturn je o hĺbke a zodpovednosti a Mesiac o starostlivosti, materstve, takže ty to tam máš voči zvieratám, sedí to.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...