mesiac
Streda, 17.4.2024
Meniny má Rudolf

Astrológia a horoskopy - 

Živly a umenie ?

neznámy
neznámy | 10.3.2011 23:20
napriklad sa ti mozu pacit veci tabuizovane a zakazane, teda lepsie povedane ulohou konstelacie Venusa-Pluto, je hladat krasu za temnymi az na prvym pohlad az nechutnymi vecami, teda to co je pod povrchom tychto veci...
Neptun je o vzdusnych zamkoch, oblakoch a inych dimenziach a Jupiter o velikastve, lesku a pompeznosti, nieco podobne ako aj Slnko..
takze zmixuj to dokopy a dozvies sa aky mas vkus, aj ked ho uz sama davno poznas:D
neznámy
neznámy | 11.3.2011 08:07
ahaaa rudi to bude ten moj milovany tatarak :))))
neznámy
neznámy | 11.3.2011 08:11
sismaarija,ja som sa na motorke viezla raz v zivote,aj to ma viezol kamoskin frajer.sama som ziadneho motorkara ani sportovca nikdy nemala,sranda ze akurat toto mam nenapadlo vyskusat co mi hviezdy diktuju :)ale ak pod motorkarov spadaju psycha najroznejsieho druhu,tak potom to sedi :)))
ballin
ballin | 11.3.2011 10:31
neznámy
neznámy » ballin | 1.6.2011 09:25
Nevedela som, kam túto otázku zaradiť, ale vŕta hlavou, tak by som bola vďačná, ak by mi niekto vedel odpovedať.

Rada by som vedela, či astrológia klasická,alebo aj neklasická:), má niečo spoločné s tibetskými náukami.
Stalo sa mi totiž, že som našla podobnosti v živloch medzi tu daným osobným horoskopom a tibetskou typológiou.
Napríklad podľa tu uvedeného horoskopu som takmer samý vzduch a oheň.
V knihe Sedm Tibeťanek som si už dávnejšie robila test, v ktorom mi takisto vyšiel konštitučný typ Lung-Tripa (prvky: vzduch, priestor, oheň), hoci test bol postavený na doslova zemitých otázkach typu: výška, váha, farba očí, zuby, nohy atď...proste sa v nich nedá nič skresliť.
Je to iba náhoda?
neznámy
neznámy | 1.6.2011 12:04
Neviem ti odpovedať na otázku, ale ja mám zase skúsenosť, že môj grafologický rozbor písma, ktorý som si kedysi dala urobiť, je na počudovanie veľmi podobný môjmu horoskopu. Grafológ aj astrológ pomocou úplne odlišných postupov, ktoré ani náhodou nemajú nič spoločné, dospeli k takmer identickému výsledku. :D
A tak si myslím, že nezáleží na metóde poznávania, ak je správna, tak funguje a dáva porovnateľné výsledky.
neznámy
neznámy | 1.6.2011 12:22
:) Určite áno. Takže myslíš, že grafológia je správna metóda? V niektorých zamestnaniach na západe vraj dokonca vyžadujú písomný životopis, aby si takto preverili človeka.
Fúúúú, keby mne niekto robil rozbor, neviem, čo by mi povedal - minule som našla zošity zo školy a v každom jednom som písala inak. Najhoršie je, že jedno písmo bolo tučné a malé a nakláňalo sa doľava, čo vraj signalizuje umiernenosť, racionalitu a rozvahu, iné bolo vysoké, úzke a nadivoko naklonené doprava, čo vraj naznačuje silnú emocionalitu a živý temperament.

A čo je úplne katastrofálne, v súčasnosti sa táto situácia vôbec nezmenila. Stále nachádzam poznámky, ktoré sa na seba absolútne nepodobajú a vyzerajú akoby boli každé od iného majiteľa. No možno keby som toto predložila nejakému zamestnávateľovi, poslali by ma vyriešiť si najprv otázku schizofrénie.
neznámy
neznámy | 1.6.2011 13:54
a vieš že som si aj myslel že si blíženec??? už len z toho čo si písala o dvojakosti. máš ascendent v strelcovi a slnko v blížencoch, takže si dosť nestála. moje písmo je tiež kadejaké. blíženci aj strelec sú pohyblivé znamenia a ich charakteristikou je prispôsobivosť a schopnosť nadchnúť sa pre mnoho vecí a teda aj zaujímať sa o mnoho vecí. nevýhodou je, že človek môže byť dosť labilný v koncentrácii na jednu vec, takže podľa toho ako sa ti mení písmo by si sa mala zamerať na vnútornú stabilitu, aby si vedela čo vlastne chceš. inak budeš/budeme tápať a namiesto jednej hlbokej studne rozkopeme celé pole malými jamkami a zlato ani voda nikde.

a to čo píšeš je presne tak. ide o jednu a tú istú vec, iba metódy sa menia. pravda môže byť len jedna. a takto je to dokonca aj s náboženstvami. ľudia sa bijú za svoju pravdu a "svoju vieru" a pritom je to jedno a to isté. múdri ľudia a Mahátma Gándhi vravia "všetko v jednom, jedno vo všetkom". táto veta obsahuje v skratke všetko čo sa nedá obsiahnuť slovami. preto je aj taká krátka. alternatívy živlov máme aj v psychológii - cholerik, flegmatik, sangvinik, melancholik - oheň, zem, vzduch, voda :-)
neznámy
neznámy | 1.6.2011 17:20
:) inak, túto neviem či blíženeckú, ale každopádne, eidetickú alebo odbiehavú myseľ by som občas najradšej poslala niekam..., hlavne, keď sa idem s niekým dohodnúť o niečom a dohodnem sa o niečom celkom inom a zistím to až doma.
S tým množstvom jamôk by to aj sedelo, zato však keď ma niečo baví, mám skôr problém kopanie jamy opustiť a vyrobím totálnu priekopu, ktorá pohltí aj tie jamky dookola a v tom zmätku sa potom s nadšením topím. Mám skôr pocit, že by som u seba mala riešiť typ roztržitého chaotika, ktorý spája všetko za každú cenu a namiesto toho, aby zišiel rovno z kopca, behá ako šialenec z jednej strany na druhú, aby mohol stupiť na každé steblo.

Ináč som počula, že u každého sú zastúpené všetky znamenia, ale v horoskope vidím len niektoré. Tak ako to vlastne je?
neznámy
neznámy | 1.6.2011 18:52
Grafológia zrejme je správna metóda, len by to mal robiť niekto, kto ten kumšt ovláda. A nedá sa robiť napr. rozbor deťom.
Inak je zaujímavé, že keď dvaja ľudia dlho spolu žijú, začne sa im písmo podobať.
To som videla u mojich rodičov, aj moje písmo a písmo môjho muža sú veľmi podobné. Ale to bude asi len navonok. Grafológ by videl ten rozdiel.
neznámy
neznámy | 1.6.2011 21:21
pokiaľ nie je v znamení žiadna planéta, je tam 100%ne nejaký dom, alebo aj dva domy. potom sa berie do úvahy len vládca toho znamenia ako vládca domu a to je vždy nejaká planéta, ktorá je niekde umiestnená. takže z tohto pohľadu máme zastúpené všetky znamenia
ballin
ballin | 2.6.2011 19:37
ja si myslim ze to neni moc zastupene, ja mam napr 4dom v levovi a tam mam chiron a to neni planeta a potom 7 a 8dom v strelcovi a tam len severni uzol ci ako sa to nazyva, a to je moj (ne)cely ohen
neznámy
neznámy » ballin | 3.6.2011 17:45
chiron mozes pocitat ako planetu, ale zastupenie znameni neznamena zastupenie planet v znameniach. ide len o to, ze kazdy dom nieco predstavuje a to aké znamenie v nom je, tak tak je podfarbený
Ona
Ona | 6.7.2011 19:57
Aj v mojom horoskope chýba oheň a veľmi prevláda voda a ja metal skutočne milujem a hoci mám rada aj iné hudobné štýly, metal prevláda.

Takže prikláňam sa k názoru Rudiho.
neznámy
neznámy » Ona | 7.7.2011 08:03
no v mojom chyba ohen takisto a ja metal neznasam keby daco..:)
neznámy
neznámy | 8.7.2011 15:56
Jeden psychológ, ktorý sa roky venuje psychológii umenia nám kreslil také tehličky, ktoré sú naukladané na seba, ako hudobné skúsenosti a vravel, že tie sa asociačne prepájajú do klbka hudobného vkusu. Tí, čo majú za sebou bohatú skúsenosť, nemajú vraj vymedzení štýl...tvrdil, že milovníci hudby a tí "najvyspelejší" hudobníci neriešia vôbec štýl. A je fakt, že ľudia, ktorých som poznala a venovali sa hudbe na plný úväzok, počúvali rovnako rock metal, jazz, ako aj folklór atď a vedeli sa tešiť každej hudbe, čo neškrípe...
neznámy
neznámy | 8.7.2011 21:30
nie som vysloveny degustator hudby, ale viem, co nemam rada, ak sa ma niekto spyta, co je moj styl, v ramci hocicoho, nielen hudby, tak som v pomykove, pretoze sa mi paci kadeco...pravdou je, ze aj metalova hudba moze byt pekna, ak nie je uvrieskana, prilis preexponovana a neviemcoeste...takisto k hiphopu neviem nejako na chut prist, ale mozno jedneho dna poviem nieco uplne ...ale ak sa ma niekto spyta na styl, tak je to prilis vseobecne a moze to zahrnat kadeco, aj jeden jediny styl...
sorry kazdy je vyspely presne tak ako ma byt a je blbost trapit sa tym, ze nie som tam kde ostatni, no ani tvarit sa, ze toto sa mi paci, ak je to inak v skutocnosti...aj ked su vynimky a urcite by sa nieco naslo, co by ma oslovilo:)
neznámy
neznámy | 8.7.2011 22:06
Ani zo mňa asi nebude ťažká metláčka, aj keď pár skladieb sa mi nesmierne páči a tiež počúvam kadečo- od hymien až po árie - ale napr. techno nemusím, tam som teda nenašla zatiaľ nič, čo by rozprúdilo moje emócie...asi sme sa zle pochopili. Ale myslím, že ten prednášateľ mal sčasti pravdu, predsa len ten, čo stále pracuje s hudbou, vie posúdiť aj to, čo mu možno až tak nereže s väčšou láskou ako ja...inak ale, mala som na mysli to, že hudobný štýl podľa mňa nezáleží od živlov, ale od skúseností s počúvaním hudby. Osobne mám totiž toľko ohňa v horoskope, že by som už musela na rukách nosiť okovy a dnes som si cestou domou spievala Hajička haja-LOL-
neznámy
neznámy | 8.7.2011 22:13
no pokial nenosis okovy v nose a nie si potetovana od hlavy po paty, tak si v mojom vkusoobraze nie nepozeratelna:) ja si obcas spievam aj travnice s velikanskou chutou, len skoda, ze to v uzatvorenych priestoroch tak rezonuje a vyrusuje okoloprisediacich, ale na kopcoch...to je ina kava...
neznámy
neznámy | 8.7.2011 22:23
Fúúú..to ti poviem, posledne som zaziapala v jednej doline tak, že Vretienko mi padá, len mi ho nikto nepodal-ROFL-
Tak som si pomyslela, ešte že som blíženec, prišiel aspoň Pollux, tak sme si dali teplý čaj a v pohode sme si pokecali zoči-voči, ale tetovanie mi brácho nedovolil, že vraj je z toho rakovina, takže sa nebudeme hrať na ťažkých imidžákov:)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...