mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Zhoda náhod, alebo je za tým niečo viac?

neznámy
neznámy | 2.5.2011 11:52
V posledných pár dňoch sa vo svetovom dianí odohralo niekoľko významných udalostí, ktoré akoby mali niečo spoločné.
Svadba britského následníka trónu Williama, beatifikácia predošlého pápeža Jána Pavla II., Zabitie vodcu Al kaidy Ussámu bin Ládina a nájdenie čiernej skrinky Boeingu, pri ktorého havárii v roku 2009 umrelo vyše 200 pasažierov.
Možno to vyzerá, že to spolu nijako nesúvisí, ale má to spoločný prvok.
Sú to udalosti svetového významu, ktoré akoby dozrievali dlhý čas. A ten pravý čas nastal práve teraz v priebehu asi štyroch dní. Nie je to zaujímavé?
A tak sa pýtam pánov astrológov, či práve na tieto udalosti nejako nepoukazujú aj astrologické konštelácie?
A možno je to celé len moja "úchylka" vo všetkom hľadať a vidieť súvislosti. :D
neznámy
neznámy | 2.5.2011 14:03
s dozrievanim ma mnoho spolocne Saturn - vladca casu a teraz stoji samucicky sam oproti vsetkych zvysnym planetam, cim puta na seba pozornost...tomuto rozlozeniu planet sa hovori "Vedro" a kedze drzadlom je tentoraz spominany Saturn, tak aj charakeristika tohto obdobia bude zafarbena jeho rysmi (dozrievanie, zhmotnenie, realizacia). navyse je teraz v opozicii (symbolicky Spln) k zhluku planet v Baranovi a vieme, ze opozicie su bud o rozpade niecoho nezdraveho alebo o naplneni, ak sme semienko spravne zasiali pri konjunkcii (symbolickom Nove). Navyse v tychto dnoch je 8 z 10 planet v kardinalnych znameniach spojenych polokrizom, co je vyrazne cinoroda, pulzujuca a aktivizujuca konstelacia.
konkretne napriklad zabitie Bin Ladina moze suvisiet s presnou konjunkciou Jupitera s Marsom, cize radost, pokorok a optimizmus (Jupiter) skrze agresivitu, boj a razny cin (Mars). A svadba princa Wiliama suvisi zas s konjunkciou Merkura (medializacia, zaujem) nejakeho vztahu, ci spojenia (Venusa) vdaka jeho formavaniu a stabilizacii (presna opozicia na Saturn);)
neznámy
neznámy | 2.5.2011 14:17
A tak ma napadá, že blahorečenie pápeža Jána Pavla II. spadá do obdobia vstupu Neptúna do domovského znamenia Rýb. Aj toto mi v súvislosti s jeho osobnosťou pripadá nanajvýš symbolické. :)
neznámy
neznámy | 2.5.2011 14:46
Náhody neexistujú. Alebo môžu?
neznámy
neznámy | 2.5.2011 15:34
Ja na náhody neverím, len príčina je niekedy tak vzdialená následku, že je nad ľudské možnosti ju odhaliť.
Ale to je môj názor.
Ak by náhody existovali, znamenalo by to, že vládne chaos.
A to sa mi nepáči. :)
83mirka
83mirka | 3.5.2011 00:32
Keby existovali náhody, tak nahádžme súčiastky do garáže a "náhodou" z toho vznikne auto. Neexistujú náhody. Potom by v celom vesmíre nastal chaos, nič by nefungovalo, Slnko by si vychádzalo a zapadalo kedy a kde chcelo a pod. Nejde len o to, že by sa nám tento chaos nepáčil, ale nemohlo by nič fungovať keby sa veci diali živelne, "náhodou".
A astrológia (tranzity) je krásnym dôkazom toho, že vo vesmíre vládne úžasný poriadok a preto ma tak fascinuje.
neznámy
neznámy » 83mirka | 3.5.2011 14:51
A napriek tomu, čo píšeš je veľa takých, ktorí veria v náhodu, dokonca, že aj vznik života je len náhodný súbeh procesov.
Taký človek by tu tiež vedel položiť ťažko vyvrátitelné argumenty pre svoju teóriu, hlavne ak by bol dostatočne vzdelaný.
Ale to nie je podstatné.
Skôr ma zaujíma otázka, prečo vtedy, keď sa nám deje niečo "nespravodlivé"
sme náchylní uveriť, že je to náhoda, veď my si to nezaslúžime.
Ak sa deje niečo iným, zrazu na náhodu neveríme. Buď je karma, alebo si to dotyčný zaslúžil svojimi činmi. Čo je v podstate to isté.
Nie je práve v tomto postoji určitý druh pýchy a vyvyšovania sa nad ostatných?
83mirka
83mirka | 3.5.2011 21:49
Neviem, ako ostatní ale keď sa mne stane niečo "nespravodlivé", nesnažím si nahovárať že je to náhoda. Práve naopak, skúmam prečo sa to asi stalo a čo je za tým. Nerozlišujem či sa to stalo mne alebo iným. Všetko je dôsledok minulých činov, nič sa nedeje samé od seba, to je proste fyzikálny zákon (akcia a reakcia). Na tom nie je čo vyvracať. Finta je v tom, že si naše minulé životy nepamätáme. A tak to má byť, je to naša ochrana, asi by sme to neuniesli keby sme vedeli všetky naše minulé činy. Aj keď s pomocou určitých techník, za určitých okolností sa dá k nim vrátiť ak je to potrebné na vyriešenieurčitého problému.
A to, že má niekto iný názor a verí v náhody, ja mu to neberiem, je to jeho názor. Ja som iba vyjadrila svoj a nebudem nikoho presviedčať o "svojej" pravde. Tá je len jedna. Ľudia sme rôzni a nie každý je na takej úrovni, aby dokázal pochopiť hlbšie súvislosti (čo ale neznamená že má menšiu hodnotu).
neznámy
neznámy » 83mirka | 4.5.2011 17:59
Finta je v tom, že si naše minulé životy nepamätáme.

Nie všetko, čo sa nám deje zlé, je následkom tak vzdialenej minulosti a nie je to len následkom toho, o čom vieme, že sme urobili zle.
Ideme proti správnemu aj nevedome. A keď za to dostaneme odplatu, nevieme prečo.
Ľudská duša je ako ľadovec v mori, vedomie je len to, čo trčí von z vody.
Ale konáme aj na popud nevedomia, niekedy to vieme zhodnotiť ako nesprávne, ale nevieme si pomôcť a urobíme to.
Inokedy ani len to.
Viackrát v živote sa mi stalo, že som pochopila svoje nesprávne konanie, až keď mi tzv. docvaklo v hlave, čo robím zle.
Každý deň ma prenasleduje otázka, či nespôsobujem nejaké zlo svojim konaním, alebo aj nekonaním v pravej chvíli a podobne. Pretože som tiež presvedčená, že to čo platí pre hmotný svet, platí aj pre nehmotný. Teda, že akcia a reakcia - príčina a následok funguje v oboch svetoch.
Keby stačilo len poznať teóriu a na základe svojho poznania správne nastaviť "prístroj" tak ako to môžeme urobiť s prístrojmi vo fyzickom svete, ak máme dostatok vedomostí, to by bolo.Škoda, že si tu píšeme len mi dve. Ešte by sa zišlo pár múdrych hláv. :D
neznámy
neznámy | 4.5.2011 21:37
Aj ja hľadám za vecami vždy niečo. Lenže s odstupom času obyčajne vidím celkom iné príčiny vecí, ako za horúca. Zdá sa mi, že hľadať za vecami príčinu môžme až vtedy, keď "doplanie" naše Ego...ukrivdená emócia.
Práve vtedy, keď sa mi stane niečo "nespravodlivé" ako píše Mirka, spoznávam jeho skrytú tvár...a dívam ako reaguje.
V poslednom čase sa už vlastne ani nepýtam, prečo sa mi niečo nespravodlivé stalo (resp. aká karma to zapríčinila, čo som urobila v minulom živote, či som bola dáky "anarchista", keď mám osudové číslo 8, či je to toho následok). Aj tak sú to len naše dohady.
Pýtam sa skôr, prečo sa mi niečo zdá nespravodlivé, prečo si to treba všimnúť?

"Keby stačilo len poznať teóriu a na základe svojho poznania správne nastaviť 'prístroj' ",

... to si dobre napísala, lebo práve túto teóriu nemáme, a tak to beriem tak, že ju asi nemáme vedieť. Načo sa nastavovať na konečné definície, ktoré sú aj tak vždy len subjektívne, človečie a časom sa menia?

Neviem, v poslednom čase mám z toho totálny chaos...asi som sa omylom ocitla na púti skepticizmu :D Prečo?
neznámy
neznámy | 4.5.2011 22:19
ani by som to nenazvala skepticizmom, ale zaujmom pozerat sa na seba s odstupom, skumat svoje emocie, preco cinime tak, ako cinime a preco sa nam deju veci, co sa nam deju...podla mna je to prejav osobneho rastu, ak sa niekto zamysla nad sebou v tychto rozmeroch a to je dobre...relativizacia svojich pocitov, myslienok este neznamena, ze je to nieco chorobne, alebo nieco, co by mohlo viest k odstiepeniu sa od nich..je to len snaha ziskat cas a tym pochopit viac suvislosti a mozno nam prave tato umozni vidiet veci v inych odtienoch a zmenit to, co sa nam doteraz nedarilo zmenit...:)
83mirka
83mirka | 5.5.2011 01:29
"Každý deň ma prenasleduje otázka, či nespôsobujem nejaké zlo svojim konaním, alebo aj nekonaním v pravej chvíli a podobne." Príliš to analyzuješ. Myslím, že je dôležité, aby človek dobre poznal sám seba, vedel čo chce a išiel vytrvalo za tým. A keď sa bude riadiť podľa svojho srdca aj etickými zásadami samozrejme, tak tým nič nepokazí. Niekedy s odstupom času môže zistiť že urobil chybu, ale ak v tej chvíli si to tak prial, tak je zbytočné ľutovať to. Iba sa treba z toho poučiť.
A súhlasím s tým, že to, čo sa nám deje, môže byť dôsledkom aj nedávnej minulosti alebo niečoho čo sme konali nevedome. Však práve v tom je ten fígeľ zistiť tú príčinu a to mnohokrát nevieme a myslíme si, že veci sa dejú "náhodou" alebo "nespravodlivo".
neznámy
neznámy » 83mirka | 5.5.2011 09:05
Zdá sa mi dobre veci analyzovať, lebo každej syntéze aj hodnoteniu by mala predchádzať dôkladná analýza, aby nestratili svoju dôveryhodnosť. Inak by naše hodnotenia nemali zmysel a žiadnu výpovednú hodnotu.
A takéto spoločné analyzovanie toho, ako prijímame určité javy života, môže posunúť každého niekam inam, ale dôležité je, že nás môže Posunúť.
Páči sa mi, keď vidím, ako uvažujete...vedenie každého stojí za poznanie...

Súhlasím však s tým, že hádzať veci, ktoré môžeme meniť na osud, nespravodlivosť, náhodu alebo na Boha by sme nemali...to nás asi vpred neposunie...

A možno práve pri takomto spoločnom rozoberaní zahliadneme, kde sme z pohľadu iných pochybili a môžeme sa priblížiť k tomu spoločnému, jedinému - lebo ako si povedala..."pravda je jedna" a nás sú miliardy... (a predsa sa nás všetkých rovnako dotýka)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...