mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

Závisť

neznámy
neznámy | 7.1.2014 14:21
Čo v horoskope to zapríčiňuje, že je niekto závistlivý?
martinbd
martinbd | 7.1.2014 15:33
To bude asi Saturn, aspoň tak to píše Emil Páleš vo svojej knihe, má to logiku ...
neznámy
neznámy » martinbd | 7.1.2014 15:52
A čo tak Saturn v 12-tom dome v Levovi, Jupiter kvadrát Asc. v Levovi? Poznám jednu takú osôbku, ktorá o sebe tvrdí, že každému dopraje. No skutočnosť je však iná. :)
neznámy
neznámy | 7.1.2014 15:58
Planetárna konfigurácia Malý čurák a u žien Malé prsia. Napäťové aspekty medzi týmito konfiguráciami hlavne u rovnakého pohlavia. Lev závidí varlata svojmu sokovi a panna túžobne čaká, kedy už bude konečne poriadne ošukaná.
martinbd
martinbd | 7.1.2014 16:34
Tak dvanásty dom je o vytesnení, o veciach ktoré si človek neuvedomuje, alebo ich skrýva, ...
neznámy
neznámy | 7.1.2014 17:58
neviem, mozno, kto ma vela planet v pevnych znameniach ( hlavne byk, lev, skorpion ) , o ktorych sa najviac hovori, ze maju tuzbu vlastnit.
neznámy
neznámy | 7.1.2014 18:11
zavist casto vznika z nejakeho nedostatku, neuspokojenia...takze najviac k tejto vlastnosti sedi nezvladnuty saturn, pripadne jeho upgradnuta verzia - pluto...
neznámy
neznámy | 7.1.2014 18:19
Ja by som povedala, že Saturn - závisť a Pluto skôr nenávisť a posadnutosť...
neznámy
neznámy | 7.1.2014 18:22
pluto ma velmi siroku paletu extremnych vlastnosti:) casto sa vravi, ze zo znameni skorpik casto disponuje touto vlastnostou a jemu vladne prave pluto (mars)...
ale ten nedostatok je urcite blizsi saturnovi....
neznámy
neznámy | 7.1.2014 18:32
Ak niekam priradiť závisť, tak k Saturnu, keďže tam ide práve o ten nedostatok a následnú kompenzáciu. Niekto, kto nekompenzuje, môže závidieť, alebo môže závidieť aj keď kompenzuje, lebo stále cíti nedostatok.

Áno, Pluto extrémista.. Najextrémnejšia zlá ľudská vlastnosť je nenávisť. A nenávisť môže vzniknúť z akejkoľvek posadnutosti, z akejkoľvek závisti atď.

Každopádne závisť je bližšia Saturnu a Plutu nenávisť, keďže u Pluta ide o vyextrémizovanie emócii ;).
neznámy
neznámy | 7.1.2014 18:42
jo....saturn ako znázornenie nedostatku....a možno ak by okrem toho bola v horoskope nejakým planetárnym postavením znázornená silná túžba po niečom, nejaká potreba expanzie a tá ešte blokovaná saturnom, ten konflikt medzi "chcieť naozaj veľa a mať nedostatok".....alebo rozmýšľam ako by sa napr. prejavilo nejaké málo aspektované osamotené stélium planét s jupiterom a nejaké osobné planéty okolo neho plus kvadratúry saturnu na iné osobné planéty....ale to len tak nahlas rozmýšľam a vyslovene tipujem bez nejakého podkladu
neznámy
neznámy » martinbd | 7.1.2014 19:25
.. skrýva pred verejnosťou, má sa dobre, no navonok sa tvári, že žije v biede.. Nedopraje ani sebe, ani rodine.. Ešte má Pluto v konjunkcii so Slnkom vo Váhach v 2.dome v Panne v sextile so spomínaným Saturnom, z čoho pramení obrovská túžba až posadnutosť po peniazoch a majetku. Nemá problém manipulovať aj s najbližšími len, aby získala to čo chce. No nikdy jej to nestačí. Závidí dokonca aj tým, ktorí žijú poskromnejšie. Dokonca sa v tej závisti vyžíva. Okrem spomínaných aspektov má aj Venušu vo Váhach v konjunkcii s Mesiacom, Uránom a Sever. Uzlom v Škorpiónovi
v opozícii na Lilith v Býkovi. Jedinú kvadratúru od Saturna tam vidím na Medium Coeli v Býkovi.
Inak čo je závisť, nie je to istý druh nenávisti? Ak niekoho mám rád jednoducho mu nemôžem závidieť. Teším sa spolu s ním z jeho úspechov. Takže okrem Saturna ja tam cítim aj silný vplyv Pluta.
neznámy
neznámy | 7.1.2014 21:08
Přemýšlela jsem nad tím, ještě než se objevily odpovědi a taky mě napadnul Saturn, protože ten ukazuje v negativním smyslu na konvenční povahu, která má tendenci srovnávat se hodně s ostatními, což může vést k závisti.
neznámy
neznámy | 7.1.2014 21:29
nevim co v horoskopu, ale z jiného uhlu pohledu hraje roli ego a programi na duši.
martinbd
martinbd | 7.1.2014 21:29
no, ťažko to rozlíšiť,
zaujímavé je to aj rozšíriť, napríklad podľa postavenia Saturnu v dome, že kde má človek tendenciu závidieť, alebo čo. V tých oblastiach kde mi vládne Saturn mám tendenciu závidieť, hoci to nie je až také strašné, ale všimol som si to, podľa mňa je to aj tým, že je v tých oblastiach človek skúšaný a potom keď vidí ako sa niekomu v danej oblasti darí, tak môže podľahnúť pokušeniu závieť ...
neznámy
neznámy | 7.1.2014 22:06
K Saturnu by som mozno pridala aj Chirona, v zivotnej oblasti ( dome ), v ktorom je umiestneny, predstavuje urcitu nespravodlivost, zranenie, ktore sme si nezasluzili a s ktorym musime zit, tento pocit bolesti moze takisto vyvolat zavist.
martinbd
martinbd | 8.1.2014 07:16
Toto sa mi nezdá, ak je niekto zranený, tak pociťuje bolesť, smútok, sklamanie a v tom okamihu asi nikomu nezávidí, však ak je napríklad zranený v láske, tak lásku neguje a nebude ju predsa niekomu závidieť, pretože o jej hodnote pochybuje. Závidíme to, čo sa nám hodnotné zdá, peniaze, mladosť, krásu, zdravie a zároveň to, čo mať nemôžeme, alebo ak, tak len veľmi ťažko.
milan08
milan08 | 8.1.2014 08:41
suhlasim s binbulkov.nespracovane ego.
neznámy
neznámy | 8.1.2014 15:23
Saturn je jasny...ale ani PLuta by som celkom nevynechaval z hry. ak zoberieme, ze Pluto je vladcom skorpiona a skorpionovi patri 8.dom, tak mozeme to brat aj z takehoto uhlu: este ked som bol mlady, tak som mal zapisane k bykovi klucove slova: MAM, VLASTNIM a k jeho polarite skorpionovi: CHCEM, TUZIM... 8.dom je opakom 2.domu, cize symbolizuje nie moje vlastne zdroje, ale zdroje druhych ludi...tie zdroje mozu byt jak nejaka energia, tak aj peniaze napriklad... a casto sa hovori, ze 8.dom, skorpion a pluto je tema moci/bezmoci a straty pomyselnej rovnovahy, ci vyvyzenosti symbolizovanej predchadzajucim domom (v idealnom pripade)... preto ak clovek nieco nemoze, ale nema (nezvladnuty, ci poskodeny 8.dom), tak ma tendenciu aj zavidiet tomu, co moze a ma...aspon takto si to vysvetlujem...a plutonske slovo "moc" je casto len synonymom pre sloveso "mozem". -PUH-
neznámy
neznámy | 8.1.2014 17:21
Podľa tejto teórie:
Keď teda MÁM, VLASTNÍM sú kľúčové slová Býka, ktorému vládne Venuša, myslíš, že keď NEMÁM, NEVLASTNÍM, môže sa stať aj Venuša závistlivou ;)?

Inak ešte k tomu Plutu..

(Z rímskej mytológie sú prebraté názvy planét podľa rímskych bohov, ktorý v gréckej mytológii symbolizujú presne to isté, len sú inak nazvaní. A taktiež podľa mytológie sú inšpirované všetky jednotlivé symboliky planét. Radix je ako keby hra rôznych Bohov v nás - napr. Venuša kvadr. Slnko = Afrodita a Apolón spolu nevychádzajú v našom ja zrovna najlepšie.. :) )

Keď Zeus (Jupiter) svojich bratov Hádesa (Pluta) a Poseidona (Neptúna) oslobodil z brucha ich otca Kronosa (Saturna), ktorý ich zožral, aby ho nikto nepripravil o moc, rozdelili si svet ťahaním lósov. Zeusovi pripadlo nebo, Poseidon sa stal vládcom morí, a Hádes vládcom podsvetia. Praveká Zem Gaia nemohla pripadnúť nikomu, všetci traja jej vládli, podľa svojich schopností. Vzhľadom na to Poseidon mohol triasť zemou a Hádes si mohol privlastňovať duše mŕtvych.
Hádes pôsobil kľudným dojmom, svoje pôsobisko, podsvetie, opúšťal len veľmi zriedka. Temná ríša jeho pochmúrnej a neústupnej povahe vyhovovala. Ríšu ľudí navštevoval zriedka, a o vecí medzi nebom a zemou sa nemiešal, rovnako ako takmer nezasahoval do ľudských osudov, lebo dobre vedel, že každý raz musí zomrieť a prísť do jeho ríše. Uniesol si tam manželku Persefonu a bol spokojný.

Z tohoto príbehu pekne vidno, ako Saturn/Kronos závidel aj vlastným deťom ich potenciálnu moc, tak ich radšej zožral (Zeusa pred ním skryli na nejaký ostrov, myslím, že na Krétu). Taktiež vidieť u Saturna druhú silnú emóciu a to je strach. Čiže aj podľa mytológie sa to úplne s kľudným svedomím môže potvrdiť, že Saturn závidí :).

Ale čo sa toho Pluta týka.. nejak mi tam tá závisť nesedí.. :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...