mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

Vzťahy podľa znamení

neznámy
neznámy | 13.11.2013 11:55
Qoylurani Chava ma podporila aby som založil túto tému, ktorou som sa nechcel moc zaobrať v diskusii "nevera".

vlastne to čo som nechcel rozvádzať bolo keď som písal o vzťahu znamení škorpiona a blížencov, že tieto znamenia sú vo vzájomnom vzťahu 150° v kruhu čo je uhol aspektu kvinkunx (inkonjunkcia). tento aspekt sa vyznačuje rozdielnymi troma kategóriami kvalít ako je jin-jang, živly a kvadruplicita (kvadruplicita - tri kvality znamení aj domov - kardinálne/základné, pevné a pohyblivé/padajúce). jin jang sú 2, kvadruplicita 3 a živly 4. v rámci týchto základných piliérov astrológie sú škorpion s blížencami tak trochu mimo. teda čo sa týka ich vzájomného vzťahu a všetkých znamení vzdialených od seba 150°. nejde však o to, že by tieto dve znamenia nemali nič spoločného, pretože každé znamenie je súčasťou jedného kruhu. akurát tento vzťah môže byť náročnejší a vyžaduje si podstatnú zmenu pohľadu, alebo prispôsobenie a akceptovanie. netreba zabúdať, že aj prispôsobovanie a pokora je súčasť života, jednej úplnej pravdy a jedného uceleného kruhu. 150° v kruhu je takisto analógiou kvality panny a škorpióna, ktoré sú vzdialené od nultého stupňa barana - prvého znamenia 150° (tiež analógia 6. a 8. domu). panna (6) je v tomto prípade o pokore a prispôsobovaní a škorpión (8) o radikálnych zmenách vnímania sveta.

keď rozoberiem konkrétne blížencov a škorpióna, tak jedna z najokatejších vlastností je, že znamenie blížencov je vo svojej povahe plytké/povrchné, pohyblivé, rýchlo sa prispôsobujúce, ale aj rýchlo strácajúce cieľ. škorpión je v tomto ohľade presný opak. ďalšia vec je, že blíženci sú otvorený, nič neudržia na jazyku, žiadne škorpionovske tajomstvo ale sú zase veselí a zábavní. vedia byť príjemnými spoločníkmi, spontánnejší a pozerať sa na svet s ľahkosťou čo rozhodne nie je škorpiónova úloha a ani schopnosť. na druhej strane, vlastnosť škorpióna je aj tá, žeje to jediné znamenie, ktoré dokáže byť aj úplne introvertné a úplne extrovertné. jedna z možností je zase tá, že škorpión nesie v sebe najviac ohňa z vodných znamení.

ešte by som chcel dodať, že človeka nikdy nemôžme hodnotiť ako znamenie, že ja som blíženec, ja som škorpión, atď... je to akoby sme hovorili o namaľovaných obrazoch ako že toto je modrý obraz, toto oranžový, tento zelený a tamten je zase modrý.
neznámy
neznámy | 13.11.2013 12:13
tu je clanok, ktory som dakedy pisal o vztahoch medzi znameniami:

http://www.zverokruh.sk/vztahy-medzi-znameniami/

a tu je z neho vynatok o kvinkunxe...

kvinkunx (150°) - znamenia sú od seba vzdialené 150°, čiže sa jedná o úseky zodiaku, ktoré sa nachádzajú medzi podobnými a protiľahlými znameniami. Už úvodná symbolika hovorí o spojení, ktoré je určitým medzistupňom medzi uvoľneným porozumením (trigon – 120°) a napätou protichodnosťou postojov (opozícia – 180°). Pár sa nachádza na priecestí voľby, že akým smerom sa má vybrať, preto v nezrelých a statických fázach tohto vzťahu dochádza k patovému spojeniu (t.j. k začarovanému kruhu), teda niečo na spôsob „ani s tebou, ani bez teba“. Hlavnou úlohou kvinkunxu v astrológii je reorganizácia a preorientovanie princípov, ktoré sú týmto vzťahom navzájom zviazané (niektorí astrológovia tento typ partnerského zväzku označujú „karmickým spojením“). Ak nie sú schopní obidvaja partneri sa radikálne zmeniť vplyvom svojho protipólu, tak väzba môže ľahko vyšumieť dostratena (vzťah často kolíše medzi úzkou dôvernosťou a odcudzením). Tento aspekt je v astrológii tiež obsiahnutý v tajuplnej konštelácii nazvanej ako „prst boží“, ktorá prináša podivuhodné osudy plné božích návštev (t.j. „náhod“), ktoré majú subjekty nakoniec doviesť k múdrosti a k transformácii nižšej zložky osobnosti. Podobné to môže byť aj vo vzťahu dvoch osôb, ktoré sú priťahované k sebe zvláštnou silou a sú navzájom spojené podivuhodným osudom, pričom môžu v partnerskom zväzku stretnúť mnoho prekvapení a záhadných situácií, ktorých hlavná úloha bude spočívať v poučení o sebe samých a o premene osobností pre pozdvihnutie vzťahu na inú (vyššiu) úroveň.
Znamenia, ktoré sa medzi sebou nachádzajú v kvinkunxe (150°) a ako trojica tvoria tajuplnú konšteláciu s názvom „prst boží“:

Baran – Škorpión/Panna,
Býk – Strelec/Váhy,
Blíženci – Kozorožec/Škorpión,
Rak – Vodnár/Strelec,
Lev – Ryby/Kozorožec,
Panna – Baran/Vodnár,
Váhy – Býk/Ryby,
Škorpión – Blíženci/Baran,
Strelec – Rak/Býk,
Kozorožec – Lev/Blíženci,
Vodnár – Panna/Rak,
Ryby – Váhy/Lev.
neznámy
neznámy | 13.11.2013 12:36
Tak jsem se trochu vyděsila, když jsem viděla můj nick hned na začátku.
A taky jsem si myslela, že diskuze bude pojatá trochu jinak, ale i toto je super a určitě to bude zajímavé sledovat další vývoj.

Přemýšlela jsem jak to ujmout a tak budu pokračovat příkladem z vlastní zkušenosti, a to vztah Štírka-Blíženec. Odjakživa mě blíženecké kvality přitahovaly. Možná proto, že mám Lunu v Blíženci (+ Dračí hlavu). Jsou milí, veselí, akční, vetšinou sečtělí a hodně toho vědí (což mi imponuje asi ze všeho nejvíc) a vždycky mě byli schopní svou energií vytáhnout z "depky" :-) a já se klidně nechala.
No, ale ve vztahu to byla šílenost. Najednou to, co mi připadalo jako příjemná akčnost, mi přišlo jako únavné honění se za něčím (a ani nevím za čím). Smysluplné rozhovory jako přílišná upovídanost a rozebírání věci do tak děsivých podrobností, že mě to už nebavilo (přitom tuto schopnost mám i já). A hlavně, úplně jiný pohled na svět, na partnerství. Přišlo mi, že se strašně obětuju a viděla jsem, že kdyby on dělal to co si představuju já, tak by se zas obětoval až moc on. Není od věci, že se kvinkunx označuje jako aspekt, kdy člověk ze sebe musí něco obětovat. Strašně mi tam chyběla stabilita, důvěra. A přišlo mi, že každý chce absolutně něco jiného. Takže za mě, opravdu ryzí Blíženec pro partnerství ne, ale pro přátelství ano. I když spíš v méně častých dávkách. Být s ním často, asi by se se mnou nudil, protože já mám ráda i klid :)
Co se týče Berana, já myslím že to by muselo být opravdu něco výjimečného kdybych se s tímhle znamením pustila do vztahu (i když to jsem si myslela i o Blížencích :D). Na mě je ta Marsovská energie (hlavně mužů), trochu silný kafé, zvlášť když mám Marse v Panně. Popravdě, Beranů mám ve svém životě minimum, nějak se mi vyhýbají :-)
neznámy
neznámy | 13.11.2013 12:38
Klobúk dole,neuveritelne výstižné......sama som kozorožec a mojou naj láskou bol roky lev a potom prišiel významný vsťah s blížencom,síce na rozhraní raka,ale blíženec.......v mojom blízkom okolí mám kopec blížencov a celkovo vsťahy s týmito dvomi znameniami ma dosť poznačili a rokmi aj menili...či je však koniec a čo to som zvládla ,čas ukáže:)
neznámy
neznámy | 13.11.2013 14:33
ja mám napríklad ascendent škorpión a slnko v blížencoch. u mňa sa prejavuje oboje a svojim spôsobom je to aj dobrá kombinácia. môže ale vznikať vnútorný rozpor a pravdepodobne aj existuje u mňa. dobrá kombiná cia je to v tom, že dokážem fungovať aj ako škorpion aj ako blíženec a blíženecké debaty dokážem držať na jednej ceste a možno až príliš. tam potom vstupuje škorpion a keď som v spoločnosti a debata odbehla spontánne už úplne iným smerom, ja poviem niečo, alebo sa spýtam na predchádzajúcu tému, alebo na ešte predchádzajúcejšiu tému a okolie má zo mňa pocit, že sa pýtam, alebo hovorím "odveci". ale v skutočnosti hovoria oni od veci, len oni to nevidia -PUH-. blíženecký typ debaty je o všetkom a o ničom. takže táto kombinácia je vhodná pre škorpiónovske prehĺbenie a koncentráciu blíženeckého myslenia a analyzovania.

na druhej strane, človek môže byť zmietaný blížencom v sebe k pestrosti života a poznávaniu do kvantity, ale jeho škorpión ho priviaže inými rozhodnutiami, potrebami a túžbami nezlučiteľným spôsobom s jeho blížencom v sebe. pri aspekte kvinkunx v tranzitoch sa človek väčšinou musí niečoho vzdať, alebo prispôsobiť, pretože sa dostane na križovatku, kde sa nedá cúvnuť ani zostať stáť. keď zasvieti na semafóre zelená, treba vyraziť a iba jednou cestou. kninkunx je aspekt o vnútornej analýze kde človek musí zistiť čo vlastne chce, kým vlastne je, pretože ak to nezistí a zle sa rozhodne, už nebude cesty späť. tento aspekt v radixe, alebo postaveniami významných bodov (slnko, luna, asc.) pôsobí dosť rozpolcujúco na osobnosť.
neznámy
neznámy | 13.11.2013 15:05
Já se musím smát jak píšeš, že blíženecký typ debaty je o všetkom a o ničom -LOL-
Někdy rozhodně. A mě se líbí když debata spontánně pokračuje a rozšiřuje téma, pokud je to k věci. V tom co píšeš se celkem poznávám taktéž :D
V souvislosti s tím Slunkem a Lunou v kvinkunxu. To Slunko je jak jsem nastavená, kdo jsem, co mám dané. Tzn. hloubku, vnímavost, citovost. Luna je to co si niterně přeju, Luna chce být free, chce být nadvěcí, a hlavně chce NEŘEŠIT... bohužel, ve spojení s tím Sluncem akorát dojde k mentálnímu rozebírání té či oné emoce a její racionalizaci. Docela dlouho mi trvalo než jsem se přestala zmítat z jedné strany na druhou a naučila se využít a skloubit tyto kvality dohromady. Sice jsem stále dost často v rozpolcení, ale už to není tak výrazné, z čehož usuzuju, že jsem se něco naučila.
A jak píšeš, že člověk musí vědět co vlastně chce, tak já chci zlatý střed :D. Úplně mě drtí extrémy a silné emoce. Přišla mi představa jak sedím na břehu rybníka, voda je hluboká a čistá, přitom klidná. Jen místy lehce čeří hladinu večerní vánek. Takhle si představuju spojení Blíža-Škorpík-FLOWER-
neznámy
neznámy | 13.11.2013 15:15
Jezisi, vztah mojich rodicov, tatino skorpion, mamina blizenka. TRAGEDIA!!!! A ja som si to ako dieta cele zlizla.. hlavne zo strany matky. Ale nechcem generalizovat samozrejme. A ano, este jeden vztah poznam skorpion muz a zena blizenka. Manzelia, dve deti. Dalsia tragedia, vztah na obraz mojich rodicov.
neznámy
neznámy | 13.11.2013 17:12
měla jsem kolegu štíra a ten když ráno vstoupil do dveří pusu otevřel a zavřel jí teprve až když šel z práce domů. Valnou většinu jeho nekonečných monologů tvořilo téma sex, kterého asi moc neužil, jak už to u lídí co rádi žvaní o sexu, bývá. Já blíženec jsem proti němu byla hotová mlčící sfinga :D Ovšem je fakt, že ta posedlost tématem byla štírovská. Mít ho doma, jeden z nás by to nepřežil.
neznámy
neznámy | 13.11.2013 17:31
Mamina blizenka pred otcom skorpionom doslova utekala. V byte si vzdy nasla miesto, aby bola co najdalej od neho. Ja som bola na tatinkovi zavesena furt. Citila som sa s nim proste moc dobre, ci sme prave robili kadeco spolu, alebo kazdy sam a len boli spolu. Mamina to nejak nevedela prehryzt, ale ja za to nemozem, ze som z nej citila akurat nenavist ku mne a najradsej som bola od nej co najdalej, vzdy kricala, robila stres a tatino bol pohodak, mal rad klud a harmoniu, vela sme sa rozpravali, s maminou som si nikdy nemala co povedat.-SAD- Mamina sa snazila mi prikazovat a zakazovat co a ako mam robit a to na mna nefungovalo. Ked som preliezala ploty, tatino mi povedal, ze to je nebezpecne a ak si ublizim, bude to mna boliet. Preliezala som dalej, ale aspon som si davala pozor.-LOL- Respektovala som ho, lebo mi isiel prikladom. A este sa mi mamina vzdy hrabala "v sukromi" a pouzivala to proti mne, nadavala mi a podobne. Pritom som bola dieta anjel, len trochu divoska. Inak s blizencami vychadzam perfektne aj s muzmi, aj so zenami. Mam ich moc rada.
neznámy
neznámy | 13.11.2013 20:59
Babička zase byla štírka, zbožňovala jsem ji, byla světlo mojeho dětství. Děda byl taky štír, o něm bych to už říct nemohla a s babičkou měli děsivý vztah. Na štírech se mi líbí jejich vroucnost, nebo jak to říct, když někoho mají rádi, je to opravdu silné, ryzí...aspoň u některých jsem se s tím setkala. Moje sestra je rak a se štírem má podle mě ideální manželství, já bych ho s ním ale asi neměla :p
Gitus
Gitus | 13.11.2013 21:22
mne zivot menia zakazdym iba raci.jeden podivin mi daroval dceru,a toho najrakovejsie mam najradsej..muzi skorpioni ma nejako nezaujimaji z eny su skvele kamartky.ale potvory.
neznámy
neznámy | 13.11.2013 21:31
Ja som mala tiez aj babicku skorpionku.;) A takisto som s nou mala neuveritelny, vynimocny vztah, mala ma najradsej na svete, to sa neda ani opisat. Na druhej strane to ale bolo taka nevyhoda ten moj vztah s tatinom a babickou, neviem, ci sa da nieco take mat s inym znamenim.:) Skorpiona ako partnera a dokonca ako manzela si neviem ale vobec predstavit, mam hrozu, ked si predstavim ako mamina s tatinom trpela, vtedy som si povedala skorpiona ani za svet za manzela. Myslim, ze partnerstvo a manzelstvo so skorpionom je uplne iny level ako vztah s tatinom a babickou. Toto si nejak neviem predstavit, aj ked ma skorpici balili, vzdy som mala z toho nejak strach, asi si to podvedome spajam s maminou, ze by ma cakalo to co ju. Sestre to zo srdca zelam, idealne manzelstvo je asi to naj co sa moze v zivote cloveku stat.:) Ale zase mat manzelstvo alebo vztah zly, to radsej ziadny. Som maximalistka.-WALL- Pritom viem, ze nic ma nenaplna tak ako vztah s muzom, aspon som nic take rovnako krasne nenasla, aj ked zaber mam siroky a bavi ma a vyskusala som naozaj vselico.:)
neznámy
neznámy | 13.11.2013 21:37
co som si zas vsimla pri niektorych ludoch so silne obsadenym skorpionom tak tam ten vztah byva niekedy z velkej miery sebecky, potreba vlastnit, potreba dostat nieco na oplatku, mozno to ani nie je laska k cloveku u ich strany ale potreba dosiahnut lasku voci sebe od nich, neviem
jana799
jana799 | 13.11.2013 21:41
K tomu článku bych měla podotázky:

Co když konjunkce nejsou ve stejných znameních?
a totéž?
Co když kvadratury nejsou v různých znameních?
Např: konec Kozoroha a začátek Býka?
neznámy
neznámy | 13.11.2013 21:56
Ano, mas pravdu. To som si vsimla aj ja na partnerstvach a manzelstvach skorpikov. Ze chcu ovladat, manipulovat, menit. Od tatina bola ta laska taka cista, uprimna, hlboka, neuveritelna dusevna prepojenost a harmonia. Partner je ale podla mna nieco ine. Moj tatino tiez chcel, aby mamina travila cas s nim, chodila s nim na zahradu, do prirody, robila veci spolu s nim, alebo kazdy sam, ale aby boli spolu. Ona s nim nechcela byt vobec, necitila sa pri nom dobre. A odmietala s nim sex.-WALL- Ja som sa mu prirodzene prisposobovala, vlastne som akoby suplovala maminu, ale robila som to rada, naplnalo ma to, tesilo a bavilo. Vsade som s nim chodila, bola na neho furt nalepena, on vravel, ze chodim za nim ako chvost, ale smial sa a ziarili mu oci, bol stastny, zboznovala som ho. Mozno aj partnerku potrebuju taku, ktora sa im dokaze prisposobovat a robia ju stastnou tym aki su. Tam sa potom ta manipulacia striera. Aj mna asi tatino manipuloval na svoj obraz, ale uz to asi nie je manipulacia, ked to robi cloveka stastnym a ten sposob zivota mu vyhovuje.-ROLL-
neznámy
neznámy » jana799 | 13.11.2013 22:13
vtedy to napätie kvadratúry je menšie
neznámy
neznámy | 13.11.2013 22:23
asi je to naozaj ine pri vztahu otec-dcera a manzel-manzelka.....mozno aj v tvojom pripade keby si mala takeho partnera, nevyhovovalo by ti to ale od otca je to nieco ine.....napadlo ma to preto, ze kamaratka akurat riesi problemy vo vztahu (obaja skorpioni) a jej zakazuje chodit von s priatelmi, ona to berie ako prejav jeho lasky a podrobuje sa mu a mna napadlo prave to sebectvo, ktore je v tom z jeho strany zahrnute.....no museli ste to mat doma veru zaujimave
neznámy
neznámy | 14.11.2013 07:58
Toto som si tiez vsimla u kamosiek, sranda. Ze ich frajeri skorpici by ich najradsej zavreli u nich doma, kontroluju ich fonicky, ked idu niekam von.. Ale mam pocit, ze to robia, ked podvedome citia, ze pre tu frajerku nie su tak celkom ti pravi. Proste chcu vlastnit a ovladat, vtedy sa to v nich prebudza. Vo vztahu s tatinom mam pocit, ze ma iba jemne viedol, ukazoval mi veci v zivote a ked sa mi pacili, bol rad. Podsuval mi pekne knizky na citanie, braval ma von, rada som mu pomahala, bolo toho vela. Pacil sa mi taky zivot s nim. On bol pracovity, pedant, velmi moralny clovek, mal pevnu volu, tvorivy, vselico ho bavilo a zaujimalo, bol velmi mudry. Velmi dobre vyzeral, bol komunikativny, optimista a mal neuveritelnu charizmu, napriek tomu zil obycajny a slusny zivot. Ja napriklad ked mam frajera, tak som absolutne verna a oddana, takze mna by naozaj nikto nemusel strazit. Ale manipulacia by mi urcite vadila, to by som z toho vztahu musela prec.
neznámy
neznámy | 14.11.2013 10:41
v tomto pripade to praveze nie je o tom, ze by mal dovod mat strach, ze nie je ten pravy, lebo jeho frajerka bola na nom priam zavisla, ono ja to nazvem "problemom vo vztahu" a ona si ani nevsimne, ze nejaky problem maju, len o nom vela diskutuje a neustale hlada pre neho ospravedlnenie, raz ju zavrie a zamkne a nie som si ista, ze jej vtedy dojde, ze nieco nie je v poriadku, nejdem to zvadzat vsetko na znamenie a aspekty ale zhodou okolnosti mam osobnu skusenost so skorpionom, ktory mi spalil satnik

neviem ci si otca velmi neidealizujes, lebo same superlativy a pritom kazdy ma aj tie negativa, ja som si tak zvykla idealizovat toho mojho a kedysi by som napisala nieco velmi podobne....lebo vztah sme mali skvely a nechapala som preco k nemu moja mama pocituje nieco negativne a tiez na mna ziarlila, ze spolu vychadzame, s nou som nevychadzala, az omnoho neskor mi doslo, ze v roznych vztahoch sa ten isty clovek sprava rozne a nemozem si ho postavit na piedestal lebo neviem co bolo medzi nimi, no mozno je to obdobim, ze teraz celkovo pri ludoch zachadzam do vacsej hlbky pri ich hodnoteni
neznámy
neznámy | 14.11.2013 11:43
Tak potom ju ten vztah ma naucit nebyt zavisla.:) Tak tatino mal chyby, samozrejme. Mamina bola s nim nestastna a on bol k nej chladny, zil si svoj zivot, mal v pazi. Aj ked pravda, dlho sa on snazil az velmi a mala v pazi ona. Ja by som ale nemohla takto trapit partnera, keby vidim, ze mu je so mnou zle, bud odidem ja, alebo ho "donutim" odist. Ale na druhej strane, bola to chyba, respektive volba oboch. Bol mozno aj moc perfekcionista, mozno az moc narocny, vela veci by sa na nom dalo vnimat aj ako chyby. Mne ale on, aj vztah s nim vzdy vyhovoval taky aky bol. Nevravim, ze je dokonaly clovek, ale pre mna bol dokonaly clovek aj vztah s nim.:) Dlhe roky som bola v jeho tesnej blizkosti, takze ho da sa povedat poznam. Teraz spolu nezijeme, ale dokazeme sa rozpravat hodiny, dni, ked sme v kontakte. To proste vsetko ide same a funguje. Vtedy clovek nema potrebu nic riesit, ci je ten clovek dobry, ci su veci spravne.. Proste Ti je dokonale skvele s tym clovekom a tym padom nemas potrebu nic riesit, si v dokonalej harmonii sama so sebou, s nim, s ostatnymi ludmi, so svetom. Akoby doplnena nim alebo vztahom s nim o vsetko co Ti samotnej chyba a potrebujes.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...