mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Astrológia a horoskopy - 

Vzťah s otcom/matkou v horoskope

neznámy
neznámy | 23.5.2014 16:41
ahoj:), riešite tu vzťahy matky a otca, no ja by som sa chcela opýtať z pozície tej matky. Moje decko, 19 ročné, chalan sa rozhodlo po nedokončení strednej školy odísť z domu bývať na nedaleký ranč a hrať sa na kovboja. Nezostávalo mi nič iné len sa s tým zmieriť aj keď mi to stále ešte nieje jedno. A keď sa akokoľvek snažím, náš rozhovor skoro vždy skončí hádkou. Aspekty saturn luna tam nie su žiadne. Len môj saturn je v kvadráte na jeho mars a jeho merkur je v konjunkcii s mojim dominantným marsom. Nechápem to, prečo si nerozumieme. Dokonca jeho midpoint Slnko Luna je presne orbis 0°na mojej Lune. Jeho Luna je na mojom ascendente orb. 1° a orbis 3° od môjho midpointu Slnko Luna.
Priznám sa čítala som len koniec diskusie o tom saturne a lune, ale prečítam si to celé večer. Čo mám hľadať aký aspekt?
Ďakujem.
neznámy
neznámy | 23.5.2014 21:16
Nehádž flintu do žita,veď on nie je ešte naozaj dospelý,možno si okolo jeho tridsiatky budete hrkútať...hocičo ho môže stretnúť.................akýkolvek som mala spor s dcérou,hoci je pravda ,že ona si moc nedupe a dá sa viesť,vždy som len dbala na to aby vedela,že sa vždy má kam vrátiť a že ju mám rada...deti potrebujú istotu a život ich nakope aj bez nás-COOL-
Dogi
Dogi | 23.5.2014 21:28
Aj ja mám Lunu v konjunkcii so Saturnom ale je tam aj konj s Asc a Marsom, sextil Venuša, sextil Merkúr, trigon MC a kvadratura Urán (v 4.dome).
Moj vztah s mamou nebol vyslovene zlý, ale bol komplikovaný a prešiel určitými fázami. Mama mala na mňa a môj život veľký vplyv. Výrazná, silná osobnosť s veľkým krížom v horoskope, ktorý jej celý život neuveriteľne sťažil, ale ona bola aj napriek tomu schopná podávať neuveriteľné výkony a aj napriek prekážkam dosiahnuť v živote viac ako väčšina ľudí. Je pre mňa vzorom v dobrom ale aj v zlom (chyby ktore nechcem opakovať). Bola workoholik.
Vo vychove bola prísna, vyžadovala zodpovednosť a dosahovanie výsledkov. Robila to s vierou, že zo mňa takto vychová dobrého človeka ktorý to môže ďaleko dosiahnuť. Milovala ma a bola ochotná mi pomôcť, poradiť, nikdy ma neopustila a všetko ćo robila bolo pre mňa (a brata). Doslova žila pre nás a našu budúcnosť. Ale lásku nevedela prejaviť fyzicky (dotyky). Čo bolo najhoršie...mala svoju predstavu o tom, aká by som mala byť a ako by som mala žiť a preto bola zo mňa väčšinu života sklamaná. Nikdy ma nepochválila. Neustále ma kritizovala. Robila si o mňa, môj vývoj a život starosti. Ale aj mi veľa v živote dala a naučila ma. Ale bola aj skvelý manipulátor a nechcela mi dať slobodu. Bola som pre ňu viac ako iba dcéra. Plnila som v rodine čiastočne rolu chýbajuceho otca ale aj jej pracovného partnera. Každopádne som nedokázala byť úplne sama sebou a byť šťastná kým som sa neoslobodila úplne. Postupne som prechádzala fázami oslobodzovania od mamy od 21 rokov keď som si zobrala úver a podpísala zmluvu na vlastný byt ale úplnú slobodu som získala až založením vlastnej rodiny a jej následnou smrťou. Bohužiaľ neustálou kritikou mi podkopala sebavedomie ktoré si teraz prácne budujem. A zanechalo to aj iné následky, ktoré postupne spracovávam. Ako napr sklon vnímať život viac pesimisticky ako sa z neho tešiť (radosť a tešenie sa som objavila spolu so svojou tvorivosťou), sklon báť sa prejaviť city (toto mám už snáď za sebou), život vnímať inak ako len púť plnú ťažkej práce a prekážok, tendencia cítiť pocit viny za všetko čo sa udeje...atď.
Nie všetko čo som popísala je premietnuté do mojej Luny. Svoju rolu tam hrajú aj iné veci a aj Čierna Luna o ktorej som zistila, že je nejakým spôsobom dôležitá, ale ešte len skúmam.
Každopádne význam mojej mamy na to aká som je veľký. V dobrom som si vzala príklad a zlé som odmietla. Postupom času spolu s dozrievaním a pochopením sa môj vzťah k mame zlepšoval a jej dosah na môj život a jej odkaz budem spracovávať asi celý život.
neznámy
neznámy | 23.5.2014 23:13
teraz ktoreho syna myslis? toho vodnara? ak si dobre pamatam, tak on mal v radixe lunu v opozicii na saturn... ten aspekt luna/saturn som myslel v radixe dietata a nie v synastrii. a myslim, ze lunu ma v tecku spolu este s jupikom a tusim venusou...
to ze si nerozumiete, tak je jednak "zafixovane" v radixe vas oboch a potom aj keby som sa pozrel na synastriu, tak aj tam by sa urcite nieco naslo...a tiez by asi nebolo pozriet si od veci kompozit...mozno v nom mate nejake vybusne konstelacie...
neznámy
neznámy » Dogi | 24.5.2014 11:01
A ano s tou láskou to je podobné.....máma taky nedokázala projevit city a taky moc pochválit snažila se to dát nejevo jinak, žila pro mne, bráchu a rodinu děla vše....
Měla jsem pocit, že k bráchovi ty city uměla více projevit, mrzelo mne to.....Mamka má ve svém radixu taky tento aspekt a myslím, dle její řečí, že to u své mámy taky tak vnímala, babička prý u synů ty city uměla více projeit než u dcer-SAD-.
Já si mamky nesmírně vážím za vše a taky za to co dokázala, neměla to v životě jednoduché, taky jí mám jako vzor a beru si z ní velký příklad, ale ty city synovi projevuji a říkám mu často, že ho mám moc ráda. Syn má Lunu v blížovi v 8d v trinu na urana jako já:) a navíc v sextilu na jupíka tak mne vnímá jinak, on to má zase naopak má slunce konj. saturn a nějak podobně si myslím vnímá tátu jako já vnímám mamku, manžel k synovi taky city neumí projevit....
Dogi
Dogi | 24.5.2014 11:37
Zaujimave. Moja mama tiez prejavovala viac city vo vztahu k mojmu mladsiemu bratovi a on ma Lunu v 10.dome, v konjunkcii s MC, ale poskodenu opoziciou so Slnkom. Narodil sa pocas splnu. Ostatne aspekty si teraz nepamatam.
Mojej dcere nemam problem city prejavit, skor sa obavam, ze ju budem rozmaznavat. Mam tendenciu davat jej naplno to, co mne u mami chybalo. Ona ma Lunu v 10.dome v Blizencoch na mieste kde ja mam Slnko.
Je tam sice neprijemna kvadratura na Slnko v 7.dome, ale myslim si, ze pokial ide o to, co tento aspekt hovori o rodicoch, tak to poukazuje na to, ze jej rodicia su absolutne odlisny. Ja a partner mame Slnko ja v Blizencoch a on v Panne a aj ked netvoria chvalabohu kvadraturu, predsa len tie znamenia v kvadrature su. Je fakt, ze odlisny sme povahovo aj co sa tyka doterajsieho sposobu zivota ale aj co sa tyka povodu a krajiny narodenia, kultury a aj nabozenstva. Nastastie mame kopu inych dobrych veci v synastrii, ale to by som odbocovala od temy.
Okrem toho ma dcerka Lunu v sextile na Uran, trigon Mars a trigon Merkur.
neznámy
neznámy » Dogi | 24.5.2014 12:53
Tak je asi možné, že to opačné pohlaví se více přitahuje, já dceru nemám, tak nevím jak bych já k ní projevovala city.......ale brácha má malou dcerku a máme se moc rády, objímáme se a pusinkujem:)

Tak jsem ještě koukla na bráchu a ten má lunu v panně v 8d v kv. na neptun orbis 7st. a pak jen v sextilu a trinu na Sev. a Již. uzel.
Myslím si, že mámu viděl jinak než já a taky si jí možná trošku idealizoval......
Ale ta panna sedí, mamka je pracovitá a šikovná se vším si umí poradit, ale na druhé straně i kritická má ráda systém, řád a čistotu.....Brácha je taky takový:)

Moje luna v blížovi jí spíše vnímala jako bystrou, komunikativní a kamarádskou.
MandMs
MandMs | 26.5.2014 10:30
Ja mam Slnko vo 4tom dome a kvadrat s Jupikom v 7. Zaberak.
neznámy
neznámy » MandMs | 26.5.2014 12:04
si si ista, ze ten "zaberak" ma na svedomi prave ten kvader jupika so slnkom zo 4. do 7.domu? vacsinou silne zaberaky maju na svedomi planety ako saturn, pluto, neptun, ci mars...-PUH-
pozrel som sa ti do profilu na postavenie planet a mne pripadaju co sa tyka vztahu k rodicom problematickejsie konstelacie napriklad slnko kvader saturn, neptun opozicia IC a sucastne kvader luna, ci mars blizkosti s IC...
MandMs
MandMs | 26.5.2014 21:24
Vidis aky si sikovny :P kazdopadne zaberak :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...