mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Astrológia a horoskopy - 

VNĚJŠÍ ŠOKY - tranzity Urana, Neptuna a Pluta

neznámy
neznámy | 6.8.2017 21:57
když chcete věřit, pokud vám stačí věřit, pak se obraťte na náboženství
neznámy
neznámy | 7.8.2017 20:26
mně přijde že astrologie je něco jako druh náboženství.
víra má snad taky nějaké praktické výstupy a slovo "stačí" asi nijak nezúžuje šíři "záběru" víry oproti astrologii.
neznámy
neznámy | 7.8.2017 21:30
A nie je všetko akýsi druh náboženstva, ked ani to, čo sa zdá pevné a uchopitelné, takým nie je? :) Každý si vyberá svoju osobnú vieru, lebo nič iné ani nemáme totiž. :-D
neznámy
neznámy | 7.8.2017 22:37
No bylo zde řečeno že astrologie..hermeneutika což původně znamenalo výklad blábolivých věšteb. Jak si jinak vyložit přístup k astrologickému výkladu založeném na něčem takovém. O vědu se nejedná.
Aiwi
Aiwi | 7.8.2017 23:27
Viera a náboženstvo sú dve rozdielne veci. Viera nevyhnutne nepredpokladá potrebu náboženstva. Bez viery v hypotézu by neboli výsledky vo vede. Bez viery vo vlastné sily by sme boli otrokmi pasivity.

Kde končí kauzalita, začína viera. Sú veci v našom živote, ktoré zdanlivo odporujú kauzalite, no my nevieme posúdiť, ako zapadajú do celkového obrazu.

Skúsim prirovnať poznanie ku koláču (kruh) rozdelenému na trojuholníky s vrcholom v strede kruhu. Každej vede prináleží nejaký výsek. Všetky smerujú ku stredu (poznanie seba samého - viď delfská múdrosť). A teda majstrovstvom v každej vede je možné sa dopracovať k poznaniu, či múdrosti, no treba si uvedomiť, že stále je to len jedna z perspektív (výsek).
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...