mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Astrológia a horoskopy - 

Vlastnosti slnecnych znameni

Janecka
Janecka | 25.12.2012 21:57
Ak sa niekto narodi na prelome znameni /napr.20.3./, da sa jednoznacne povedat, ze dotycny ma vlastnosti len toho slnecneho znamenia, ktore je vseobecne dane /baran/, alebo sa miesaju vlastnosti /slnko/ aj s prilahlym znamenim/byk/?...
neznámy
neznámy » Janecka | 26.12.2012 02:29
přechod Slunce z jednoho znamení do druhého trvá cca 6 hodin, v efemeridách se uvádí pouze čas přechodu středu Slunce přes hraniční linii
neznámy
neznámy » Janecka | 26.12.2012 09:03
Co jsem z vlastní zkušenosti u lidí vypozorovala tak to byly výrazné vlastnosti obou znamení. Podle mě je to podobné jako když má někdo planety blízko hrotů domů nebo ASC.. Jinak si myslím, že určitě to má význam. Já jsem například narozená 25.10. Slunce do Štíra vchází přibližně 23.10. a stejně mám pořád hodně z vlastnosti Vah...V dětství jsem se cítila spíš jako Váha a Štír se projevoval spíš negaitvně v uzavřenosti apod.... později se dostal napovrch i Štír v pozitivní podobě...
Takže podle mého názoru, není nikdy nic jednoznačné. Na člověka má vliv totiž tisíc různých věcí a pevné škatulkování je spíš na obtíž.
neznámy
neznámy | 26.12.2012 10:21
Píšete, že prechod z jedného znamenia do druhého trvá približne 6 hodín.
Ak som sa narodila asi 4 hodiny pred vstupom Slnka do znamenia Barana, tak to je približne počas toho prechodu. Som Rybobaran? :)
neznámy
neznámy | 26.12.2012 14:19
vpodstatě ano, i když ryba jste připravená ke skoku, nebo možná už ve skoku, muselo by se to spočítat přesně
neznámy
neznámy | 26.12.2012 14:40
A čo z toho vyplýva? Že slnečné znamenie má potom dvojitý charakter?
A navyše, keď ešte ide o koniec starého cyklu a začiatok nového ako je to pri prechode z Rýb do Barana? Asi to bude predsa len iné ako pri prechode z Barana do Býka,nie?
neznámy
neznámy | 27.12.2012 00:54
znamení zvěrokruhu nejsou jednolitá, vpodstatě jde o čas, o měsíce, které se nazývají Beran, Býk, Blíženci atd a nezačínají 1. den kalendářního měsíce, ale jsou posunuty o cca 3 týdny. Je jasné, že např. na počátku Raka je menší vedro než na konci Raka, který se už chystá přerodit ve Lva, kdy ta vedra bývají díky tepelné setrvačnosti vyšší. Podobně je tomu i u jiných znamení.

Tradiční astrologie to naznačovala dělením znamení na 3 dekany, kterým "vládly" tři planety vládnoucí znamením stejného živlu. tzn. např. u Berana je to Mars, Slunce, Jupiter každý po 10 stupních. U Lva Slunce, Jupiter, Mars, u Střelce Jupiter, Mars, Slunce

Když si např. představíme znamení Ryb jako tržiště (viz sabiánský symbol) pak čím blíže k jarní rovnodennosti, tím více stoupá na tom tržišti ruch, všichni se snaží překřičet a prodat karavaně, která s úderem jarní rovnodennosti vyrazí cestu (Beran) co nejvíc svého zboží. Samozřejmě, někteří už všechno vyprodali a tak spokojeně celý rej sledují. Záleží na planetě a její aspektaci, která ve znamení leží.
neznámy
neznámy » Janecka | 27.12.2012 12:05
..ja som tiež narodená na prelome znamení Kozorožca a Vodnára 20.1. .. Väčšinou tento deň astrológovia priraďujú znameniu prvému. No podľa času narodenia som už čistý Vodnár. A s ním sa aj stotožňujem. V Kozorožcovi mám iba Venušu. Čo je dobré, lebo to mi dáva všeobecne vernosť. Ako Vodnár neuznávam autority, všetci sme si rovnocenní a toho sa drží asi každý narodený v tomto vzdušnom znamení. Tieto dve znamenia nie sú až tak veľmi rozdielne, keďže obidvom vládne planéta Saturn. Iba Vodnárovi navyše vládne aj Urán. A toho rebela v sebe pociťujem najviac, aj keď naoko tak vôbec nevyzerám. Preto veľmi často svoje okolie prekvapujem ak sa prejavím práve touto vodnárskou povahou. :)
neznámy
neznámy | 27.12.2012 12:22
-YES- ,mám stejná pozorování.
Vzorek : 3 kamarádky 23. a neteř 22.

Nejmarkantnější je to u té 23.7. - často váhá,jestli couvnout,nebo použít drápky :D
neznámy
neznámy | 27.12.2012 14:41
ingresy Slunce do znamení se musí řešit případ od případu, každý měsíc, každý rok zvlášť.
neznámy
neznámy » Janecka | 31.12.2012 08:43
Chcem sa pripojit s mojou skusenostou. Ak by som sa narodila o 8 hodin neskor, bola by som Vahy. A na mna perfekte sedi znamenie Panny, zo slnecnej charakteristiky Vah nemam nic. Dokonca si s tymi ludmi ani moc nerozumiem, naopak s Pannami ano.
A Linda Goodmanova tiez tvrdi, ze slnecna charakteristika je iba jedna a to v tom znameni, kde je slnko. A to aj v pripade ak sa narodite iba par minut pred vyprsanim daneho znamenia.
neznámy
neznámy | 31.12.2012 10:04
Ja som zas 8-hodinový Vodnár a veľmi dobre si rozumiem s Kozorožkami. Moje dlhoročné najlepšie priateľky sú v tomto znamení. Aj keď sa niekedy dlho nevidíme, vždy pokračujeme v našich rozhovoroch tam, kde sme skončili naposledy. Niekedy je medzi nami taká telepatia, že ak na ne myslím ony mi v ten deň zavolajú a zvláštne, že sa vôbec medzi sebou nepoznajú. A čo ma najviac prekvapilo, bolo, že sa obidvom narodili v tomto roku v rovnakom mesiaci krásne dcérky, z ktorých sa teším aj ja. S Kozorožkami sa cítim dobre, akoby boli súčasťou mojej rodiny. Na druhej strane neviem, aký vzťah by som mala s mužmi v tomto znamení, keďže som žiadnych nestretla. Až na jedného sestrinho bývalého, ktorý ma v mnohom dosť sklamal. Takže ako Vodnárka by som asi s mužmi v Kozorožcovi, nemala veľmi harmonický vzťah, ... . :)
neznámy
neznámy » Janecka | 31.12.2012 12:20
Aj v knihach od Olgy Krumlovskej najdeme rozdelenie kazdeho slnecneho znamenia na 3 dekady a je tam rozdiel v charakteristike.
neznámy
neznámy | 31.12.2012 12:28
Podľa Sabiánskych symbolov má každý stupeń svoju vlastnú charakteristiku.
Napríklad posledný stupeń Rýb, kde mám Slnko ja už hovorí symbolicky o transformácii na nový začiatok, ktorý nastáva prvým stupńom Barana v okamihu jarnej rovnodennosti.
Sabiánske symboly sa mi zdajú najvýstižnejšie.
neznámy
neznámy | 31.12.2012 12:35
tak to si musim prestudovat, dik za tip.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...