mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Vladca X-teho domu v X-tom dome

neznámy
neznámy | 29.4.2012 00:09
Prosim mohol by mi niekto objasnit situaciu ked:
Vladca 8. domu je v 8. dome
a Vladca 12.domu je v 12. dome ? resp co to znamena vo vseobecnosti ked sa vladca domu nachadza vo "svojom" dome.
dakujem
neznámy
neznámy | 29.4.2012 12:47
Znamená to že ho máš doma :) může se plně projevit a je jakoby na "světle"?
Pak záleží jak je vládce silný, jestli není spálený atd...podle jakého systemu domu jedeš?

jinak sem skopíruju věci z jednoho webu, doufám, že z toho nebudu mět prdy...-LOL-



Vládce 8. domu v domě 8.:

Negativně: konstantní risk a časté neúspěchy, těžké okolnosti a přelomy v živote. Nezřídka takový člověk stojí na pokraji zkázy, okolo každou chvíli vznikají katastrofy a smrti, možnost násilné smrti.

Pozitivně: dává zvýšenou pozornost na extrémní situace, vyznačuje se vyhledáváním nebezpečí, sklonem ke zvýšenému riskování a tahem ke vzrušujícím, burcujícím událostem. Takoví lidé jsou předurčení k esoterickým praktikám.

Takový člověk se může stát sexuálním symbolem své doby, na druhé straně, postupem času se mu může omrzet přizpůsobovat se všem sexuálním přáním partnera, nebo začne povazovat sex sám o sobě za výstřelek, bez kterého se může obejít. Nesprávné využití energie zavazuje k ostražitosti při vyplňování daňových dokladů. Kvůli jakékoli drobnosti mohou vzniknout komplikace ve vztazích s daňovou inspekcí.


Vládce 12. domu ve 12. domě:

Negativně: život v izolaci, mohou podlehnout sugescím, vyhnanectví a samota, narušení svazků s okolím, psychické nemoci a neočekávané zbavení svobody.

Pozitivně: tajný život, dlouhodobé meditace, okultní práce o samotě, úspěšná bitva se svými nedostatky v procesu poznání sebe sama, vnitrní zpracování emocionálních problémů, likvidace skrytých komplexů, umění chránit svá a cizí tajemství.

Takoví lidé disponují nevyčerpatelným zdrojem vnitřní síly, ačkoliv si to neuvědomují ve svých podvědomých úmyslech a skrytých potřebách, ale v kritický moment jim jakýsi instinkt najednou řekne, co mají dělat. Vládnou rozvitou intuicí a mohou využít vše podle svého uvážení.
ballin
ballin | 29.4.2012 21:09
a ten web by si sem nedal ? -LOL- a k tomu domu akurat viem ze sa zdoraznuje jeho dolezitost viac ked je doma
neznámy
neznámy | 30.4.2012 15:26
Nuz tak to je potom zaujimave...

Dakujem za objasnenie, pretoze vsade mi to ukazovala ako velmi dolezity aspekt ktory mam posudzovat podla njakych meritok- a nic viac k tomu.

Taktiez by ma zaujimal zdroj tejto info :)
Ona
Ona | 1.5.2012 22:14
Pripajam sa k ballinovi - mohol by si sem vlozit odkaz na webovu stranku? - rada by som si o tom precitala viac.
neznámy
neznámy | 1.5.2012 22:27
vládce 10.domu mám taky doma (merkura v blížencích) - ale je docela na prd aspektovanej... navíc je to i vládce celého mého horoskopu... takže význam veliký, ale skrze ty jeho kvadráty a opozice je dost zasekanej a zmatenej :D

A vládce 9. domu mám taky doma (venuše - ale bez aspektů :D - takže taková ryzí... -PUH- - akorát je 3° od MC

Prostě vliv a význam té planety i domu je zesílenej a jakoby v souladu... ale když jsou špatné aspekty, tak to teda idyla není - protože význam a velká míra projevování se v té oblasti tím nemizí, ale může jít špatně, mimo a drhnout... :D
neznámy
neznámy | 2.5.2012 09:09
Tu je odkaz :)

http://astrolexikon.webnode.cz/vyklady/vladci-domu-v-domech/i/

tak ono to důležité je, mám taky 8 v 8 a 12 v 12 -BIGEYE-
neznámy
neznámy | 2.5.2012 10:24
....Když je vládce ve svém znamení-bývá velmi výrazný v "projevu"-je to podobné,jako když přijdeš z venku domů-jsi ve svém,cítíš se tam tam spokojeně a přirozeně-pokud je vládce pod napětím-je to obdobné,jako kdyby do Tvého domova zavítala třeba nezvaná návštěva-nebo někdo ,kdo rozrušuje onu pohodu,naopak podporující aspekty-tvou domácí pohodu posílí a zároven ji i přenášíš na druhou stranu spojení....

...moji synové mají venuši v býku na IC...Lunu v raku na DSC ...a pluta ve štíru na Mc-mezi těmito třemi oblastmi nevzniká napětí-naopak-domov budují ve smyslu býčí venuše-je to základna,kde je dobře a hezky,bezpečno....vztah s partnerkou,která se ráda vztahu věnuje,opečovává ho a těší ji to a cílem života je kariera,které podpoří,jak domov,tak zabezpečí vztah,tak rozvijí a naplnuje osobní ambice=zatím se jim daří držet mezi všemi 3 oblastmi rovnováhu....
ss3
ss3 | 3.5.2012 19:16
No tak to je toho ;) Ja mám tiež vládcu 8. domu v 8. - Venušu v škorpionovi .. v kvadr. na Urán ..-BYE-
neznámy
neznámy » ss3 | 3.5.2012 20:12
Vladca 8.domu je Pluto, nie Venusa.
neznámy
neznámy | 3.5.2012 20:54
Nemyslela ss3, ze hrot 8.domu ma vo Vahach (vladca Venusa) a Venusu v Skorpionovi v 8.dome? Ci ako chapes vladcov domov? 1.dom Mars, 2. Venusa,...jedno v akom znameni?
neznámy
neznámy | 3.5.2012 21:05
No to prave neviem, nejaky astrolog by mohol odpovedat.
Ja by som to ako idealne videla napr. keby taky Neptun bol v rybach a este v 12.dome. :)
neznámy
neznámy | 3.5.2012 21:10
No, da sa na tie domy a vladcov pozerat tak aj tak...ale ktory je "ten spravny"? Halooo, je tu nejaky astrolog, co by k vladcom cosi mudre napisal? :)
neznámy
neznámy | 3.5.2012 21:21
vladca domu alebo inak povedane signifikator domu, je vzdy vladnuca planeta znamenia, do ktoreho spada hrot prislusneho domu. cize napriklad 8.dom vo vahach, tak vladca 8.domu je venusa...
ten druhy system, ze Pluto "vladne" 8.domu sa v astrologii nepouziva (a urcite nie ako vladca), teda jedine sa prihliada k tomu, ze 8.dom je analogicky skorpionovy a plutovi, cize ma urcitu podobnu charakteristiku ako toto znamenie a tato planeta...
neznámy
neznámy | 3.5.2012 21:26
Vdaka za taku promtnu odpoved -BOW-
Myslela som si, ze je to takto, ale nebola som si ista, lebo spominaju sa casto aj domy "zodiakove".
neznámy
neznámy | 3.5.2012 21:50
mám to též tak - venuše ve 12. d. vládne 12. domu i celému horoskopu - to tedy aspoň podle Zverokruhu, na strankách Astromatu mi vychází vládnoucí Merkur. Já mám ale hrot 12. domu v býku a venuše už je v blížencích, takže je to určitě mnohem slabší postavení, než kdyby byla ještě v býku, ale i tak mi přijde hoodně moc důležitá.... co by byl život bez krásy -FLOWER-
neznámy
neznámy | 4.5.2012 11:52
Ďakujem za odpoveď, ale mám otázočku, lebo to asi nie je také jednoznačné.
Pokiaľ viem, planéty a znamenia sú medzi sebou na rôznej úrovni kompatibility a hovorí sa, že planéta môže byť v určitom znamení v povýšení, exaltácii, alebo páde.
To znamená, že aj vo svojom dome môže byť oslabená.
Konkrétny pekný príklad dám z vlastného horoskopu.

Mám v 2.dome Venušu v znamení Býka. Tam sa to pekne zosúlaďuje. Vlastnosti domu, znamenia aj planéty. Ale hrot môjho 2.domu je v Baranovi, hoci väčšina domu myslím je v Býkovi.
To znamená, že moja Venuša nie je vládca domu a bola by ním, keby bola v Baranovi, teda predpokladám, že v páde, lebo tam asi o nejakej kompatibilite veľmi nemožno hovoriť.
A moja otázka.
Kde by mala moja Venuša významnejšie postavenie? Ako vládca druhého domu v Baranovi, alebo tak ako je, teda v Býkovi a 2.dome?
Mne môj cit hovorí, že to druhé je pravda. :)

Ale mám Merkúr v Rybách, čo je tiež pád. Analytické myslenie nie je mojou doménou, skôr syntetické, takže možno som zase niečo domotala,či? :D
neznámy
neznámy | 7.5.2012 08:16
astrologická hodnota venuše je vysoká,ale to ako sa prejaví záleží od postavenia marsu,vládcu 2.domu+aspekty na vládcu domu a tiež na venušu...
ale horšie je to,že máš uzamknuté 4planety v rybe,na ascendente vo vodnárovi..,vrátane slnka..
neznámy
neznámy | 7.5.2012 10:31
Nemám štyri planéty v Rybách, ale len tri, prípadne dve. Podľa toho, či berieš do úvahy aj Cheiróna. A na ascendente mám iba Merkúr. Saturna mám už V Baranovi.
V čom spočívajú tie slovíčka "horšie je" :) Aký vplyv na pôsobenie týchto planét má to, že sú uzavreté v dome?
Mars mám v 8.dome, hrot 8.domu vo Váhach a samotný Mars v Škorpiónovi.
Aspekt medzi Marsom a Venušou, čo je opozícia.
Vypovedá to niečo o astrologickej hodnote mojej Venuše?
Ak sa ti bude chcieť odpoveď, tak ďakujem. :)
neznámy
neznámy | 7.5.2012 10:46
práveže podľa toho druhého systému sa celkovo určí,či sú vibračné polia v harmonii,a to,či planeta v tom danom dome,plne prejaví svoje kvality,alebo opačne..

napríklad venuša v býkovi vo 8.dome prejaví svoju potrebu vlastniť a ovládať cez hmotu v dome duchovného vlastníctva,a to sa kúpiť ani vlastniť nedá..si tam moc neužije..
alebo merkúr v 3.dome blížencoch,využije plne svoj potenciál,kdež to v 12.dome merkur v blížencoch,ktorý potrebuje komunikovať a vymieňať si myšlienky,by asi časom ochorel:)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...