mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

vladca domu

vandalka
vandalka | 2.12.2012 15:50
Studujem Kefera (Prakticka astrologia) a prave si citam o domoch a ich vladcoch. Nie je mi celkom jasne, ako urcim vladcu domu. Ci je to podla planet v domoch alebo hrotu domu. Napriklad 1.dom pada do Vah - vladca by mohla byt Venusa. Ale v prvom dome je tiez Pluto (konj s asc) a jupiter. Na uplnom konci 12.je Saturn (cize takmer v 1.), v ktorom je Slnko a celkovo ma Saturn v mojom native silne postavenie. Ktora z tychto planet je vladcom? Kefer pise o urceni sily kazdej planety a ktora je silnejsia, ta vyhrava :) ..ako pri porovnani planet v domoch, tak pri aspektoch..
Lenze, ked by som to urcovala podla planet, ktore su v dome..potom vzdy vladca domu je v tom dome..to mi potom nedava celkom zmysel...
Dakujem za vysvetlenie :)
neznámy
neznámy » vandalka | 2.12.2012 15:56
to by aj mna zaujimalo.. a stale si neviem nakreslit alebo nejak vyznacit tie hroty domu.. viem len v ktorom dome mam jaku planetu ale viac nic.. jak to zistim? ani ten antear mi nefunguje a cez starfish to neviem
vandalka
vandalka | 2.12.2012 16:00
V starfisheri je to velmi jednoduche. Ked si zadas svoje udaje, hned sa ti nakresli to kolecko, kde krasne vsetko vidis. A ked to chces vediet uplne presne - stupne a tak pod, tak sa prepni do Info, co je ikonka v hornej liste (vyzera ako harok papiera). Pre aspekty zasa chod do zalozky Aspektarium - ikonka ako take male stvorceky :) Do kolecka sa zasa vratis cez ikonku kolecka :)
Podla mna je to celkom intuitivne..len postikaj, tomu neublizis :) Zlozitejsie je to potom s tym objasnovanim vsetkeho dokopy -WALL- ;)
vandalka
vandalka » vandalka | 2.12.2012 16:05
a udaje zadas cez zalozku Horoskop.Das novy a v tom okne zasa Novy.vsetko vyplnis a mozes ulozit, alebo len zobrazit.Ked si to ulozis - mozes si tam poukladat X ludi/udalosti, potom uz len budes otvarat uz zadane horoskopy.. :) Drzim palce :)
neznámy
neznámy » vandalka | 2.12.2012 16:14
keferová praktická astrológia nie je moc praktická a najšťastnejšia kniha. bola to moja prvá akú som mal. ale pokiaľ ide len o to ktorá planéta je vládcom tak vždy tá, ktorá vládne znameniu, v ktorom je hrot domu. konkrétne planéty v domoch, alebo vládca znamenia v ktorom je planéta to by mal byť dispozitor, ale také terminologické detaily moc neovládam
neznámy
neznámy » vandalka | 2.12.2012 16:16
Dakujem, musim sa v tom posprtať :)
neznámy
neznámy | 2.12.2012 16:17
preco myslis ze ta kniha nie je najstatsnejsia, akurat som sa ju chystala v najblizsich dnoch objednat, sebe ako darcek na vianoce :))
neznámy
neznámy » vandalka | 2.12.2012 16:27
vladcom tvojho ascendentu je venusa...vladcu domu urcis podla hrotu domu, v akom znameni sa nachadza...a vladnuca planeta toho znamenia je vladca domu...
suhlasim s nazorom, ze pre zaciatocnika kefer nie je idealna kniha...takze s nim veeeeelmi, veeeelmi opatrne-PUH-
neznámy
neznámy | 2.12.2012 16:31
Je nejaky rozdiel medzi vladcom a dispozitorom? Ci som ta zle pochopil?
vandalka
vandalka | 2.12.2012 16:32
jj, tak nejako som si aj myslela. Dik :)
Preco sa ti nepozdava tato knizka? Miestami je pre zaciatocnika trosku zlozita, to ano, jednak temou samotnou a starym ceskym jazykom.. Ale myslim, ze je to velmi slusny zaklad astrologie, ak to clovek dokaze vsetko pobrat. Myslim si ale, ze jedenkrat ju precitat nestaci :)
Odporucas nejaku lepsiu literaturu?
neznámy
neznámy » vandalka | 2.12.2012 16:35
Ak nie je problem anglictina, Bob Marks ma vybrony manual o 30+ kapitolach na webe:
Kapitola Connections With Ruling Planets:
http://www.bobmarksastrologer.com/FindConnections14.0.htm
vandalka
vandalka | 2.12.2012 16:38
Jo, to studujem tiez :D dakujem. tam uz som na konci 6.kapitoly :) S tymi domami mi to asi v celku boli jasne, len som na chvilku zapochybovala pri citani Kefera..vravim, niektore veci v tej knihe asi predpokladaju hlbsie zaklady astro ako mam ja..
neznámy
neznámy » vandalka | 2.12.2012 16:44
Kefera som nikdy necital, ale kazdy kto sa astrologiu naucil lepsie a zacinal s Keferom hovori, ze co sa tyka uzitocnosti je to mackopes - ani pre zaciatocnika ani pre pokrocileho. Pokial to spravne chapem je vyznam tej knihy skor dobovy, ze v tom case bola v tomto jazyku. Dneska mame aj lepsie zdroje, trebars si hovorim mat toho Boba Marksa ked som zacinal ... to co on tam ma popisane som skladal dokopy z pat knih.
neznámy
neznámy » vandalka | 2.12.2012 17:31
inak môžem ti povedať, že strašne veľa kníh, teda väčšina z nich je zbytočná komercia. ale to človek zistí až keď trochu do astrológie vidí. a mám pocit, že väčšia časť múdrostí v knihách ešte ani na trhu neexistuje. tie knihy čo sú na trhu sú na jedno kopyto, o tom istom, len raz z jednej strany raz z druhej. väčšina tých kníh by sa dala zúžiť na zošit s čistými a praktickými informáciami
vandalka
vandalka | 2.12.2012 17:56
jj, prave vcera som bola znovu kuk v luxorke, ci tam nemaju nieco zaujimave. Same horo na 2013, laska podla znameni a podobne hluposti..nekupila som si nic. Asi bude lepsie po niecom patrat na internete. Uz mam nejake knizky vyhliadnute (aj z toho zoznamu, co sem rudi zavesil), ale este si chcem postudovat viac zaklady - skor ako sa pustim do vyssieho levela :)
neznámy
neznámy » vandalka | 3.12.2012 00:24
nevyhodou Kefera a podobnych knih je to, ze neuci ziaka cyklickemu a celostnemu pohladu na horoskop. napriklad vedela by si mi podla Kefera vysvetlit, preco do 8.domu patri tak vela rozdielnych tem ako je sex, smrt, dedicstvo, dane, spolky a tak podobne? a ze preco tieto temy su napratane prave do 8.domu a nie do 6.? alebo ze preco sa kvinkunx povazuje za slabo nepriaznivy aspekt?
Kefer ti nuka hotove informacie bez toho, aby ti vysvetlil, kde na ne prisiel.
cast "analyticke studium horoskopu" by som na tvojom mieste vynechal uplne, az kym neziskas v astrologii ako taku prax...
na zaciatok ti napriklad doporucujem preluskunut tieto astrologicke skripta:
http://www.volny.cz/richnovotny/uvoddoastrologie.htm

a dobrych knih mas na trhu dostatok...napriklad prednedavnom vysla dotlac Encyklopedie astrologie od Aubierovej...alebo na zaciatok by sa ti urcite okrem nej hodila aj Astrologie a sebapoznani od T.Goesovej, ci Rozlouceni s tradicni astrologii od P.Turnovskeho...tieto tri su pre zaciatocnika podla mna asi najvhodnejsie;)
neznámy
neznámy | 3.12.2012 15:34
ten problem čo si spominal u kefera, to je problem väčšiny kníh
vandalka
vandalka | 3.12.2012 16:15
Super! Moc dakujem. Skripta si hned vytlacim - v praci budu mat radost :D Tu encyklopediu astrologie uz mam, kupovala som ju spolu s Keferom (teda s jeho knizkou :D ) a som s nou spokojna. Ostatne zapisem, kupim. dikes! uz sa tesiiiim :)
neznámy
neznámy » vandalka | 3.12.2012 17:54
je to fakt dobrý materiál. to mi rudi ani nepovedal, že taký má -PUH-. akurát v jednom dôležitom detaile mám výhradu, ktorú môžem jasne zdôvodniť, ale to nabudúce keď budem mať viac času.
neznámy
neznámy | 4.12.2012 20:17
Myslím, že dobrý autor na tohle je Jindřich Šob.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...