mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Vhodne povolanie pre sestru

magdi12
magdi12 | 18.11.2017 19:35
Dobrý večer. Potrebujem poradiť ohľadom mojej sestry. Narodila sa 6.10.1997, 10:40, Poprad. Prosím vás vedeli by ste poradit ake povolanie je pre ňu najvhodnejšie? Budem vďačná za akýkoľvek názor, radu. Vďaka :)
fiohattu
fiohattu » magdi12 | 19.11.2017 19:55
Dobrý večer, tu na stránke je možnosť v kolonke : Individuálne horoskopy si dať vypracovať aj profesný horoskop, a celkom to sedí... doporučujem hodiť tam očkom pre zaujímavosť ;)-FLOWER-
joulutahti
joulutahti » fiohattu | 19.11.2017 21:06
ak nema premiovy ucet, tak sa k tomu nedostane, ale ked som to pozerala zo svojho tak vychadza v poradi : saturn 25 b, venusa - vahy - 25 b a jupiter 21 b...cize mix niecoho umeleckeho, ale aj zodpovedneho + vyssie vzdelanie alebo praca so zahranicim / v zahranici ..? tazko povedat ci je alebo nie je studijny typ, ale mozno by jej sadla architektura, bytovy dizajn....?
magdi12
magdi12 » joulutahti | 20.11.2017 11:49
Premiovy ucet mi pred 4 dnami skoncil, ale mna ani nenapadlo, ze by sestra nebola spokojna. Poprosila ma, aby sa vyjadrili iné nezainteresovane osoby, ktore sa viac vyznaju.
Sestra studuje druhy rok na vseob. medicinu so zameranim na vedu a vyskum. Zistila vsak, ze jej nejdu prakticke cinnosti (chirurgicke zasivanie, podanie infuzie, atd.) Da sa to naucit, ale je zo seba sklamana, lebo to podla nej nevie. Ma sa velmi vela ucit, vraj jej to trva dlhsie ako ostatnym spoluziakom, kym sa to nauci, pochopi. Pri ustnych skuskach chyti neprijemneho profesora a uz sa zablokuje, pomyli, je roztrzitaa niekedy neurobi skusku. Potom si zacne nahovarat, ze ona na to nema, aby to dostudovala. A neskor zmeni nazor, ze to dokonci, lebo vidi, ze starsia sestra je lekarka a neukaze neuspech.
Od detstva tvrdila, ze chce byt modna navrharka. Potom isla na 8-rocny gympel, velmi rada sa ucila, je to studijny typ, od 11-17 veku chcela byt pravnicka. Avsak ju odhovorili, lebo nemame v rodine pravnika, po ktorom by prevzala miesto. V maturitnom rocniku sa rozhodla, ze chce byt geneticka poradkyna, tak isla na medicinu. Zrazu prisla s tym, ze ju velmi bavi slovencina a chcela by pracovat v jazykovednom ustave. Potom zrazu fyzioterapia a nutricny terapeut, ale starsia sestra ju vykricala, nech nevyymsla s takymi ,,nezmyselnymi" odbormi.
Sestra velmi rada cvici, bavili ju vsetky predmety na gympli, nemala s nicim problem. Tiez jej vynikajuco isli jazyky, mala velmi rada prejavy, prezentacie, uvazovala tiez nad medzinarodnymi vztahmi.
Ja jej uz vobec pomoct neviem.
fiohattu
fiohattu » joulutahti | 20.11.2017 11:50
Veru to ma nenapadlo -PUH- a nešla som to pozieť aj ja...

A hlavne treba sa sestry spýtať... čo by chcela robiť ona... podľa hviezd má z čoho vyberať... -SHINY-
joulutahti
joulutahti » magdi12 | 20.11.2017 18:21
no mozno budem teraz trochu zaujata, ale nech len pekne dostuduje tu medicinu :P ja som totiz tiez doktorka, a viac menej som sa najprv pre tu skolu rozhodla ist z gympla jednak kvoli tomu ze je to klasicke povolanie s perspektivou, ale aj pre to ze som si chcela dokazat ze to dam....studium ma prve dva roky absolutne nebavilo...neviem co myslis tym zameranim na vedu a vyskum...ono tie prve dva roky na medicine su take teoreticke predmety typu anatomia, biochemia, co skoro nikoho nebavi, malokto pri tom potom po dostudovani ostane...podavat infuziu nemusi vediet, to robia sestricky, takisto ani sit nemusi vediet ak nechce byt chirurg (zo zakona ma len chirurg pravo robit sutury) Inak pohlad na pracu lekara je strasne skresleny este aj studentom vo vyssich rocnikoch... to ze na skuske chyti neprijemneho profesora sa jej moze stat vselikde...a je to aj nacvik na pracu s ludmi. Inak genetika ma velmi velmi velku perspektivu, lekarski genetici strasne chybaju.

Takze suma sumarum - treba vydrzat tam kde je, ja osobne si myslim ze ostatne vymenovane odobry nemaju taku perspektivu ako to co studuje teraz, len treba vydrzat a mat pevne nervy...hlavne tie prve tri roky je to az des...nerada na to spominam, ale som rada ze som neodisla, lebo tiez som mala vselijake myslienky popri tom studiu.
neznámy
neznámy » magdi12 | 20.11.2017 18:33
otazka dobre polozena co ju bavi najviac co dokaze robit cely den pri com zabuda na cas aj miesto.u mna to prebiehalo tak ze som vsetko rozobral (za co som si vysluzil vzdy minimalne zle slova)v podstate som chcel zistit ako veci funguju co ma bavi doteraz a vo vsetkych smeroch.
magdi12
magdi12 » joulutahti | 20.11.2017 19:35
Sestra studuje na 3. LF v Prahe ktora je viac zamerana na vedu a vyskum (1. LF na vseobecnu medicinu a 2. na pediatriu). Odkazem jej vas prispevok, urcite ju potesi :) Taktiez sa domnievam, ze nakoniec dostuduje lekarstvo.
magdi12
magdi12 | 20.11.2017 19:38
Tak to co dokaze robit cely den je cvicit :D Ona ma velmi vela energie. Ale profesionalne sa sportu venovat nikdy nechcela.
joulutahti
joulutahti » magdi12 | 20.11.2017 19:50
OK :) na 3. LF myslím, že nie je až také velké sito ako na 1.LF...inak to zameranie je skor take symbolicke, na vsetkych medicinach sa musia ucit tie iste predmety, len napr. na tej 2.LF je o nieco viac stazi na pediatrii a obdobne, ten diplom bude stale o absolvovani tzv. vseobecneho lekarstva. Veda a vyskum sa potom robia v kazdom odbore od predklinických po klinické odbory uz podla specializacie...
neznámy
neznámy » magdi12 | 21.11.2017 19:31
urcite velmi dobre spozna ako ludske telo funguje ta medika zrejma ortho

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...