mesiac
Utorok, 16.4.2024
Meniny má Dana, Danica

Astrológia a horoskopy - 

Vezenie v radixe, tranzitoch a direkciách

Dogi
Dogi | 21.12.2015 19:42
Čo v radix horoskope dáva podľa Vás predpoklady, že by človek mohol stráviť čas vo vezení. Aké direkcie a tranzity by ste na obdobie vo vezení u človeka očakávali. Skúsenosti s touto témou?
neznámy
neznámy » Dogi | 21.12.2015 22:23
Co si vzpomínám, tak na kurzu astrologie nám říkali, že v radixu vládce 12. domu v domě prvním znamená pobyt v izolaci - většinou vězení, měl to prý tak např.
V. Havel. Pamatuju si to proto, že to tak mám i já-LOL- - tak říkám, že buďto mne zavřou, nebo se stanu prezidentkou :D-LOL-
Ona
Ona » Dogi | 21.12.2015 23:29
Ja som kedysi niekde čítala, že Pluto v 12. dome môže znamenať pobyt vo väzení.
Aj konjunkcia Severného uzla s Marsom znamená odlúčenie od kolektívu - takže istý druh väzenia, resp. samoty.
neznámy
neznámy » Dogi | 22.12.2015 01:42
tak predpoklady su hlavne moralne... a ak to je vazenie napriklad z politickych dovodov, ci vazenie ako obet systemu, tak by som ocakaval vplyvy neptuna (obet) alebo pluta (zasah vyssej moci).
vseobecne vazeniu vladne 12.dom a jeho vladca, takze ak su v dvanastom dome nejake dolezite planety nepekne aspektovane hlavne pluto, neptunom a jupiterom (alebo vladca 12.domu je silne neharmonicky umiestneny) a clovek nevykonava povolania spateho s instituciami, ci nevenuje sa duchovnu alebo nie je mrzak, ci clovek z ustavu, tak je dost mozne, ze taky clovek stravi cas vo vazeni... hlavne ak je jupiter nejako poskodeny, kedze ten symbolizuje pravo a sudne procesy...
a co sa tyka direkcii a tranzitov, tak podla mna dost zalezi, ci sa jedna o kriminalnika, ktory s takym niecim rata a dava si repete alebo ci ide dosial bezuhonneho cloveka...tak budu vypadat aj tranzity aj direkcie...
a predpoklad su napatove aspekty na planety v 12.dome alebo na vladcu 12.domu...
martinbd
martinbd » Dogi | 22.12.2015 07:04
Ja som sa stretol s tým, že žena mala Slnko v XII. dome a jej partner sa ocitol vo väzení, ale už si nespomínam na zvyšok horoskopu a potom ešte jeden podobný prípad, Venuša ako vládkyňa XII. a VII. domu, čiže prepája partnera s väzením a v radixe v kvadratúre na Pluto, tak jej partner sa dostal do väzenia približne keď sa tranzitujúce Pluto dostalo do konjukcie s Venušou. Každopádne je ťažké z horoskopu vyčítať, či pôjde o skutočné, alebo symbolické väzenie. Aj pobyt v ústave môže byť istý druh väzenia, alebo nejaká chronická choroba, ktorá človeka väzní, alebo jednoducho nejaké vnútorné bloky. Ale čakal by som v radixe nejaký nepriaznivý aspekt medzi signifikátormi I. a XII. domu. Alebo ako už bolo napísané, tak vládca XII. v I. alebo vládca I. v XII.

Ináč Malcolm X mal tiež vládcu XII. domu v I.
"Vo februári 1946 bol zatknutý a usvedčený z lúpeží a odsúdený na sedem rokov väzenia. "

http://www.astro.com/astro-databank/Malcolm_X
neznámy
neznámy » Dogi | 22.12.2015 07:10
Ahoj...
No predpoklad by podla mna mohol byt aj napr. 12. dom v Strelcovi, vladca 12. domu Jupiter (neharmonicky aspektovany plus v T-kvadrature...)
Jednalo sa o CPZ a rok tahajuce sa sudy a tranzity v tom case boli: Pluto na ASC v kvadrature na Slnko, Saturn kvinkunx Saturn...

No a v direkciach: Direkcny ASC v konjunkcii s Uranom, Saturnom, Neptunom... Direkcne Slnko a Mars v konjunkcii s Merkurom a direkcny Merkur v konjunkcii so Slnkom a Marsom...
Potom este direkcne Slnko v kvadrature s Jupiterom, Saturnom a Neptunom a direkcny Mars v kvadrature s Jupiterom, Saturnom a Neptunom...
Dogi
Dogi » Dogi | 23.12.2015 08:58
Ďakujem všetkým za odpovede. Pozerám totiž do kolečka, kde je dobre adpektované Pluto v 12 dome a vládca je poškodená Venuša retro Marsom a retro Neptúnom v 5.dome. Retro Neptún je v 2.dome v kvadratúre na retro Saturn a Venušu. 9.dom je v Blížencoch. Jupiter je retrogràdny v Panne v konj s retro Marsom. Slnko je vládcom 10.domu a je umiestnené v 4.dome. Je tam spln.
V direkciách pôjde Mars cez Sev.uzly, Merkúr, Slnko tiež nemajú dobrú situáciu. Merkúr je v opo na Mars a bude cúvať do opozície na Jupíka. Slnko prejde cez Venušu a bude v opo na Mars a v kvadratúre na Neptún, potom opo na Saturn. V tranzitoch prichádza Urán opozícia Pluto a neskôr Pluto kváder Pluto. Neptún je teraz v opozícii na Jupíka a pôjde cez Venušu a kváder Neptún a opo Mars, neskôr opo Saturn.
Nechcem sem dávať údaje, ale mne sa zdá, že predpoklady tam sú. Podľa toho, ako sa veci vyvíjajú si myslím, že aj napriek dobrej aspektácii Pluta, je reálne nezvládnuté. Ten 9.dom v Bližencoch sa prejavuje veľmi voľným postojom k právu typu, čo mi vyhovuje, rešpektujem, čo nie, nie. Sú tam zmatky v myslení. Egocentrická psobnosť.
martinbd
martinbd » Dogi | 23.12.2015 13:44
niekomu hrozí väzenie?
Dogi
Dogi » martinbd | 23.12.2015 15:17
Sú podozrenia, je podané trestné oznámenie. Ako to dopadne neviem. Iba som pozerala ten horoskop, či sú tam také predpoklady. :-)
neznámy
neznámy | 23.12.2015 15:48
Mám ve 12. domě také aspekt,že je v Raku, jako osamocení, veřejné nepřátelství, množství soudů a vládce je Luna ve 4. domě. 4. dům mám hodně obsazen. To je ale spíše asi rodinné starosti a soudy se týkají zřejmě dědictví apod?
Dogi
Dogi | 23.12.2015 18:03
No, tu je 12.dom vo Váhach, čiže problémy vo vzťahoch, aleje fakt, že ten spln na ose MC/IC poukazuje na problémy v rodine a kariére a potrebe nájsť rovnováhu medzi nimi. Pluto v 12.dome je vládcom 2.domu. Kdesi som čítala, ak si dobre pamätám, že to môže znamenať okrem finančných problémov aj snahu vyhýbať sa plateniu daní a z toho problémy.
martinbd
martinbd » Dogi | 23.12.2015 18:29
Zaujímam sa o to, lebo raz mi volal jeden pán s podobnou vecou, chcel vedieť, či vyhrá súd, z radixu som na to nevedel prísť, na to by bola lepšia horárna astrológia, z nej sa dajú vyčítať konkrétnejšie odpovede. Ale tie tranzity čo opisuješ nie sú práve priaznivé, ak tam nemá nič harmonické tak asi vo väzení skončí, lebo ak som to správne pochopil, hoci by som musel vidieť celý radix (ja som vizuálny typ), tak už v radixe sú k tomu náznaky. Ešte ma zaujíma: aké znamenie je na ASC v radixe?
Dogi
Dogi » martinbd | 26.12.2015 00:31
Asc je vo Váhach v konj s Plutom. To obdobie ktorè som pozerala je pár priaznivých tranzitov, ktoré bežia súčasne s tými, ktoré som uviedla vyššie, ale podľa mňa sa z radixu ani z tých tranzitov nedá poznať viac, ako predpoklady. Všetko bude zrejme závisieť od odpovede na otázku, či bol alebo nebol porušený zákon. Dnes som čítala rozhovor s Turnovským, ktorý povedal a ja s ním súhlasím, že ako veci dopadnú závisí od to, ako konáme.
Raz sa mi stalo, že som mala možnosť zvrátiť nepriaznivú situáciu vo svoj prospech, ale musela by som klamať. Išlo o situáciu, keď právo a spravodlivosť nie sú to isté. Nikto by mi nikdy klamstvo nedokázal. Neurobila som to, hoci chuť bola (aj tranzit, ktorý oslabuje charakter bol). Prečo? Pretože som vedela, že by to zmenilo môj život k horšiemu. Žila by som s klamstvom a už by sa to nikdy nezmenilo. Ako sa rozhodnem v horoskope nebolo. Toto je to, čo formuje náš osud a ovplyvňuje to, ako veci dopadnú i keď ako to povedal p.Turnovský, cestovný poriadok tu je.

Spomínaný rozhovor:
http://www.denik.cz/z_domova/ceka-nas-bourlivy-rok-rika-astrolog-pavel-turnovsky-20151225.html
martinbd
martinbd » Dogi | 26.12.2015 08:34
Takže Venuša je vládkyňa 12. a 1. domu? Tak to je potom to prepojenie 12. a 1., čo zasa v radixe zvyšuje šancu na uväznenie. A ak mu tam beží nejaký nepriaznivý tranzit, alebo direkcia na Venušu a na tie planéty prepojené aspektami na Venušu, tak tá šanca uväznenia sa zvyšuje.
Súhlasím, že ako veci dopadnú závisí od toho ako konáme (či už telom, mysľou, alebo rečou), čiže to je ten zákon karmy, ale nesprávne činy z minulosti sa vybijú práve cez disharmonické tranzity, to sú tie božie mlyny, tie planéty. Takže ak sa už dostal svojím konaním pred súd a hviezdy mu nie sú naklonené, tak sa už dá predpovedať, ako to skončí.
On už nie je v situácii, predpokladám, kedy sa môže rozhodovať, ale je v situácii kedy o ňom bude rozhodnuté, takže musí čeliť tomu, ako sa rozhodoval v minulosti.
neznámy
neznámy » Dogi | 26.12.2015 08:50
Mám brata bol 15krat trestany,chodi tam ako domov a domov ako na návštevu .mozte si to pozriet unho v datume narodenia 05.12.69 Nitra -THUMBSUP- celkovo nevie čo so životom,a všetko mu je jedno..Od malička je v rovnakom kruhu,z ktorého niet cesta,vždy po určitom čase ide nazdad -WALL-
Dogi
Dogi » martinbd | 26.12.2015 21:20
Ano. Je vládca 12 a. 1.domu. A tiež 8.domu. V 12.dome je Pluto v konj s Asc. 1. a 8.dom sú prázdne. Venuša je v 5.dome v Rybách v kvadratúre na Neprún v 2.dome a v opozícii na retro Mars v Panne. Je tam aj 7st opozícia na retro Saturn a 10st opozícia na retro Jupiter, ktorý má konjunkciu s Marsom, všetko v Panne.
Teraz tam beží Jupiter opozícia Venuša a Saturn ide do kvadratúry. O pár rokov prejde cez Venušu Neptún. V direkciách retroMerkúr prešiel Venušounedávno a Slnko ide do konjunkcie onedlho.
Máš pravdu s tou karmou. Čo sa stane bolo zasiate v minulosti. Uvidíme. Ale vidím, že som sanemýlila, že tam predpoklady sú. Ďalujem.
Dogi
Dogi | 26.12.2015 21:21
Ďakujem :-)
neznámy
neznámy » Dogi | 28.12.2015 17:00
Můj přítel byl před 2 roky zatčen....
Vězení mu v podstatě hrozí pořád...12.dům má prázdný, v něm uzavřený blíženec.... Vládce 12.domu venuše v 6.domě ve střelci....vládce 1.domu Luna v 8.domě ve vodnáři...
Na ty soudy by asi upozorňovala trojkonjunkce mars, jupiter, neptun v 6.domě ve střelci...zabírá mu to veškerý čas...
Transitně Neptun přes mc v rybách v kvádru na tu trojkonjunkci, lilith na asc a Pluto na desc v konj s merkurem v 7.domě v kozorohu.... Saturn v kvadratuře na slunce a lunu ve vodnáři v 8.domě....uran v opozici na uran, jupiter v kvadr na uran v 5.domě ve vahách....jupiter v opozici na Merkur v kozorohu v 7.domě...

Subjektivní pocit....dlouhodobě za okolnosti kterými se zabývá může nativní trojkonjunkce jupiter Neptun mars.... A transitně Pluto na merkuru a Neptun na mc
neznámy
neznámy » Dogi | 30.12.2015 22:20
Mozno trochu od veci, od realneho vazenia k tomu symbolickemu ... Sue Farebrother raz v nejakom rozhovore povedala nieco v tom zmysle ze ludia s planetami v 12 dome si vzdy najdu nejake vazenie, t.j. ze bez ohladu na to kde ziju, co robia, aky maju vztah a pod, ze vzdy maju pocit ze su niekym/niecim/niekde vazneni. Odvtedy nad tym premyslam, ci je to naozaj tak
Dogi
Dogi | 31.12.2015 11:37
Je to jeden variant vývoja aj v tomto horoskope, ktorý som tu spomínala, takže s tým súhlasím.
Mám kamaráta s Lunou v 12.dome a tam sa to tak prejavuje. Dotyčný sa izoluje sám na nejaký čas a potom výde z úkrytu opäť na svetlo a tak sa to opakuje :-). Sú tam aj iné problémy, ktoré to podporujú, aj depresívne sklony.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...