mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Venuša - Pluto v radixe a aspektoch.

neznámy
neznámy | 26.10.2014 09:07
Ďakujem. :)
Zaujalo ma, že máte tesný aspekt medzi Venušou a Plutom obaja s manželom.
Ak som to dobre pochopila. Ty tesnú kvadratúru, on tesnú konjunkciu.
Povedala by som, že sa to vo vzťahu medzi vami musí výrazne prejavovať, či už pozitívne, alebo naopak.
A keď ste sa už takto zaujímavo našli, tak v knihe, z ktorej som citovala, sa píše o tom, že niekedy sa aspekt medzi Plutom a Venušou vyskytuje v rodinách ako tzv. karmický aspekt. Opäť vyberiem čosi z knihy.
"Ztráta, smrt a transformace jsou klíčovými slovy Pluta. Stephen Arroyo mluví o aspektu Pluto -Venuše v souvislosti s opakujícim se vzorem, kdy snoubenka nebo milenec zemře nebo zmizí,což je podpořeno zkušenostmi mých klientu v tomto živote, i v dalších životech. Zjistila jsem také, že jej lze rozšířit o ztrátu manžela, nebo dětí, či milencu. Je to téma, které se často odehráva v rodinách, aspekt utkávaný po celé generace /zejména tehdy, kdy kontakt zahrnuje také Měsíc /.

Píšeš, že mimomanželské vzťahy nie sú neprípustné u takých ľudí.
Ja som si všimla dvojaký prístup. Na jednej strane ako píše Bezpřezdívkový, kde človek lieta medzi sexuálnymi vzťahmi a nevie sa zasýtiť, lebo to ani nie je možné a na strane druhej, tak vážny a obmedzujúci prístup, ktorý sa takmer vyhýba vzťahom pretože má pred očami iba ideál, ktorý túži dosiahnuť. Buď láska, alebo radšej nič.
martinbd
martinbd | 26.10.2014 10:21
Zdravím,

Nemám Venušu v aspekte na Pluto, ale naša generácia má Pluto vo Váhach, čo je v istom zmysle podobné. Podľa mňa je to mimo iné aj určitý talent na psychológiu, schopnosť prenikať do psychiky, citov a ovplyvňovať ich, ak sa to Pluto vo Váhach dostane do nejakého významnejšieho postavenia, ako napríklad ASC, MC, tak sa môže táto vloha viac prejaviť, čo mi potvrdzuje aj prax. Kamarátka robila takú malú štatistiku u svojich spolužiakov na psychológii a vyšlo, že prevláda Venuša v Škorpiónovi.
neznámy
neznámy | 26.10.2014 13:15
No ja nemám síce aspekt medzi Plutom a Venušou, ale obe planéty mám v Škorpiónovi v 7. dome. Láska a partnerské vzťahy sú preto pre mňa neutíchajúcou a vzrušujúcou oblasťou, v kt. sa zmietajú všetky možné aj nemožné pocity a emócie, kt. spoločným znakom je slovo "intenzita". Nejdem sa tu rozpisovať o tom čoho je taká Venuša v Škorpiónovi schopná a ešte keď je posilnená tým Plutom, ale všetko sú to také silné a hlboké pocity, že vyžadujú veľa sily osobnosti a tiež aj sebareflexie, aby to človek vôbec ustál...

Inak, Pluto v aspektoch na Venušu je veľmi silný aspekt. Najsilnejšie sa prejavuje práve konjunkcia, ale aj iné aspekty Pluta na Venušu sú značne intenzívne. Ľudia s týmto aspektom majú v sebe takú silnú a neutíchajúcu túžbu po hlbokom a intenzívnom pute a spojení so svojím partnerom, že vzniká u nich bezuzdná priepasť hlboko v srdci, kt. nikdy nejde naplniť. Všetky city, emócie a prejavy lásky v sebe táto priepasť pohltí, ale človek aj tak nemá pocit naplnenia. Vyžaduje preto stále viac a viac prejavov náklonosti od svojej polovičky, stále má pocit "nedostatku lásky", ale pravdou je, že nech jeho partner robí čokoľvek, nikdy toho nebude DOSŤ, lebo tú priepasť v srdci naplniť proste nejde. Ľudia s týmto aspektom si to však musia uvedomiť, že nech ich partner robí čokoľvek a akokoľvek ich miluje, tú ich priepasť v srdi nenaplní nikdy a vidieť skutočnosť, že ich partner si ich váži a miluje. Ak na to človek príde, je v podstate vyliečený. :)
neznámy
neznámy | 26.10.2014 13:15
No presne túto knihu mám ja a zhoduje sa to s tým ako sa prejavuje moja Venuša v Škorpiónovi v 7. dome. Viac nie je čo dodať z mojej strany. :)
neznámy
neznámy | 26.10.2014 17:38
Ja mam bohuzial Pluto v Skorpionovi v konjunkcii s Venusou v Skorpionovi...

Napr. ked si polozim viac krat otazku... Ako vnimam lasku napr. k rodicom? Co citim??? ...
Vela krat som si myslela to, potom hen to... Povedala som to tak a potom hen tak... A z toho vsetkeho mi vyjde jedno velke NEVIEM... Neviem opisat ten cit... Neviem najst tie ozajstne spravne slova, ktore by vedeli skutocne opisat to, co citim... Nie som si ista, ze ci sa to da "preniest" do slov... Neviem, ci pre to co sa odohrava v mojom vnutri existuju slova...
Takze z toho vsetkeho mi vyplyva, ze ozajstnu lasku, tu neskutocnu hlbku a cit (napr. k rodicom) neviem slovami a ani nijak inak opisat...


Na druhu stranu mozem uviest aj iny priklad... Poslednu dobu mam velky problem s citmi, ktore sa sice netykaju rodicov ( u rodicov je cit nemenny), ale uplne vsetkeho ostatneho... Snazila som sa zistit dovod... Najprv som to pripisovala hlavne Saturnu, potom tomu, potom hen tomu... A teraz dviham bielu vlajku... Tak ako nedokazem slovami vyjadrit lasku, tak isto nedokazem slovami vyjadrit to, ze k "vsetkemu ostatnemu citim" jedno velke nic... Ako kus ladu...

Ked si toto vsetko "odmyslim" a pozriem sa do minulosti cisto iba na vztahy, tak jedinou vyhodou spojenia Pluta a Venuse bolo to, ze som dokazala neopisatelne milovat... Ale inak toto spojenie prinasa iba problemy, ktore sa daju len tazko ukocirovat... (Extremy, extremy, extremy...)
neznámy
neznámy | 26.10.2014 18:15
Mám otázku.
Stalo sa niečo medzi týmto,

Tak ako nedokazem slovami vyjadrit lasku, tak isto nedokazem slovami vyjadrit to, ze k "vsetkemu ostatnemu citim" jedno velke nic... Ako kus ladu...

a týmto?

jedinou vyhodou spojenia Pluta a Venuse bolo to, ze som dokazala neopisatelne milovat...


Čo všetko to je k čomu cítiš jedno veľké nič? Týka sa to ľudí, alebo aj prírody, Boha atď?
neznámy
neznámy | 26.10.2014 19:01
Presne:)...vsetko zle ak niekto zabije lasku takychto ludi a u mna je to ako cez kopirak...zabijakom su vzdy Skorpici...ti to dokazu bravurne urobit, no a moja Luna im to nikdy nezabudne.
Myslim,ze po takejto skusenosti, naozaj ide potom o vsetko alebo nic.

Je v nas nieco , kvoli comu sa tuzime zamilovat a milovat na 200%, so vsetkym co k tomu patri...na zaciatku mame akoby plnu nadrz, je tam vsetko laska, vasen, vzrusenie, nenasytnost, perverznost,ale aj obetavost, pochopenie a respekt ...priam ale nenavidim vetu " treba mat rozum"...ten v tom nehra rolu...robime to srdcom a bez strachu, lebo ten neznamena v konecnom dosledku nebezpecie.

Najsilnejsie je to na zaciatku...snazime sa zo vsetkych sil to drzat v tej rovine ako to je...lebo je to pre nas nieco nadherne. Postupne to ale klesa, chladne...ak necitime spätnu väzbu rovnakej intenzity...beda nam. Speje to pomaly ale iste ku koncu, ale ta cesta je este dlha, plna zufalstva , beznadeje, bolesti, aj nechutenstva a nespavosti...telo chradne... laska umiera... a kto toto nezazil...tak nepochopi-NOSMILE-

A vysledok???...nikdy nenajdem to ...po com tuzim...to pluto mam v prvom dome v konj. lilith vo vahach orbis 6°, tiez v prvom dome. Mimochodom tiez zaujimavy vyklad na toto jej postavenie.-SAD-
neznámy
neznámy | 26.10.2014 19:17
S tym tesnym aspektom si to pochopila dobre....je to tak jak pises.

Aspekty sa prejavovali najprv pozitivne....postupne negativne a napokon som od neho odisla...takze to co sa v tej knihe popisuje, je vlastne pravda...zmizla som, hlavne kvoli sebe...aby som sa nezadusila. Ale medzi nami je v synastrii kombinacia niekolkych klucovych spojeni....takze by som to nepripisovala len tomuto jednemu aspektu, ktory ma kazdy z nas vo svojom radixe.

K tym mimomanzelskym vztahom. Nejedna sa o dvojaky pristup podla mna...lebo nieje mozne nedat aj do takeho vztahu cit z nasej strany...proste sa to neda len tak zo zabavy ...uzit si len. Vzdy ide o nieco viac a problem nastane hlavne vtedy ak zistime ze druha strana nechape o co nam ide.
Aj keby niekto stymto aspektom tvrdil, ze si dokaze nezaväzne uzivat...ta klame vazení...bud seba, alebo ostatných:)
neznámy
neznámy | 26.10.2014 20:08
Nevím jestli se dá lilith srovnávat s plutem, já myslím, že je to trochu jiné. Ale pocity mám dost podobné. Venuši mám na desc v kvadratuře na lilith ve vahách, v trigonu na mc ve štíru a v sextilu na mars a jupiter v 8. domě.
Pocit, že žádný smrtelník nemůže naplnit propast v srdci a hlad po lásce bohužel v mnoha případech sedí.
Ta alchimie srdce a transformace pocitů je asi stěžejní.
Hodně jsem v sobě změnila...abych se nenechala ovlivňovat hodnotami druhých, přáními druhých a současně pouštěla toho druhého člověka ze svého "sevření", dávala prostor "boží vůli". Dalo mi to prostor pracovat na sobě uvnitř. Ano je to obrovská tvůrčí síla. I když netuším co by se mnou udělalo "další pokušení". Takto beru lásku. Nevěřím na ni. Mám odpor vůči šálením a falši. Věřím už jen na tu "vyšší" lásku.
neznámy
neznámy | 26.10.2014 20:26
Znám několik žen s napěťovou vazbou mezi Plutem a Venuši, některé z nich jsou opravdu tragické případy, o žádné z nich bych neřekla, že je v lásce šťastná. Vlastně všechny to měly dost těžké už v dětství, byl tam v některých případech alkoholismus, násilí, jedna byla i v děcáku, v dospělosti "štěstí" na vztahy s psychopaty s násilnými sklony, nenormální žárlivost atd...... Opravdu mi tenhle aspekt, specielně kvadrát, připadá jako prokletí. Nebo aspoň nevím o nikom, komu by se s ním žilo lehce.
neznámy
neznámy | 26.10.2014 20:38
Doro:)...prokleti je silne slovo. Aspekt sme dostali do vienka, lebo sa mame niecomu naucit a mozno prave preto stretavam muzov s aspektom Pluto konj. Venusa ci Pluto kv. Venusa...aby som videla na druhom to co mam sama v sebe.
Mam ten aspekt a zijem normalne...aspon navonok...len vnutri bud plna, lebo prazdna...ako na hojdacke.
Vyhovuje mi radsej prazdno...vtedy aspon netrpi dusa-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 27.10.2014 15:15
Kedykoľvek si predstavím energiu aspektu Pluto - Venuša , nabehne mi ako predstava román od Emily Bronteovej - Búrlivé výšiny, český preklad má názov Na větrné hurce.
Neviem, či niekto čítal, ale pre mňa je to jedna z najkrajších kníh aké som kedy čítala a navyše priam učebnicový príklad takého vzťahu.

Ďakujem všetkým za reakcie. -FLOWER-
Dogi
Dogi | 31.10.2014 13:32
Zaujimavé. Ja mám trigon, ale môj prvý priateľ sa tiež stratil...doslova. Nikdy sme sa vlastne ani nerozišli. Proste zmizol a dlho sme nevedeli čo s ním je. Vrátane rodičov. Hladala ho aj polícia. V našej rodine tento aspekt nebol, aspoň pokiaľ viem u iných okrem mňa. Partner ho nemá tiež. Len ja a je aj v našej synastrii.
neznámy
neznámy | 31.10.2014 22:43
Dlho sledujem túto tému, ale nechcela som čiste tomuto aspektu pripisovať zodpovednosť za určité udalosti. Vzhľadom na ostatné aspekty sa aj vzťah venuša-pluto v určitom zmysle formuje do špecifického prejavu /asi je to tak u každého/ ale skúsim opísať, ako to vnímam u seba...

Mám v radixe trigon Venuša-Pluto (0°15’), pričom obe planéty mám na hlavných osiach. Venušu mám dominantnú - v 7. dome, Pluto je na MC.
V mojom prípade Pluto vytvára aj opozíciu na mesiac, ktorý by mal symbolizovať matku... V tomto prípade by som relatívne presne dokázala opísať kontext vzťahov /Venuša trigon Pluto opo Mesiac/, ktorý je podľa môjho názoru naozaj aj o zdedených konšteláciách. Otec má slnko v škorpiónovi, mamina má slnko v baranovi, v radixe mám mesiac v baranovi, pluto na MC.
Aspekt mesiac opozícia Pluto bude nasjkôr aj odrazom skorého rozvodu rodičov, ich nezlučiteľných pováh. Venuša - Pluto je u mňa spojenie týchto polarít - prirodzenou povahou viac inklinujem k vzoru otca, ale vyrastala som s mamou a výchvne mala na mňa väčší vplyv /takže 50 na 50/. K mamine ma viaže veľmi silný citový vzťah, v ktorom dieťa prijíma rodiča aj s tým, že v určitom období zlyhal. Venuša- Pluto je u mňa, myslím, aj o tom, že sila materinskej lásky uo strany mojej matky vytvorila natoľko zdravý základ, že dobre uspokojené sociálne a emocionálne potreby v ranom detstve pretavili aj negatívne prejavy matky a dokázali vedome prijať jej "chyby" ako "silnú" skúsenosť.
Z iného uhla to bol aj boj dvoch potencialít, vplývajúcich na vývin mojej osobnosti - genetických daností získaných viac po tvrdohlavom, zásadovom a svojskom otcovi a mäkkej, obetavej zložky mojej matky, ktorá smerovala viac k venušským hodnotám - k harmónii, k nekonfliktovosti atď. Z tohto uhla trigon asi zohral tú úlohu, že som v sebe rozvinula oba potenciály. Niekedy sa síce striedajú, čo vyznieva dosť zvláštne / raz škriepna inokedy priateľská, raz pohodová inokedy zásadová/, ale niekedy sú aj v rovnováhe. Tak napr. keď potrebu harmonickej atmosféry, ktorá vyplýva z toho, že prevládala doma, preváži v nutných situáciách sebaobrana, ktorá dosahuje plutónsku silu...Čiže tento aspekt dáva aj istú schopnosť sebazáchovy v oblasti sociálnej, komunikčnej aj psychickej. Napr. zranený človek trpí, ale potom sa oslobodzuje a vstane vždy silnejší a silnejší...

Inou otázkou je opačné usporiadanie - Mesiac opozícia Pluto trigon Venuša.
Teda čo zdedená konštelácia, plus genetické, sociálne a rodinné vplyvy prinášajú človeku v 7. dome - v partnerských vzťahoch a vzťahoch s blízkym okolím. Stručne sa to asi nedá opísať, ale to najdôležitejšie z mojej skúsenosti: niekoľko málo silných a stabilných ľudí, ktorí stoja pri "plutonickom" človeku v jeho premenách a prijímajú ho za každých okolností / zraniteľného, ale aj vtedy, keď sa cíti neporaziteľný/. Výsledkom takejto dôvery je, samozrejme, silné puto, ale to vzniká až vtedy, kým ten-ktorý vzťah prečeše peklo aj raj. Potom už môžu prísť sklamania, hádky, pocity nenávisti, čokoľvek negatívne, Plutonik neopustí a pirjme u svojich blízkych aj to, čo uňho vyvoláva hnev a rozčúlenie ( ťažko sa to vysvetľuje). Aspoň osobne takto cítim moje dlhotrvajúce vzťahy k rodine a chcela by som raz aj ten partnerský mať v tejto polohe...
neznámy
neznámy | 1.11.2014 00:59
no jo
adelaida
adelaida | 2.11.2014 23:47
Přímý aspekt nemám, ale mám Venuši ve Štíru v 9 a Pluto ve Vahách v 8... tedy v recepci.
Což se prý dá taky brát jako aspekt plus samotná Venuše ve znamení. Setkala jsem se s přirovnáním tohoto postavení ke konjunkci,ale taky s názorem, který to vyvrací, tak nevím. Ale co vím je, že láska a partnerské vztahy jsou pro mne smrtelně vážná věc přinášející neuvěřitelně intenzivní pocity z obou stran spektra. Od extatického prožívání na jedné straně po hluboké propady. V tomto směru nemám vůbec žádný smysl pro humor. Přesně ve stylu "všechno nebo nic" Totální odevzdání a požadavek toho samého nebo naopak odmítání ze strachu z odmítnutí.
Zaujala mě zmínka o Měsíci, protože i ten je také ve hře prostřednictvím trigonu s Plutem...ožívá tak rodinné a generační téma. V mém případě komplikovaný vztah s matkou a bratrem a následně bratrova předčasná smrt.
V době dospívání a ranné dospělosti jsem žasla nad kamarádkama s jakou lehkostí jeden vztah opouští, aby vzápětí navázaly jiný a mezi tím se jen trošku oklepou.
Dnes už to neberu tak dogmaticky. Časem a prožitými událostmi mám snad tohle téma alespoň částečně zpracováno...došlo mi, že zdrojem té lásky o které jsem si myslela, že ji získám od někoho jiného musím být já sama. Najít jí "v sobě" a hlavně "k sobě"
neznámy
neznámy » adelaida | 3.11.2014 01:19
Ano laska a hlavne sebelaska je jedna vec, ale venusa je aj o milovani, venusa u zeny je o tom aka milenka je a akou chce byt a ako si predstavuje, ze bude vo vztahu milovana.
Moju venusu blizenku v 10. dome mi kvadratuje pluto z prveho domu... na stupni sabianskeho vykladu: vudce musoliniho typu se zmocnuje vlady.
Vsetko lebo nic a to za kazdych okolnosti...veru tak je to:-)
Ludia s tymto aspektom nedokazu pri milovani sa...nemilovat partnera...jednoducho to nejde.
Kludne moze ist aj o mimomanzelsky pomer, zakazanu lasku ci iny tajny vztah,ale aj manzelsky verejny a tym dovoleny...je to jedno tak ako ten clovek miluje, tak takym istym sposobom a silou vyzaduje byt milovany.;-)
neznámy
neznámy | 4.11.2014 08:27
Zdravim vsetkych, mam novy postreh co sa tyka tohoto aspektu, myslim pluto kvadrat venusa. Bola tu tema o spalenych planetach, tak chcem nieco spomenut, mozno sa opytat, ci sa niekto z vas nestretol s takymto pripadom u nejakeho cloveka.
Stretla som muza co ma stelium Slnko, venusa, mars v blizencoch a merkur v rakovi retrogradny a ten je od slnka vzdialeny 7° takze je este spaleny,tak ako venusa a aj mars, tie dve planety su z kazdej strany slnka tak v orbise do 2°.
Toto stelium je ako naschval v synastrii s nim v konjunkcii s mojou venusou-ROLL-...a teraz...
Podotykam ze nas vztah je cisto pracovny, ale ten clovek si z nejakeho dovodu mysli ze je tam nieco viac...-SAD-
Prirovnala by som to az k prenasledovaniu mojej osoby z jeho strany-WINKIE-.
Nieje mozne mu nic vysvetlit , ako by ma ani nepocuval...ale to vysvetluje ten spaleny merkur...s takymito ludmi ja mam co sa tyka komunikacie neprijemne skusenosti...hlavne s muzmi.
Ja sa chcem ku kazdemu spravat slusne, mam rada ludi a chcem aby aj pracovne vztahy boli na urovni inteligentnych bytosti...:)
Co mozem este od neho cakat, ked mu to slnko , venusu aj mars kvadratuje pluto?
Dajte do placu aspon nejaky postreh, alebo nazor ci napad....prosiiiiiim-FLOWER--FLOWER--FLOWER-
neznámy
neznámy | 4.11.2014 08:51
Mala som podobné skúsenosti s mužmi ako opisuješ, teda to prenasledovanie. Ale ja nie som veľmi všímavá v tomto ohľade, tak som sa to dozvedela až neskôr.
Alebo aj nikdy, v prípade muža, ktorý mi telefonoval na pracovisko ako ma miluje celkom pravidelne, ale nezistila som, kto to bol. :D
Prípad, ktorý však môžem opísať sa týkal muža, ktorý sa o veľa rokov neskôr stal mojim kolegom.
Nikdy si nedovolil nič, nijaké poznámky, len keď sme mali firemné akcie a čosi vypil, vtedy sa mu vždy rozviazal jazyk a rozprával ako bol veľmi zaľúbený a vyhľadával ma ako nejaký detektív, nenápadne. Takže ma vlastne prenasledoval, bez toho aby to bolo nejaké zrejmé. Ja som si ho všímala ako neznámeho muža nápadne často v mojej blízkosti, nebolo to nič také, že by sa o čosi snažil, bol len ako taký tieň.
Ten muž mal Venuša trigón Pluto.
Možno keby tam bola kvadratúra, bolo by to bývalo horšie.
Ešte mám taký postreh, len neviem ako by som to zistila.
Mala som priateľku, ktorá mala "smolu" na vzťahy. Nemohla veľmi dlho nadviazať nijaký normálny vzťah. Každý s potenciálnych partnerov sa vo veľmi krátkej dobe prejavil ako násilník, hoci to tak na začiatku nevypadalo.
Myslím, že spôsob vzťahov a ich vývoj vždy naznačuje už náš vlastný radix. Aká téma v ňom je. Hlavne ak sa čosi dookola opakuje.
neznámy
neznámy | 4.11.2014 09:37
Třeba...
Jeden člověk za mořem má pokoj polepený mými fotkami, který si stáhl z mého profilu na veřejným serveru. Dozvěděla jsem se to "náhodou" když mi poslal jednu fotku upravenou tak, že na ní bylo červeným písmem popsáno jaké ke mně chová "city".

Ten člověk má, pokud tedy na něj mám správné informace, což těžko říct ^^ slunce v konj s plutem uranem jupiterem a měsícem...velký stelium....
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...