Astrológia a horoskopy -
Vegetariánstvo-Vegánstvo
No ja som bola aj v strese a je pravda, že keď som v strese, tak všetka energia ide do srdca aj hlavy a zvyšok ostáva neprekrvený.
Ja mám rada zimu a sneh, rada sa bežkujem v lese. Ale to len vtedy, keď nefučí príliš ľadový silný vietor a keď je slniečko. To mám najradšej, lebo aj sneh sa potom krásne leskne či bliští. :D A zase ísť dakde, kde je stále teplo by ma asi zabilo. Navyše ak by tam neboli lesy a hory, tak úplne. Mám rada také podnebie, kde je väčšinou okolo 25 stupňov. To je pre mňa najideálnejšia klíma. A môže aj pršať :D
když vlastně přijímáš proteiny hlavně v mléčné podobě jedná se o kasein. to není zrovna ideální jako hlavní zdroj bílkovin pro tělo. je to pro stavbu těla mláďat. obecně mám zkušenost a říká to i tčm že mléčné dělají takovou tu chladnou mlhu v těle zalepuje to buňky hlenem. kdo měl kdy potíže s kůží a alergiemi případně dýcháním tak po vysazení mléčných se ulevilo. popřemýšlej s tím kaseinem už kvůli těm alergiím. my lidé máme obecně jako všichni savci omezenou toleranci na mléčný sacharid laktózu i protein tedy kasein. možná že se pohybuješ na hraně nebo mírně za hranou.
je to pořád jen živočišná bílkovina a metabolizuje podobně za vzniku podobných jedů jako u masa. a když se ti ulevilo po mase tak kasein je podobný problém jako maso. živočišná bílkovina.
docela zajímavý článek.
Poměrně častější je však porucha metabolismu živočišné bílkoviny. Poruchy metabolismu živočišné bílkoviny obecně jsou velmi častým problémem, a to především u bílkoviny některých mas, tedy svaloviny některých živočichů. V případě kaseinu, tedy bílkoviny mléka, jde rovněž o poruchu tolerance živočišné bílkoviny. Tak jako z masa vznikají v případě této poruchy různé metabolity, hlavně kyselina močová, tak i v případě neschopnosti trávit kasein zůstává tato živočišná bílkovina chybně zpracovaná v lidském organismu a stává se toxinem.
http://www.bambiklub.cz/clanek-25-Kasomorfin-nebezpecny-jed-z-mleka
můj hlavní zdroj bílkovin je z bezlepkového obilí a luštěnin.
A zase, mlieko nepijem už min.10 rokov, lebo ma to zahlieňovalo. Ale ostatné mliečne veci mi nič nerobia. Možno aj preto, že ich nepapám tak často.
A proč? Já to prostě cítím, že je to tak pro mě správně, nemám tam žádné hysterické tendence, kvůli toho, že je to živá bytost (i když i to tam hraje roli). Když nejím moc maso, cítím se tak nějak energeticky "čistší" ... Nevím jak to jinak říct, jde čistě o osobní záležitost, u druhých mi je celkem jedno co jedí, ale asi by mi vadil partner, který by jedl denně bůček a koleno...
med ano. když někdo omezuje cukry tak to chápu a i pro cukrovkáře je to lepší sladit stévií.
pěstoval jsem si ji doma ale po počátečním nadšení můj zájem uvadl a už ji na zahradě nemám. mám doma dost medu od souseda včulkaře. to mi chutná víc.
loni jsem koupil 2 kila to mám na celý rok.
uvidíme jestli letos bude. na zimu zakrmují jako všude nejlepší je proto jerní řepkový nebo první medovicový ty jsou bez cukru tam se to ještě nedokrmuje.
zatím jsem nikoho nesehnal kdo by pracoval bez zakrmování tak že jim nechává jejich vlastní med na zimu.
což je nejpravděpodobnější příčina vymíráni včel. že žerou řepnou sacharózu.
až nedávno se s ní roztrhl pytel. trvalo než ji povolili na trh nesměla se prodávat jako sladidlo seděla na tom cukrářská lobby.
její sladivost je ale mnohonásobně vyšší 300x než u cukru takže má jinačí chuť než klasická sladidla a mně už prostě nějak chuťově nejede.
čaje nesladím vůbec a jídla doslazuju sušeným ovocem hlavně datlovou pastou nebo trochou rozinek.
on je tam i háček protože sladká uvolňuje inzulín a když nedáš cukr tak ten inzulín sníží pak množství glukózy v krvi když nedodáš reálný cukr a vznikne hlad.
Což může být problém. Protože nenastoupí očekávaný efekt zasycení, jelikož dochází k obalamucení receptorů. Pak ten člověk zbaští více než by zbaštil kdyby receptory nebalamutil.
Jinak ale zvyšuje citlivost na inzulín což je vždy dobré.
Řekl bych celkově - opatrně. Jako léčivo. Podobně jako lékořice. Ne k dennímu užívání anebo když denně tak terapeuticky a jen omezenou dobu.