mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Astrológia a horoskopy - 

Vegetariánstvo-Vegánstvo

marcie
marcie | 27.5.2016 09:19
môžeš dať fotku toho koňa ?
vevuska
vevuska | 27.5.2016 11:00
mnoo.... už mi to niekto povedal, že sex je výborný nielen pre dušu, ale aj pre telo ako také. A teda pre zharmonizovanie energii a hormónov v tele.
No ja som bola aj v strese a je pravda, že keď som v strese, tak všetka energia ide do srdca aj hlavy a zvyšok ostáva neprekrvený.
Ja mám rada zimu a sneh, rada sa bežkujem v lese. Ale to len vtedy, keď nefučí príliš ľadový silný vietor a keď je slniečko. To mám najradšej, lebo aj sneh sa potom krásne leskne či bliští. :D A zase ísť dakde, kde je stále teplo by ma asi zabilo. Navyše ak by tam neboli lesy a hory, tak úplne. Mám rada také podnebie, kde je väčšinou okolo 25 stupňov. To je pre mňa najideálnejšia klíma. A môže aj pršať :D
neznámy
neznámy » vevuska | 27.5.2016 15:16
ještě mně něco napadlo.
když vlastně přijímáš proteiny hlavně v mléčné podobě jedná se o kasein. to není zrovna ideální jako hlavní zdroj bílkovin pro tělo. je to pro stavbu těla mláďat. obecně mám zkušenost a říká to i tčm že mléčné dělají takovou tu chladnou mlhu v těle zalepuje to buňky hlenem. kdo měl kdy potíže s kůží a alergiemi případně dýcháním tak po vysazení mléčných se ulevilo. popřemýšlej s tím kaseinem už kvůli těm alergiím. my lidé máme obecně jako všichni savci omezenou toleranci na mléčný sacharid laktózu i protein tedy kasein. možná že se pohybuješ na hraně nebo mírně za hranou.
je to pořád jen živočišná bílkovina a metabolizuje podobně za vzniku podobných jedů jako u masa. a když se ti ulevilo po mase tak kasein je podobný problém jako maso. živočišná bílkovina.

docela zajímavý článek.
Poměrně častější je však porucha metabolismu živočišné bílkoviny. Poruchy metabolismu živočišné bílkoviny obecně jsou velmi častým problémem, a to především u bílkoviny některých mas, tedy svaloviny některých živočichů. V případě kaseinu, tedy bílkoviny mléka, jde rovněž o poruchu tolerance živočišné bílkoviny. Tak jako z masa vznikají v případě této poruchy různé metabolity, hlavně kyselina močová, tak i v případě neschopnosti trávit kasein zůstává tato živočišná bílkovina chybně zpracovaná v lidském organismu a stává se toxinem.
http://www.bambiklub.cz/clanek-25-Kasomorfin-nebezpecny-jed-z-mleka

můj hlavní zdroj bílkovin je z bezlepkového obilí a luštěnin.
vevuska
vevuska | 27.5.2016 16:36
no ono je to fajn vyradiť mliečne potraviny, ale aká náhrada? Bezlepkové veci zbytočne jesť nechcem, keď nemusím, aby si moje telo na to nezvyklo a fazuľu veľmi nemôžem. Len tú šošovicu bez šupky.
A zase, mlieko nepijem už min.10 rokov, lebo ma to zahlieňovalo. Ale ostatné mliečne veci mi nič nerobia. Možno aj preto, že ich nepapám tak často.
neznámy
neznámy » vevuska | 27.5.2016 16:43
ano je to celé o kompromisech.
neznámy
vevuska
vevuska | 27.5.2016 16:55
presne tak :) -LOL-;)
neznámy
neznámy | 30.5.2016 13:13
Ja nejem mäso cca 12 rokov. Myslím, že tam bolo viac dôvodov, hlavný si nepamätám. Už ako malá som odmietala jesť "kamarátov" - starí rodičia chovali všetko možné a mali sme vždy domáce mäso. Potom som žila v tom, že je to pre telo nevyhnutné, ale vôbec nie som mäsový typ, čo sa teší na nedeľný rezník, skôr rodičia nútili, tak som jedla. A definitívny krok bola rakovina žalúdka v rodine a môj záujem o študovanie chorôb, stravy a tiež veľký nesúhlas so zabíjaním zvierat... Zo dňa na deň som prestala jesť mäso a ryby a v podstate som nikdy nepocítila potrebu nahradzovať ho niečim iným. Milujem zeleninu, ovocie, nepotrebujem sa do ničoho nútiť či obmedzovať, ale to je moje telo. Keby mi mäso chýbalo, zrejme by som to pociťovala inak. Pravidelne chodím na preventívky, zvyknem si priplatiť za nadštandardné vyšetrenia a zdá sa, že môjmu telu zatiaľ nič nechýba, čo by súviselo s mäsom. Možno ďalší dôvod bol aj to, že od 18 nemám žlčník a mäso bolo pre moje trávenie niekedy ako trest, takže v tomto som si podstatne polepšila. V podstate som si po operácií upravila jedalníček tak, aby som nemala problémy a aj vylúčením mäsa sa to dosť zlepšilo.
neznámy
neznámy » lak | 30.5.2016 22:32
Po vlastnej skusenosti ta chcem iba upozornit, že "soja" ako je u nas spracovane nie je uplne naj pre ženské telo..fytoestrogen dokáže bloknuť hormon štítnej zľazy a ten nasledne ma na svedomí dalšiu tvorbu hormonov a vecí s tým spojených..tak ako stévia o ktorej málokto vie, že môže sposobiť neplodnosť pri dlhodobom používaní..
lak
lak | 30.5.2016 22:59
dakujem :) ano, pocula som o tom..
milan08
milan08 | 6.6.2016 08:31
nehrozi! mam krvnu skupinu o- mesozravec!
vevuska
vevuska | 6.6.2016 11:49
inak je zaujímavé, že ľudia siahajú radšej po stévii ako po domácom slovenskom mede, aj keď nie sú alergický na med. Čím to bude?
neznámy
neznámy | 6.6.2016 12:45
V 15ti jsem se rozhodla, že vyhodí veškeré maso, krom občasné konzumace ryb. To mi trvalo skoro 10 let (bohužel jsem tehdy o stravě nevěděla nic a taky můj otec mě odmítl v tom jakkoliv podporovat, tak jsem se stravovala dost blbě). Pak jsem začala v zahraničí pracovat fyzicky a to jsem fakt nedávala, tak jsem začala jíst drůběž. Jiné maso nejím. Delší dobu cítím, že chci přestat úplně, ale už i tak ho jím velmi málokdy.
A proč? Já to prostě cítím, že je to tak pro mě správně, nemám tam žádné hysterické tendence, kvůli toho, že je to živá bytost (i když i to tam hraje roli). Když nejím moc maso, cítím se tak nějak energeticky "čistší" ... Nevím jak to jinak říct, jde čistě o osobní záležitost, u druhých mi je celkem jedno co jedí, ale asi by mi vadil partner, který by jedl denně bůček a koleno...
neznámy
neznámy » vevuska | 6.6.2016 13:06
stévie neobsahuje jednoduché cukry.
med ano. když někdo omezuje cukry tak to chápu a i pro cukrovkáře je to lepší sladit stévií.
pěstoval jsem si ji doma ale po počátečním nadšení můj zájem uvadl a už ji na zahradě nemám. mám doma dost medu od souseda včulkaře. to mi chutná víc.
neznámy
neznámy | 6.6.2016 13:09
Kde chodíš k včelkaři??
neznámy
neznámy | 6.6.2016 13:54
brával jsem od suseda předloni umřel ale pořád stáčejí staraj se o ty včely jiní.
loni jsem koupil 2 kila to mám na celý rok.
uvidíme jestli letos bude. na zimu zakrmují jako všude nejlepší je proto jerní řepkový nebo první medovicový ty jsou bez cukru tam se to ještě nedokrmuje.
zatím jsem nikoho nesehnal kdo by pracoval bez zakrmování tak že jim nechává jejich vlastní med na zimu.
což je nejpravděpodobnější příčina vymíráni včel. že žerou řepnou sacharózu.
vevuska
vevuska | 6.6.2016 18:55
aha..... vďaka za objasnenie :) Ale zase je pre niekoho asi lepšia tá stévia, keď je zvyknutý a ak nemá med pri sebe. Pravý domáci.
neznámy
neznámy » vevuska | 6.6.2016 22:08
ano já jsem stévií sladil už před patnácti dvaceti léty když tady ji nikdo ještě neznal.
až nedávno se s ní roztrhl pytel. trvalo než ji povolili na trh nesměla se prodávat jako sladidlo seděla na tom cukrářská lobby.
její sladivost je ale mnohonásobně vyšší 300x než u cukru takže má jinačí chuť než klasická sladidla a mně už prostě nějak chuťově nejede.
čaje nesladím vůbec a jídla doslazuju sušeným ovocem hlavně datlovou pastou nebo trochou rozinek.
on je tam i háček protože sladká uvolňuje inzulín a když nedáš cukr tak ten inzulín sníží pak množství glukózy v krvi když nedodáš reálný cukr a vznikne hlad.
Což může být problém. Protože nenastoupí očekávaný efekt zasycení, jelikož dochází k obalamucení receptorů. Pak ten člověk zbaští více než by zbaštil kdyby receptory nebalamutil.
Jinak ale zvyšuje citlivost na inzulín což je vždy dobré.
Řekl bych celkově - opatrně. Jako léčivo. Podobně jako lékořice. Ne k dennímu užívání anebo když denně tak terapeuticky a jen omezenou dobu.
vevuska
vevuska | 7.6.2016 19:37
hm..... ja si sladím medom len kávu a prípadne tvaroh. Lebo ten inak nespapám. Tvaroh samotný je mi odporný, keďže nemá chuť. Čaje dávno nesladím, nemá to pre mňa zmysel, lebo potom sa tá sladká chuť bije s chuťou toho čaju, či byliniek. Okrem toho si na miesto cukru dávam ovocie a to mi dostatočne nahradí cukor v krvi počas dňa. Ale tiež to s ovocím nepreháňam :) A odkedy som presedlala z čokolády na ovocie, nemám už ani takú veľkú potrebu, či chuť na čokoládu, či bonbóny dáke. Ani cukríky :)
neznámy
neznámy » vevuska | 7.6.2016 20:22
A čím si sladíš život? Jenom ovocím?:)
Stránka:
< 6 7 8 9 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...