mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Astrológia a horoskopy - 

Vedecka zkoumani prokazala neplatnost astrologickych vyroku.

neznámy
neznámy | 5.9.2012 17:31
Zde je treba peclive rozlisovat mezi natalnimi horoskopy a predikcnimi horoskopy. U natalnich horoskopu vychazi tada techto zkoumani z apriorni naprosto chybne pedstavy, ze horoskop determinuje lidsky zivot. Porovnava napriklad to, co je u jednotlivcu v souboru zkoumanych lidi v jejich horoskopech zrozeni vetsinou jen podle znameni s tim co skutecne nastalo v jejich zivote, jake meli vlastnosti, cim byli atd. Naprosto pomijeji skutecnost, ze horoskop zrozeni jen ukazuje dispozice zrozence , a nikoliv to, co se skutecne v jejich zivote stane. To zavisi na mnoha dalsich faktorech, ktere v horoskopu zrozeni nemohu byt respektovany. Tak napriklad jestlize mel nekdo v horoskopu zrozeni urcite dispozice a vlivem vnejsich nebo i vnitrnich okolnosti ( rodinne zazemi , chudoba, kadrovy profil apod. ) je nemohl, uplatnit, tak to prece neni vina astrologie. Neni proto divu, ze pri takovychto zkoumanich nebo testech se vetsinou nedospeje k prukaznym vysledkum a to ani pro platnost astrologie, ani pro jeji neplatnost. Jina situace nastava, kdyz se zvoli opacny postup , tj. kdyz se vyjde ze skutecne nastalych udalosti a vlastnosti v zivote zrozencu napriklad povolani , nemocnost apod. a hledaji se v horoskopech zrozeni vyznamneji zastoupene konstalace. Zde dochazi velmi casto k tomu, ze u nekterych nastalych skutecnosti napriklad povolani se nektere konstalace Nebeskych teles vyskytuji casteji, nez odpovida nahode. Samozrejme i zde je vyznamny vliv i jinych faktoru napriklad kdyz nekdo vykonava pod vlivem vnejsich nebo vnitrnich okolnosti povolani, ke kteremu nema podle zrozeni dispozice. Tyto vysledky vetsinou podporuji platnost astrologie, i kdyz nekdy ponekud jinak, nez je tomu podle starych zkusenosti v tradicni astrologii. Proto se rada astrologu s tradicni astrologii postupne louci a prebiraji nove zkusenosti. Jinak je tomu tam, kde se astrologove vydavaji na cestu vesteni konkretnich udalosti. To je v naprostem rozporu s poslanim astrologie, jejim duchem i jejimi moznostmi. Je zcela mozne, ze tito vestci vyuzivsji na podporu svych vyroku astrologickych metod, jako napriklad Nostradamus. Ale jejich vyroky nemaji se skutecnou astrologii vubec nic spolecneho. Klidne predpovidaji konkretni datum vseho mozneho, umrti vyznamnych osobnosti, vznik valecnych konfliktu, pozary , zemetreseni apod. Je samozrejme, ze bilance uspechu jejich vyroku, ktere lze konfrontovat se skutecnosti, je velmi skrovna. Odvolavanim se na astrologii ji jenom tezce poskozuji. Astrologie je astrologie a vesteni je vesteni. Dohromady to michat nelze. A prislusny ASTROLOG by mel byt otevrene prohlasen za NEASTROLOGA, za VESTCE. I to je urcite umeni, takze se nema za co STYDET.
ballin
ballin | 5.9.2012 19:41
bla bla bla!

...horoskop zrozeni jen ukazuje dispozice zrozence , a nikoliv to, co se skutecne v jejich zivote stane... naco tolko zvastov
neznámy
neznámy » ballin | 5.9.2012 20:40
můžete drahý balline doložit, kde je v té celkem střídmé a jednoducjé větě, obsahující 16 slov včetně spojek "tolko žvástov"?
neznámy
neznámy | 5.9.2012 20:46
nic nove pod slnkom :)...strucne vysvetleny rozdiel medzi tradicnym astrologom (vestcom) a modernym astrologom psychologickeho alebo humanistickeho smeru...a vlastne aj vysvetlene, preco astrologia nie je veda, ale skor umenie, ci cudzi jazyk...
neznámy
neznámy | 5.9.2012 20:57
rudi, přiznávám, že žádného tradičního astrologa neznám, všichni jsme vpodstatě modernisti, nebo postmodernisti i ten ballin. Modernista byl totiž už Ptolemaios
neznámy
neznámy | 5.9.2012 21:05
připomínám Dane Rudhyar Astrologie transformace:
3. ČTYŘI ÚROVNĚ INTERPRETACE LIDSKÝCH ZKUŠENOSTÍ A ASTROLOGICKÁ DATA



Jakmile je lidská bytost v důsledku toto, že se stala socio-kulturním jedincem, schopna fungovat (anebo když sebevědomě a emocionálně prohlašuje, že je schopna působit jako vskutku autonomní jedinec bez ohledu na pohlaví, barvu pleti, rasu, třídu či náboženství), vznikají ve vědomí takového jedince nové potřeby, jimž je nutno vyhovět. Každý jedinec má své potřeby, tyto potřeby však nabývají zvláštní podoby, jedná-li se o skupinu či třídu takových jedinců. Zatímco se každý jedinec snaží svým způsobem prosadit v rámci kultury, v níž se narodil a byl vychován, svou vlastní individualitu, musí také velice často jednat proti pravidlům, rozmanitým druhům tabu a mentálním předpokladům této kultury. Jeho potřeby tak vyvolávají více či méně akutní problémy, jež společenské, kulturní a náboženské organizace založené na vzorech a vírách kolektivní minulosti nemusejí být schopny vyřešit právě proto, že tyto problémy mají vrozeně protispolečenský a protikulturní ráz.

V těchto jedincích (anebo snad spíše rodících se jedincích) stále ještě svůj vliv vykonávají prapůvodní biologická nutkání a "naprogramované" socio-kulturní přístupy, obvykle v podobě hlubokých, částečně nevědomých a neuznaných pout k vše-lidsky biologickým a specializovanějším socio-kulturním či náboženským úrovním bytí. A tak se rodí konflikty, které velmi často bývají vysoce destruktivní, anebo alespoň matoucí a zavádějící. Řešit takové konflikty tak, že si je budeme více uvědomovat, a že je budeme chápat a přinášet přesvědčivé odpovědi na problémy individuálního procesu, to vše může být úkol daného směru astrologie. Taková astrologie se však musí orientovat na požadavky jedinců, kteří se vyrovnávají nejen s generickými a kolektivními faktory působícími uvnitř nich samotných, ale i s nejistotami vlastních vztahů k druhým. Tyto vztahy mají vždy víceméně nejistý, nestálý a dvojznačný ráz; nezakládají se totiž na všeobecně přijatých socio-kulturích reakcích typických pro socio-kulturní úroveň. Na individuální, nebo individualizující se úrovni jsou totiž podřízeny vrtochům egocentrických reakcí a osobních pocitů.
Individualistická úroveň vědomí a aktivity je proto třetí základní úrovní, na níž mohou lidské bytosti fungovat. I tato úroveň má své vlastní specifické potřeby, k jejichž naplnění je zapotřebí nového druhu symbolů - neboli nového druhu interpretace starých biologických obrazů a kulturně-náboženských mýtů.

4. O základ, jejž představuje individuální úroveň, se opírá možnost čtvrté úrovně: úrovně transpersonální. Slovo transpersonální se v mých představách netýká pouze toho, co je za hranicemi osobního. Zahrnuje v sobě "sestoupení" síly, jež vychází vstříc aspiracím, neboli "vzestoupení" lidského jedince, který své dlouhotrvající úsilí směřoval k cíli stát se vskutku svobodným a autonomním člověkem dychtícím zdůraznit svou jedinečnost a originalitu, a přitom shledal, že jeho úsilí vedlo k vážným krizím víry a identity. Tyto krize mohou přinést množství matoucích zkušeností a možná i nejasných zjevení - nové pocity, které si člověk nedokáže vysvětlit, nové vize a přání splynout s jakousi tajemnou subliminální realitou, nový pocit jakési "přináležitosti" neznámo čemu, a to vše často doprovázeno zvláštními vnitřními hlasy.

Všechny tyto převážně nevysvětlitelné vnitřní události, jež se velice pravděpodobně rovnají - pakliže je nepřekonávají - vnějším otřesům nebo psychosomatickým onemocněním, lze čekat vždy, když trend k individualizaci a autonomii dosáhne akutního a možná nebezpečného stupně. Stane-li se tak, pak ten, jenž to zakusí, může emocionálně a bouřlivě reagovat tak, že se vrhne opačným směrem a zatouží po pospolitém životě anebo náboženské jistotě - ať už po stopách dávných vzorů anebo nějaké zářivé, exotické osobnosti či tradice. V každém případě, vyvarovat se konfliktů či nejistot je téměř nemožné. Hledá se rada; potřeba nových symbolů, nových mythos, se stává naléhavou.

Astrologie může přinést odpověď na tuto potřebu právě tak, jako dokázala vycházet vstříc potřebám vznikajícím na úrovni individualizace. Efektivní a přesvědčivou odpověď na potřeby nové úrovně vědomí však může přinést jen nový druh přístupu k astrologii. Na staré symboly, odvozené od viditelných světelných kotoučů nebo teček na obloze, je nutno vrhnout nové světlo. Musejí se objevit nové, takové, které dokážou reagovat na dnes ještě neznámé krizové situace - a moderní astronomie nám nabízí potenciálně použitelný a velmi důležitý základ, z něhož se může zrodit nový astrologický mythos. Na takovém základě může být založen transpersonální druh astrologie nikoli proto, aby skutečně "řešil" osobní problémy, nýbrž proto, aby je transcendoval osvětlením procesu, který je vyvolává, a - což je důležitější - ukázal cestu, jak jich využít z hlediska nového cíle.
neznámy
neznámy | 5.9.2012 21:59
astrológia JE veda. joga je veda, ajurvéda je veda, čínska medicína je veda, tak prečo tvrdiť o astrológii že nie je??? všetky tieto disciplíny pracujú na ÚPLNE ROVNAKOM princípe. psychológia je čo? kultúrno-sociálne šarlatánstvo? keď nejaký vedecko-exaktný tupelo v parlamente rozhodne, že deti sa nesmú biť, tak nás môžu v puberte kľudne nakopať do riti, pretože to bude v súlade so zákonom. nedajú sa vymyslieť exaktné pravidlá a vzorce v psychológii ako sa správať k ľuďom, každý sme individualita a preto na to treba cit a omnoho viac ako definitívne binárno-kybernetické uvažovanie o ľudskej duši. psychológia nepozná žiadne rovnice na riešenie medziľudských vzťahov a výchovu a aj tak je to veda. dokonca ani ajurvéda nie je taká jednoduchá exaktná veda. na to treba hromadu skúsenosti, cit, intuíciu a keď sa to tak vezme tak je to náročné rovnako ako astrológia

Svámi Madhavánanda povedal "všetko v jednom, jedno vo všetkom":

len my nevidíme spojitosť so všetkým čo existuje a čo sa deje. ani fyzikálne zákony nie sú oddelené od duchovných. všetky zákony ako existujú vo vesmíre majú spoločného menovateľa "kozmické zákony" základné zákony astrológie ako sú polarity, existujú aj v matematike (rovnice), psychológii - astrológii, biológii (mozgové hemisféry, končatiny, nervové sústavy) a nakoniec aj karme - "mečom zabiješ, budeš mečom zabitý". žiadna energia, ktorú uvoľníme a pustíme do priestoru sa nestratí a nezanikne, len sa presunie a zmení formu. takisto ani žiadna myšlienka, ktorú vypustíme do "éteru" nezostane bez efektu. všade existuje zákon akcie a reakcie.

systém protipólov a konštelácií existuje už na atomárnej úrovni. prečo by astrológia nemala byť veda? astrológia je o integrácii do jedného celku všetkého čo máme v horoskope, ale v praktickom živote hľadáme rozdiely, rozpory a disharmónie namiesto spoločných znakov a vecí. keď sa pustí nejaká skupinka intelektuálov do hľadania súvislostí medzi čínskou a indickou filozofiou a nenájde v nich základné stavebné kamene pre oba filozofie, znamená to, že ani neexistujú? oni hľadali súvislosti len na základe toho čo už vedeli. a oni určite "vedeli" všetko, pretože číňania a indovia nemohli byť múdrejší - to boli ešte len opice
neznámy
neznámy | 5.9.2012 22:26
astrologie není věda z jednoho jediného důvodu: nemůže ověřit své hypotézy způsobem, který je dnes vědeckou obcí domluven.
ballin
ballin | 5.9.2012 22:48
och pardon... tolko zvastov bol cely text... jedine ta veta bola OK -LOL-
neznámy
neznámy | 5.9.2012 23:08
astrológia JE veda. joga je veda, ajurvéda je veda, čínska medicína je veda, tak prečo tvrdiť o astrológii že nie je???
..........

Já bych z toho nedělal vědu :D a klidně se dál věnoval astrologii -COOL-
neznámy
neznámy | 5.9.2012 23:21
tak to sme pri starej otrepanej téme o poznaní, poznávaní, viere a neviere. "vědecké obce se domluvili" na tom čo vyhlásia za vedu a čo za pavedu. lenže so mnou sa nikto nedomluvil na tom aký svetonázor mám zastávať. ja mám (asi navzdory vede) vlastnú hlavu a logické vysvetlenia na to o čom som pevne presvedčený (tým samozrejme nijak neodcudzujem vás). na túto tému som tu už všetko hádzal do diskusií pred nedávnom. v podstate to bolo o tom istom

niekedy mám pocit pán Turnovský, že vaše meno tiež nie je náhoda. má to veľmi blízko k tomu ako by som vás nazval ja: Saturnovský
neznámy
neznámy | 5.9.2012 23:29
praveze ani astrologia, ani ajurveda, ani cinska medicina a nic podobne nie je veda, ktoru dnes pozname...vedou je veda vtedy, ak dosahuje hmatatelne dokazy....a da sa statisticky overit...
dajme tomu taka ajurveda...ta hovori o tom, ze kazde crevo je viac, ci menej priepustne, kde toxiny z neho prenikaju do dalsich organov...takto vysvetluje ako jednu z moznych pricin chorob...preto su v nej obsiahnute aj rozne ocistne techniky, napriklad aj toho creva...lenze oficialna medicina ma take stanovisko, ze crevo nie je priepustne a ze ziadne toxiny z neho neprenikaju do prilahlych organov...
a to uz nehovorim o dokazovani prany, ci energie cchi...ziadnymi pristrojmi, ktore boli doteraz objavene, sa proste ani prana ani cchi neda zmerat...
to su proste fakty...bohuzial-PUH-
neznámy
neznámy | 5.9.2012 23:43
vidíte Sokrate25 jak si nerozumíme:

Napsal jsem, že astrologie není věda POUZE PROTO, že nepoužívá ověřovací prostředky, na kterých se DOMLUVILA vědecká obec.

Nemyslím, že je to v rozporu s tím, co píšete: se mnou sa nikto nedomluvil atd.


Nevím, zda je moje příjmení náhodné čili nic, v každém případě mi stačí rozdělit ho do anglické věty o třech slovech.
neznámy
neznámy | 6.9.2012 00:14
Vedecka zkoumani prokazala neplatnost astrologickych vyroku.

Vědecká zkoumání prokázala neplatnost NĚKTERÝCH astrologických výroků. To znamená, že jsme se dozvěděli, že v některé souborech dat některé astrologické výroky neplatí. O astrologii jsme se díky těmto zkoumáním nedozvěděli nic.
neznámy
neznámy | 6.9.2012 09:24
tomu fakt neverím, že oficiálna veda niečo také tvrdí o čreve. črevo obsahuje mikro laloky a keď by sme plochu týchto vstrebávacích lalokov roztiahli bolo by to o ploche futbalového štadiónu (aspoň tak sa mi marí... ak to neboli dva futbalové štadióny). a ajurvéda je hmatateľne overená. ak vylieči človeka z "oficiálne nevyliečiteľných" chorôb tak to asi nebude vyliečenie, ale hrubá urážka ortodoxnej vedeckej medicíny. a keď sa jogín na základe svojich dlhoročných cvičení s teóriami o práne nechá reálne zakopať do zeme na tri dni alebo prestane dýchať na niekoľko hodín, možno aj dní, tak je to len sprostý jogínsky exhibicionismus? jedného jogína čo niekoľko rokov nejedol a nepil reálne vedecky skúmali v laboratóriu ako králika. nie je to dostatočný hmatateľný dôkaz? je to tvrdo hmatateľný dôkaz tak ako milión ostatných dôkazov, ktoré sa oficiálne ignorujú. ak by sa takéto veci neignorovali a učili na univerzitách, bolo by to pre školský aj spoločenský program, ktorým sme programovaní veľmi zle, lebo ľudia by začali premýšľať, a to vládne vrstvy nechcú. ministerstvá určujú čo sa bude na školách učiť a dokonca aj to, čo sme my ako rezbári na strednej škole mali vyrezávať z dreva. nemohli sme jednoducho tvoriť a využiť možnosti a talent, ktorý sme mali, lebo nejaký k@k@ti na ministerstve si povedali, že my sme zaslintaní chudáčikovia, ktorí budú v štvrtom ročníku umeleckého zamerania vyrezávať varešky, hračky a skladačky.

a ozaj, dnes existuje množstvo prístrojov na meranie energetickej vitality orgánov, zistenie patogénov neinvázivnou metódou v celom tele behom 1,5 hodiny čo by fakultnej (fuckultnej) nemocnici trvalo minimálne 4 dni a to by skúmali iba krv a možno ešte niečo. celé telo by fakultná nemocnica musela rozsekať na milimetrové kúsky aby zistila "hmatom" čo tam je. ale takéto prístroje v nemocniciach nie sú... k*rva prečo????????????!!!!!!!!!!!!!!!!
neznámy
neznámy | 6.9.2012 21:34
//Nevím, zda je moje příjmení náhodné čili nic, v každém případě mi stačí rozdělit ho do anglické věty o třech slovech.//

:) pěkné
neznámy
neznámy | 6.9.2012 21:52
-BIGEYE-
to je ale fakt že prekrásna zhoda okolností :)
neznámy
neznámy | 8.9.2012 12:00
neveris? tak si teda precitaj knihu od znameho ceskeho doktora MUDR.Herta - Alternativna medicina...v nej sa docitas stanovisko dnesnej oficialnej mediciny na mnohe metody alternativnej mediciny (aj ked ja s nimi nemusim vobec suhlasit a s niektorymi ani nesuhlasim)...k ajurvede a joge su mnohi doktori este ako tak zhovievavi, kedze pripustaju, ze niektore rastliny (pri ajurvede) a cviky (pri joge) mozu mat pozitivny vplyv na zdravie...ale na ich ocistne techniky, tak tam su uz o nieco skeptickejsi...
to ze jogin vydrzal niekolko tyzdnov bez jedla nedokazuje nic o existencii prany...prana u toho jogina nebola vobec zmerana. jedine, co tento pokus dokazal, ze oficialna veda doteraz nevie ako je to mozne, ze nemusi prijimat potravu...samozrejme si v duchu mysli, ze je to nejaky podvod...
a tiez neexistuje ziadny pristroj, ktory vie merat energeticku vitalitu cloveka, teda myslim podla oficialnej mediciny...biotron, EAV, oberon, salvia, tak tieto pristroje medicina neuznala a myslim si ze ani neuzna, kedze je plny internet pripadov, ze clovek isiel na nejake testy najprv klasickemu doktorovi, ktore mal negativne ale ak isiel na nejaky pristroj, tak ten mu nameral presne opacny vysledok...na druhu stranu moze to byt tak, ze tie pristroje dokazu zachytit destruktivnu energiu, ktora sa este celkom nerealizovala v tele...ale to je uz ina pesnicka...
neznámy
neznámy | 8.9.2012 17:23
tak tieto pristroje medicina neuznala a myslim si ze ani neuzna, kedze je plny internet pripadov, ze clovek isiel na nejake testy najprv klasickemu doktorovi, ktore mal negativne ale ak isiel na nejaky pristroj, tak ten mu nameral presne opacny vysledok...

a toto má byť akože dôvod prečo super bombová moderná ortodoxná medicína neuzná takéto prístroje? takže keď nejaký nový prístroj zistí niečo úplne iné ako lekári, tak je to hrubá urážka lekárov, alebo zlý prístroj. jedna vec je, že dnes si tento prístroj môže kúpiť hocikto kto na to má a druhá vec je, že musí s tým dotyčný aj vedieť pracovať, musí vedieť ako to funguje a ešte lepšie je keď má aj lekárske vzdelanie. a tretia vec je, že je to len otázka času, kedy to uznajú tak ako volakedy to, že Zem sa točí, pretože dnešná medicína totálne zlyháva a prehráva. je to len otázka času dokedy budú dnešní lekári žiť z nešťastia ľudí a budú mať také právomoci podobne ako romales, ktorí sa zadarmo a šťastne rozmnožujú zo zdrojov pracujúcich džungales gadžov.

lenže najnovšie prístroje nielen diagnostikujú, ale robia aj terapie... ha? a sú takisto mostom k ďalším alternatívnym terapiám a účinným neinvázivnym metódam liečby, ktoré boli pred asi 100 rokmi zlikvidované farmaceutickou mafiou. a dnešné farmaceutické korporácie investovali miliardy do vývoja liekov a tie lieky musia zarobiť na investíciu aj na samotný zisk... ha? to je myslím dosť silný dôvod na to, aby to zakázali. lekári čo pracovali so zapperom, tak s tým museli skončiť, pretože by im zobrali licenciu. a lekárska licencia viac vynáša ako zapper. ten nemá za sebou dílerskú mafiu toxických sračiek na predpis a ani zákonodársku mafiu.
neznámy
neznámy | 8.9.2012 17:37
takhle čeští sisyfovci ocenili bludným balvanem neinvazivní analyzátor krve AMP, který dává bez pokud jsem slyšel téměř stejné výsledky jako běžně uznávané přístroje, ale za pár minut a bez odběru hromady krve
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...