mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Varenie

neznámy
neznámy | 5.3.2012 10:25
Chcem sa spytat, varenie spada do akeho domu? Alebo ake konstelacie ma clovek, ktory rad vari, dokonca tak rad, aj ked netreba :) Dikes
neznámy
neznámy | 5.3.2012 13:08
..Keďže v tomto prípade ide skôr o záľubu ako o každodennú povinnosť, tak to varenie môže spadať skôr pod ten 5. dom buď v býkovi, alebo v levovi. No to už posúdia skúsenejší astrológovia. ;)
neznámy
neznámy | 5.3.2012 17:24
varenie sa určite týka raka a býka / luny a venuše. luna je o pohostinstve, starostlivosti a stravovaní a býk, prípadne býková venuša o chuti a labužníctve. dôležité planéty a body v týchto znameniach môžu mať silný vzťah k kuchárčeniu
neznámy
neznámy | 5.3.2012 23:59
s tymi moznymi konstelaciami mas pravdu, aj ked ja by som podla nich patril medzi horucich aspirantov, ktory sa vedia v kuchyni dobre otacat...co vsak u mna rozhodne neplati. ale zas na druhu stranu som dobry degustator:D ako tak rozmyslam, tak poznam len jedneho cloveka, ktoreho vyslovene bavi varit a vymyslat rozne recepty. a ten nema ani raka a ani byka vobec obsadeneho, lenze tam nepoznam jeho cas narodenia, takze ascendent alebo lunu, ci venusu moze mat stale nejako zaujimavo postavenu pre tuto oblast...
neznámy
neznámy | 6.3.2012 11:58
Tak napr. ja celkom rada varím (pečenie sa z toho vymyká), alebo aspoň experimentujem, aj pripravujem pohostenie pre iných, čo je dosť mimo môjho "hodnotového rebríčka", vzhľadom na to, že iné domáce práce nemusím (ešte tak žehlenie ujde pri dobrej muzičke).
A tiež rada zjem, čo si navarím-YUMMIE-
Takže vinovatý je ujdo Mars a teta Venuša? Myslela som si, že to je skôr Venuša v 7. dome, nakoľko variť som začala až kvôli rodinným povinnostiam, hoci som si v tom časom našla zaľúbenie..
neznámy
neznámy | 6.3.2012 13:56
Ahojte,
tak ja sa tiež pripájam, keďže rada varím a pečiem, no a skoro vždy experimentujem. Presné mierky snáď ani nepoužívam. No najviac experimentujem vtedy, keď mi chýbajú nejaké potraviny a snažím sa ich niečím iným vynahradiť. Samozrejme, že nie vždy všetko výjde podľa mojich predstáv. Ale dá sa to zjesť. Možno to experimentovanie mám vo svojej vodnárskej povahe, lebo ho využívam vo všetkom. V mojom prípade musím pôsobenie znamenia Býka a jeho Venuše vylúčiť, lebo nie sú v priaznivých aspektoch. A myslím si, že hovoria skôr o papkaní, ako o varení. No Lunu mám v 3. dome, ktorého vládcom je znamenie Raka. Jeho planéta Luna (u mňa v Levovi) je v priaznivých aspektoch a to:
v sextile s Jupiterom, Saturnom, Ascendentom a v trigone s Uránom. Môže byť? No a v mojom Radixe je Luna v Levovi, ktorý je vládcom 5. domu. Takže mohli by tieto konštelácie poukazovať na to, že varenie je mojím koníčkom? pekný deň ;)
neznámy
neznámy | 6.3.2012 17:58
ale nepriaznivé aspekty sú väčšinou silnejšie ako priaznivé. je v nich napätie, ktoré nás poháňa, aby sme niečo reálne urobili.
Ona
Ona | 6.3.2012 18:56
No ja som sice od malicka pomahala mame pri vareni, ale skutocne varit som zacala az ked som sa vydala. Kupila som si kucharsku knihu pre mlade kucharky a podla nej som sa naucila varit aj piect.

Pri vareni nepouzivam vahu - vsetko robim od oka, a ked mi nejaka surovina chyba, tak premenujem jedlo :) - a ked si myslim ze by mi to asi nikto nejedol, tak si poviem ze co som si navarila to si aj zjem - ale ked deti zistili co jem, tak mi to vacsinou zjedli.

Co sa tyka pecenia - tak peciem uplne presne podla receptu - uz vopred si zaobstaram suroviny a vsetko vazim a meriam presne - takze vacsinou sa mi to zvykne vydarit.

Od Kozorozca (Mars + Severny mesacny uzol) - az po Raka (Luna+Jupiter+Uran) - nemam absolutne obsadene ziadne znamenie planetou (Vodnar, Ryby, Baran, Byk, Blizence).
neznámy
neznámy | 6.3.2012 19:55
Aj ja pripajam k vareniu, 5. dom v Rakovi sedi, manzel ho ma a vari rad, ja mam 5.dom v Bykovi a ked varim, tak skor velmi jednoducho (napr. zeleninove rizoto, cibulovu polievku apod.), ale zato mam rada sladke (strasna kaloricka bomba chlieb s Nutelou, alebou Tigrikom z bioobchodu, mnam :)
neznámy
neznámy | 6.3.2012 22:37
podla mna to skor zalezi od okolnosti ako od konkretnej konstelacie...mnoho ludi je k vareniu "donutenych" a ak su zmyselni a k tomu este nie su lenivi, tak sa im proste tato cinost zalubi a s radostou pri nej travia cas...
neznámy
neznámy | 7.3.2012 10:02
Moj 5. dom v kozorozcovi je asi ukazkou pravej nechute k vareniu, presnejsie varenie ako kazdodennu povinnost nemusim...a dokazom toho je neustale dumanie nad tym, co zase idem varit, aby mi to deti zjedli a aby bol spokojny aj moj kriticky manzel :D ... k peceniu sa radsej ani nevyjadrujem, zato muz je v tomto smere uplna jednicka /aj sije rad/...takze ja varim, lebo som okolnostami donutena, aby som ja a moje deti prezili, no na druhej strane hoci neoplyvam fantaziou, nikdy to nezanedbavam, varim kazdy den a davam si zalezat na kvalite, pestrosti a tiez sa snazim vyberat co najzdravsie veci. Takisto rada ludi hostim. :)
neznámy
neznámy | 7.3.2012 12:31
:) Dobre čítam, že tvoj manžel aj šije? Tak zase sa mi potvrdilo, že protiklady sa priťahujú. Môj manžel je zase opak mňa. Variť vie akurát tak krupicu. Raz, keď som mala silnú angínu s vysokými horúčkami, tak varenie ostalo na ňom. Pri varení chcel všetko presne odmerať a odvážiť. No, keď som mu povedala, že ja to robím od oka, tak bol chudák stratený. A tak za mnou chodil do spálne každú druhú minútu aj s hrncom a koreniami, pýtať sa ma, čo má robiť. Nejako to zvládol, hlavne, že jemu to chutilo a že našiel hrnce a ostatné veci. Inak on je v znamení Býka a 5.dom má v znamení Panny. Možno ozaj nezáleží na tom aké sú konštelácie. No zo pár zistení mi vychádza, že zemské znamenia v 5. dome varia len vtedy, keď musia. Tiež mám odsledované, že ľudia v znamení Leva a Raka varia a pečú veľmi chutne. Či radi, tak to už neviem. Mne chutí asi všetko správne dochutené od mäsa, cez zeleninu až po múčne jedlá. No najradšej mám zemiaky na akýkoľvek spôsob a to mám krvnú skupinu 0+. Tak vám prajem pekný deň a s chuťou do varenia a papania. ;)
neznámy
neznámy | 9.3.2012 11:50
:) jj, sije a aj rad pecie...ale vsetko musi byt tip-top (slnko panna), takze presne odmerky, vaha a ked sa mu nieco nevydari, ma na seba strasne nervy...a robi uplne famoznu domacu pizzu, na nerozoznanie od tych restikovych...no nechava za sebou v kuchyni strasny brajgel....ja naopak, vsetko odoka a halabala...cista improvizacia, ale kuchyna v zavere upratana.
Inak mame spolocne chute, ja tiez zemiacky na akykolvek sposob, od hranoliek po halusky :D
neznámy
neznámy | 9.3.2012 12:00
:) ..tak to musí byť skoro superman.., ale inak som prekvapená, že človek v znamení panny necháva za sebou neupratané. Väčšinou sú to veľký pedanti. Zemiačky mňam. -YUMMIE- Ja ich dnes robím s vyprážanými palacinkami plnenými so šunkou a syrom. Nie je to najzdravšie jedlo, ale zato je to fajnotka...
neznámy
neznámy | 16.4.2012 13:50
Ahoj...řekla bych,že tak tři....-LOL-ale ,co jsem tak vypozorovala,vždy se kolem jídla ometal býk.....požitkář,umělec...

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...